telefon kulakligi algilamiyor / Bilgisayar kulaklığı algılamıyor - Microsoft Community

Telefon Kulakligi Algilamiyor

telefon kulakligi algilamiyor

Mobil cihazı üzerinden kulaklık aracılığıyla müzik dinlemek ya da bir şeyler izlemek isteyen kişilerin bir kısmı, telefon kulaklığı algılamıyor, çözümü nedir sorusunun cevabını merak ediyor. Bu yazıda akıllı telefonlarda karşı karşıya kalınan problem için çeşitli yöntemler sıraladık.

Rehberimizde yer alan yöntemler, telefon kulaklığı görmüyor sorununun düzelmesine yardım edebilir. Eğer siz de söz konusu problemle karşı karşıya kaldıysanız rehberimizdeki yöntemleri deneyebilirsiniz.

Telefon Kulaklığı Algılamıyor, Çözüm Yöntemleri Neler?

  • Kulaklığın çalıştığından emin olun.
  • Akıllı telefonu kapatıp açın.
  • Bluetooth bağlantılarını kontrol edin.
  • Kulaklık girişini dikkatli şekilde temizleyin.
  • Akıllı telefonu sıfırlayın.

Yukarıda kulaklık telefona bağlanmıyor probleminin düzelmesini sağlayabilecek yöntemler bulunuyor. Bu yöntemlerin nasıl uygulanacağına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Kulaklığın Çalıştığından Emin Olun

İlk olarak kulaklığın çalışıp çalışmadığını kontrol etmeniz gerekiyor. Kulaklıkta meydana gelen herhangi bir problem, telefonun kulaklığı görmemesine yol açabilir. Dolayısıyla söz konusu problemle karşılaştıysanız ilk uygulayacağınız yöntem kulaklığın çalıştığından emin olmaktır.

Bilgisayarınızda veya evdeki farklı bir telefonda kulaklığı test edebilirsiniz. Böylelikle sorunun kulaklıkta olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Eğer kulaklık farklı bir cihazda çalışıyorsa akıllı telefonunuz ile uyumlu olmama ihtimali mevcut.

Akıllı Telefonu Kapatıp Açın

Uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem ise akıllı telefonu kapatıp açmaktır. Bu yöntem her ne kadar çok basit olsa da bazı yazılımsal sorunların düzelmesine yardımcı olabiliyor. Cihazın yan tarafında bulunan güç butonuna bir süre basılı tutarak telefonu kapatın. Telefon kapandıktan sonra tekrar açın.

Bluetooth Bağlantılarını Kontrol Edin

Kablosuz kulaklığınız hâlihazırda farklı bir cihaza bağlıysa yeni bağlantı konusunda problem yaşayabilirsiniz. Bu sebepten ötürü bluetooth bağlantılarını kontrol edin ve kulaklığın farklı bir cihaza bağlı olmadığından emin olun.

Eğer kablosuz kulaklık farklı cihaza bağlıysa bağlantıyı kesmek için o cihazın bluetooth ayarlarını girmeniz gerekiyor. Açılan sayfa üzerinden kulaklığın bağlantısını sonlandırabilirsiniz. Bunu yaptıktan sonra bağlantı kurmak istediğiniz cihazınızın bluetooth özelliğini etkinleştirin ve arama sonuçlarından kulaklığı seçin.

Kulaklık Girişini Dikkatli Şekilde Temizleyin

Eğer kablolu kulaklık kullanıyorsanız sorunun kaynağı akıllı telefonunuzun kulaklık girişi olabilir. Bunun sebebi ise zaman içerisinde kulaklık girişine toz ve kir birikmesidir. Bu nedenle girişi temizlemeyi deneyebilirsiniz ancak bunu yaparken çok dikkatli olmalısınız. Aksi takdirde kulaklık girişine zarar verebilir ve çok daha büyük bir problemin ortaya çıkmasına yol açabilirsiniz.

Akıllı Telefonu Sıfırlayın

  • Cihazı yedekleyin.
  • Telefonun ayarlarına girin.
  • Sistem kategorisini açın.
  • Sıfırlama bölümünü görüntüleyin.
  • Telefonu sıfırlayın.

Yukarıda yer alan yöntemleri denediyseniz ve kulaklık yalnızca sizin telefonunuzda çalışmıyorsa cihazınızı sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Sıfırlama işleminden önce telefon yedekleme işlemini yaparak veri kaybını önleyebilirsiniz.

Sorun:

Telefonda mikrofonlu kulaklık takılı değilken de mikrofonlu kulaklık simgesi görüntüleniyor.

Sebep:

Bu sorun telefona sıvı girmesinden, nemden, kir birikmesinden veya mikrofonlu kulaklıkla uyumsuzluk gibi diğer faktörlerden kaynaklanabilir.

Çözüm:

  1. Mikrofonlu kulaklık simgesinin doğru şekilde görüntülenip görüntülenmediğini kontrol etmek için mikrofonlu kulaklığı takıp çıkarmayı deneyin.
  2. Telefonunuzu yeniden başlatın ve tekrar deneyin.
  3. Yukarıdaki önlemler sorunu çözmezse:
    1. Mikrofonlu kulaklık jakını sıvı, nem veya mikrofonlu kulaklık jakının işlevini etkileyebilecek diğer maddelere karşı kontrol edin.
    2. Şarj cihazı veya mikrofonlu kulaklık adaptörü kullanıyorsanız bunların telefonunuzla uyumlu olduğundan emin olun. Uyumsuz olmaları durumunda mikrofonlu kulaklık simgesi hatalı şekilde görüntülenebilir.
  4. Sorun devam ederse yardım almak için cihazınızı satın alma belgesi ile birlikte yetkili bir Huawei Müşteri Servisi Merkezine götürün.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası