15 temmuz müzesi nerede / 15 Temmuz Demokrasi Müzesi

15 Temmuz Müzesi Nerede

15 temmuz müzesi nerede

Hafıza 15 Temmuz Müzesi'ne yoğun ilgi

FETÖ üyelerinin 15 Temmuz 'daki hain darbe girişiminin üzerinden 6 yıl geçerken Hafıza 15 Temmuz Müzesi, o gece yaşanılanların unutulmaması gerektiğini sergilenen obje ve videolarla ziyaretçilerine hatırlatıyor.

Darbe girişiminin 3. yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan müze, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu Yakası girişinde, 15 Temmuz Şehitler Makamı'nın hemen altında bulunuyor.

Ortalama 11 dönüm arazinin ortasında yer alan müze, açıldığı 15 Temmuz 'dan beri 1,5 milyon kişi tarafından ziyaret edildi.

Darbe gecesi şehit olan kişinin isimlerinin bulunduğu müzeye gelen ziyaretçiler, önce kubbe şeklindeki anıta uğrayıp burada şehitler için dua ediyor.

Her şehide bir selvi ağacı

Şehitler için 24 saat boyunca selaların okunduğu, içinde oturma yerleri ve mini bir fıskiyenin bulunduğu müzenin bahçesindeki her selvide bir şehidin ismi ve karekodu bulunuyor.

Mobil uygulamayla karekod okutularak, "selviye" ismi verilen şehidin özgeçmişine ulaşılabiliyor.

Müzeye giren ziyaretçileri ilk olarak darbecilerin tankla ezdikleri bir otomobil karşılıyor.

Hafıza 15 Temmuz Müzesi'ne yoğun ilgi

Şehitlerin ayakkabıları, motosiklet ve hain gecenin diğer hatırlatıcıları

Hain darbecilere bedenleriyle siper olan kahraman şehitlerin özellikle o gece giydiği ayakkabıların dizilimiyle oluşturulan "Şehitlerimizin Ayakkabıları" köşesi ile ayakkabıların yanındaki, üzerinde darbecilerin silahlarından çıkan kurşun izleri bulunan motosiklet müzenin en etkileyici bölümlerinden biri.

Darbe girişiminin izlerini taşıyan ve o geceyle özdeşleşmiş bazı eşyalar, müzede camekanlar içinde sergileniyor.

Hande Fırat'ın cep telefonu, Halisdemir'in beresi büyük ilgi görüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, vatandaşları darbeye karşı durmaları için sokağa inmeye çağırdığı görüşmedeki gazeteci Hande Fırat'ın cep telefonu, Erdoğan'ın yaptığı konuşmanın gösterildiği bir ekranın önünde sergileniyor.

O gece, Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmeye çalışan darbeci general Semih Terzi'yi öldürdükten sonra şehit edilen astsubay Ömer Halisdemir'in beresi ve kaması, en çok ilgi gören eşyalar arasında yer alıyor.

Hafıza 15 Temmuz Müzesi'ne yoğun ilgi

15 Temmuz'da şehit ve gazilerin kullanılamaz hale gelen motosiklet kaskı, cep telefonu ve anahtar gibi eşyalarının sergilendiği bölümde, Piyade Albay Mahmut Pınarbaşı'nın bacağından çıkartılan kurşun da ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Bu kurşunun altında, Pınarbaşı'nın nasıl yaralandığı ve darbecilerin, yardıma gidenlere nasıl acımasızca ateş ettiğinin öyküsü anlatılıyor.

Müzedeki "Çağrı Zafer" isimli odaya gelen ziyaretçilere, burada darbe gecesi yaşananlara ait videolar gösteriliyor.

Müzede ayrıca dünya darbeler tarihi ve sömürgecilik tarihine dair bilgilerin yer aldığı bölümler de bulunuyor.

Özellikle idam urganlarının tavandan aşağı doğru asıldığı kısımda Türkiye'nin yaşadığı darbeler, yargılamalar ve darbelerin ağır sonuçları ile FETÖ amacına ulaşsaydı nelerin yaşanabileceği de ziyaretçilerin hafızalarına kazınıyor.

Pazartesi günleri kapalı olan müze, hain darbe girişimini unutturmamak için ziyaretçilerini bekliyor.

15 Temmuz M&#;zesi Nerede? Hakkında Bilgi, Eserleri, Giriş &#;creti Ve Ziyaret Saatleri ()

15 Temmuz halkın iradesine karşı düzenlenen hain bir saldırı olarak düzenlenmiş bir kumpastır. 15 Temmuz tarihinde meydana gelen bu hain saldırı şehit edilen sivil, asker ve polis anısına düzenlenen konular üzerine kurulan bir müzedir. Birçok kişi 15 Temmuz müzesini ziyaret ederek 15 Temmuz gecesi şehit olan sivilleri anısına yad etmek isteyerek, 15 Temmuz Müzesi ile ilgili birçok bilgiyi merak ediyor.

15 Temmuz Müzesi Nerede?

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu Yakası'nda tarafında bulunan Hafıza 15 Temmuz Müzesi olarak adlandırılan darbenin 4. Yıl dönümünde tamamlanarak ziyaretçilerine kapısını açmıştır. 15 Temmuz'un yıldönümünde açılan müzede dünya darbeler tarihi ve sömürgecilik ile ilgili bölümlerde bulunmaktadır.

Bir buçuk yıl önce yapımına başlanan 15 Temmuz darbesini konu alan Hafıza 15 Temmuz Müzesi'nin yapımı tamamlanması üzerine, yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla müze ziyaretçilere açılmıştır. Hafıza 15 Temmuz Müzesi metrekare olan bir alana kurulmuş, metrekarelik bir alan müze olarak belirlenmiştir. Müzenin çevresi metrekarelik yeşil bir alandan oluşmaktadır.

15 Temmuz Müzesi'ne Nasıl Gidilir?

15 Temmuz Müzesi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Anadolu Yakası'nda bulunmaktadır. Bölgeye ulaşım oldukça kolaydır. Vatandaşlar metrobüsle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü durağında inerek müzeye ulaşabilir. Aynı zamanda birçok otobüs de civarda ki duraklarda inerek müzeye ulaşabilir.

15 Temmuz Müzesi Özellikleri

15 Temmuz Şehitler köprüsünün yanında bulunan müze şehidin ve gazilerin hatıralarıyla donatılmıştır. Girişte sağ duvarda şehidin isimleri bulunur. Tavanında şehitleri temsil eden adet beyaz güvercin bulunur. Orta bölgede 15 Temmuz darbesine dair film ve belgesel gösterilerin yapılacağı bir platform yer alır. Duvarın karşısında unutma diye bir yazı bulunmaktadır. 15 Temmuz gecesi buna birçok malzeme de müzenin içinde sergilenmektedir.

Müzede şehitlerin fotoğrafları ve biyografileri, darbeler ve Sömürgecilik tarihine ait birçok da bilgi bulunmaktadır. Bu bilgilere dokunmatik ekranlardan ulaşılabilmektedir. Aynı zamanda 15 Temmuz’a dair üç boyutlu videolar da ziyaretçiler tarafından izlenebilmektedir. Darbeler tarihi ile ilgili ve yılları arasında dünya genelinde meydana gelen darbe girişimi ve gerçekleşen darbelerden darbenin amacına ulaştığı görülmüştür.

Türkiye’de ise yılları arasında 9 darbe girişimi gerçekleştirildiği gösterilmektedir. Sömürgeciliğe karşı dik Duranlar köşesinde ise aralarında; Mustafa Kemal Atatürk, ikinci Abdülhamit, Aliye İzzet Begoviç, Mahatma Gandhi ve Simone Bolivar gibi liderlerin bulunduğu köşe yer alır. Bu köşede liderlerin bilgileri yer almaktadır.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz demokrasi ve milli birlik günü olarak adlandırılan yılının 15 Temmuz gecesi darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden sivil polis ve askeri anmak amacıyla 15 Temmuz demokrasi ve Milli Birlik Günü ilan edilmiştir. 29 Ekim tarihinde resmi gazetede yayınlanan sayılı yasa ile 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü olarak ilan edilmiş ve bugün resmi tatil olarak kutlanmaya başlamıştır.

Hafıza 15 Temmuz Müzesi Giriş Ücretleri

Hafıza 11 Temmuz Müzesi, müze girişi ücretsiz olarak ziyaretçilerine kapılarını açmıştır. 15 Temmuz Müzesi açıldığı günden itibaren yoğun ilgiyle gerçekleşen katılımlar sağladı.

15 Temmuz Ziyaretçi Akını

Hafıza 15 Temmuz Müzesi'ne ilk yıl olarak ortaya koyulan bin ziyaretçi ile hedefine ulaşıldığı 15 Temmuz Derneği Başkanı Tarık Şebik tarafından bildirilmiştir

False

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir