ethernet ip adresi sorunu / 'Ethernet'in Geçerli Bir IP Yapılandırması Yok' Nasıl Düzeltilir - Bilgi Tabanı

Ethernet Ip Adresi Sorunu

ethernet ip adresi sorunu

&#;Ethernet Geçerli Bir IP Yapılandırmasına Sahip Değil&#; Sorun Çözümü!

Günümüzde bilgisayarlar insan hayatının önemli bir parçası haline geldi. Özellikle internetin her eve girmesiyle beraber yen çağ başlamış oldu. Bilgisayar ve internet kullanırken bazı sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz. bugünkü yazımızda sizlere, &#;Ethernet Geçerli Bir IP Yapılandırmasına Sahip Değil&#; sorunun nasıl çözüleceği hakkında bilgi vereceğiz.

Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlarda en çok rastlanan sorunlardan birisi olan &#;Ethernet Geçerli Bir IP Yapılandırmasına Sahip Değil&#; sorunu, internete bağlanmanıza engel olur. Bu sorunu çözmek kolay olmasa da, birazdan anlatacağımız yolları takip ederek basit bir şekilde çözüme kavuşturabilirsiniz.

İnternete bağlanmak için her cihazın bir IP adresine ihtiyacı vardır. IP adresleri sayesinde cihazlar internete bağlanarak sörf yapabilirler. Eğer &#;Ethernet Geçerli Bir IP Yapılandırmasına Sahip Değil&#; sorunu ile karşılaşırsanız bir şeyler yolunda değil demektir ve internet erişiminiz maalesef gerçekleşmez.

ip adresi

&#;Ethernet Geçerli Bir IP Yapılandırmasına Sahip Değil&#; Sorunu Nedir?

İnternete bağlanabilen her akıllı cihazın bir IP adresi vardır. Bu adresler sayesinde dış dünyaya bağlantı kurabilirsiniz. IP adresi Dynamic Host Configuration Protocol kısaca DHCP denilen bir ağ protokol sistemi tarafından atanıyor. Ethernet geçerli bir IP yapılandırmasına sahip değil sorunu, bilgisayarınıza DHCP protokolü tarafından IP adresi atanmıyor demek oluyor.

Bu soruna birçok farklı etken sebep olabilir. Örneğin yerine getirilmeyen güncellemeler, bağdaştırıcı sorunları ve virüsler bu sorunun doğmasının başlıca sebeplerindendir. Aşağıki başlıkta yer alan adımları düzgün bir sırayla yerine getirerek, bu sorundan tamamen kurtulabilirsiniz.

&#;Ethernet Geçerli Bir IP Yapılandırmasına Sahip Değil&#; Sorunu Nasıl Çözülür?

  • Bilgisayarınızı ve modeminizi yeniden başlatın.
  • Antivirüs programınızı devre dışı bırakın.
  • TCP / IP ayarlarınızı sıfırlayın.
  • TCP / IP ayarlarınızı yapılandırın.
  • Ağ önbelleğini temizleyin.
  • Ağ bağdaştırıcıları sürücüsünü güncelleyin.

UDF to PDF – UDF Dosyasını PDF’ye Çevirme Nasıl Yapılır?

-- Reklam --

'Ethernet'in Geçerli Bir IP Yapılandırması Yok' Nasıl Düzeltilir

ağ kablolarıİnternete bağlanmak için evinizin ve bilgisayarınızın geçerli bir IP adresine sahip olması gerekir. IP adresi esasen bilgisayarınız için bir telefon numarasıdır ve bilgisayarınız, yönlendiriciniz, modeminiz ve dünya çapında ağ arasında soruna neden olabilecek pek çok şey vardır.



Bir sorun ortaya çıktığında ağ ayarlarınızda bir hata görürsünüz – Ethernet Geçerli Bir IP Yapılandırmasına Sahip Değildir. Genellikle buna NIC – Ağ Arayüz Kartı neden olur. Geçerli bir IP adresi alamadığınızda ve dolayısıyla internetten yanıt aldığınızda bu hatayı alırsınız.

Ayrıca, yerel bir IP adresiniz olduğu da belirtilmelidir - yalnızca yerel (ev veya ofis) ağınızın tanıdığı bir adres. World Wide Web'in veya İnternet'in size bir sokak numarası atadığını, ancak yerel ağınızın size bir apartman numarası atadığını düşünün.

İlk şey ilk, bilgisayarınızı yeniden başlatmayı deneyin

Teknik sorunları düzeltmeye gelince, bazen tüm makineyi yeniden başlatarak bazı yeni sorunlar çözülebilir.



Hızlı Başlangıç'ı da devre dışı bırakmayı deneyin. Bazen buna neden olur - başlatma işlemi, IP yapılandırmanızın doğru olması için gerekli adımlardan geçer. WIN + S tuşlarına basın ve kontrol paneline girin. Şimdi sonuçlar listesinden Denetim Masası'nı seçin. Güç Seçenekleri'ne gidin ve Güç düğmesinin ne yapacağını seçin'i seçin. Şu anda kullanılamayan ayarları değiştir'i seçin ve Hızlı Başlangıç'ı açın. O zaman yeniden başlat!

Ağ bağdaştırıcı ayarlarınızı yapılandırın

Normalde yönlendiriciniz IP adresini DHCP teknolojisi aracılığıyla otomatik olarak belirler. Ancak bazı yönlendiriciler, kendinize kendi IP adresinizi atamanız gereken statik bir IP adres sistemiyle çalışacak şekilde yapılandırılmıştır.

  • Win+R Run programında funduszeue.info'yi çalıştırın.
  • Mevcut seçili ağ bağdaştırıcınıza sağ tıklayın ve özelliklere gidin.
  • Mevcut modüllerde TCP IPV4'ü bulun ve özelliklere basın.
  • Otomatik olarak bir IP adresi al olarak ayarlandıysa, kendi IP adresinizi ayarlamayı deneyin. Standart bir ev ağındaysanız, gibi bir şey deneyin. Özel olarak yapılandırılmış bir ağdaysanız ağ yöneticinizle görüşün.
  • Halihazırda bir şeye ayarlanmışsa, farklı bir adres deneyin veya yönlendiricinizin DHCP sunucusunun doğru yapılandırıldığını umarak otomatik atamaya geçirmeyi deneyin.

Yönlendiricinizi Yeniden Başlatın

Tüm cihazlarınızın internet bağlantısı almasıyla ilgili sorun yaşıyorsanız ve bilgisayarınız ethernetin geçerli bir IP yapılandırmasına sahip olmadığını bildiriyorsa, yönlendiricinizi yeniden başlatmayı deneyin. Modeminizi, yönlendiricinizi ve cihazlarınızı kapatıp açın (hepsini kapatın ve ardından duvardan ellerinize doğru sırayla açın (modem, yönlendirici, cihaz)



Aksi takdirde, farklı bir yönlendirici kullanmanız gerekebilir. Diğer yönlendiricilere bağlanmak sorunu çözmezse, ağ kartınızla ilgili bir sorun vardır. Ağ kartınıza fabrika geri yüklemesi yapın ve yardımcı olmazsa değiştirin.

Ağ Bağdaştırıcınızı Yeniden Yükleme

Yukarıdaki adımları tamamladıktan sonra ağ bağdaştırıcınızı kaldırıp yeniden yüklemeniz gerekir. İşte nasıl:

  • Çalıştır iletişim kutusunu açın (Win+R) ve giriş alanına funduszeue.info yazın ve Tamam'a tıklayın.
  • Ağ bağdaştırıcılarınızda ethernet kartınızı bulun, sağ tıklayın ve kaldırın.
  • OEM'inizin web sitesinden sürücüleri yeniden yükleyin (internete başka bir şekilde erişemiyorsanız, sürücüyü bilgisayarınıza almak için bir bluetooth aktarımı veya USB cihazı kullanabilirsiniz)

IPv6'yı Devre Dışı Bırakarak IPv4'ü Zorlamayı Deneyin

IPv4 adresleri şu kuralı takip eder: funduszeue.info Tahmin edebileceğiniz gibi, internete bağlı olduğumuz kadar çok cihaz varken, milyonlarca farklı adres kombinasyonuna sahip olmak yeterli olmayabilir. Böylece milyarlarca ve milyarlarca farklı adres kombinasyonuna izin veren IPv6'yı yarattık. Bununla birlikte, özellikle eski cihazlarda bazı altyapı sorunları var. Bazen IPv6'yı Devre Dışı Bırakmak size kullanılabilir bir IPv4 adresi verebilir ve sizi tekrar internete bağlayabilir.



  • Ağınızı ve paylaşım merkezinizi açın ve Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin.
  • Ağ bağlantınızı seçin ve sağ tıklayın.
  • Özellikleri seçin.
  • Hizmetler listesinde ilerleyin ve TCP/IPv6'nın işaretini kaldırın.
  • Bilgisayarı yeniden başlatın.

Sorunlarınızı çözmeyebileceğinden bunu devre dışı bıraktığınızı unutmayın. Eğer öyleyse, harika! Olmazsa, hemen yeniden etkinleştirin.

Ağ kartınıza bir MAC adresi atayın

MAC adresi, bağlı olduğu küresel ve yerel ağa bu aygıtın ben olduğumu söyleyen benzersiz bir aygıt tanımlayıcısıdır. Genellikle cihaza sabit kodlanmıştır, ancak birçok cihaz, çakışma durumunda farklı bir cihazı taklit etmenize izin verir. Ethernetinizin IP yapılandırması alamaması, MAC adresi çakışmasının bir belirtisi olabilir.



  • Yönetici olmanız gerekecek.
  • Komut isteminizi açın.
  • /IPconfig /all girin
  • Ağ bağdaştırıcısını arayın ve Fiziksel Adres değerini bulun
  • Yaz
  • Ağ kartınıza/yönlendiricinize giriş yapın ve alana bu MAC adresini girin (cihaza göre değişir, belirli yönlendirici modeliniz için bunu nerede yapacağınızı bulmak için Google'ı kullanın)

MAC adresinizi değiştirdikten sonra sorun tamamen çözülmüş olmalıdır. Birkaç kullanıcı, önceki iki çözümü bununla birleştirerek bu hatayı düzelttiklerini bildirdi, bu yüzden hepsini denediğinizden emin olun.

DHCP'yi etkinleştir

DHCP'den daha önce bahsetmiştik: açık olduğundan emin olun! Yönlendirici ayarlarınıza girin ve IP adreslerinin nereye atandığını bulun. Bunun içinde Statik IP yerine DHCP'yi etkinleştirmelisiniz.Not:bir şirket ağındaysanız, bu bazı şeyleri bozabilir. Bu yüzden çok dikkatli olun. Bu yalnızca ev ağları için önerilir.



PC'nizdeki veya cihazınızdaki ağ yapılandırmanızda, otomatik olarak IP adresini al seçeneğinin de etkinleştirildiğinden emin olun. İfadeler, cihaza veya sürüme göre farklılık gösterebilir.

Hizmeti yeniden başlattığınızda, sorunun hala görünüp görünmediğini kontrol edin. Sorun devam ederse, bilgisayarınızı yeniden başlatmanız ve bunun sorunu çözüp çözmediğini kontrol etmeniz gerekebilir.



Ağ kartlarınız için sürücüleri uyumluluk modunda yeniden yükleyin

Eski bir ağ kartınız varsa, Windows 10 ile tam uyumlu olmama olasılığı vardır. Sürücü yükleyicinizi bulun, sağ tıklayın, Özellikler'i seçin, uyumluluğa gidin ve Windows 8 için uyumluluk modunda çalıştır'ı seçin.


Yükleyiciyi çalıştırın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bunun işe yarayıp yaramadığını görün!

PC'nizi doğrudan modeminize bağlayın

Çoğu ev ağı modem -> yönlendirici -> bilgisayardır. Sorun yaşıyorsanız, doğrudan kaynağa bağlanmanın internet sorunlarınızı çözüp çözmediğine bakın. Varsa, yönlendiriciyle ilgili bir sorun yaşıyor olabilirsiniz.

Tüm donanım yazılımınızı güncelleyin.

Evde bir modeminiz, yönlendiriciniz veya tekrarlayıcınız varsa, aygıt yazılımlarını çevrimiçi olarak bulun ve her aygıt için OEM'den sağlanan tüm yönergeleri izleyin ve aygıt yazılımlarını en yeni sürüme güncelleyin. Gecelik bir yapı değil, kararlı bir yapı aldığınızdan emin olun. Bazı sağlayıcılar, tamamen işlevsel olmayan veya hataları olabilecek beta ürün yazılımı sağlayacaktır.

DNS'nizi temizlemek için Komut istemini kullanın

DNS'nizi temizlemek ve bağlantınızı yenilemek, geçerli bir IP yapılandırmasına sahip olmanızı sağlayabilir.

  • Komut İstemi'ni açın (yönetici olmanız gerekebilir)
  • Yazın
    • IPconfig / yayın
    • IPconfig /flushdns
    • IPconfig / yenileme
  • Bilgisayarı yeniden başlatın.

Bu sorunu çözmezse endişelenmeyin - hiçbir şeye de zarar vermez.

Virüsten koruma yazılımınızı devre dışı bırakın

Virüsten koruma yazılımınızı devre dışı bırakmak, bilgisayarınızın internete erişmesine izin verebilir. Bazen, virüsten koruma programınızın bilgisayarınızın kendisine bir IP adresi atamasını engellediği bir hata olabilir. Devre dışı bırakmak, çalıştırdığınız virüsten koruma yazılımına bağlıdır, bu nedenle Devre Dışı Bırak + (antivirüsün adı) + (işletim sistemi) aramak için bir arama motoru kullanmayı deneyin.

Yönlendiricinizde QoS'yi devre dışı bırakın

QoS veya Hizmet Kalitesi, herkesin internet deneyimini tek bir ağ üzerinde sabit tutmaya yardımcı olan bir yönlendirici ayarıdır. IP adresi yapılandırmanızı etkilemesi pek olası olmasa da mümkündür. Bir arama motoru kullanarak yönlendiricinizdeki QoS ayarlarını bulun ve etkinse devre dışı bırakın.

BIOS'unuzu güncelleyin

BIOS'unuzu güncellemek, bilgisayarınıza başka bir cihazda internet erişiminiz varsa bir USB çubuğu veya CD ile yapabileceğiniz bir yükleyici yüklemenizi gerektirir. İnternet erişimi olmadan başlatabileceğiniz ve bios'unuzu güncelleyecek yürütülebilir bir dosya olacaktır.

Ağ Sürücülerinizi Güncelleyin

İnternet sorunu yaşamamak için Driver Support ile sürücülerinizi güncel tutabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası