gülsuhan kaplıcaları / TATVAN’DA KAPLICA KEYFİ - Bitlis Haberleri

Gülsuhan Kaplıcaları

gülsuhan kaplıcaları

Tatvan Kaplıcaları

Tatvan Kaplıcaları, hakkında merak ettiğiniz tüm içeriklere sitemiz üzerinden rahatlıkla erişebilirsiniz. Kaplıcalar bölgesine yerli ve yabancı turistler ilgilidir. Kaplıcalar özellikle yaz aylarında, yöre halkının günübirlik ziyaretler nedeni ile yoğun olmaktadır. Bölgede sıcak su kaynakları ve buhar kaynakları oldukça fazladır. Turizme yönelik önemli bir yere sahip olan Nemrut Dağı, şifalı sularıyla da önemli bir yere sahiptir. Tatvan Kaplıcalarına, yörede Nemrut Gülsuhan Kaplıcaları ismi verilmektedir. 

 

İçindekiler

Tatvan Kaplıcaları Genel Özellikleri 

Kaplıca bölgesi Nemrut Dağı kalderası içerisinde içerisinde yer alır. Nemrut Dağı’nın batısında Nemrut Gölü, Kuzeydoğu kısmında Nemrut jeotermal suları ile beslenen Ilıcagöl yer alır. Jeotermal kaynakların etrafında volkan kalıntılarına bağlı fenotrakitik obsidyen, fenolatitik obsidyen, gevşek dokulu sünger taşı oluşumludur. Kaynakların termal sıcaklığı 45 ile 60 derece arasında değişkenlik gösterir. Sıcak su kaynaklarında yer değiştirmeler görülür. Termal suları kimyasal açıdan bikarbonatlı, sodyumlu sular sınıfındadır. Fiziksel olarak hipertermal maden suları sınıfında yer alır. Mineralizasyon özelliği 1 mg/lt olarak tespit edilmiştir. Kaplıca su kaynakları bölgede bulunan Ilıcagölü’nü besler.

 

Tatvan Kaplıcalarına Ulaşım Nasıl Sağlanır ?

Kaplıcalar bölgesine Tatvan ve Ahlat üzerinden, kara yolu ile ulaşım sağlanır. Kıyıdüzü Köyü ve Nemrut Gölü yön levhalarını izleyerek ulaşılır. Kıyıdüzü kavşağından 14 km sonra krater eteklerine, 26 km sonra krater gölüne ulaşılır. Coğrafi koşulları nedeni ile kaplıcalar bölgesine kış aylarında ulaşım imkanları, iklim şartlarına bağlı olarak zordur. 

 

Tatvan Kaplıcalarında Konaklama Hizmeti 

Kaplıcalar bölgesinde Nemrut Gülsuhan Kaplıcaları ile bütünlük içerisinde bulunan aynı isimle anılan konaklama tesisleri ve kaplıcalar bölgesine yakın konumda, aynı termal sularından beslenen Gülsuhan Termal Tesisleri bulunur. Bu tesisler aynı zamanda konaklama imkanlarına sahiptir. Her iki tesiste Kıyıdüzü Köyü sınırlarında yer alır. Kaplıcalar bölgesi kamp kurmak için olanaklı coğrafi yapıya sahiptir.

 

 

Bitlis Kaplıcaları hakkında bilgi için tıklayınız.

 

 

 

Kaplıca tatilleri web sitesi ülkemizde bulunan kaplıcalar hakkında genel bilgiler sunmakta olup, bu sayfada bulunan içerikler yıl içinde değişiklik gösterebilir.  Sayfada bulunan içerikler genel bilgi amaçlı düzenlenmiştir. Sitemizin resmi kurum ve kuruluşlarla bir bağlantısı yoktur.

Sizlere bu yazımızda Tatvan Kaplıcaları hakkında adres ve genel bilgi aktardık. Aklınıza takılan soruları ve diğer yorumlarınızı yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz. Yazı ve içeriklerde yanlışlık fark ettiyseniz “Bize Ulaşın” sayfamızdan admin ile iletişim sağlayabilirsiniz. 

TATVAN’DA KAPLICA KEYFİ

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki vatandaşlar, Tatvan-Ahlat karayolu üzerinde bulunan kaplıcada hem günün stres ve yorgunluğunu atıyor hem de şifalı suda şifa buluyorlar.
Çevre il ve ilçelerden çok sayıda vatandaşın kaplıcaları ziyaret ettiğini belirten Nemrut Gülsuhan Kaplıcaları işletmecilerinden İzzettin Bayram, birçok cilt ve iç hastalıklara iyi gelen kaplıcaya vatandaşların kış ve yaz aylarında oldukça ilgi gösterdiğini söyledi. Nemrut Dağı eteğinde ve Van Gölü’ne metre mesafede halka hizmet sunduklarını ifade eden Bayram, “Termal ile kaplıcayı karıştırmamak lazım. Termal sıcak su demek, kaplıca ise şifalı su demektir. Buranın suyu birçok hastalığa iyi geliyor. Bu nedenle şifa arayanlar da burayı tercih ediyor. Burada erkekler ve bayanlar için ayrı iki adet büyük havuzumuz bulunuyor. Bunun yanında 32 adet havuzlu özel aile bölümleri mevcut. Soyunma ve banyo ile duş odaları var. Minerali yüksek şifalı kaplıcamızda pazartesi ile perşembe günlerini halk günü olarak belirledik. Şu an vatandaşlar buradan günübirlik faydalanabiliyor. Ama ileriki zamanlar için kapsamlı ve güzel projelerimiz var” dedi.
Arkadaşlarıyla birlikte kaplıcayı ziyaret eden vatandaşlardan Hakan Torun Oral ise, şifalı bir kaplıcanın bölgede olmasının büyük bir şans olduğunu ve hizmet veren tesis ile suyun çok güzel olduğunu belirtti.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası