köy baklavası tarifi / Cevizli Köy Baklavası Tarifi: Cevizli Köy Baklavası Nasıl Yapılır? | Lezzet

Köy Baklavası Tarifi

köy baklavası tarifi

Anneannemin Tarifi Eski Usül Köy Baklavası Tarifi

Bugün sizlere bayrama hazırlayabileceğiniz, anneannemin tarifi olan eski usül köy baklavası tarifi hazırladık.

Bu baklavanın içerisine ceviz veya fıstık yerine fındık kullanıyoruz. Ama siz dilerseniz cevizle de yapabilirsiniz.

Şimdi köy baklavası tarifi için gerekli malzemelerimize göz atalım ve yapımına geçelim.

Kullanılan çay bardağı ölçüsü: ml

Kullanılan su bardağı ölçüsü: ml

Kullanılan tepsi ölçüsü: 30&#;40 cm

Köy Baklavası Yapımı için Gerekli Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 fiske tuz
  • 6 su bardağı kadar un (baklavalık böreklik un kullanınız)

Üzerini yağlamak için;

Açmak için;

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu

Arası için;

  • 1 su bardağı kavrulmuş mısır unu (eklemeyebilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • gr fındık

Eski Usül Köy Baklavası Tarifi

Köy baklavası hamuru için yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri alıp güzelce karıştıralım.

Daha sonra kontrollü bir şekilde un ilavesi yaparak çok iyi bir şekilde hamuru yoğuralım.

baklava hamuru

Hazırladığımız hamurdan 9 eşit beze yapalım ve bezeleri nişastalayarak çay tabağından biraz daha büyük açalım. Aralarına buzdolabı poşeti koyarak üst üste dizelim ve dinlenmeye bırakalım. 30 &#; 60 dk arası dinlendirmeniz yeterli olacaktır.

Ardından oklava ile nişastadan da yardım alarak açabildiğimiz kadar büyük bir şekilde açalım. Bu baklava köy baklavası olduğu için çok ince açmıyorum, diğer baklavalara göre birazcık daha kalın oluyor.

fındıklı baklava yapılışı

Açtığımız hamuru tepsiye yerleştirelim. Hamur tepsiden büyük oluyor, kenarlardan taşan yufkaları da yerleştirelim.

fındıklı mısır unlu baklava

1 su bardağı mısır ununu yağsız tavada rengi biraz dönene kadar kavuralım. Kavrulmuş mısır unundan ve çekilmiş fındıktan tepsiye yerleştirdiğimiz yufkanın üzerine biraz serpiştirelim.

İkinci yufkayı da açıp yerleştirelim ve tekrar mısır unu ve fındık serpiştirelim. Üstteki son iki kata kadar bu şekilde fındık ve mısır unu serpiştirerek tepsiyi tamamlayalım.

eski usül baklava tarifi

Şimdi baklavamızı baklava dilimi gibi değil de ince dikdörtgen şeklinde dilimleyelim. Üzeri için gram tereyağını eritip baklavanın üzerine gezdirelim.

köy baklavası nasıl yapılır

Baklavamızı önceden ısıtılmış derecelik fırında pişmeye bırakalım. 1,5 saate yakın kontrollü bir şekilde pişirdim.

Şerbeti için tencereye şekeri, suyu ve limonu sıkıp karıştıralım. Ocağa alıp kaynamaya bırakalım ve kaynamaya başlayınca orta ateşte 20 dakika kadar kaynatıp ocaktan alalım.

fındıklı köy baklavası yapımı

Fırından çıkardığımız baklavayı ılımaya bırakalım. Aynı şekilde şerbetimiz de ılık olacak. Ilık baklavanın üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökelim.

Köy baklavası tarifi hazırdır. Şerbetini çekmesi için dinlendirelim ve ardından servis yapalım.

köy baklavası tarifi

Bu enfes şerbetli tatlı tarifi ve çok daha fazlası için Bera Tatlı Dünyası Youtube Kanalı&#;na abone olmayı unutmayalım.

Fındığın kendine has o lezzetine doyum olmazken bir de onu şerbetli bir baklavayla buluşturmak vereceği tadı katlayarak olabilecek en zirveye çıkartmak sayılabilir. Özellikle anne elinden çıkmışçasına lezzetli köy baklavası bir de fındıkla buluşunca ortaya Nejla Hanım Ev Tatlılarının muhteşem baklavası olan Fındıklı Köy Baklavası ortaya çıkıyor. Peki, özellikle bu baklavayı Nejla Hanım Ev Tatlılarından neden yemelisiniz? Bunun en önemli sebebi ilk olarak tamamen doğal hiçbir katkı maddesi kullanmamamız. İkinci olarak malzemenin en bolunu, en lezzetlisini kullanmamız. Üçüncü olarak tamamen hijyen kurallarına uyarak hazırlamamız. Ve son olarak içine kattığımız bolca sevgimiz ve öz verimiz.

Nejla Hanım Ev Tatlıları bu anlamda siz değerli tüketicilerimize en güzel ürünü en iyi şekilde sunmaya çalışmaktadır. Her gün üretilen taze ürünlerle satışlar yapılmaktadır. Günlük üretilen ürünler aynı gün içerisinde kargoya verilir ve en hızlı sürede en taze biçimde elinize ulaştırılmaya çalışılır.

 

İçindekiler: Un, su, tuz, süt, yumurta, tereyağı, şeker, fındık

Dilim Sayısı: 1 Kg için ortalama 24 dilim

Raf Ömrü/ Tüketim Tarihi: Siparişin verilmeden hemen öncesinde üretilir ve paketlenir. Aynı gün içerisinde kargoya verilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası