ınflamax nedir / Imuneks Inflamax 60 Kapsül Fiyatı ve Yorumları | Fitbull

Inflamax Nedir

ınflamax nedir

Mucize ila&#; işe yarar mı?

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

İngiliz uzmanların ortaya attığı, “ilaçsever” bazı Amerikalı uzmanların da destek verdiği uçuk mu uçuk bir “mucize hap projesi” var. Proje kısaca şu

Haberin Devamı

Madem ki her gün bir aspirin almak, her gün kolesterol düşürücü statin kullanmak, tansiyon ayarlayıcısı enalaprilden her gün mg yutmak sağlığımıza iyi geliyor; öyleyse bunları tek bir hapın içine yerleştirip yutalım da şu işi bir çırpıda ve de kökten hallediverelim! Kulağa gerçekten de hoş geliyor. Öyle ya günde bir kez sadece bir hap yutup pek çok şeyi aynı anda halledivereceğiz. “Kalp damar hastası” olsak da olmasak da bu yönde küçük bir risk bile taşısak, yuttuğumuz o “mucize!” haptaki Aspirin kanımızı sulandıracak, statin kolesterolümüzü düşürecek, enalapril de tansiyonumuzun yükselmesine engel olacak. Biz de bu sayede bir kalp krizinin hazırlayıcısı olabilecek tehditlerden uzak, istediğimizi yiyip içerek keyifli bir hayat sürebileceğiz.

SORUN NEREDE?

Kulağa hoş gelen ama bir türlü uygulamaya geçmeyen bu “müthiş!” öneri bir türlü hayata geçemedi. Geçemedi çünkü aspirini herkesin kullanamayacağı biliniyor. Aspirin mide ülseri olan birinde ülserin kanamasına, kanama eğilimi olan birinde yaşamı tehdit edebilecek hemorajilere sebep olabiliyor. Benzer şekilde her gün statin yutmak da güvenli değil. Statinlerin birçok yan etkisi var: Karaciğeri bozabiliyor, kas eritebiliyor, hormon üretimini aksatıp cinsel güçsüzlükten yorgunluğa, uyku probleminden unutkanlığa onlarca soruna yol açabiliyor. Keza enalapril de masum bir molekül değil. Yaratabileceği pek çok sorun –mesela inatçı öksürük- var. Kısacası hiçbir zaman hayata geçirilemeyecek, geçirilmemesi de gereken bir proje bu. Ben de projenin ilaç üreticileri dışında kimsenin işine yaramayacağını, koruyucu tıp bakımından da riskli bir yol olduğunu düşünüyorum. Doktorlar bu maddeleri ihtiva eden ilaçları ayrı ayrı ve dozlarını “kişiye özel” ayarlayarak hastalarını zaten verebiliyorlar. İstediklerini istedikleri zaman listeden çıkarıp, dozları ile istedikleri gibi oynayabiliyorlar.

SONUÇ: ‘DOĞAL’I VAR

Peki, pek çok hastalıkla savaşabilecek, daha doğrusu pek çok hastalığı aynı anda önleyebilecek başka bir ilaç var mı? Bu soruyu “Olabilir!” diye değil, “Böyle bir ilaç var, hem de doğal bir ilaç. Onu güvenle kullanabilirsiniz” diye yanıtlayabilirim. Peki, nedir o ilaç? Nerede ve nasıl bulunur? Nasıl faydalanılır? Bu ve benzeri soruların yanıtını öğrenmek için heyecanlandığınızı biliyor, bunun için de yandaki “ZERDEÇAL” ile ilgili notlarımı dikkatle okumanızı tavsiye ediyorum

Haberin Devamı



Her derde deva:
ZERDEÇAL

Haberin Devamı

Zerdeçal güney Asya, özellikle de Hindistan mutfağının favori baharatlarından biri. Bilimsel adı “Curcuma longa”. Bitkinin kökünün öğütülmüş hali (toz zerdeçal), binlerce yıldır uzak doğu Asya mutfağının en ayrıcalıklı tadı. Mesela “Meşhuuur (!) köri sosu”nun da ana maddesi zerdeçal. Köri sosunun içinde zencefil, kimyon, karabiber, kakule, rezene gibi baharatlar da var ama yüzde 30’una yakınını zerdeçal oluşturuyor.

HEM DE İYİLEŞTİRİYOR

Bu farklı baharatın sağlık için faydalı olabileceği bilgisi ise yeni değil. Geleneksel tıp yüzyıllardır bu baharatı hastalıkları önleme ya da iyileştirmede zaten kullanmış. Ünlü araştırma merkezlerinde yapılan yeni çalışmalar ise bu muhteşem baharatın aynı zamanda mükemmel bir doğal ilaç olduğunu göstermiş. Detaylara fazlaca girip kafanızı karıştırmak istemem ama şu noktaların altını ısrarla çizmek isterim.

MARİFET ‘KURKUMİ’NDE

Bitkilerdeki ilaç etkili doğal molekülleri araştıran bilim insanları, zerdeçal tozundaki mucize maddenin ‘kurkumin’ olduğunu düşünüyor. Laboratuvarlarda da ‘kurkumin’in çok farklı alanlarda önemli –faydalı- etkileri olduğunu tespit etmişler. Özellikle iltihap baskılayıcı, ağrı azaltıcı ve kanseri önleyebilici etkileri konusunda hem fikirler. Evet zerdeçal muhtemelen içindeki ‘Curcumin/Kurkumin’in sağladığı avantajla çok güçlü bir enflamatuar besin. İltihabi süreçleri baskılıyor. Bu sayede –tıpkı aspirin gibi- romatizmayla savaşıyor. Romatizmal süreçleri yavaşlatıp ağrıları azaltabiliyor. Bitmedi.

ALERJİYE DE İYİ

Yine benzer süreçlerle damar duvarında iltihabi süreçlerin oluşmasını da engelleyebiliyor. Ayrıca alerjik reaksiyonları frenlemede de faydalı olabileceğini gösteren bulgular var. Çok daha önemlisi pek çok kanserin oluşumuna ya da ilerlemesine de engel olabilmesi. Dünyanın en önemli kanser merkezlerinden M.D. Anderson Kanser Merkezi’nde sadece zerdeçal-kanser araştırmalarının yapıldığı özel bir merkez bile var. Hindistan’da özellikle meme ve kalınbağırsak kanserlerinin çok seyrek görülmesinin bir nedeni de yoğun zerdeçal tüketimi olduğunu düşünülüyor.

İSTER YE İSTER İÇ

Bir başka iyi bir haber de şu: Son yıllarda arka arkaya yayınlanan pek çok çalışma gösterdi ki zerdeçal Alzheimer hastalığını engelleme ya da yavaşlatmada da işe yarayabiliyor. Fareler üzerinde yapılan araştırmalara bakılırsa kurkumin ile beslenen farelerde, Alzheimer ile ilişkilendirilen amoloid plaklarının oluşumu zorlaşıyor. Kısacası zerdeçal pek çok “derde deva” mükemmel bir doğal ilaç. İster yemeklerinize köri sosu şeklinde ekleyin, ister zaman zaman “içine bir-iki çay kaşığı toz zerdeçal eklenmiş yoğurt” ile haftalık sağlık kürleri deneyin isterseniz doğrudan baharat olarak istifade edin ama zerdeçaldan faydalanmanın yollarını mutlaka arayın.

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Yazarın Tüm Yazıları

Zerde&#;alın kendisi mi hapı mı?

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Doğal yoldan yemeklerle alınan zerdeçal ile besin desteği olarak yutulan zerdeçal haplarından faydalanma oranı arasında dağlar kadar fark var. İşte bu nedenle biri size zerdeçal hapı tavsiye ettiğinde biraz düşünün ve onu doğal haliyle tüketmenin daha akılcı olduğunu unutmayın.

Haberin Devamı

Bir kenara not edin: ’nin “yıldızı parlayan baharatlar” listesinin en tepesinde zerdeçal var ve o “üstün yetenekleri” sayesinde bunu kesinlikle hak ediyor. Düzenli tüketimi sizi kanserden, kronik iltihaptan, bellek zayıflamasından, eklem yaşlanmasından, hatta damar sertliğinden koruyabiliyor. Bağışıklığı güçlendirmek gibi yeni marifetleri ortaya çıktıkça da besin desteği üreticilerinin iştahını kabartıyor ve onlar piyasaya her ay yeni bir zerdeçal hapı sürüyor!
Ne var ki zerdeçalı doğal yolla besinlerle birlikte tüketmekle hap haline getirip yutmak aynı yararı sağlayamayabiliyor. Çünkü zerdeçal, daha doğrusu zerdeçalın içindeki “kurkumoid” adı verilen doğal mucize maddeler bağırsaktan kolay kolay emilmiyor.
Gıdalarla birlikte (doğal yolla) alınan zerdeçal, haplarla alınanlara oranla bedene daha kolay giriyor. Kısacası doğal yoldan yemeklerle alınan zerdeçal ile besin desteği olarak yutulan zerdeçal haplarından faydalanma oranı arasında dağlar kadar fark var.
İşte bu nedenle biri size zerdeçal hapı tavsiye ettiğinde biraz düşünün ve onu doğal haliyle tüketmenin daha akılcı olduğunu unutmayın. “Bana hapını kullanmak daha kolay” diyorsanız da o hapın içeriğini, dozajını, etkinliğini, üreticisini ve içindeki aktif maddenin güvenliğini dikkatle araştırın.

Haberin Devamı

Ev işi zerdeçal çözümü

Zerdeçalın aktif/etken maddesi kurkumindir ve toz zerdeçalın kuru ağırlığının küçücük bir kısmını (maksimum yüzde 5’ini) kurkumin oluşturur.
Diğer taraftan zerdeçalın sindirim sisteminden emilimi çok sınırlıdır. Emilimi çoğaltabilmek için bazı gıda eklemelerine ihtiyaç vardır. İlk eklenen besin karabiber olmalıdır. Karabiberde bulunan piperidin/piperine etken maddesi, zerdeçalın emilimini kat artırabiliyor.
Emilimi biraz daha artırmak istiyorsanız üzerine zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Basit bir ölçü şu olabilir: 1 tatlı kaşığı toz zerdeçala yarım çay kaşığı karabiber ve bir çay kaşığı kadar sızma zeytinyağı ekleyiniz. Bu karışımı çorba, salata veya cacıklarınızda kullanmayı deneyiniz.

Zerdeçalın işe yaradığı sağlık sorunları

Haberin Devamı

- Romatizmal hastalıklar, özellikle kronik iltihapla seyreden artritler
- Başta bellek bozukluğu olmak üzere depresyon dâhil nörolojik ve ruhsal bazı sorunlar
- Kalp ve damar hastalıkları
- Obezite ve metabolik sendrom
- Kanserler, özellikle meme ve kalınbağırsak kanseri

Probiyotik bakteriler nasıl beslenecek?

Bağırsaklarımızdaki dost probiyotik bakterilerin beslenmemizi düzene soktuğu, bizi kollayıp koruduğu kesin. Tamam ama bu probiyotik canlıların da bir şeyler yemeye içmeye ihtiyaçları var. Onların ihtiyaç duyduğu besinlere “prebiyotikler” adı veriliyor.
Prebiyotiklerin yani PROBİYOTİK BAKTERİ BESİNLERİNİN en önemlileri olarak da şunlar öneriliyor: Tam olgunlaşmamış muz, kuşkonmaz, bamya, pırasa, soğan, sarımsak, kepekli tahıllar (özellikle beyaz fasulye), kök bitkiler (pancar, havuç, şalgam, lahana, karnabahar), elma, armut, avokado ve kivi.

Haberin Devamı

Probiyotiklerin 10 mühim marifeti

◊ Gaz, şişkinlik, karın ağrısı gibi hazım şikayetlerini azaltırlar.
◊ İshal, kabızlık gibi sindirim problemlerinin çözümüne destek olurlar.
◊ Kilo dengesini korurlar, kilo almayı engelleyip karın içi ve bel yağlarını azaltırlar.
◊ Bağışıklık sistemini güçlendirirler.
◊ Alerjik tepkileri frenlerler. Özellikle besin alerjilerini ciddi ölçüde engelleyebilirler.
◊ Egzamaların etkilerini azaltabilirler.
-◊ Ruhsal sağlığa destek olurlar. Depresyondan korurlar.
◊ Kolesterol, kan şekeri ve tansiyon dengesine yardımcı olurlar.
◊ Kansere fren görevi üstlenirler.
◊ İltihabi bağırsak hastalıklarında yardımcı ilaç gibi görev yaparlar.

Haberin Devamı

Suyu oturarak içmek daha doğru

Ayakta içilen su midede beklemeden doğrudan oniki parmak bağırsağına geçer. Otururken içilen su ise önce bir süre midede bekler. Bu süreçte de mide asidi sayesinde suyun içine karışabilecek bazı mikroplar bertaraf olabilir.
Bu nedenle suyu ayakta değil de oturarak içmek daha güvenli sayılıyor.

Veganları bekleyen eksiklikler

Sadece meyve, sebze, bakliyat, tahıl ile beslenip her türlü hayvansal besini yiyip içmekten vazgeçenleri bekleyen bazı “mühim” noksanlıklar var. İlk akla gelenler şunlar
- B12 vitamini
- Omega-3 yağ asitleri
- Koenzim Q10
- Demir
- Elzem aminoasitler

Krom desteği ne zaman faydalı

Krom insülinin etkisini güçlendirebilen, neticede kan şekeri dengesini düzenlemede etkili olabilen bir mineral.
Eğer insülin direnci sorununuz varsa doktorunuzla konuşarak günde mikrogram kadar kromiyum pikolinat desteği kullanmayı düşünebilirsiniz. Net olmayan bulgulara göre krom desteği;
- İnsülin direnci ile mücadeleyi destekler
- Diyabete karşı korur
- HDL kolesterolü yükseltir
- Kan şekerini dengeleyebilir.

#Osman M&#;ft&#;oğlu#Kelebek#Yazar

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Yazarın Tüm Yazıları

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası