sıçan dişi örgü / şiş örgü panosundaki Pin

Sıçan Dişi Örgü

sıçan dişi örgü

Merhabalar!

Fare dişi örgü modelini bebek yelekleri, hırka, atkı, bere gibi birçok örgünüzde kullanabilirsiniz.

Yapımı çok kolay olan bu model tek sayı ilmek üzerine kuruluyor.

Hemen başlayalım!

Malzemeler

Yapılışı

1) Şişimize istediğimiz miktarda ilmek atalım.

İlmeklerin tek sayı olmasına dikkat edelim!

2) 1 sıra boyunca düz örelim.

fare-disi-orgu-modeli-nasil-yapilir-1

3) Örgünün diğer yönünde bütün ilmekleri ters olarak örelim.

4) 1 sıra daha düz örgü örüp ters yönde modelimizi kuralım.

5) Kenar ilmeğini aldıktan sonra 1 ilmek ters, 1 ilmek düz örelim. Düz ilmekleri şişteki ilmeği değil de bir alttaki ilmeği alarak örelim.

Aşağıdaki fotoğrafta daha net görebilirsiniz.

fare-disi-orgu-modeli-nasil-yapilir-2

6) Örgünün düz yönünde düz, ters yönünde ters örerek 3 sıra örelim.

7) Yine ters yönde sıra boyunca kenar ilmeğini aldıktan sonra bir ters, bir düz örelim. Düz ilmekleri şişteki ilmekten değil, alttaki ilmekten alıp örerek sırayı tamamlayalım.

fare-disi-orgu-modeli-nasil-yapilir-3

Modelimiz bu kadar!

fare-disi-orgu-modeli-nasil-yapilir

Hangi örgünüzde kullanırsanız kullanın, örgülerinize çok yakışacak!

Çok güzel bir örgü desenli olan fare dişi diğer adıyla sıçan dişi örgü modelinin yapılışı. Resimli açıklamalı olarak fare dişi örgü modelinin yapımı.

Anlatımlı örgüler ve örgü teknikleri paylaşmaya kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bir çok örgüde rahatlıkla kullanabileceğiniz, yapılışı kolay fare dişi, bir diğer adı sıçan dişi örgü modelinin yapılışına bu yazımızda yer verdik. Bu örgü tekniği ile bereler, patikler ve atkılar örebilirsiniz.

Bebek örgülerinde veya dilerseniz yetişkin örgülerinde hırka ve yelek gibi örgülerde de rahatlıkla kullanabileceğiniz bir örgü modelidir. Fare dişi örgü modeli 2 adet şiş kullanılarak yapılıyor. Sıçan dişi örgü modeli ile örgü örmek istiyorsanız şiş işine hakim olmanız gerekiyor.

Kendinize veya çocuğunuza bir atkı, bere örecekseniz ve farklı bir model olsun istiyorsanız bu örgü tekniği ile örebilirsiniz. Fare dişi örgü modeli yapılışı çok kolaydır. Aşağıdaki resimleri inceleyince yapılışının ne kadar basit olduğunu göreceksiniz.

Ben yapacağım ilk atkı ve berelerde bu modeli deneyeceğim. Daha önce hiç yapmadığım bir model. Modelin anlatımı ile karşılaştıktan sonra hem sizler için hemde kendim için buraya yükledim. İlk bere ve atkı yapacağım zaman bu modeli mutlaka kullanacağım.

Fare dişi örgü modelinin yapılış aşamaları aşağıdaki resimlerde sırası ile gösterilmiştir.

Fare Dişi Örgü Modeli Yapılışı

Fare Dişi Örgü Modeli Yapılışı 1

Fare Dişi Örgü Modeli Yapılışı 2

Fare Dişi Örgü Modeli

Yayımlanan kategori:Anlatımlı Örgüler

Gülbin Kara

Gülbin Kara

Evli ve 2 çocuk annesiyim, boş zamanlarımda el işi ve hobi olarak aklınıza gelecek birçok şey hakkında araştırmalar yapıyor ve en güzel örnekleri yıllardır sizlere sunmaya çalışıyorum.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir