kırıkhan ceylanlar sitesi / funduszeue.info - Türkiye Yerel Arama ve Firma Rehberi

Kırıkhan Ceylanlar Sitesi

kırıkhan ceylanlar sitesi

Ceylanlar Gayrimenkul&#;den Kırıkhan’a 30 milyon TL.’lik konut yatırımı

Ceylanlar Gayrimenkul, Hatay'&#;n K&#;r&#;khan ilçesinde 30 milyon TL.'lik bütçe ile en büyük bir konut projesini gerçekle&#;tiriyor. Merkezi &#;skenderun’da olan Ceylanlar Gayrimenkul, alt&#; ay önce K&#;r&#;khan'da temelini att&#;&#;&#; adet Bahçelievler Belediye konutlar&#;n&#;n yüzde 80'lik k&#;sm&#;n&#; tamamlad&#;.
Ceylanlar Gayrimenkul Yönetim Kurulu Ba&#;kan Vekili Garip &#;and&#;r, 11 bloktan olu&#;an sitenin 8 blo&#;unun bitti&#;ini, 1 tanesin ise çevre düzenlemeleri ile kullan&#;ma haz&#;r hale geldi&#;ini söyledi.
Bahçelievler Belediye Konutlar&#;nda Hac&#; Hasan &#;and&#;r Camiinin temel atma ve biten bloklardaki daire sahiplerine anahtar teslim törenin Adalet Bakan&#; Sadullah Ergin’in kat&#;l&#;m&#;yla geçti&#;imiz günlerde yap&#;ld&#;&#;&#;n&#; aç&#;klayan &#;and&#;r, “3 blo&#;umuzun da ince i&#;çili&#;i bitmek üzere. En yak&#;n zamanda sitemizde aile oturabilecek." dedi.
K&#;r&#;khan'&#;n çehresini de&#;i&#;tirecek sitede herkesin kullanabilece&#;i 20 bin metrekarelik ye&#;il alan&#;n bulundu&#;unu ifade eden Garip &#;and&#;r, &#;unlar&#; söyledi: "Sitemizde yürüyü&#; yolundan, Oyun ve oto park&#;na, havuzuna, Al&#;&#;veri&#; merkezinden, camisine kadar her &#;ey dü&#;ünülmü&#;tür. Site sakinleri rahat yoldan, yürüyü&#;lerini yap&#;p, etkinlik alanlar&#;nda günün yorgunlu&#;unu atacak ve evlerinde dinlenebilecek."
Sitelerinin 3+1 ve 2+1 dairelerden olu&#;tu&#;unu dile getiren &#;and&#;r, daire fiyatlar&#;na tapu ve anahtar teslim olmak üzere 70 bin TL’den ba&#;layarak aya kadar banka kredisi seçene&#;i sunduklar&#;n&#; bildirdi. &#;and&#;r, kendi memleketinde böyle bir yat&#;r&#;m yapt&#;&#;&#;ndan mutlu oldu&#;unu sözlerine ekledi.

Anadolu Ajans&#; ve &#;HA taraf&#;ndan yay&#;nlanan yurt haberleri funduszeue.info editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajanslar&#;n yay&#;nlad&#;&#;&#; &#;ekliyle mynet sayfalar&#;nda yer almaktad&#;r. Yaz&#;m hatas&#;, hatal&#; bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatab&#;, haberi servis eden ajanslard&#;r. Haberle ilgili &#;ikayetleriniz için bize ula&#;abilirsiniz

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Kırıkhan&#;daki Dağ Ceylanı Üretim İstasyonu büyük ilgi çekti

Kırıkhan'daki Dağ Ceylanları Üretim İstasyonu'nu geçen yıl 3 bin kişi ziyaret etti. İlçenin Suriye sınır hattına yakın Dağ Ceylanları Üretim İstasyonu'nda, yaşamlarını sürdüren ve nesli tükenme tehlikesi altında olan koruma altındaki "gazella gazella" türü dağ ceylanları, yerli ve yabancı konukların ilgisini çekiyor. Dağ ceylanı popülasyonun son yıllarda artış gösterdiği alanı ziyaret edenlerin sayısı geçen yıl 3 bin oldu. Doğa Koruma ve Milli Parklar Hatay Şubesi Kırıkhan Şefi Nuri Akın, AA muhabirine, doğa bilincinin oluşması açısından vatandaşların istasyona ziyaretlerini önemli buldukları söyledi. Vatandaşların "gazella gazella" türü ceylanlara ilgi gösterdiğini aktaran Akın, "Bir yaban hayvanını doğal ortamında görmek herkes için önemli" dedi. Ziyaretçileri bilgilendirdiklerini ve neslin tehlike olduğunu anlatarak doğa bilinci yaratmaya çaba gösterdiklerini belirten Akın, "Türü korumak istiyorsak önce o türü tanımak durumundayız. Ziyaretçilerimiz, sahamızda dağ ceylanlarını yakından görme ve onları hissetme şansını elde ediyor. İstasyonumuz vatandaşlar tarafından fazla bilinmemesine rağmen yoğun ilgi görüyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde 3 bin kişiyi ağırladık. İstasyonumuz neslin devam ettirebilmesi açısından önemli, bu yıl yaklaşık 10 bin ziyaretçi bekliyoruz." diye konuştu.

Yeşil Gazete’de yer alan habere göre, Queensland Üniversitesi’nden uzmanlar, insanlar tarafından tahrip edilen ve hiç el değmemiş kıyı bölgelerini tespit etmek için bir çalışma yürüttü. Çalışma kapsamında, insan faktörünün dünya çapındaki kıyı bölgelerine olumsuz etkisi haritalandırıldı. Araştırma küresel ölçekte acil kıyı rehabilitasyonu ve korunması ihtiyacı olduğunu ortaya koydu. EurekAlert‘in aktardığına göre, bilim insanları, ’ten bu yana dünya genelinde yüzde 15 kıyı bölgesinin bozulmadan kaldığını ve bozulmayan en geniş kıyı bölgesinin Kanada’da olduğunu tespit etti. Üniversiteye bağlı Yeryüzü ve Çevre Okulu’ndan Brooke Williams, deniz otları, savanlar ve mercan resifleri bulunan kıyı bölgelerinin insan baskısına sahip en yüksek alanlar olduğunu kaydetti. Williams çalışma kapsamında ücretsiz bir veri setinde derlenen bulguların, insanlığın Dünya’nın değerli kıyı ekosistemleri üzerindeki yaygın etkileri hakkında değerli bilgiler sağladığını söyledi. Brooke Williams şu ifadeleri kullandı: “Bozulmadan kalan kıyı bölgelerini korumak ve bozulmuş olanları eski haline getirmek istiyorsak hızlı ve kararlı şekilde hareket etmemiz gerekiyor” Williams, “Bu bölgelerin bozulma hızı, yalnızca kıyıdaki türler ve habitatlar için değil, aynı zamanda dünyanın dört bir yanındaki kıyı bölgelerinde yaşayan sayısız insanın sağlığı ve ekonomik güvenliği için de büyük tehditler oluşturuyor” dedi. Kıyı bölgelerinin tahribatının sadece kıyıdaki türler ve habitatlar için değil çok sayıda insan sağlığı için de büyük tehdit oluşturduğu aktarıldı. Araştırmanın ayrıntıları, Conservation Biology dergisinde yayımlandı.

Kocaeli‘nin içme suyu ihtiyacının büyük kısmının sağlandığı Yuvacık Barajı‘nda geçen yıl kuraklığın etkisiyle su seviyesi, ocakta yüzde 15’e düşerken, yağışlarla 8 Şubat’ta yüzde 33’e yükseldi. Bu yıl ise kar yağışı ve yağmurun etkisiyle su seviyesi, geçen sene şubat ayına göre iki kat artarak yüzde 67’ye yükseldi. Bu yıl ise kar yağışı ve yağmurlar, barajda su seviyesini yükseltti. Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin verilerine göre su seviyesi, 34 milyon 60 bin metreküp ile yüzde 67 seviyesine ulaştı. Geçen yıl Şubat ayı ile bu sene Şubat ayı karşılaştırıldığında su seviyesinin iki kat arttığı görüldü. İlerleyen günlerde yağışlarla tam kapasiteye ulaşılmasının beklendiği belirtildi. 

İngiltere’nin maliye bakanı Rishi Sunak, potansiyel olarak ülkenin iklim hedeflerini rayından çıkaracak bir açıklama ile, yeni fosil yakıt sondajına daha fazla yatırımı teşvik etmek istediğini söyledi. Bilim insanları, geçen yıl COP26 iklim zirvesi öncesinde, fosil yakıt kullanmaya devam ederek net sıfıra ulaşmanın mümkün olmadığını söylediler. Ancak bakan Sunak yeni yaptığı açıklamada, Kuzey Denizi altında sondajı teşvik etmenin “İngiltere’nin işlerini destekleyeceğini” ve buna yeşil ışık yakılması gerektiğini söyledi. Bir basın toplantısında yaptığı açıklamada, “İnsanların yerli kaynaklarımızı da kullanmamız gerektiğini kabul ettiğinden emin olmak istiyorum. Kuzey Denizi’nde kaynaklarımız var ve buna yatırımı teşvik etmek istiyoruz çünkü net sıfıra geçişimizin bir parçası olarak doğalgaza ihtiyacımız olacak. Ve bu dönüşüm sürecinde, eğer Kuzey Denizi’nde İngiliz istihdamını destekleyen bir yatırım alabilirsek, bu iyi bir şey olur. Dolayısıyla bu bakış açısı da karışımın bir parçası olmalı” dedi. Sunak’ın yorumları, İngiltere’nin COP26 başkanı Alok Sharma’nın pozisyonu ve geçen yıl yeni petrol ve gaz üretiminin yılına kadar net sıfıra ulaşmakla bağdaşmadığı konusunda uyaran Uluslararası Enerji Ajansı tarafından hazırlanan bir raporla çelişiyor. Ancak hükümet tarafından yürütülen ayrı bir incelemede, sondajın bazı koşullara tabi olarak devam edebileceği belirtildi. Bu koşullar kısmen, hangi sondaj projelerinin devam edebileceğine karar verecek bir “kontrol noktası” geliştirmeye davet edilen endüstrinin kendisi tarafından belirlenecek.

Çevre Ekoloji ve İklim

Deprem şokunu Hatay'daki ceylanlar da yaşadı

Kırıkhan ilçesine bağlı İncirli Mahallesi'ndeki Hatay Dağ Ceylanı Üretim Merkezi'nde yaşayan 49 dağ ceylanının, 6 Şubat'taki depremlerin ardından görevlilerden kaçtıkları, yem teknelerinin bulunduğu bölgeye yaklaşmadıkları ve agresif davranışlar sergiledikleri gözlendi.​​​​​​​

Hayvanları takip edip yakınlarına yem bırakan görevliler, daha sonra onları teknelerin bulunduğu yere doğru yönlendirdi. Hayvanlar, 10 gün kadar sonra eski alışkanlıklarına döndü.

Merkezdeki görevlilerden Hasan Dinler, AA muhabirine, depremin ceylanları da etkilediğini söyledi.

Depremlerin ardından geçen sürede ceylanların günlük rutinlerine döndüğünü belirten Dinler, "Şu an durumları gayet iyi ve ceylanlar yemlerine aynı şekilde devam ediyorlar. İlk başlarda yemden uzak durdular. Bizlere yaklaşmadılar. Hep böyle bir stres halindelerdi ama şimdi normal hayatlarına dönmeye başladılar." ifadelerini kullandı.

Depremzedeler ziyaret ediyor

Deprem stresinden uzaklaşmak isteyen çoğunlukla çocuklu aileler, dağ ceylanlarını görmek için üretim merkezine geliyor.

Merkeze çocuğuyla gelen Dilek Toygar, çocuklarının ceylanları yakından görme fırsatı bulduğunu ve mutlu olduklarını dile getirdi.

Çocuklarının zor günler geçirdiğini anlatan Toygar, "Depremden dolayı biraz psikolojik baskı altında kaldılar çocuklarımız. Biraz değişiklik olsun diye buraya ziyarete geldik." diye konuştu.

9 yaşındaki Abdurrahman Toygar, ceylanları görünce mutlu olduğunu ifade etti.

Yalnızca Hatay ve İsrail'de

Dünyada yalnızca Hatay ve İsrail'de bulunan gazella gazella türü dağ ceylanları, 'da "Hatay Dağ Ceylanı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası" ilan edilen Kırıkhan ve Kumlu ilçelerini kapsayan yaklaşık 13 bin hektarlık alanda yaşamlarını sürdürüyor.

Dağ ceylanı popülasyonunu artırmak için yılında Hatay Dağ Ceylanı Üretim Merkezi kuruldu.

Kentte 'da yapılan sayımda civarında olduğu belirlenen dağ ceylanı sayısı, üretim merkezinin de sayesinde her geçen yıl arttı. Bölgede dağ ceylanı sayısı geçen yıl olarak belirlendi.

Kutsal sayıldığı için bölge insanı tarafından da korunan ceylanlar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekiplerince 24 saat esasına göre yakından takip ediliyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası