emekli maaşı zamsız yattı / Yeni zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak? - Son Dakika Haberleri

Emekli Maaşı Zamsız Yattı

emekli maaşı zamsız yattı

Katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, emekliye müjdeli haberi de verdi. En düşük emekli maaşı ile ilgili çalışma yapıldığını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in ardından Başkan Erdoğan, en düşük emekli maaşının 7 bin TL'ye yükseltildiğini duyurdu. Peki zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak? İşte detaylar

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. En düşük emeklli maaşına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan detaylar

"Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık ve bu rakamı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yaptık. Açıklamak yine bana kaldı. Bu akşam buradan güzel müjdeyi vermiş olayım. Bunu 7 bin lira olarak bu akşam buradan açıklamış oluyoruz. Hayırlısı olsun." ifadelerini kullandı.

EYT'LÄ°LER ZAMDAN FAYDALANACAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekli maaşı hakkında açıklama yaptı. Bakan Bilgin, en düşük emekli aylıkların artışı hakkında detaylar paylaştı. Bakan Bilgin konuşumasında şunları söyledi; 5 bin liraya yükselttiğimiz en düşük emekli aylığının bugünkü şartlar içerisinde yetersiz kaldığını birlikte gördük. Alternatif çalışmaları yani en düşük emekli maaşını yükseltecek alternatif modellerimiz var."

Bakan Bilgin;" EYT uygulamasında yaklaşık yüzde 60'ından fazlasının eski şekli ile çıkmış olsaydı 3 bin lira ile 5 bin lira arasında aylık bağlanacak olan EYT'lilerin de maaşlarını 5 bin 'ün üzerinde çıkardık." dedi.

Bakan Bilgin, en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyesiyle ilgili çalışmanın EYT düzenlemesi kapsamında emekli olanları da kapsayacağını bildirmiş ve sözlerine şunları eklemişti:

"Önerilerimizi Cumhurbaşkanımızın olumlu değerlendireceğini ümit ediyorum. Bu çalışma emeklilerin hayatında ciddi rahatlama sağlayacak."

EMEKLÄ°YE BAYRAM Ä°KRAMÄ°YESÄ° NE KADAR OLACAK?

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, önceki gün yaptığı açıklamada emeklilere Kurban ve Ramazan bayramlarında verilen bin liralık ikramiyelerin, en düşük emekli aylığı olan 5 bin liraya yükseltilmesini istemişti.

Görüşmenin bu talep üzerine planlandığı öğrenilirken, emeklilere verilecek yeni ikramiye tutarlarının da belirlenmesi öngörülüyor.

ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Zamlı emekli maaşlarının yatırılacağı tarihe ilişkin resmi bir açıklama gelmedi. Ancak emeklilerin, bayram haftasında ikramiye ile birlikte zamlı maaş almaları bekleniyor. Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından geçtiğimiz günlerde bayram ikremiyesi için de yükseltme çalışmalarının sürdüğü bildirilerek şu açıklama yapılmıştı:

"En düşük emekli maaşının TL taban aylığının düşük kaldığı fikrindeyim. Bu konuda çalışmalara başladık. Bu konuda alternatif çalışmalarımız var. Bayram ikramiyesi için çalışmalarımız var. Düzenleme konusunda ayrıntılı çalıştım." ifadelerini kullandı.

YILLARA GÖRE EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI (4A)

📌 TL

📌 TL

📌 TL

📌 TL

📌 TL

📌 TL

📌 TL

📌 TL

📌 TL

📌 TL

📌 TL

📌 TL

📌 TL

📌 TL

📌 TL

📌 TL

📌 TL

📌 TL

📌 TL

📌 TL

📌 TL

📌 TL

(ara zam): TL

📌 TL

(ara zam): TL

HABER

Yeni zamlı emekli maaşları nisan ayından itibaren ödenecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından enflasyonun tahribatına karşı emeklileri koruyacak iyileştirmeler sürdürülüyor.

En düşük emekli maaşı 7 bin TL oluyor

yılında TL olarak getirilen emekli alt sınır aylığı yılında TL’ye, yılı Ocak ayında 2 bin TL’ye yükseltildi. yılı Temmuz itibarıyla 3 bin TL’ye, yılı Ocak itibarıyla da 5 bin TL’ye yükseltildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 5 bin TL olan emekli alt sınır aylığı tutarının /Nisan ödeme döneminden itibaren yüzde 36,36 artışla 7 bin TL'ye yükseltileceğini duyurdu. Böylece en düşük emekli maaşı Aralık ’ye göre yüzde ,3 artırılmış olacak.

yılı Nisan ayı ödeme döneminden itibaren dosya bazında ödenen aylıklar 7 bin TL olarak ödenecek ve 8,8 milyon emekli bu düzenlemeden yararlanacak.

Bayram ikramiyeleri yüzde 82 artışla 2 bin TL'ye yükseltiliyor

yılında Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında ’er TL olarak ödenmeye başlanılan bayram ikramiyesi yılında TL’ ye yükseltildi. Yeni düzenleme ile bu tutar yüzde 82 artışla 2 bin TL’ye yükseltildi. Bu düzenlemeden EYT kapsamında emekli olacaklar da dahil olmak üzere 15,6 milyon emekli yararlanacak.

Ramazan Bayramı ikramiyesi nisan ayı içerisinde ödenecek

yılı Ramazan Bayramı ikramiyesinin bayram öncesi nisan ayı içerisinde, Kurban Bayramı ikramiyesinin ise yine bayram öncesi haziran ayı içerisinde ödeneceği öğrenildi.

2 bin TL bayram ikramiyesi hak sahiplerinin hisseleri oranında, iş kazası geliri alanlara sürekli iş göremezlik derecesi oranında ödenecektir. Bayram ikramiyesi emekliliği hak edenin dosyasında birden fazla hisse oranında gelir ve aylık alanlara da en fazla hangi dosyadan ödeme yapılacak ise o dosyadan ödenecektir.
 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası