minecraft online servere nasıl girilir / MİNECRAFT SERVER NASIL GİRİLİR için arama sonuçları - Minecraft Nasıl

Minecraft Online Servere Nasıl Girilir

minecraft online servere nasıl girilir

Minecraft’ta Server Kurarken Neler Yapılır?

28 Nisan

Minecraft’ta Server Kurarken Neler Yapılır?

Minecraft’ta server kurarak arkadaşlar ya da belirli bir proje için özel oyunlar oluşturulabilir. Sunucular üzerinden açılacak portlar ile profesyonel bir şekilde server kurma işlemleri yapılabilecek olsa da başlangıç aşamasında olanlar için Minecraft server kurulumu, basit programlarla kolayca oluşturulabilir.

Minecraft’ta Server Nasıl Kurulur?

Minecraft server kurulumu sırasında ücretsiz bir şekilde kullanıma sunulan Hamachi uygulaması kullanılabilir. Bu işlemler için sırasıyla aşağıdaki adımların takip edilmesi yeterli olacaktır.

·         Hamachi uygulamanın kurulumu ve kullanıma hazır hale getirilmesi

·         Minecraft server dosyalarının indirilmesi

·         Hamachi üzerinde server dosyalarının kurularak kullanıma hazır hale getirilmesi

Hamachi sanal bir ağ kurarak farklı bilgisayar ve cihazlardan sunucuya ulaşılmasını sağlamaktadır. Bu nedenle resmi site üzerinden Hamachi’nin son sürümü indirilerek bilgisayara kurulmalıdır.

Kurulum için gerekli olan server dosyalarında ise funduszeue.info gibi platformlardan yararlanılarak son sürüm indirilebilir.

İki gerekli dosya ve uygulama için işlemler tamamlandıktan sonra ise server kurulum dosyalarının bir klasör altında toplanarak Hamachi uygulamasına alt klasör olarak eklenmesi gerekir.

Sonraki adımda not defteri içerisinde java -XmxM -XmsM -jar funduszeue.info nogui kodu eklenerek kaydedilmelidir. Not defterinin adının başfunduszeue.info olması ve ana klasör içerisine eklenmesi gerekir. Not defteri hazırlandıktan sonra ise funduszeue.info içerisinde küçük bir düzenleme yapılmalıdır. Düzenlemede eula=false olan kısım true olarak değiştirilmelidir.

Bu işlemlerin yapılmasının ardından server kurulum için hazır olacaktır. Kurulum işlemleri için server dosyasının çalıştırılması ve işlemlerin tamamlanmasının beklenmesi gerekir. Bir sonraki adımda ise Hamachi üzerinden server ayarlarının yapılması ile işlemler tamamlanabilir.

Hamachi üzerinden yeni ağ oluşturma adımları takip edilerek Minecraft sunucusu için isim ve şifre girilmesi gerekir. Böylece sanal ağ oluşturulmuş olur. Ağ oluşturma aşamasında hazırlanan Minecraft dosyalarının tanımlanması da oyunun sunucu üzerinde erişilebilir olmasını sağlar.

Hamachi kurulumu sırasında Hamachi IP adresi de ekranda belirecektir. Bunun için server dosyaları içerisindeki funduszeue.infoties’te yer alan server-ip kısmına Hamachi IP adresi girilmelidir.

Bu işlemler sonrasında kullanıcılar kendi Minecraft sunucusu üzerinden işlem yapabilir. Diğer kullanıcıların ağa bağlanması için ise Hamachi ağına bağlantı kurulması ve çok oyunculu kısımdan IP ve şifre bilgilerini girmesi gerekir.

Minecraft'ta server nasıl kurulur?

Tam sürümü Mojang tarafından yılında yayınlanan ve tüm dünyada büyük ses getirmesinin ardından Microsoft tarafından satın alınan açık dünya sandbox türü bir oyun olan Minecraft, çıkışının üzerinden uzun yıllar geçmiş olmasına rağmen halen milyonlarca oyuncu tarafından oynanıyor. Her yeni güncellemede farklı özelliklere kavuşan oyun, topluluk tarafından geliştirilen modlarla birlikte iyice zenginlenmiş durumda. Oyunun bu kadar popüler olması nedeniyle birçok kişi Minecraft server kurulumunun nasıl yapılacağını merak ediyor. Bu yazımızda Minecraft server nasıl kurulur? sorusuna detaylı bir şekilde yanıt vereceğiz. Yazımızdaki adımları takip ettiğinizde kolayca Minecraft sunucunuzu aktif hale getirebilirsiniz.

Windows işletim sisteminde Minecraft server nasıl kurulur?

Java yükleyin ve güncelleyin

Daha önce bilgisayarınızda Java bulunmuyorsa buradan bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Eğer bilgisayarınızda mevcut bir Java sürümü mevcutsa server kurulumuna geçmeden önce Java&#;yı son sürüme güncellemeniz gerekmektedir. Hangi Java sürümünü kullandığınızı bilmiyorsanız komut istemi açarak java &#; version koduyla sürümünüzü sorgulayabilirsiniz.

Minecraft sunucu dosyasını indirin

Minecraft&#;ın resmi sitesinde Minecraft sunucusu açmak için geliştirilmiş olan bir Minecraft server dosyası bulunur. Bilgisayarda sunucu kurmak için öncelikle bu dosyayı indirmelisiniz. Söz konusu sunucu dosyasını buradan bilgisayarınıza indirebilirsiniz. İndirdiğiniz dosyayı bilgisayarınızda uygun gördüğünüz bir yere kopyalayın. Unutmayın ki sunucu dosyalarının devamlı olarak aynı dosya içinde durması gerekir.

.jar dosyasını ilk çalıştırdığınızda sunucunun çalışması için gerekli olan birkaç dosya kurulmaktadır. Dosyayı yönetici olarak çalıştırmanızı tavsiye ederiz. Aksi halde hata mesajı görüntülenebilir.  Sunucu açılmadan önce server dosyalarında bazı ayarlar yapılması gereklidir. Burada oluşturulan funduszeue.info metin belgesini açın ve belge içindeki&#; eula = false&#; değerini &#;eula = true&#; olarak değiştirin. Bu küçük işlem çok önemli çünkü son kullanıcı sözleşmesi &#;true&#; değeriyle kabul edilmediği takdirde sunucunuz açılmayacaktır.

Modem üzerinden port yönlendirme yapın

Oluşturacağınız sunucuya ağınız dışındaki bilgisayarlardan erişim sağlanabilmesi için port yönlendirme yapılması gerekmektedir. Modeminizin yönetici paneline ulaşın ve sonrasında port yönlendirme yapılan sayfaya girin. Minecraft sunucusunun açılabilmesi için &#;&#; numarasıyla TCP portu açılmalıdır. Server IP ve çıkış IP&#;si bölümlerine ise kendi sunucunuzun IP adresi yazılmalıdır. Sunucunuzun IP adresini Windows komut satırına &#;ipconfig&#; komutunu girerek öğrenebilirsiniz. Daha önce hiç port açmadıysanız ve nasıl yapılacağını bilmiyorsanız Google&#;da konuyla ilgili arama yaparak rehberlere ulaşabilirsiniz.

Minecraft sunucunuzu açın

Sunucunuzu aktif etmek için Windows komut satırını açın. Komut satırına aşağıdaki kodu yazın. &#;Sunucu dosyası ismi&#; yazan yere sunucunun olduğu dosyayı yazmayı unutmayın.

java -XmxM -XmsM -jar {Sunucu dosyası ismi} nogui

Sunucu açıldıktan sonra kendiniz ve ağınızdakiler local IP adresinizle oyuna girebilir. Ağınızın dışındaki oyuncular ise oyuna girmek için Public IP adresine ihtiyaç duyar. Bu ip adresini WhatisMyIp veya benzeri bir site üzerinden öğrenebilirsiniz.

Mac işletim sistemi üzerinde Minecraft server kurma

Java sürümünü kontrol edin

Yeni macOS işletim sistemleri içerisinde Java sürümü yüklü olarak gelmektedir. Ancak eski bir Mac kullanıyorsanız bilgisayarınızda Java yüklü olmayabilir. Böyle bir durumda Apple&#;ın resmi sitesinden Mac&#;iniz için uygun olan Java&#;yı yükleyebilirsiniz.

Minecraft sunucu dosyasını indirin ve klasörün içine atın

Buradan Minecraft sunucu dosyasını Mac&#;inize indirin. .Jar formatındaki dosyayı yeni açtığınız boş bir klasörün içine koyun. Sonrasında TextEdit programını açın ve düz metin modunda aşağıdaki kodu yapıştırın. &#;Sunucu dosyası ismi&#; kısmını sunucuyu koyduğunuz dosya ismiyle değiştirin.

#!/bin/bash cd &#;$(dirname &#;$0&#;)&#; exec java -Xms1G -Xmx1G -jar {Sunucu dosyası ismi} nogui

Hazırladığınız dosyayı &#;funduszeue.infod&#; ismiyle .jar dosyasının yer aldığı klasöre kaydedin. Mac&#;in terminal yazılımını açın ve chmod a+x komutunu girin. Ardından kaydettiğiniz funduszeue.infod dosyasını sürükleyerek terminal penceresine bırakın ve enter tuşuna basarak işlemi tamamlayın.

Minecraft için gerekli olan portu açın

Tüm dünyadan oyuncuların katılabildiği bir sunucu açmak için modem portunu açmak gerekir. Modem ayarlarında port yönlendirme ile ilgili bölüme ulaşarak numaralı TCP portunu açtığınızda Server IP ve Çıkış IP&#;si kısmına kendi local IP adresinizi yazın. Port açma işlemiyle ilgili detayları internette küçük bir araştırma yaparak bulabilirsiniz.

Minecraft sunucusunu aktif hale getirin

Önceki adımlarda oluşturmuş olduğunuz &#;funduszeue.infod&#; dosyasını açın. Dosya açıldığında terminal penceresi karşınıza çıkacak ve sunucu aktif hale gelecektir.

Windows platformunda olduğu gibi ağınızdaki kişiler yerel IP adresinizle oyuna bağlanabilir. Ağınızın dışındaki kişiler ise herkese açık olan IP adresinizi kullanarak oyuna giriş yapabilirler.

Linux platformunda Minecraft server nasıl kurulur?

Linux kaynak kodlarıyla geliştirilen CentOS&#;de nasıl Minecraft sunucusu kuracağınızı öğrenmek istiyorsanız buradaki yazımızdan faydalanabilirsiniz.

hamachi server

Hamachi ile Minecraft server nasıl kurulur?

Hamachi yazılımını kullanarak Minecraft sunucusu kurmak diğer yöntemlere göre biraz daha kolaydır. Aşağıdaki adımları uygulayarak Hamachi ile Minecraft serverı kurabilirsiniz.

Hamachi indirin

Sunucu kurma işlemine geçmeden önce Hamachi indirmeniz gerekir. Buradan son sürümü bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz

Minecraft server dosyasını hazırlayın

Minecraft&#;ın .jar formatlı sunucu dosyasını buradan indirin. Dosyayı bir klasör içine atın. Sunucuyu açmadan önce cihazınızda son sürüm Java olduğunu kontrol etmenizde fayda var.

Sunucu dosyasını düzenleyin

Server dosyasını attığınız klasörün içerisinde bir metin belgesi oluşturun ve belgenin içine aşağıdaki kodu kopyalayarak yapıştırın.

java -XmxM -XmsM -jar funduszeue.info nogui

Hazırladığınız bu belgeyi &#;funduszeue.info&#; ismiyle kaydedin. Kaydettiğiniz dosyayı başlattığınızda klasör içerisinde server dosyaları oluşturulacaktır. Bu dosyalar arasında yer alan funduszeue.info&#;yi açın ve &#;eula=false&#; yerini &#;eula=true&#; olarak değiştirerek dosyayı kaydedin.

Hamachi uygulamasını açın ve gerekli ayarları yapın

Hamachi yazılımını açın ve eğer üyeliğiniz yoksa üye olun. Ağ menüsünden yeni ağ oluştura tıklayın.

Ağ kimliği yazan yere Minecraft sunucunuza vermek istediğiniz ismi yazın. Ağınızın özel olması için bir şifre belirleyin. Bu işlem bitince ağınız aktif hale gelecektir.

Minecraft sunucunun sanal ağınızla bağlantılı olması için funduszeue.infoties dosyasını açın ve server-ip kısmına Hamachi uygulamasında görünen IPV4 adresinizi kopyalayarak yapıştırın.

hamachi

Sunucuyu başlatın ve oyuna girin

Ayarlamalar bittikten sonra Hamachi IP adresinizi ve ağ şifrenizi oyuna girmesini istediğiniz arkadaşlarınızla paylaşın. Oyuncular Hamachi&#;den bu ağa katıldıktan sonra server dosyasını açarak sunucuyu aktif edin. Sonrasında Minecraft&#;ı açarak çoklu oyuncu kısmına girin ve Hamachi&#;deki IP adresini girerek sunucuya giriş yapın. Arkadaşlarınız da aynı şekilde sunucunuza giriş yapabilir. Server dosyası çalıştırıldığı ve Hamachi açık kaldığı sürece sunucunuz erişilebilir olacaktır. Ancak server dosyasını kapatırsanız sunucunuzun kapanacağını unutmayın.

Sunucu kiralamak neden daha iyi bir seçenektir?

Bilgisayarda kısa süreli birkaç işlemin ardından sunucu kurulabiliyor ancak server kiraladığınızdaki kadar sorunsuz bir oyun deneyimi yaşanamıyor. Bedava server kurma fikri çekici gelse de aşağıdaki nedenlere göz attığınızda bilgisayarınızda sunucu kurmak yerine sunucu kiralamanızın daha avantajlı olduğunu göreceksiniz.

Sunucu kiraladığınızda yüksek performans alırsınız

Bilgisayarınızda sunucu kurduğunuzda direkt olarak bilgisayarınızın donanım kaynakları kullanılır. Hem sunucu için hem de oyunu oynatabilmek için çalışan donanımın bu iki alana yetebilmesi mümkün olmaz. Dolayısıyla oyun yavaşlar, sunucunun performansı düşer ve oyuncuların oyun deneyimi olumsuz etkilenir.

Oysa kiraladığınız sunucunun kaynakları tamamen sizin oyununuzu en iyi şekilde sunmak için kullanılır. Sunucu üzerinde başka bir işlem yapılmadığı için her zaman en iyi performansı alabilirsiniz.

Kiraladığınız sunucu 7/24 açık olur

Kendi bilgisayarınızda açtığınız sunucu siz bilgisayarı kapattığınızda veya sunucu dosyayısını kapattığınızda durur. Bu da oyuncuların istediği zaman sunucunuza girerek oyun oynamasına engel olur.

Sunucu kiraladığınızda ise Minecraft sunucunuz hiç kapanmaz. Oyuncular istediği zaman oyuna girerek oynayabilir.

Sunucu kiralamak daha güvenlidir

Kendi sunucunuzu kurduğunuzda bilgisayarınızda port açmanız gerekir ve bu nedenle saldırılara karşı bir açık vermiş olursunuz. IP adresinizi öğrenen kötü niyetli kişiler bilgisayarınıza ve sunucunuza saldırı yapabilir ve siz bu tehdite karşı tamamen savunmasız kalırsınız.

Rabisu bünyesinden kiraladığınız sunucular ise 7/24 gözlem altında tutulur ve olası saldırıları büyük oranda engelleyebilmek için DDOS korumasına sahiptir. Böylece sunucunuzla ilgili endişelenmenize gerek kalmaz ve yalnızca oyun keyfinize odaklanabilirsiniz.

Kaliteli, uygun fiyatlı ve yüksek performanslı Minecraft sunucuları Rabisu&#;da!

Minecraft sunucusu kiralamak istiyorsanız doğru adres Rabisu. Minecraft server kurma işlemini gerçekleştirmek için tercih edebileceğiniz sunucu paketlerine Rabisu üzerinden ulaşabilirsiniz. Minecraft server satın aldığınızda sunucunuz dakikalar içerisinde aktif hale gelecektir.

Click to rate this post!

[Total: 1 Average: 5]

Post Views

Minecraft çıktığı günden bu güne kadar çığ gibi büyüyen bir oyun oldu. Dünya’da en çok oynanan oyunlardan biri olan Minecraft, içerisinde yapabileceğiniz pek çok aktivite ile adından sıkça söz ettiriyor. Pek çok oyuncu ise kendi arkadaşları ile beraber bir Minecraft sunucusu açmak istiyor. Biz de bu yazımızda sizlere Minecraft server kurma konusunda bilgi veriyor olacağız. Bedava Minecraft server kurma nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Minecraft Server Kurma Nasıl Yapılır?

Minecraft server kurma ile alakalı yapmanız gereken ilk işlem Aternos’un sitesine gidip sağ altta çıkan “Oyna” tuşuna tıklamak olacaktır. Aternos bizim Minecraft serverı kurmak için kullanacağımız bir sitedir. Bedava Minecraft server kurma işlemini gerçekleştirebilmek için bu siteye ihtiyacımız var.

Açılan sayfada Aternos’a kayıt olmamız gerekiyor. Kayıt olma işlemi son derece basit. İlgili alanları doldurarak kolay ve hızlı bir şekilde kayıt olabilirsiniz. Ardından çıkan ekranda “Sunucu Oluştur” seçeneğine tıklıyoruz.
minecraft-server-kurma1

Yukarıdaki görselde görüldüğü gibi bir ekran açılması gerekiyor. Bu aşamada yukarıdaki alan sizin serverınızın IP’si olacak. Dilediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Alttaki kısım ise serverın açıklaması gibi düşünebilirsiniz. Serverınıza gelecek kişilerin servera girmeden önce görecekleri bir metin oluşturabilirsiniz.

Ardından serverı Java sürümünü ya da Bedrock sürümünü indirebilirsiniz. Biz bu noktada Java sürümünü tercih ediyoruz. Eğer Windows 10’da Minecraft’ı Microsoft Store’dan aldıysanız Bedrock sürümünü de tercih edebilirsiniz. 
minecraft-server-kurma

Bir sonraki ekranda Minecraft server kurma maceramızdaki en önemli kısma geliyoruz. Sol tarafta “Ayarlar” seçeneğine tıklıyoruz ve Miecraft serverımızda olmasını istediğimiz tüm ayarları seçiyoruz. Bu kısmı dikkatli bir şekilde ayarlayın. Ayarlamalarınız bittiğinde sol taraftaki “Ayarlar” seçeneğinin üstündeki “Sunucu” kısmına gelin ve “Başlat” düğmesine tıklayın. Pop-up olarak çıkan bildirimleri kabul edin ve serverınızın oluşturulmasını bekleyin.

Aternos’un serverı oluşturma süresi birkaç dakika sürebilir. İşlem bittiğinde artık yapmanız gereken birkaç basit adım kaldı. Tlauncher’a girip serverınıza giriş yapabilirsiniz. Tlauncher’ı açtıktan sonra çok oyunculu seçeneğini tıklıyoruz. Sunucu ekle seçeneğine tıkladıktan sonra sunucumuzun adını (IP) kopyalayıp yapıştırıyoruz. Artık sunucunuza giriş yapabilirsiniz.

Yukarıdaki adımları takip ederek Hamachi kullanmadan Minecraft server kurma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Peki Hamachi üzerinden server kurmak isteyen kişiler ne yapacak? Onu da sizlere izah edelim.

Hamachi ile Minecraft Server Nasıl Kurulur?

  • LogMeIn’e kayıt olun ardından bilgisayarınıza Hamachi  istemcisini yükleyin.
  • Hamachi’yi kurduktan sonra sol üst taraftaki güç tuşuna tıklayın.
  • Açılan sekme üzerinden bir Hamachi Kimliği oluşturun.
  • Kimliğinizi oluşturduktan sonra “Yeni bir ağ oluştur” seçeneğini işaretleyin.
  • Ağ oluşturma penceresinde kimlik ve parola belirleyin.
  • funduszeue.infoılı Minecraft dosyasını indirin. Çalıştırın ve kurun.
  • Oyun dosyalarının içindeki funduszeue.infoties dosyasını notepad ile açın.
  • Server-ip yazısının karşısına, Hamachi uygulamasındaki IP adresini girin.
  • Kaydedip kapatın.
  • Micecraft’ı ve Hamachi’yi çalıştırın.
  • Oyunda multiplayer sekmesine tıklayın.
  • Direct Connect’e tıklayın ve açılan ekrana, Hamachi’den aldığınız IP adresini girin.

Sunucuya giriş yapmış olacaksınız.

Bu adımları sırasıyla dikkatli bir şekilde tamamladığınız zaman siz de Minecraft server kurma işlemini başarılı bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Artık nihayet arkadaşlarınız ile birlikte Minecraft oynayabilirsiniz. İsterseniz Minecraft hileleri ile eğlenebilir, dilerseniz de ciddi bir şekilde, emeğinizle oyunu oynayabilirsiniz.

Minecraft server kurma ile alakalı rehber niteliğindeki yazımız bu kadardı. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir’i takipte kalmayı unutmayın.
 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası