gezinin anlamı nedir / GEZI - Kelimesinin eş Anlamlısı Nedir ?

Gezinin Anlamı Nedir

gezinin anlamı nedir

Gezi kelimesinin es anlami nedir?


Gezi kelimesinin es anlami nedir 2 adet karşılığı bulunmaktadır. Gezi ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir;

Gezi sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler seyahat ve yolculuk sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.


İlginizi çekebilecek diğer kelimeler

Garipsemek kelimesinin es anlami nedir?

Garipsemek kelimesinin es anlami nedir 1 adet karşılığı bulunmaktadır. Garipsemek ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir;

Garipsemek sözcüğünün eş anlamlı kelimesi yadırgamak sözcüğüdür. Bu iki kelime birbiri yerine kullanılabilir.



Faaliyet kelimesinin es anlami nedir?

Faaliyet kelimesinin es anlami nedir 4 adet karşılığı bulunmaktadır. Faaliyet ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir;

Faaliyet sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler canlılık, çalışkanlık, etkinlik ve hareket sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.


gezi

gezi

(I) a. 1. Ülkeler veya şehirler arasında yapılan uzun yolculuk, seyahat. 2. Gezmek, görmek, eğlenmek amacıyla yapılan yolculuk: “Kafile, rol alan şahıslar tarafından yapılan türlü oyunlarla geziyi tamamlar.” -A. K. Tecer. 3. Gezilip hava alınacak yer. 4. Gezinti yeri: İnönü gezisi. Taksim gezisi.


gezi Far. gez³

(II) a. (gezi:) esk. 1. Pamuk ve ipekle karışık dokunmuş hareli kumaş: “Yalnız omuz başlarını örten, kısa yollu, gezi gibi yarı sert kumaştan, yakasız bir yaz ceketiydi.” -R. H. Karay. 2. sf. Bu kumaştan yapılan.


gezi

Köy halkının, köy odasına gelen misafire, çobana, imama sıra ile yemek göndermesi.


gezi

Seyahat.


gezi

Düğünlerde ev ev kına gezdirme.


gezi

Hareli ipek kumaş.


gezi

Köşe.


gezi

< Far. gezî bir nevi ipekli (veya pamuklu) kumaş


gezi

Bir nevi ipek kumaş.


gezi için benzer kelimeler


gezi, 4 karakter ile yazılır. Ayrıca, g harfi ile başlar, i harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'g', 'e', 'z', 'i', şeklindedir.
gezi kelimesinin tersten yazılışı izeg diziliminde gösterilir.

Gezi eş anlamlısı nedir? Gezinin eş anlamlısı kelime ve cümle içinde örnek kullanım

Gezi, isim türünde bir kelimedir. Dilimize Farsça'dan gelmi&#; ve yerle&#;mi&#;tir. Birden fazla anlam&#; ve tan&#;m&#; vard&#;r. Halk aras&#;ndaki günlük kullan&#;m dilinde en çok kar&#;&#;la&#;&#;lan kelimeler aras&#;ndad&#;r. S&#;fat türünde anlam&#; da vard&#;r. Gezi e&#; anlaml&#; kelimeleri birden fazlad&#;r. Yolculuk, seyahat gibi kelimeler gezi yerine kullan&#;labilir.

Gezi kelimesinin e&#; anlam&#; nedir?

Türk Dil Kurumu isim ve s&#;fat türlerindeki gezi kelimesi için birden fazla tan&#;m yapm&#;&#;t&#;r. Bu tan&#;mlar ve bu tan&#;mlar için verilen baz&#; örnek cümleler &#;u &#;ekildedir:

  • Ülkeler veya &#;ehirler aras&#;nda yap&#;lan uzun yolculuk, seyahat.

  • Gezmek görmek e&#;lenmek amac&#;yla yap&#;lan yolculuk.
    Örnek cümle:
    "Kafile, rol alan &#;ah&#;slar taraf&#;ndan yap&#;lan türlü oyunlarla geziyi tamamlar. (Ahmet Kutsi Tecer)"

  • Gezilip hava al&#;nacak yer.

  • Gezinti yeri. Örnek kullan&#;m: &#;nönü gezisi, Taksim gezisi.

  • Eskimi&#; bir isim olarak pamuk ve ipekle kar&#;&#;&#;k dokunmu&#; hareli kuma&#;a gezi denir.
    Örnek cümle:
    "Yaln&#;z omuz ba&#;lar&#;n&#; örten, k&#;sa kollu, gezi gibi yar&#; sert kuma&#;tan yakas&#;z bir yaz ceketiydi. (Refik Halit Karay)"

  • Bu kuma&#;tan yap&#;lan her türlü giysi ya da nesne için de gezi denir.

Gezi kelimesinin e&#; anlaml&#;s&#; olan sözcükler hangileridir?

Yolculuk, seyahat, kuma&#;, gezek, kö&#;e kelimeleri cümle içindeki anlamlar&#;na ve kullan&#;m amaçlar&#;na göre gezi yerine kullan&#;labilir.

Gezinin e&#; anlaml&#;lar&#; ile örnek cümleler nelerdir?

Bir kelimenin anlam&#;n&#; peki&#;tirmek için en iyi yöntem o kelimeyi cümle içinde kullanmak olacakt&#;r. Dilimizde birçok kelime birden fazla anlam ta&#;&#;r. E&#; anlaml&#; kelimeleri do&#;ru seçmek için kelimenin hangi anlamda kullan&#;ld&#;&#;&#;n&#; anlamak gerekir. Bunun için de yer ald&#;&#;&#; cümlenin bütününe bak&#;lmal&#;d&#;r.

Gezinin e&#; anlaml&#;s&#; olan kelimeler ile kurulan baz&#; örnek cümleler &#;unlard&#;r:

  • E&#;er kendini iyi hissetmiyorsan bu yolculu&#;a ç&#;kmay&#;z.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Gezi Ne Demek? TDK’ya Göre Gezi Sözlük Anlamı Nedir?

Kelimelere ilgisi olan ve araştırmayı seven kişiler tarafından gezi kelimesinin anlamı inceleniyor. Gerek TDK sözlüğünde gerekse arama motorlarında merak edilen bu kelimenin anlamı ve kökeni, dil ve edebiyat meraklılarınca araştırılıyor. Peki gezi kelimesinin TDK’ya göre doğru anlamı nedir, gezi kelimesinin kökeni ne, gezi kelimesinin kaç anlamı var? İşte örnek cümleler ile birlikte gezi kelimesine dair merak edilenler…

GEZİ NE DEMEK, NEDİR? TDK'YE GÖRE ANLAMI

Gezi kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Gezi, Farsça dilinden Türkçe'mize geçmiştir.
TDK'ye göre, gezi kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Ülkeler veya şehirler arasında yapılan uzun yolculuk, seyahat
- Gezmek, görmek, eğlenmek amacıyla yapılan yolculuk
- Gezilip hava alınacak yer
- Gezinti yeri
- Pamuk ve ipekle karışık dokunmuş hareli kumaş
- Bu kumaştan yapılan

GEZİ KELİMESİ CÜMLE İÇERİSİNDE DOĞRU KULLANIM ÖRNEKLERİ

- Kafile, rol alan şahıslar tarafından yapılan türlü oyunlarla geziyi tamamlar.
- İnönü gezisi. Taksim gezisi.
- Yalnız omuz başlarını örten, kısa kollu, gezi gibi yarı sert kumaştan, yakasız bir yaz ceketiydi.

GEZİ KELİMESİ KULLANILAN ATASÖZÜ VE DEYİMLER

- geziye çıkmak

GEZİ KELİMESİNİ İÇEREN BİRLEŞİK KELİMELER

gezi yazısı, dış gezi, çalışma gezisi, iş gezisi

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası