eskimeyen yabancı şarkılar / Yabancı Slow Şarkı Dinle - Ücretsiz Müzik

Eskimeyen Yabancı Şarkılar

eskimeyen yabancı şarkılar

Çaldığında Kapatılması Zor Olan 28 Efsanevi Yabancı Şarkı

Haberler

Genel Kültür

Müzik

Çaldığında Kapatılması Zor Olan 28 Efsanevi Yabancı Şarkı

Bazı şarkılar vardır ki radyoda çıktığında değiştiremezsiniz, şarkı ararken denk geldiğinizde geçemezsiniz, özellikle açmazsınız belki ama çaldığında dinlersiniz mutlaka. İşte o şarkılardan bazıları.

1. Whitney Houston - I Will Always Love You

2. Toni Braxton - Un-Break My Heart

3. Beatles - Let It Be

4. Righteous Brothers - Unchained Melody

5. Lionel Richie - Hello

6. Queen - We Are The Champions

7. Phil Collins - In The Air Tonight

8. Gloria Gaynor - I Will Survive

9. Joe Cocker - Unchain My Heart

Toto - Africa

Tom Jones - Sex Bomb

Pink Floyd - Another Brick In The Wall

The Cranberries - Zombie

R.E.M. - Losing My Religion

Berlin - Take My Breathe Away

Bob Dylan - Knocking On Heavens Door

Blind Guardian - The Bard`s Song

Gary Moore - Still Got The Blues

Mr. Big - Wild World

George Michael - Careless Whisper

Uriah Heep - Lady In Black

Celine Dion - My Heart Will Go On

Eagles - Hotel California

Bob Dylan - One More Cup Of Coffee

Deep Purple - Soldier Of Fortune

Chuck Berry - Back In The U.S.A.

Metallica - Nothing Else Matters

James Brown - I Feel Good

Konu Başlıkları

Tatil beldelerini hepimiz eğlencenin üst seviyelerde yaşandığı mekanlar olarak biliyoruz. Eğlencenin daha etkili olabilmesi adına, bu bölgelerde hareketli ve hit şarkılar tercih ederiz çoğunlukla. Tatil yerlerinde çalan yabancı müzikler, kişilerin eğlenmesi adına özel olarak seçilmektedir. İşletmeler, sene içinde en çok beğenilen müziklere, yıl boyu daha çok yer verir.

Yaz aylarında özellikle Alanya, Bodrum gibi yerlerde yaz partileri dikkatimizden kaçmaz hiçbirimizin. Partilerin ana temaları farklılık gösterse de kişilerin eğlence anlayışları her zaman aynı kalır. Spotify uygulaması, geçtiğimiz yaz ayında tatil bölgelerinde en çok dinlenen şarkıları tespit ederek listeledi. Listede, yaz aylarının en hit parçaları yer aldı.

Uygulama, kişilerin genel olarak müzik dinleme alışkanlıklarını analiz etmekte ve ortaya farklı sonuçlar çıkarmaktadır. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, yaz ayı boyunca tatil bölgelerindeki kişilerin en çok hangi şarkılarla eğlendikleri de ortaya çıkmış oldu. Ülkemiz genelindeki tatil bölgelerini incelediğimizde, bu bölgelerde daha çok Türkçe müziklerin revaçta olduğunu söyleyebiliriz. Farklı kulüplerde, yabancı müziklere de yer verildiği bilinen bir durumdur.

Tatil Bölgelerinin Vazgeçilmez Şarkıları

Müzik, hayatımızda oldukça önemli bir yer kaplar. Hüzünlüyken daha çok slow müzikler dinlerken; eğlenirken daha hareketli parçalar dinleme eğilimi gösteririz. Bu veriler yakından incelendiğinde, genel olarak toplumun müzik alışkanlıkları da ortaya çıkmış olur. Tatil bölgelerinin vazgeçilmez şarkıları incelendiğinde, eğlenme kültürüyle ilgili de net sonuçlar karşımıza çıkar.

Plajlarda ya da yemek yerlerinde, yazın hit parçaları kulaklarınızdadır. Farklı mekanlar, genellikle en çok beğenilen şarkıları gün boyu çalar. Bu şekilde kişilerin daha verimli ve eğlenceli vakit geçirmesine imkan tanır. Türkiye’nin en önemli beş tatil rotası olan; Alanya, Kaş, Bodrum, Çeşme ve Marmaris, yazın en çok dinlenen şarkılarını gün boyu farklı mekanlarda çalmaktadır.

Tatil bölgelerinde en fazla dinlenen şarkılar, genel olarak şu şekilde sıralanabilir:

  • Antalya, Kaş bölgesinde en fazla tercih edilen şarkılar, Yalın’ın yaz şarkıları oldu.
  • Yerli turistlerin gözde mekanlarından birisi olan Çeşme’de en çok Bilal Sonses tercih edildi.
  • Ülkemizdeki turizmin başkenti olan Alanya’da en çok Ezhel’in şarkıları ön plana çıktı.
  • Sakin bir tatil konumu olan Marmaris’te en fazla dinlenen sanatçı Yüzyüzeyken Konuşuruz grubu olarak öne çıktı.

Spotify verileri, tatil beldeleri ile ilgili birçok sonucu, kullanıcılarla paylaştı.

Tatil Yerlerinde Çalan Yabancı Müzikler

Yılın Tatil Müzikleri

Her yıl, farklı şarkılar o yılın en çok dinlenen şarkıları arasına girer. Özellikle tatil bölgelerindeki kişilerin seçimler, yaz hitlerinin oluşmasında oldukça etkilidir. Yaz aylarının kıpır kıpır yapısı, seçilen şarkılar üzerinde de etkili olur. Yapılan seçimler, yıl içinde o yılın en çok dinlenen şarkılarını meydana getirir.

Yılın tatil müzikleri, müzik dinleme alışkanlıklarımıza göre ortaya çıkıyor desek yanlış söylemiş olmayız. Farklı tarzlardaki müzikler, farklı mekanlarda dinleyicilerle buluşur. Geçtiğimiz yılın en fazla dinlenen tatil müzikleri incelendiğinde, karşımıza şu şekilde bir sıralama çıkar:

  • Müziği ve sözleriyle etkileyici bir şarkı olan Sia – Chandlier
  • Yazın plajlarının değişmez müziği haline gelen Major Lazer – Lean On
  • Yaza özel bir parça olan Harry Belafonte – Banana Boat Song
  • Her yıl listelerde yer almayı başaran, Micheal Jackson – Bad
  • İnsanın modunu hızlı bir şekilde yükselten Ed Sheeran – Shape Of You
  • Deniz ve tatil klibiyle öne çıkan Inna – Heaven
  • İnsana yaşama sevinci ve enerji veren Sublime – Santeria
  • Plajların en eğlenceli şarkılarından birisi olan Timbur – Pitbull

Yazın en hit parçaları, genellikle hızlı ritme sahip şarkılardan oluşur. Ritmi yavaş olan müzikler, bu listede çoğunlukla kendine yer bulamaz.

Sahilde Dinleyebileceğiniz Şarkılar

Yıl boyunca stresli ortamlarda çalışan kişiler, yazın tatil yaparak stres ve yoğunluktan kurtulmak ister. Dinlenme esnasında kendilerine eşlik edecek şarkılar, daha aktif bir şekilde dinlenmelerini sağlar. Plajda dinlenirken, ruhlarını da beslemek adına farklı şarkıları dinleyebilirler. Sahilde dinlenecek şarkılar, bu anlamda birbirinden farklı seçenekleri bünyesinde barındırır.

Sahilde dinlenebilecek şarkı türlerine aşağıdaki şarkılar örnek olarak verilebilir:

  • Kumsalda size dostluk edecek bir şarkı olan MGMT – Time To Pretend
  • Hafif ritmiyle ideal olan Here Comes The Sun – Beatles
  • Hayatın tüm olumsuzluklarını arkada bırakabileceğiniz Future Islands – A Dream Of You And Me
  • Sahil tasvirleriyle dolu olan sözleriyle The Drifters- Under the Boardwalk
  • Mikonos sahillerini anlatan hafif ritmiyle Fleet Foxes – Mykonos

Sahilde dinleyebileceğiniz şarkılar, hem size neşe katar hem de tüm yılın stresinden uzaklaşmanıza yardımcı olur. Zihninizdeki olumsuzlukları sahile akıtmanız için uygun bir ortam oluşturur. Her senenin hit şarkıları, birbirinden farklıdır. Bazı şarkıları ise her sene aynı mevsimlerde dinlediğimiz de bir gerçek. Bu şarkılar, her seferinde aynı hazzı yaşatır. Şarkı seçimlerinizde hem güncel hem de klasik şarkılara aynı anda yer vermelisiniz.

Kamp Ateşi Eşliğinde Dinlemeniz Gereken Şarkılar

Kamp ateşi yakmak, hem kış hem de yaz aylarının vazgeçemediğimiz tatil aktiviteleri arasında yer alır. Özellikle her bir köşesi, kamp yapmaya müsait olan ülkemiz bu konuda bize onlarca seçenek sunar. Çadırınızı kapıp sakin yerlerde konaklamanız, aynı zamanda sakin ritimli şarkılarla buluşunca verimli bir gece geçireceğiniz anlamına gelir.

Dinlendirici tatil şarkıları, herkes için farklı nitelikte olabilir. Dinlendirirken eğlendiren şarkılarla daha verimli vakit geçirebilirsiniz. Bu açıdan incelendiğimizde, bazı şarkıların eskimediğini görüyoruz. Yıllardır, en keyifli tatillerimizde kendimizi bu şarkıları dinlerken buluyoruz. Bu şarkılar, kamp ateşi eşliğinde dinlendiğinde, daha dinlendirici bir hal alır.

Kamp ateşi eşliğinde dinlenmesi gereken şarkılar, şu şekilde sıralanabilir:

  • Cats in the Creedle şarkısıyla Henry Chapin
  • America şarkısıyla A horse with no name
  • Have you ever seen the rain şarkısıyla Creedence Clearwater Revival
  • Brown eyed girl şarkısıyla Van Morrison
  • For what its worth şarkısıyla Buffalo Springfield
  • Peace of mind şarkısıyla Boston

Tatil Yerlerinde Çalan Yabancı Müzikler 2

Tatil Yolunda Dinleyebileceğiniz Şarkılar

Tatile çıkacak kişiler için tatil yolu da oldukça önemlidir. Yolculukta dinlenen şarkılar, tatil yolunu daha eğlenceli hale getirir. Yola çıkmadan önce doğru şarkıları seçerek sizler de tatil yolunu daha verimli ve eğlenceli hale getirebilirsiniz. Uçak yolculuğu yaparken ya da arabayla seyahat ederken birbirinden farklı şarkılar dinleyebilirsiniz.

Tatil yolunda dinlenecek şarkılar, genellikle klasikleşmiş eserlerden meydana gelir. Bu şarkıları hepimiz yıllardır gerek kısa gerek uzun yolculuklarımızda dinleriz. Yolculuklarımızın daha anlamlı ve unutamayacağımız hale gelmesini sağlar. Yapacağınız doğru seçimler, henüz tatil başlamadan hoş vakit geçirmenizi sağlar. Genellikle tatil yolu şarkılarında hareketli şarkıları tercih ettiğimiz bir gerçek. Bununla birlikte slow şarkılar da yol için oldukça uygundur. Türkçe ve yabancı birçok şarkı, tatil yolunda size eşlik ederek keyfinize keyif katarlar.

Tatil yolu çalma listesi oluştururken, şu şekilde bir liste oluşturabilirsiniz:

  • Enstrümental tınılardan oluşan şarkı türleri
  • Yabancı hareketli şarkılar
  • Yabancı Türkçe Pop
  • Türkçe Nostalji Şarkılar
  • Hareketli Türküler
  • Yabancı ve Türkçe Slow şarkılar
  • Electronic ve Deep House Müzikleri

Bu liste dahilinde oluşturacağınız müzikler, yolculuk esnasında daha mutlu bir yolculuk geçirmenizi sağlar. Yaz tatili müzikleri seçimlerinizi yaparken, öncelikle bir liste yapmanız sonrasında çalma listesi oluşturmanız gerekir. Çalma listelerinin içerikleri, klasik ve günümüz şarkılarının bir bileşiminden oluşmalıdır. Bu şekilde daha verimli bir yolculuk geçirebilirsiniz. Bu konuda yakın çevrenizin fikrini alabileceğiniz gibi internet üzerinden de yardım alabilirsiniz. Tatil yolunda dinlediğiniz şarkılar, yolculuğunuzu unutamayacağınız bir hale getirir.

Post Views

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte plajlarda, eğlence mekanlarında ve tatil yerlerinde sezonun en hit şarkıları yükselmeye başladı. Müzik evrensel bir dil ve şüphesiz içimizdeki enerjiyi ifade etmenin en güzel yollarından biri. Ülkemizde ve dünyada geçmişten bugüne dek ilk sıralara yerleşmiş birbirinden eğlenceli ve hareketli yabancı şarkıları sizin için bir araya getirdik. Bu yaz kulaklarımızın pasını silecek en iyi yabancı şarkılara ve içimizi huzurla dolduracak en iyi yabancı slow şarkılara birlikte göz atıyoruz. Bakalım bu yaz en çok duyacağımız yabancı şarkılar neler? Dilerseniz vakit kaybetmeden listemizde yer alan birbirinden iddialı yabancı şarkılara birlikte göz atalım. İşte en güzel yabancı şarkılar&#;

En güzel yabancı şarkılar

en güzel yabancı şarkılar

Birbirinden keyifli en güzel yabancı şarkılar listemizde ilk sırada Gloria Gaynor- I Will Survive yer alıyor. Sanırım bu enfes şarkıyı bilmeyen yoktur. Hemen ardından James Brown listenizde mutlaka olması gereken I Feel Good şarkısı ile en güzel yabancı şarkılar arasında yerini koruyor. Listenize eklemenizi istediğimiz diğer parçalar ise;

  • Berlin- Take My Breathe Away
  • Pink Floyd- Learning To Fly
  • Cold Play- Yellow
  • Dua Lipa- Love Again
  • Rihanna- Stay

Anlamlı yabancı şarkılar

Peki listemize biraz da anlamlı yabancı şarkılar eklemek istiyorsak tercihimiz ne olmalı? Önerilerimizi hemen sıralayalım👇

  • Monika- Forever Yours
  • Lana Del Rey- Young and Beautiful
  • Lilium- Sleep Inside
  • Don McLean- Vincent
  • Cold Play- Paradise
  • Damien Rice- Cheers Darlin
  • Tiamat- Do You Dream Of Me
  • The Little Prince Soundtrack
  • Peter Pan Soundtrack

Yabancı slow şarkılar

en güzel yabancı şarkılar

Anlamlı yabancı şarkıları yukarıda listeledik. Sıra geldi yabancı slow şarkılardan keyifli bir liste hazırlamaya.

  • Ed Sheeran- Thinking Out Loud
  • Adele- Someone Like You
  • Same Smith- Stay With Me
  • Ellie Goulding- Love Me Like You Do yılların eskimeyen anlamlı şarkıları arasında yer alıyor. Bu hikayesi olan şarkıları vakit kaybetmeden çalma listenize eklemenizi öneririz.

Hareketli yabancı şarkılar

en güzel yabancı şarkılar

Listemize hareketli yabancı şarkılar arasında en çok dinlenenler ile final yapıyoruz. Peki bu listede neler var? Aşağıda sizin için seçtiğimiz birbirinden keyifli ve enerjisi yüksek şarkıları listenize mutlaka ekleyin deriz.

  • Dua Lipa- Levitating
  • Anne Marie- Ciao Adios
  • Era Istrefi- Bon Bon
  • Camilla Cabello- Havana
  • Johny Johny Yes Papa- LooLoo Kids
  • Shape of You- Ed Sheeran 
  • Despacito- Luis Fonsi featuring Daddy Yankee

Kaynak: 1 2

En iyi yabancı şarkılar neler? İşte 25’inci yaşını kutlayan unutulmaz klasik şarkılar

Yeni Asır - Son Dakika Haberleri

Bazı şarkılar vardır, sadece kendi dönemine değil, sonsuzluğa damgasını vurmayı başarır. Üzerinden yıllar geçse bile 'nostalji tadıyla' ilk günkü heyecanı uyandırır. İşte 25 yılı deviren o klasiklerden bir demet

Bazı şarkılar vardır, sadece kendi dönemine değil, sonsuzluğa damgasını vurmayı başarır. Üzerinden yıllar geçse bile 'nostalji tadıyla' ilk günkü heyecanı uyandırır. İşte 25 yılı deviren o klasiklerden bir demet

ACE OF BASE (THE SİGN) 'TE İsveçli pop grubu Ace of Base'in single olarak çıkardığı şarkı, İngiltere'de iki numaraya ulaştı. Amerika'da ise Billboard Hot ' listesinde 6 hafta zirvede kalmayı başaran şarkı, Billboard'un Yılı Sonu Listesi'nde 'En İyi Şarkı' ilan edildi. Hit şarkı, grubun albümü Happy Nation'da da yer aldı.

En iyi yabancı şarkılar neler? İşte 25’inci yaşını kutlayan unutulmaz klasik şarkılar

NIRVANA (THE MAN WHO SOLD THE WORLD)
DAVID Bowie tarafından yazılan ve çalınan şarkı, sanatçının ABD'de 'te, İngiltere'de ise 'de yayınlanan üçüncü albümünün adıydı. Nirvana tarafından yılında yayınlanan televizyon programı MTV Unplugged için yeniden yapıldı ve bu versiyonuyla o yılların izleyici kitlesine tanıtıldı. Şarkı geniş kitleler tarafından inanılmaz bir ilgiyle karşılandı.

En iyi yabancı şarkılar neler? İşte 25’inci yaşını kutlayan unutulmaz klasik şarkılar

ELTON JOHN CAN YOU FEEL THE LOVE TONIGHT)
ELTON John'un 'Aslan Kral' filmi şarkısı, dünya çapında 11 milyon sattı. Mart 'teki Akademi Ödülleri'nde 'En İyi Orijinal Şarkı' ödülünü kazandı ve aynı yıl 'En İyi Erkek Pop Vokal' dalında Elton John'a Grammy Ödülü'nü getirdi.

En iyi yabancı şarkılar neler? İşte 25’inci yaşını kutlayan unutulmaz klasik şarkılar

MARIAH CAREY (WITHOUT YOU)
WITHOUT You', İngiliz rock grubu Badfinger'den Pete Ham ve Tom Evans tarafından yazıldı ve ilk 'lerde 'No Dice' albümünde yayımlandı. Şarkı 'den fazla sanatçı tarafından kaydedildi ama Mariah Carey () tarafından single olarak yayınlanan versiyonu en çok satanlar arasında yer aldı. Şarkı 'tüm zamanların katil şarkısı' olarak tanımlandı.

En iyi yabancı şarkılar neler? İşte 25’inci yaşını kutlayan unutulmaz klasik şarkılar

MARTA SANCHEZ (DESPERATE)
STEVE Singer, Austin Roberts ve Carlos Toro'nun yazdığı şarkı, İspanyol Marta Sanchez'in 'te Woman isimli ilk solo albümünün single'ı olarak çıktı. Meksika ve İspanya'da kısa süre 1 numarada kalan şarkı, Billboard Hot Latin Şarkıları'nda ilk onda yer buldu. 'Desperate' ayrıca 'te Meksika'daki Eres Ödülleri'nde 'En İyi Dans Şarkısı' ödülünü kazandı.

En iyi yabancı şarkılar neler? İşte 25’inci yaşını kutlayan unutulmaz klasik şarkılar

SEAL (KISS FROM A ROSE)
SEAL'IN ikinci isimsiz albümünden bir şarkı. Temmuz 'te single olarak yayımlandı. Batman Forever film müziğine dahil edilen şarkı, ABD ve Avustralya'daki listelerde ilk sıraları zorladı. Kanada, Fransa, İzlanda ve Norveç listelerinde başarıyla karşılandı. Grammy Ödülleri'nde Yılın Rekoru, Yılın Şarkısı ve En İyi Erkek Pop Vokal ödüllerini aldı.

En iyi yabancı şarkılar neler? İşte 25’inci yaşını kutlayan unutulmaz klasik şarkılar

LAURA PAUSINI (AMORES EXTRANTILDEOS)
İTALYAN şarkıcının 'te single olarak çıkardığı şarkı Angelo Valsiglio, Roberto Buti, Marco Marati ve Francesco Tanini imzalı. San Remo Şarkı Festivali'nde de sanatçının seslendirdiği şarkı daha sonra İspanyolca olarak Pausini'nin 'teki derleme albümüne dahil edildi. Şarkı Billboard Latin Pop Şarkıları'nda birinciliğe ulaşmayı başardı.

En iyi yabancı şarkılar neler? İşte 25’inci yaşını kutlayan unutulmaz klasik şarkılar

BON JOVI (ALWAYS)
JON Bon Jovi'nin 'Romeo Is Bleeding' filmi için yazıp filmi beğenmediği için kullandırmadığı şarkısıdır Always Şarkı birkaç yıl sonra Jovi'nin bir arkadaşı tarafından keşfedilir ve ünlü star o arkadaşının ısrarıyla şarkıyı yeniden düzenleyerek Bon Jovi grubunun 'teki albümü 'Cross Road'da yer alır. Albüm bu şarkı sayesinde listelerde büyük başarı kazanır.

En iyi yabancı şarkılar neler? İşte 25’inci yaşını kutlayan unutulmaz klasik şarkılar

BRUCE SPRINGSTEEN (STREETS OF PHILADELPHIA)
AIDS'IN konu alındığı Philadelphia filmi için Amerikalı rockçı Bruce Springsteen tarafından yazılan ve söylenen şarkı, 'te single olarak çıktı. Kanada ve tüm Avrupa listelerinde en üst sıralarda yer aldı. Yılın Şarkısı, En İyi Rock Şarkısı, En İyi Rock Vokal Performansı, Bir Hareket İçin Özel Olarak Yazılmış En İyi Şarkı dallarında 4 Grammy ödülü kazandı.

En iyi yabancı şarkılar neler? İşte 25’inci yaşını kutlayan unutulmaz klasik şarkılar

THE CRANBERRIES (ZOMBIE)
'ZOMBIE', İrlandalı The Cranberries grubunun imzalı 'No Need to Argue' albümünde yer alan protest şarkısıdır. İngiltere'nin Warrington kentindeki IRA saldırısında iki çocuğun ölümünü konu alan şarkıyı, grubun solisti Dolores O'Riordan yazdı. Şarkı Fransa, Belçika, Avusturya, Avustralya, Finlandiya, Almanya ve Kanada'da liste başı oldu.

BÜLENT GÜRLÜK

  • SON DAKİKA
  • İZMİRMAGAZİNSPORSON
    DAKİKA

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası