lise kpss ne zaman 2020 başvuru / KPSS lisans, önlisans ve lise sınav tarihi ne zaman? İşte başvuru tarihleri

Lise Kpss Ne Zaman 2020 Başvuru

lise kpss ne zaman 2020 başvuru

KPSS ortaöğretim başvuru ve sınav tarihleri

2 yılda bir düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavını kaçırmak istemeyen adaylar Ortaöğretim başvuru tarihlerini araştırıyor. ÖSYM KPSS ortaöğretim başvuru tarihini duyurdu. Başvurular ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden T.C kimlik numarası ve şifreleri ile giriş yaparak gerçekleştirilebiliyor. Lise mezunu adayların katılacağı ortaöğretim sınavında adaylara Genel Kültür ve Genel Yetenek bölümünden toplam soru soruluyor. Adaylara sınav için dakika süre veriliyor. Peki KPSS ortaöğretim sınavı ne zaman? İşte KPSS lise başvuru tarihleri

KPSS ORTAÖĞRETİM BAŞVURU TARİHİ

Lise mezunu adayların katılacağı KPSS ortaöğretim sınavı başvuruları Eylül tarihleri arasında alınacak. Başvuru tarihlerinde başvuru yapamayan adaylar için  KPSS ortaöğretim sınavı geç başvuruları Ekim’de alınacak.

ORTAÖĞRETİM (LİSE) SINAVI NE ZAMAN?

2 yılda bir düzenlenen KPSS Ortaöğretim sınavı 22 Kasım tarihinde yapılacak. Adaylara 60 Genel Yetenek, 60 Genel Kültür sorusu olmak üzere toplam soru için adaylara dakika süre tanınacak.

KPSS BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Kamu Personeli Seçme Sınavı başvuruları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden T.C kimlik ve şifreyle giriş yapılarak tamamlanacak. Başvurular 30 Eylül  tarihleri arasında gerçekleşecek. Sınav ücreti ödeme işlemleri ÖSYM “ÖDEMELER” alanında kredi kartı ve banka kartıyla anlaşmalı bankalara yapılabilecek. 

ÖSYM KPSS SINAV TAKVİMİ

KPSS Lisans (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR, EĞİTİM BİLİMLERİ) 06 Eylül tarihinde uygulanacak.

KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ) 1. gün : 12 Eylül tarihinde uygulanacak.

KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ) 2. gün Eylül tarihinde uygulanacak.

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) : 20 Eylül tarihinde uygulanacak.

KPSS Ön Lisans : 25 Ekim tarihinde uygulanacak.

KPSS Ortaöğretim : 22 Kasım tarihinde uygulanacak.

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) : 27 Aralık tarihinde uygulanacak.

KPSS Ortaöğretim başvurusu nasıl yapılır? KPSS Ortaöretim sınav tarihi…

22 Kasım'da yapılacak KPSS Ortaöğretim Sınavı başvuru klavuzu ÖSYM'nin sitesinden yayımlandı. Başvurular Eylül arasında yapılacak.

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim düzeyi başvuruları alınmaya başladı.

Son başvuru tarihi 30 Eylül

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, KPSS Ortaöğretim Sınavı 22 Kasım'da uygulanacak. Sınava başvurular, Eylül'de yapılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT), 27 Aralık'ta uygulanacak. Ortaöğretim düzeyinde DHBT'ye katılmak isteyen adayların, KPSS ortaöğretim sınavına başvuru yapmaları ve sınava katılmaları gerekecek.

KPSS Ortaöğretim başvurusu

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat ÖSYM'nin "funduszeue.info" internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecek.

HES kodu şartı

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için ilgili merkezlere gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekecek.

Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının "funduszeue.info" internet adresinden ulaşabilecek.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi KPSS Ortaöğretim Kılavuzunda yer alıyor. Adayların, kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor. 

KPSS Lisans başvuruları sona erdi

KPSS'nin eylül ayındaki oturumları için başvurular, 30 Haziran Temmuz arasında alındı.

ÖSYM’nin sitesinde yer alan bilgiye göre geç başvuru günleri (KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, ÖABT) Temmuz’da sona erdi.

KPSS ne zaman?

KPSS Lisans Genel Kültür- Genel Yetenek sınavı 6 Eylül ’de yapıldı.

KPSS Lisans Alan Bilgisi sınavları Eylül’de KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı ise 20 Eylül’de gerçekleşti.

KPSS Ön Lisans sınavı 25 Ekim’de KPSS Ortaöğretim sınavı ise 22 Kasım’da yapılacak.

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) 27 Aralık'ta düzenlenecek.

ÖSYM sınav takvimi için tıklayınız.

KPSS ortaöğretim, ön lisans ve lisans sınavlarına başvurular ÖSYM AİS üzerinden alınacak. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar sınav ücretlerinin yatırılması ve girilecek oturumu seçerek sınava müracaat edebilecekler. ÖSYM geçtiğimiz ve önceki yıllara kıyasla sınav süresinde veya soru sayısında bir değişliğe gitmedi. 2 yıllık üniversite ve lise mezunlarının katılacağı sınavlarda adaylara KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür alanlarından toplam soru yöneltilecek. Lisans sınavlarında ise Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, Genel Kültür, Genel Yetenek, ÖABT gibi oturumlar bulunuyor. ÖSYM yılı sınav uygulama takvimini geçtiğimiz yılın Aralık ayında adaylarla paylaştı. Peki KPSS sınavları ve başvuruları ne zaman? İşte sınav ve başvurulara ilişkin detaylar

KPSS ORTAÖĞRETİM VE ÖN LİSANS BU YIL DÜZENLENECEK!

KPSS ortaöğretim ve ön lisans sınavları her yıl düzenlenmiyor. ÖSYM lise ve 2 yıllık üniversite mezunlarına yönelik sınavları 2 yılda bir gerçekleştiriyor. Ancak bu sınavların puanlarıyla 2 yıl boyunca açılan ilanlara başvuru yapabiliyor. Bu yıl KPSS ortaöğretim (lise) sınavı 6 Kasım'da, KPSS ön lisans sınavı ise 2 Ekim tarihinde yapılacak.

KPSS lisans Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavları 31 Temmuz'da düzenlenecek. Üniversitelerden mezun oldukları alanlara göre yapılacak Alan bilgisi sınavları iki oturum şeklinde Ağustos tarihlerinde yapılacak. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi 14 Ağustos'ta düzenlenecek.

KPSS BAŞVURULARI NE ZAMAN ALINACAK?

KPSS başvuru işlemleri ÖSYM AİS üzerinden veya mobil uygulama ve diğer yöntemlerle gerçekleştirilebiliyor. Başvuru yapmak isteyen adaylar T.C. kimlik numarası, aday şifresi veya e-Devlet giriş seçeneği ile belirlenen tarihler arasında müracaat yapabiliyorlar. Başvuru işlemleri oturum tercihi ve sınav ücreti yatırma işlemi olarak iki aşamada gerçekleştiriliyor. İşte KPSS başvuru takvimi;

KPSS NE ZAMAN❓

KPSS Lisans başvuruları 24 Mayıs'ta başlayıp 6 Haziran'da son bulacak.

KPSS Lisans (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR, EĞİTİM BİLİMLERİ) sınavı 31 Temmuz, KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ) 1. gün sınavı 6 Ağustos,

KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ) 2. gün 7 Ağustos

KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) 14 Ağustos'ta gerçekleşecek.

KPSS Önlisans başvuruları ise 3 Ağustos'ta başlayıp 15 Ağustos'ta bitecek. Sınav ise 2 Ekim'de gerçekleşecek.

KPSS Ortaöğretim başvuruları ise 1 Eylülde başlayıp 13 Eylül'de bitecek. Sınav 6 Kasım'da yapılacak.

EKPSS 24 Nisan, KPSS Lisans (GY,GK/EĞT.B) 31 Temmuz, KPSS Lisans (Alan Bilgisi) Ağustos, KPSS ÖABT 14 Ağustos, KPSS Önlisans 2 Ekim, KPSS Ortaöğretim 6 Kasım, KPSS DHBT 27 Kasım tarihlerinde organize edilecek.

📌KPSS NEDİR?

KPSS, Kamu Personel Seçme Sınavı olarak bilinmektedir. ÖSYM tarafından hazırlanan ve her sene kamu kurum ve kuruluşlarına personel almak için yapılan bir sınav olarak öne çıkıyor. Adayların mezun olduğu bölüm ile beraber alınacak kadroları bağlı olarak farklı türler üzerinden alınan bir sınavdır. Bu bağlamda yapılacak olan sınav ile beraber kadrolar A ve B grubu olarak ikiye ayrılmak suretiyle gerçekleştirilir.

KPSS BAŞVURU ÜCRETLERİ NE KADAR?💰

Kamu Personeli Seçme Sınavı başvuru ücretleri ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuzun açıklanması ile belli oluyor. Başvuru kılavuzu sınav başvuruları başlamadan adayların erişimine açılıyor. Dolayısıyla yılının başvuru ücretleri henüz belli olmadı. Geçtiğimiz yıl KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek sınav ücreti 90 TL, Alan Bilgisi 65 TL ve ÖABT sınav ücreti 90 TL olarak belirlenmişti. Adaylar sınav ücretlerini anlaşmalı bankalar veya ÖSYM e-Ödemeler bölümünden banka/kredi şeklinde yatırabilirler.

KPSS Sınavları Soru Sayıları!

KPSS Genel Kültür Genel Yetenek Toplam Soru

KPSS EÄŸitim Bilimleri 80 Soru

KPSS Alan Bilgisi 40 Soru

KPSS DHBT-1 20 Soru

KPSS DHBT- 2 20 Soru

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası