güneşin katmanları sırasıyla 5 sınıf / :: Güneşin Temel Özellikleri – :: Güneş Fiziği ::

Güneşin Katmanları Sırasıyla 5 Sınıf

güneşin katmanları sırasıyla 5 sınıf


____ Innovation Science Labs ____

5. Sınıf Fen Bilimleri G&#;neş'in Yapısı Ve &#;zellikleri konu anlatımı

Haberin Devamı

Güneşin katmanları: Güneş’in de Dünya’nın olduğu gibi bazı katmanları bulunmaktadır. Bu doğrultuda katmanlar iki farklı şekilde ele alınır. Bunlardan biri iç katmanlar diğeri ise Güneş atmosferi şeklinde öne çıkmaktadır. Her bir katman farklı kimyasal maddelerden oluşmuştur ve sürekli olarak güneşin içinde patlamalar yaşanır.

Güneşin Özellikleri Nelerdir?

 Güneşin oldukça fazla sayıda özellikleri bulunmaktadır. Şimdi bu özellikleri sayarken aynı zamanda yapısının nasıl olduğunu anlamaya çalışalım.

 - Güneş bütünü ile gazlardan meydana gelmiştir.

 - Güneş sisteminin merkezinde güneş yer alır.

 - Güneş sisteminde Güneş en büyük gök cismidir.

 - Güneşin şekli küredir. Diğer bir deyişle güneş top şeklinde görülür.

 - Samanyolu galaksisi içerisinde yer alan bin yıldızdan biridir.

 - Güneş dünyamız ve diğer gezegenler için hem ısı hem de ışık kaynağıdır.

 - Güneş aynı zamanda Samanyolu galaksisinin merkezi etrafında döner.

 - Güneş orta büyüklükte bir yıldız olarak bilinir.

 - Dünyadan uzaklığı yaklaşık olarak milyon kilometredir.

 - Güneş yaklaşık olarak 5 milyar yaşındadır.

 - Güneş tozu gaz bulutları bir araya gelmesi ile beraber milyarlarca yıl önce oluşmuştur.

 - Güneş beyaz renkte ışık yayar.

Haberin Devamı

 - Güneş Samanyolu etrafında dönmesi ile beraber kendi ekseni etrafında dönme etkisi gerçekleştirir.

 - Güneş turunu kendi ekseni etrafında 25 günde tamamlar.

 - Güneş kendi ekseni etrafında batıdan doğuya doğru dönüş yapar. Bu durum güneş saatinin tersine doğru gerçekleşir.

 - Güneş tıpkı diğer yıldızlar gibi doğar, büyür ve enerjisi tükendiği zaman patlayarak ölür.

Not: Güneşin yüzeyinde bazı soğuk bölümler yer alır. Bu bölümlere ise güneş lekeleri ismi verilir. Kendi yaptığı teleskop üzerinden Güneş'in üzerindeki lekeleri ilk gören kişi Galilei Galileo isimli ünlü bilim ve sanat insanıdır. Özellikle Galilei Galileo teleskop ile güneş lekelerini keşfettikten sonra, Güneş'in kendi etrafında döndüğünü fark etmiştir.

Haberin Devamı

Güneş’in Önemi Nedir?

 Güneşin dünyadaki tüm canlılar için büyük bir önemi vardır. Özellikle yaşamın devam edebilmesi için güneş vazgeçilmezdir. Sonuçta kullandığımız enerjini büyük bir kısmını güneşten elde ederiz.

 Milyonlarca yıldır güneşin enerjisi tükenmiştir. Güneşin içerisinde bulunan Hidrojen gazı tükendiği zaman güneşin enerjisi de bitecektir.

Not: Güneşin zararsız ışınları ile beraber zararlı ışınları da bulunmaktadır. Özellikle bu zararlı ışınlar canlılara bazı zararlar verebilir. Mesela güneşte yaşanan patlamalar radyo ve televizyon gibi iletişim araçlarına etki ederek bozulmasına sebep olabilir.

 Güneş özellikle bitkilerin fotosentez yapabilmesi, böylece büyümeleri ve oksijen salınımı yapabilmesi için büyük bir öneme sahiptir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası