messenger konferans görüşme / Facebook Messenger Rooms ile görüntülü arama nasıl yapılır?

Messenger Konferans Görüşme

messenger konferans görüşme

Facebook, Messenger üzerinden sesli konferans özelliğini devreye aldı

Bu ay içerisinde aylık milyon aktif kullanıcıya ulaştığını açıklayan Facebook Messenger önemli bir özelliğini devreye aldı. Kullanıcılar bundan sonra uygulama üzerinden toplu aramalar yapabilecekler.

Daha öncesinde yalnızca birebir sesli ve video görüşmelerine olanak sağlayan şirket bunu sesli görüşmeler için değiştirdi. Grup konuşmasında bulunabilecek toplam kişi sayısı ise 50 olarak belirlenmiş.

Bu yeni özellikle birlikte Facebook'un özellikle şirketlerin yapacakları online sesli görüşmeleri Messenger üzerinden yapmaya teşvik ettiği açık. Ancak grup görüşmeleri video aramasında şu an için kullanılamıyor.facebook-messenger-toplu-sesli-arama

Facebook Messenger üzerinden toplu arama yapmak isteyen kullanıcıların Messenger'da telefon ikonuna tıklamaları yeterli. Telefon ikonuna tıkladıktan sonra açılan yeni pencerede toplu görüşmeye dahil etmek istediğiniz kişileri seçebiliyorsunuz. Facebook'un özelliği yeni açtığı için tüm kullanıcılara ulaşmasının 24 saat alabileceği belirtilirken özelliği kullanmak için Messenger'ın son versiyonunu kullanmanız gerekli.

Görsel Kaynak:Bornfree / funduszeue.info

Messenger'da kişilerin görüntülü aranması

Bölgenizde sunulmasına rağmen görüntülü arama özelliğini kullanma konusunda sorun yaşıyorsanız Messenger uygulamasını en son sürümüne güncellemeyi deneyin. Messenger görüntülü arama özelliği tüm ülkelerde sunulmamaktadır. Ayrıca bazı internet erişimi sağlayıcıları ve mobil operatörler bu hizmete erişimi kısıtlayabilmektedir.

Tek bir kişiyle veya bir grup kişiyle görüntülü arama yapabilirsiniz.

iPhone, iPad veya Android için Messenger uygulamasından yapılan aramalarda mevcut veri paketinizin kullanılabileceğini unutmayın. Aramalar sonucunda oluşacak veri bağlantısı ücretleri hakkında sorularınız varsa lütfen mobil operatörünüzle iletişime geçin.

Masaüstü uygulaması ve Site (funduszeue.info):

  1. Görüntülü aramak istediğiniz kişi veya grupla olan konuşmanızı açın.
  2. simgesine tıklayın.
Bir görüntülü aramayı sonlandırmak için simgesine tıklayın.

Not: İki kişi arasındaki sesli veya görüntülü aramalarda kişiler arası bağlantı kurmak için IP adresiniz diğer kişinin cihazıyla paylaşılır. Uçtan uca bağlantı, IP adresinizi aramanızın ses ve görüntü kalitesini artırmanıza yardımcı olmak üzere aradığınız kişiyle doğrudan bağlantı kurmak için kullanır. Bu arkaplanda gerçekleşse de diğer kişi IP adresinizi bulabilir.

Facebook Messenger, birden fazla kişi ile görüntülü konuşma yapılabilmesine imkân tanıyor. Hesabınızda ekli olan kişilerle görüntülü olarak görüşebilmek için bazı adımları sırasıyla uygulamanız gerekiyor. Bu yazıda çoğu Facebook kullanıcısı tarafından merak edilen soruyu yanıtlayacağız.

Ailenizle, dostlarınızla, iş arkadaşlarınızla ya da müşterilerinizle toplu bir görüşme yaparken tercih edebileceğiniz pek çok platform bulunuyor. Bunların arasında öne çıkanlardan birisi ise hiç şüphesiz Facebook Messenger'dır. Peki, Facebook Messenger ile grup görüntülü görüşme nasıl yapılır?

Facebook Messenger'da Birden Fazla Kişiyle Görüntülü Konuşma Adımları

  • Facebook Messenger'ı açın.
  • Hesabınıza giriş yapın.
  • Sağ üst köşedeki kalem simgesine basın.
  • "Start a new call" yazısına dokunun.
  • Görüntülü görüşme yapmak istediğiniz kullanıcıları seçin.
  • "Start Call" butonuna basın.

Facebook Messenger ile görüntülü arama başlatmadan önce uygulamayı akıllı telefonunuza ya da tabletinize indirmeniz gerekiyor. Bunu yapmak için hemen yukarıda yer alan "İndir" tuşuna basabilirsiniz. Bu adımı uyguladıktan sonra yeni bir sayfa açılacak. Açılan sayfa üzerinden tekrar "İndir" butonuna basarak indirme işlemini başlatabilirsiniz.

Uygulamayı indirdikten sonra menüden Messenger uygulamasına giriş yapabilirsiniz. Bunun ardından gelen ekrana varsa kullanıcı bilgilerinizi girmeniz gerekiyor. Daha sonra hemen altta yer alan Giriş Yap alanına basmanız yeterli olacaktır.

Eğer uygulamayı daha öncesinde kullanmadıysanız ya da bu konu hakkında herhangi bir fikriniz yoksa Yeni Hesap Oluştur tuşuna tıklayarak bilgilerinizi girin ve yeni bir hesap oluşturun. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra Facebook kullanan arkadaşlarınızla, aile üyelerinizle ya da iş arkadaşlarınızla görüşme yapabilirsiniz.

Söz konusu aktivite için ilk olarak sohbet pencerelerinin yer aldığı sayfanın sağ üst köşesinde konumlanan kalem simgesine dokunun. Açılan sayfada iki farklı seçenek karşınıza çıkacak. Eğer bir grup sohbeti oluşturduktan sonra görüntülü görüşme gerçekleştirmek istiyorsanız "Create a new group" seçeneğini seçmeniz gerekiyor.

Grup sohbeti oluşturmadan birden fazla kişiyle görüntülü arama yapmak istiyorsanız "Start a new call" butonuna basmalısınız. Bu seçenek, herhangi bir grup sohbeti oluşturmadan direkt olarak kişi listesini açacaktır. Açılan kişi listesi üzerinden görüntülü görüşmek istediğiniz kişileri seçin.

Eğer listeden kullanıcıları bulmakta zorlanıyorsanız sayfanın üst kısmında konumlanan arama kutucuğunu kullanabilirsiniz. Bu işlev, kullanıcıları kolayca bulabilmenize yardım edecektir. Görüntülü görüşmek istediğiniz kişileri seçtikten sonra "Start Call" butonuna basın.

Söz konusu adımı uygulamanız hâlinde karşı tarafa görüntülü görüşme için bildirim gidecektir. O kişiler de kabul ettiği takdirde kısa süre içerisinde görüntülü görüşme başlayacaktır.

Bu yazıda Facebook Messenger'da grup görüntülü konuşma işleminin nasıl yapılacağını açıkladık. Hazırladığımız rehberde yer alan adımları uygulayarak söz konusu aktiviteyi gerçekleştirebilirsiniz.

Ayrıca popüler sosyal medya platformunda arama geçmişinizi temizlemek istiyorsanız Facebook arama geçmişi silme nasıl yapılır sorusunu yanıtladığımız yazıya göz atabilirsiniz.

Facebook Messenger kullanıyorsanız, arkadaşlarınızla ve ailenizle grup görüntülü görüşmesi yapmak için Zoom, Google Meet veya başka bir uygulama aramanız gerekmez. Bunun yerine, Messenger Odaları'nı kullanarak, Facebook hesabı olmayanlar da dahil olmak üzere en fazla 50 kişiyle sohbet başlatabilirsiniz.

FacebookMessenger Rooms Nedir?

Facebook, Messenger özelliği sayesinde bir veya daha fazla Facebook arkadaşı için her zaman ücretsiz görüntülü sohbet hizmetleri sağlamıştır. Ancak Facebook Odaları ile, Facebook hesabı olan veya olmayan en fazla 50 kişinin videoyla sohbet edebileceği odalar oluşturabilirsiniz.

Şu an aktif olmasa da, bu özellik eninde sonunda WhatsApp ve Instagram gibi Facebook'a ait diğer uygulamalara da genişleyecektir.

Facebook Rooms'u benzersiz kılan “odalar” ın kalıcı olmasıdır. Her toplantı için yeni bir video konferans oluşturan diğer hizmetlerin aksine, Messenger Odaları daima yaşar. Bu, ev sahibi ayrılsa bile, diğer katılımcıların istedikleri zaman gelip gidebilecekleri anlamına gelir.

Ne yazık ki, Facebook hesabı olmayanlar ve bağlantı linkini kullanarak katılanlar görüşmeye sadece ev sahibi de görüşmedeyse katılabilirler.

Masaüstünde Facebook Messenger Odası Oluşturun

Tercih ettiğiniz masaüstü tarayıcınızı kullanarak Facebook Ana sayfanızdan bir oda oluşturabilirsiniz. Ekranınızın üst kısmındaki "Odalar" bölümünün altında artı (+) bulunan avatarınıza tıklayarak başlayın.

Masaüstünde Facebook Messenger Odası Oluşturun

Burası aynı zamanda odaları aktif olan arkadaşlarınızı görebileceğiniz yerdir. Odalarına katılmaya çalışmak için avatarlarını tıklayın. Katılabilir bir odaları yoksa, onlara mesaj göndermeyi veya kendinize ait bir oda oluşturmayı ve buna davet etmeyi seçebilirsiniz.

“Odanızı Oluşturun” penceresi yüklendikten sonra odanın açıklamasını değiştirmek için “Oda Etkinliği” ni tıklayabilirsiniz. Odanın emojisini de değiştirebilirsiniz.

Masaüstünde Facebook Messenger Odası Oluşturun

Ardından, herhangi bir arkadaşın serbestçe katılmasını sağlamak için odayı açmak isteyip istemediğinizi ya da odanın yalnızca davet ettiğiniz kişilerle sınırlandırılmasını seçmek için “Kim Davet Edilir” seçeneğini kullanın.

Son olarak, odalar varsayılan olarak hemen başlayacak şekilde ayarlanmıştır. Gelecek bir toplantı ayarlamak üzere “Başlangıç Saati” ni seçin. İşiniz bittiğinde "Oda Oluştur" düğmesini tıklayın.

Odanız oluşturulduktan sonra, zaten kimin davet edildiğini görebilir, Facebook hesapları olsun ya da olmasın başka kişileri davet edebilir, odanızın bağlantısını paylaşabilir, odayı düzenleyebilir veya odayı sonlandırabilirsiniz.

Messenger odanıza girmek için “Katıl” düğmesine tıklayın.

Masaüstünde Facebook Messenger Odası Oluşturun

Yeni bir tarayıcı penceresi açılacaktır. Başlamazsa, tarayıcınızın pop-up'lara izin verecek şekilde ayarlandığından emin olun. Geçerli Facebook hesabınızdaki odaya girmek istediğinizi onaylayın; odanız çalışır durumda olacaktır.

Masaüstünde Facebook Messenger Odası Oluşturun

Soldan sağa, ekranınızı paylaşmak, katılımcıları görüntülemek, kameranızı değiştirmek, mikrofonunuzu değiştirmek veya görüşmeyi bitirmek için ekranınızın altındaki düğmeleri kullanın.

Masaüstünde Facebook Messenger Odası Oluşturun

Odanızı daha güvenli hale getirmek istiyorsanız, başka hiç kimsenin katılamayacağı şekilde kilitleyebilirsiniz. Bunu yapmak için, alttaki "Katılımcıları Gör" düğmesini seçin ve "Kilit Odası" nın yanındaki düğmeyi etkinleştirin.

Masaüstünde Facebook Messenger Odası Oluşturun

Mobil Cihazdan Facebook'ta Messenger Odası Oluşturun

iPhone, iPad veya Android cihazlarınızdaki Facebook uygulamasından da Facebook Messenger Rooms'u başlatabilir ve bunlara katılabilirsiniz. Odalar, "Ne Düşünüyorsun?" bölümünün altındaki ilk çubukta bulabilirsiniz.

Arkadaşlarınızın ayarladığı bir odaya katılmayı denemek için “Selam” a dokunun. Bu odaya katılamıyorsanız, onlara mesaj gönderebilir veya kendiniz bir oda kurmaya çalışabilirsiniz. Yeni bir oda oluşturmak için “Oluştur” a dokunun. Zaten aktif bir odanız varsa “Katıl” yazacaktır.

Mobil Cihazdan Facebook'ta Messenger Odası Oluşturun

Alternatif olarak, zaman tünelinizde odanızla uyumlu olacak bir paylaşım oluşturmak istiyorsanız, sağ taraftaki "Ne Düşünüyorsun" un altındaki "Oda" düğmesine dokunun.

“Oluştur” a dokunduysanız, odanız başlamadan önce birkaç ayar seçmeniz gerekir. ”Odayı Düzenle” menüsünde odanın açıklamasını ve emojisini değiştirmek için “Oda Etkinliği” ni seçin. Belirli arkadaşlara davet göndermek veya tüm arkadaşların katılmasına izin vermek için "Kimler Davet Edilir?" e dokunun. Son olarak, bir toplantıyı ilerideki bir tarih için planlamak istiyorsanız “Başlangıç Saati” ni seçin. Odayı başlatmaya hazır olduğunuzda "Tamamlandı" ya dokunun.

Mobil Cihazdan Facebook'ta Messenger Odası Oluşturun

Ne yazık ki, oda oluşturulduktan sonra, ayrılmak isterseniz odayı aktif durumda bırakmanz gerekir. Mobil Facebook uygulamasında odayı sona erdiremezsiniz. Bunun yerine, Messenger mobil uygulamasıyla veya Facebook veya Messenger'ın masaüstü sürümleri ile sonlandırabilirsiniz.

Masaüstünde Facebook Messenger'dan Oda Oluşturma

50 kişiye kadar görüntülü toplantı yapmak için Facebook Messenger Odalarını kullanabilirsiniz. Başlamak için Facebook hesabınıza giriş yapın ve ekranınızın sol tarafındaki "Messenger" ı tıklayın.

Mobil Cihazdan Facebook'ta Messenger Odası Oluşturun

Messenger sayfasındayken, düğmenin içinde artı işaretli (+) bir video kameraya benzeyen "Yeni Oda Oluştur" simgesini tıklayın.

Mobil Cihazdan Facebook'ta Messenger Odası Oluşturun

Ayrı bir açılır pencere görüneceğinden tarayıcınızın pop-up'lara izin verdiğinden emin olun. Bu pencerede, bu video toplantı için hesap değiştirmek veya mevcut profilinizde devam etmek isteyip istemediğinizi seçin. Devam etmeye hazır olduğunuzda, oda başlamadan önce kullanıcı adınızı ve şifrenizi tekrar girmeniz istenebilir.

Mobil Cihazdan Facebook'ta Messenger Odası Oluşturun

Video görüntünüz pencerenin sağ alt kısmında, misafirlerin videoları ise ortada görünür. Ekranınızın altındaki düğmeler, soldan sağa, ekranınızı paylaşmanıza, çağrı katılımcılarını görmenize, video yayınınızı kapatmanıza, mikrofonunuzu sessize almanıza veya odadan çıkmanıza olanak tanır. Mikrofonunuzun, hoparlörlerinizin ve kameranızın ayarlarına erişmek için sağ üstteki dişli çark simgesini tıklayın.

Video toplantınızın altındaki “Katılımcıları Gör” düğmesine tıklayarak katılımcıları atabilir ve odanızı kilitleyebilirsiniz. Düğmeyi seçtiğinizde, aramadaki herkesi görüntüleyebileceğiniz ve daha fazlasını davet edebileceğiniz küçük bir menü açılır. “Kilit Odası” nın sağındaki geçişi etkinleştirerek yeni herkesin odaya katılmasını önleyin.

Mobil Cihazdan Facebook'ta Messenger Odası Oluşturun

Oluşturduğunuz her odanın bağlantısı benzersizdir, bu nedenle birinin oluşturduğunuz bir odaya bağlantıyı kaydetmesi konusunda asla endişelenmenize gerek kalmaz.

Mobil Cihazlarda Facebook Messenger'da Oda Oluşturma

Mobil odaların masaüstü odalardan daha az özelliği olmasına rağmen, iPhone, iPad veya Android cihazlarda Facebook Messenger uygulaması aracılığıyla bir toplantı ayarlamak da kolaydır. Mobil cihazlarda bir oda başlatmak için "Messenger" uygulamanızı açın, "Kişiler" sekmesini seçin ve "Bir Oda Oluştur" a dokunun.

Mobil Cihazlarda Facebook Messenger'da Oda Oluşturma

Odanız yüklendikten sonra, bağlantıyı kopyalamak veya e-posta, Messenger veya diğer mesajlaşma uygulamalarıyla doğrudan arkadaşlarınıza göndermek için “Bağlantıyı Paylaş” düğmesine dokunun. Bu bağlantıya sahip olan herkes, bir Facebook hesabı olmasa bile toplantınıza katılabilir. Maalesef, bir Messenger odasını mobil uygulamayı kullanarak kilitleyemezsiniz.

Mobil Cihazlarda Facebook Messenger'da Oda Oluşturma

Ekranınızın sol üst tarafındaki geri oka dokunursanız, Facebook veya diğer uygulamaları keşfederken odada kalabilirsiniz. Herkes için odayı sonlandırmak veya odayı açık bırakmak için ekranınızın sağ üst kısmındaki "X" işaretini seçebilirsiniz. İkincisini seçerseniz, yeni biri katıldığında bir çağrı bildirimi alırsınız.

Facebook Messenger Odaları için Klavye Kısayolları

Facebook Messenger Odalarınızdayken, görüşmenizi sonlandırmak için basit klavye kombinasyonlarını kullanabilirsiniz. Herhangi bir video görüşmesinde "Ayarlar" dişli çark simgesine tıklayarak bulunan kısayol tuşları şunlardır:

Aramayı Sonlandır: Alt + E

Tam Ekran: Alt + F

Ekranı Paylaş: Alt + S

Ayarlar: Alt + P

Sesi Kapat: Alt + M

Videoyu Değiştir: Alt + V

Facebook Messenger Rooms'u kullanarak bir video görüşmesi başlatmak, ilk başta biraz kafa karıştırıcı olabilir, ancak bir kez anladıktan sonra, tüm arkadaşlarınız ve ailenizle sohbet etmekten keyif alacaksınız.


İlgili İçerikler

Yazarın Diğer Yazıları

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası