şebeke ayarları nasıl yapılır turkcell / Turkcell G nasıl geçilir? Turkcell LTE nedir? - Teknoloji Haberleri

Şebeke Ayarları Nasıl Yapılır Turkcell

şebeke ayarları nasıl yapılır turkcell

Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte internet kullanımında da belirgin oranlarda artış yaşanmaya başlandı. Neredeyse tüm kullanıcılar tarafından günlük ihtiyaç gibi görülen internet tam bir bağımlılık unsuru haline geldi. Bazı durumlarda ise internet kullanımında sorunlar oluşabiliyor ve kullanıcılar çileden çıkabiliyor. Yeni bir cihaz aldığınızda internet ayarları otomatik olarak algılanır ve hiç bir ayar yapmadan telefonunuzu kullanmaya başlayabilirsiniz. Bazen internet ayarlarında bölge şartlarından dolayı sorunlar oluşabiliyor ve ayarları manuel olarak düzenlemek gerekebiliyor. Bu yazımızda Turkcell abonelerini ilgilendiren internet ayarlarından bahsediyoruz. İşte ''Turkcell mobil internet ayarları nasıl yapılır?'' sorusunun en kolaylaştırılmış yoluyla cevabı!

Turkcell Mobil İnternet Ayarları Nasıl Yapılır?

  • İnternet ayarlarını almak için en basit yöntem "INTERNET" yazdıktan sonra 'ye SMS atmaktır. Bu SMS'in ardından internet ayarları otomatik olarak telefonunuza tanımlanır.
  • Bir diğer basit adım ise Turkcell'in mobil uygulamasını kullanmaktır. Mobil uygulamayı kullanarak ayarları kolay bir şekilde elde edebilirsiniz.
  • Eğer yukarıdaki iki adımdan başarılı bir sonuç elde edemediyseniz müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz. nolu Turkcell Müşteri Hizmetleri numarasını arayarak ayarları elde edebilirsiniz.

Yukarıdaki 3 seçenekAndroid ve iPhone cihazlarda ortak olarak kullanılabiliyor. Ayarları elle girmek olan 4. seçenek ise Android ve iPhone cihazlarda farklılık gösterebiliyor. Dilerseniz lafı fazla uzatmadan manuel ayarlara göz atalım.

Turkcell Android Mobil İnternet Ayarları Nasıl Yapılır?

Turkcell Mobil İnternet Ayarları

Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarınızda internet ayarları yapmak oldukça basit bir yöntemdir. Eğer doğru değerleri biliyorsanız hiç beklemeden internet ayarlarınızı yapabiliyorsunuz. Ayarları yapabilmek için öncelikle Ayarlar > Mobil Ağlar > Erişim Noktası Adları > Ekleyolunu izlemelisiniz. Bu adımlar telefondan telefona farklılık gösteriyor ancak büyük oranda benzerlik olduğunu söyleyebiliriz. 

  • İsim : Turkcell internet
  • APN : internet
  • Proxy : boş bırakın
  • Bağlantı noktası : boş bırakın
  • Kullanıcı adı : boş bırakın
  • Parola : boş bırakın
  • Sunucu : boş bırakın
  • MMSC : boş bırakın
  • MMS proxy'si : boş bırakın
  • MMS bağ. nokt. : boş bırakın
  • MMS protokolü : WAP
  • MCC :
  • MNC : 01
  • Kimlik doğrulama türü : boş bırakın
  • APN tipi : default

Turkcell iPhone Mobil İnternet Ayarları Nasıl Yapılır?

iPhone telefonlarda internet ayarını elle yapmak Android'lere göre kısmen daha kolaydır. Ayarı yapmak için Ayarlar > Genel > Ağ > Hücresel Veri Ağıyolunu izlemeli ve APN kısmında "internet" yazarak kaydetmelisiniz. Kullanıcı adı ve şifre kısmı boş kalmalıdır. Bu ayarları doğru şekilde yaptıysanız iPhone cihazınızdan internete girebilirsiniz. Tüm işlem bu kadar! Artık internetinizi kullanabilirsiniz. Adımları uygularken zorlanıyorsanız Turkcell'in resmi sitesinde yer alan görsel rehberden destek alabilirsiniz. İlgili sayfaya buradan ulaşabilirsiniz.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu hakkındaki görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar sekmesi üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Turkcell internet ayarları nasıl yapılır?

Turkcell hattınız varsa, aşağıdaki anlattığım yöntemlerden birini kullanarak internet ayarlarınızı yapabilirsiniz. Turkcell internet ayarlarını yapmak için aşağıdaki adımları uygulamanız yeterli.

Turkcell internet ayarları:

1-) İnternet ayarlarını SMS ile alma:

Turkcell internet ayarlarını yapmak için en basit yöntem SMS ile internet ayarlarını otomatik almaktır.

  1. Telefonunuzun mesaj bölümünü açın.
  2. INTERNET yazıp 'ye SMS olarak gönderin.

Bunu yaptıktan sonra dakika içinde Turkcell internet ayarları telefonunuza yapılandırma ayarı olarak otomatik gelecektir ve mesaja tıkladığınızda internet ayarları telefona yüklenecektir.

2-) İnternet ayarlarını manuel olarak yapma:

İnternet ayarlarını SMS ile almaya çalıştığınızda herhangi bir hata verdiyse, siz manuel olarak yapabilirsiniz. Turkcell internet ayarlarını maneul olarak yapmak için şu adımları takip edin:

  1. Telefonunuzdan Ayarlar'a girin.
  2. Ağlar > Mobil ağ > Erişim noktası adları bölümüne girin. (Her Android cihazda farklıdır, sonuç itibariyle bulmanız gereken bölüm erişim noktası adı)
  3. Erişim noktası adlarına girdikten sonra "Yeni APN" seçeneğine tıklayın ve gelen ekrandaki bilgileri aşağıdaki gibi doldurun:
  • APN adı = Turkcell internet
  • APN = internet
  • Proxy = boş bırakılacak
  • Bağlantı noktası = boş bırakılacak
  • Kullanıcı adı = boş bırakılacak
  • Parola = boş bırakılacak
  • Sunucu = boş bırakılacak
  • MMSC = boş bırakılacak
  • MMS proxy'si = boş bırakılacak
  • MMS bağ. nokt. = boş bırakılacak
  • MMS protokolü = WAP
  • MCC =
  • MNC = 01
  • Kimlik doğrulama türü = boş bırakılacak
  • APN tipi = default

Bütün ayarları doldurduktan sonra APN'yi kaydedin ve internet ayarlarının geçerli olması için telefonunuzu bir defa yeniden başlatın.

3-) APN'leri varsayılana sıfırlama:

Eğer Turkcell internet ayarları hala olmadıysa, deneme yanılma yoluyla keşfettim bir başka yöntemi paylaşmak istiyorum. APN ayarlarında "APN'leri varsayılana sıfırla" diye bir seçenek var. Bunu uyguladığımızda erişim noktası adları varsayılana (yani olması gerektiği) haline geri dönüyor. Sanırım bu bir çeşit önlem gibi bir şey. Daha sonra ise internet ayarları otomatik olarak yapılmış oluyor.

APN'leri varsayılana döndürmek için:

  1. Telefonunuzdan Ayarlar'a girin.
  2. Ağlar > Mobil ağ > Erişim noktası adları bölümüne girin.
  3. Buradan menüyü açtığınızda "varsayılana sıfırla" gibi bir seçenek olacak, buna tıklayın.
  4. Varsayılana sıfırladıktan sonra APN'ler olması gerektiği haline geri dönecektir. Yani internet ayarlarınız yoksa bile otomatik yapılacak.

Turkcell internet ayarlarım hala olmadı. Ne yapmalıyım?

Yukarıdaki 3 yöntemden birini yaptıktan sonra internet ayarlarınız mutlaka olmalıdır. Eğer olmadıysa operatörde veya telefonunuzla alakalı bir sıkıntı var demektir. numaralı Turkcell müşteri hizmetlerini arayıp probleminizi detaylıca söylemeniz gerekiyor.

Android telefonlarda G ayarı nasıl yapılır?

G teknolojisi, uzun bir bekleyişin ardından hizmete girdi. Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone aboneleri, eski SIM kartlarını G uyumlu SIM kartları ile değiştirerek, 10 kata kadar hızlı mobil interneti kullanmaya başlayacaklar. Ancak G’yi kullanmaya başlamak için sadece SIM kartı değiştirmek yeterli olmayacak. Telefonda da G LTE ayarını yapmak gerekiyor. Bu yazımızda Android işletim sistemli telefonlarda G ayarının nasıl yapılacağını adım adım anlatacağız.
Android telefonlarda G LTE ayarı nasıl yapılır?

  • Telefonunuzun “Ayarlar” bölümüne girin
  • Seçeneklerden “Şebeke Ayarları“na girin
  • Bu bölümde şebeke modu bölümüne girin
  • Açılan seçeneklerden 4G veya LTE olarak yazan seçeneği işaretleyin

Haber ile daha fazlasına ulaşın:

Teknoloji

Turkcell G'ye nasıl geçilir?

Türkiye, 1 Nisan'dan itibaren G'ye geçti. Daha yüksek mobil internet hızı, daha fazla data kapasitesi ve düşük gecikme süresi sunan dördüncü nesil teknoloji olan G ile hayatımızda neler değişecek? Turkcell G'ye nasıl geçilir? Yepyeni bir deneyimin kapılarını açan G ile beraber akıllarda birçok soru işareti var. G ile paketim daha mı hızlı bitecek? İşte Turkcell G ile ilgili merak edilen soruların yanıtı

G NEDİR?

G, daha yüksek mobil internet hızı, daha fazla data kapasitesi ve düşük gecikme süresi sunan dördüncü nesil telekomünikasyon hizmetidir. 3G teknolojisiyle 1 saatten fazla süren bir işlem G ile 6 dakikaya düşecek. 48 Megabyte'lık bir dosyayı 3G ile 27 saniyede indirirken, G ile 1 saniyede indirmek mümkün olabilecek. 8 Gigabyte'lık bir dosya ise G ile sadece 2 dk'da indirilebilecek.

TURKCELL G'YE NASIL GEÇİLİR?

Turkcell G'den yararlanabilmeniz için, G abloneliğiniz olması, G kapsama alanında olunması, SIM kart ve cihazınızın uyumlu olması gerekmektedir. Cihazınızın ya da SIM kartınızın uyumlu olup olmadığını öğrenmek için G yazıp 'ye gödermeniz gerekmektedir. Eğer SIM kartlarınız veya cihazınız G'ye uyumlu değilse size "cihazınız veya SIM kartınız G'ye uyumlu değildir' diye geri bildirim gelecektir.

G CİHAZ AYARLARI NASIL YAPILIR?

Dördüncü nesil G teknolojisinden yararlanabilmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

ANDROİD

1 - Telefonunuzun "Ayarlar" bölümünü açın
2 - "Mobil ağlar" ayarlarını seçin.
3 - "Şebeke modu / Ağ modu" sekmesinden LTE seçeneğini seçerek G'yi aktifleştirin.
4 - Telefonunuzun üst menüsünde G yazdığı zaman G özelliği aktifdir.

İOS

1 - Telefonunuzun "Ayarlar" bölümünü açın
2 - "Hücresel" ayarları seçin
3 - Ardından "Ses ve Veri" kısmını açın
4 - LTE seçeneğini tıklayarak G'yi aktifleştirin.

TURKCELL G'YE GEÇİŞ TALEBİMİ NASIL İLETEBİLİRİM?

Daha yüksek mobil internet hızı, daha fazla data kapasitesi ve düşük gecikme süresi sunan dördüncü nesil teknoloji olan G abonelik talebi şu kanallardan iletilebilir.

G yazıp ’ye göndererek
Turkcell Müşteri Hizmetleri
funduszeue.info
Hesabım ve Şirketim Uygulaması

G'YE UYUMLU CİHAZDA 'UYUMSUZ' HATA BİLDİRİMİNİN NEDENLERİ

Cihazınız, Turkcell G'ye uyumlu olduğu halde G yazıp 'ye gönderdiğiniz zaman cihazınızın G ile uyumsuz olduğu bildirimini alıyorsanız; özellikle yurt dışından getirilen cihazlar yurt dışı ve Türkiye spesifikasyonları arasındaki farklar nedeniyle uyumsuz olarak görünebilmektedir. Cihazınız üreticisi tarafından G uyumlu üretilmişse sim kartınız uyumlu ve aboneliğiniz varsa Turkcell G hızında internetin keyfini çıkartabilirsiniz.

LTE, 4G, 4,5G SEMBOLLERİNİN FARKLARI NELERDİR?

Cihazlar, modellerine göre G şebekesi farklı isimlendirilebiliyor. Örneğin LTE, 4G, G, 4G Plus gibi. Bu ifadelerin görüldüğü cihazların hepsi Turkcell G şebekesinden hizmet alabilmektedir.

LTE, 4G, G ifadelerinin hiçbirisini göremiyorsanız ve cihazınız G destekliyorsa yazılım güncellemesi yapmanız gerekiyor. Yazılım güncellemesi sonrası şebeke seçimi ekranında LTE/G seçeneğini görebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası