ya musavvir ebced değeri / "EL-MUSAVVİR" ESMASI VE FAYDALARI

Ya Musavvir Ebced Değeri

ya musavvir ebced değeri

El-Musavvir Ne Demek? El-Musavvir Esmasının Anlamı? El-Musavvir Esmasının Fazileti

EL-MUSAVVİR ESMASININ ANLAMI?

Arapça kökenli olan “musavvir” kelimesi rahim olarak Türkçe’ de karşılık bulmuştur.

El- Musavvir her şeye şekil veren, ayrı bir biçim vererek tasvir eden ve yarattığı varlıklara suret veren anlamındadır. Suret verdiği hiçbir varlık birbirine benzemez. Allah’ın sıfatlarından biri olan Musavvir, her mahlukatı kendi istediği sıfatta yaratmaktadır. Kainatı özel ve güzel bir hale getiren El-Musavvir, istediğini isteği biçimde oluşturmaktadır.

EL-MUSAVVİR ESMASI KUR'ANDA GEÇİYOR MU?

El-Musavvir ismi Kur’an-ı Kerim’de Al-i İmran suresinin 6, Haşr 24 ayetlerinde  geçmektedir.

EL-MUSAVVİR İSMİNİNEBCED DEĞERİ VE ZİKİR SAATİ

Zikir adedi: 

Zikir günü: Pazartesi

Zikir saati: Kameri

Güneş doğduğundaki ilk vakitte

İkindi namazı sonrası güneş tepe noktasında…

Gece zikrinde ise gece yarısından sonraki bir vakitde.

Bu esma-i zikir genel olarak zikir olarak ‘Ya Musavvir’ diye okunup çekilir.

Zikir şekli olarak “ El-Musavvir” ya da “ Ya Musavvir” olmalıdır.

EL-MUSAVVİR ESMASININ FAZİLETLERİ:

Çocuk sahibi olmak isteyenler için  “Yâ Müsavvir” ism-i şerîfinin zikri tavsiye edilir. Bu terkip şöyledir: Ailenin hanımı yedi gün, erkeği ise üç gün olmak üzere oruç tutarlar ve oruçlarını, iftardan hemen önce yirmi bir defa “Yâ Müsavvir” ism-i şerîfini zikrettikten sonra üfledikleri bu su ile açarlar. Bu terkibe devam ettikleri günlerde birlikte olurlarsa evlat sahibi olurlar.

Samimî ve ihlâslı mü’minler, manasını hissederek “Yâ Müsavvir” zikrine devam ettikleri takdirde bu mübarek ism-i şerîfin eserleri ve tecellileri kendilerinde zahir olur. İşlerinde muvaffak olurlar. Zor olan işlerin üstesinden gelir, bu yolda karşılaşmış oldukları engelleri aşarlar. 

 Hergün bir insan akşam namazını kıldıktan sonra bu esma-ı zikri 21 defa ‘Ya Musavvir‘ diye zikrettiği takdirde Rabbinden meşru istekleri yerine gelir ve muratlarına da nail olurlar.

Yatmadan önce güzel bir abdest aldıktan sonra hiç kimseyle konuşmadan bu esmay-ı zikri defa ‘Ya Musavvir‘ diye çeken kimse rüyasında kimi görmek istiyorsa o kimseyi ona Cenab-ı Zül Celâl rüyasında görmeyi nasip eder. 

Evlenmek isteyenler de bu ism-i şerifi  ‘Ya Musavvir‘ ismini günlük defa sabah seher vakti okuyup zikretsinler. 

El-Musavvir Ne Demek? El Musavvir Esması T&#;rk&#;e Anlamı Ve Zikrinin Fazileti

Haberin Devamı

Allah'ın 99 adından olan ya da "Esma"sı diye bilinen sıfatlarından birisi de" El-Musavvir " ismidir. Zikri pek makbuldür. 

El-Musavvir Ne Demek?

 El-Musavvir, her şeye şekli veren, ayrı bir şekil vererek tasvir eden ve yarattığı varlıklara suret veren manasındadır. Suret verdiği hiçbir varlık birbirine benzemez. Allah'ın sıfatlarından biri olan Musavvir, her mahlukatı kendi istediği sıfatta yaratmaktadır. 

El- Musavvir Esması Türkçe Anlamı

 Arapça bir kelime olan " Musavvir" Türkçeye rahim olarak çevrilir. Allah'u Teala " El-Musavvir" sıfatı ile kainatı özel ve güzel hale getiren yüce Yaradandır. Allah, istediğini istediği biçimde şekillendirendir. İstediğini istediği biçimde oluşturandır. 

El-Musavvir Ne Demek El Musavvir Esması Türkçe Anlamı Ve Zikrinin Fazileti

Haberin Devamı

El-Musavvir Zikrinin Fazileti ve Faydaları

 El-Musavvir esmasının ebced değeri yani zikir sayısı olup zikir günü ise pazartesidir. El-Musavvir zikrinin saati ise kameridir. Yani güneşin ilk doğduğu vakitlerde zikre başlanmalıdır. Ayrıca ikindi namazı sonrası ve gece yarısı El-Musavvir zikri yapılacaktır. Zikrin şekli ya El-Musavvir yahut Ya Musavvir' dir. El-Musavvir esmasının fazilet ve faydalarını şöyle sıralamak gerekir: 

Her sabah, seher vakti defa Ya Musavvir zikrine devam edenin evlenmek için karşısına hayırlı bir kısmet çıkacaktır.

Allah' tan istekte bulunacak kimsenin yürekten dua ederek akşam namazından sonra 21 kez Ya Musavvir zikrine devam etmesi tavsiye edilir.

Kişi, şayet uykuya yatmadan önce defa Ya Musavvir esmasını okursa uykusunda ruhani varlıklar o kimseye Allah'ın izniyle görünecektir.

Eğer her gün El-Musavvir esmasına devam edilir ve zikir sayısı tamamlanırsa kişi maddi ve manevi bakımdan büyük rahatlığa kavuşmaktadır.

Çocuk isteyen ve çocuğu olmayan kişiler yedi gün oruç tuttuktan sonra 21 kez El-Musavvir esmasına devam etmelidirler.

Kişinin rüyasında görmek istediği bir kimse varsa, Ya Musavvir esmasını kez tekrarlaması halinde Allah'ın izniyle umduğuna nail olacaktır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası