kıllar çıkarken sivilce / ağda sonrası sivilce

Kıllar Çıkarken Sivilce

kıllar çıkarken sivilce

Erkeklerde Sakal Tıraşı Sivilceye Neden Olur mu?

Cilt bakımı denildiğinde erkeklerin aklına hiç şüphesiz ilk gelen konu, sakal tıraşıdır. Sakal tıraşı ciltte tahrişe neden olur mu, sakal tıraşı sonrası sivilce görülür mü ya da sivilce oluşumunun önüne nasıl geçilir gibi sorularda, cilt bakımını önemseyen erkekler için cevaplanması gereken başlıca sorulardandır. Bu yazımızda, sakal tıraşının cilt üzerinde yaratabileceği problemlere, özellikle de sakal tıraşı ve sivilce ilişkisini detaylarıyla anlatacağız.

Erkeklerde Sakal Tıraşı Sivilceye Neden Olur mu?

Erkekler için sakal tıraşı, ergenlik dönemiyle birlikte hayatlarının bir parçası haline gelmekte. Haliyle de sakal tıraşını doğru uygulamak, sadece sivilce oluşumunu değil, tüm cilt sağlığını etkiler. Cildin hassasiyetine de bağlı olacak şekilde yanlış uygulanan sakal tıraşı, en basit tanımla ciltte tahrişe, dolayısı ile de sivilcelere neden olabilir. Yanlış uygulamalarla birlikte kullanılan ürünlerin cilt tipine uygun olup olmaması, sakal kıllarının yoğunluğu, kalınlığı ve farklı yönlerde uzaması da tıraş işlemine etki eder ve irritasyona sebep olabilir. (1)

Sakal tıraşının neden ve nasıl sivilce oluşumuna sebep olduğu konusuna geçmeden, sivilcelerin en önemli nedenlerinden olan yanlış sakal tıraşı uygulamasına değinmek faydalı olacaktır.

Sakal tıraşı öncesi, tıraş edilecek bölgenin doğru ürünlerle yıkanmaması ve nemlendirilmemesi, sakal tıraşındaki en büyük yanlışların başında gelir. Bunun yanında, sakalların çıkış yönüne doğru değil ters yöne tıraşlanması da bir diğer yanlıştır.

Burada üzerinde durmamız gereken bir diğer konu ise, cilde uygun olmayan bir jiletle, sert bir biçimde sakalların tıraş edilmesidir. Bunun yerine, jiletle yapılan sakal tıraşında iki bıçaklı ürünler kullanmak, tek seferde daha etkili bir tıraş sağlayacağı için tercih edilmelidir. Bunun yanında hassas bir cilde uygulanıyorsa, hareketlerin de sert değil, nazikçe olması gerekir. Kullanılan jiletler, sık sık değiştirilmelidir. Aksi takdirde bıçak yüzeyinde biriken bakteriler de cilt sağlığını olumsuz etkiler ve sivilce oluşumuna sebep olabilir.

Sakal tıraşı olurken, cilt tipine uygun bir tıraş jeli ya da kremi kullanmak gerekir. Tıraş jeli ya da kremini birkaç dakika ciltte beklettikten sonra tıraş uygulamasına başlamak da cildin tahriş olma ve tıraş sonrası sivilce oluşumu ihtimalini azaltacaktır. Eğer, ciltte yağlanma veya akne problemi görülüyorsa, sivilce karşıtı etki sunan yüz temizleme jelleri tıraş köpüğü olarak kullanılabilir.

Sakal Tıraşı Nedeniyle Çıkan Sivilceler Nasıl Geçer?

Özellikle sakal tıraşını yanlış uygulamak ya da doğru olmayan ürünlerle tıraş olmaya devam etme nedeniyle, tahriş olan ciltte bir süre sonra sivilce oluşumu görülebilir. Sivilce oluşumunun önüne geçebilmek için de tıraş uygulaması esnasındaki yanlışları ortadan kaldırmak önemlidir. Tıraş sonrası çıkan sivilceleri iyileştirmek içinse, cilt tipine uygun şekilde doğru ürünler ve düzenli kullanım ile birlikte cilt bakım rutinini oluşturmak gerekir.

Öncelikle sakal tıraşına başlamadan önce yüzün doğru ürünlerle temizlenmiş, gözeneklerin açılmış ve sakalların yumuşamış olması gerekir. Sakal tıraşı öncesi yüzü temizleyici ile yıkamak, maske ya da peeling yaparak cildin yumuşamasını sağlamak da cildin tahriş olmasının önüne geçmek için atılacak adımlardandır.

Tıraş olurken elektrikli tıraş makinası ya da keskin bir tıraş bıçağı kullanmalısınız. Tıraş bıçağının çok fazla keskin bıçağa sahip olması, cildin daha fazla tahriş olmasına sebep olabilir. Bu nedenle özellikle tıraş bıçağıyla tıraş olduktan sonra cilt hassasiyeti artıyorsa, elektronik ürünleri veya tek bıçaklı jiletleri kullanmalısınız. Tıraş makinesi ya da tek bıçakla sakal tıraşı istediğiniz pürüzsüz görünümü vermeyebilir ancak cildin daha az tahriş olmasını sağlar.

Yüzü yıkarken, suyun soğuk ya da sıcak olması değil, ılık olması daha uygundur.

Eğer ciltte hali hazırda akne yayılımı yoğunsa, sakal tıraşı yerine sakal kısaltmayı tercih edebilirsiniz. Verywell Health dergisinden Angela Palmer, akneye eğilimli ciltler için sakal tıraşı önerilerinde sakal kısaltmanın cildi, sakal tıraşı kadar pürüzsüz hale getirmediğini ancak cilt için en hassas yöntemlerden biri olması nedeniyle tercih edilebileceğini yazıyor. (2)

Yüzde yoğun bir şekilde sivilce çıkması, sakal bölgesinde batıklara ve izlere sebep olacağı için doğru cilt bakım kurallarını, düzenli olarak takip etmek şarttır. Sivilce çıkmadan önce, akne karşıtı ürünlerin kullanımı ile birlikte cilt sağlığına iyi gelecek adımlar atılmalı ve mevcut sivilcelerin doğru uygulamalar ile iyileşmesi sağlanmalıdır.

Yüzde çıkan sivilceler ve nasıl geçecekleri ile ilgili daha detaylı bilgiye ulaşmak için “Yüzdeki sivilce nasıl geçer?” başlıklı yazımızı da okuyabilirsiniz.

Sakal tıraşı sonrası losyon kullanmak, nemlendirici kremlerle cildin gerginleşmesinin önüne geçmek, sivilce oluşumunu engelleyecek ilk adımlardandır. Cildin günde iki kere temizlenmesi, peeling yapılması, güneş ışınlarına maruz bırakılmaması ve güneş koruyucu kullanımı da ayrıca önemlidir. Gerekli olmadığı sürece her gün tıraş olmamak da, cildinize kendini yenilemesi için gereken süreyi tanımanızı sağlar.

Tüm bu belirtilen önerileri doğru uygulamanıza rağmen sakal tıraşı sonrası yoğun sivilce problemini yaşıyorsanız, bu problemin önüne geçebilmek adına bir uzman desteği almanızı öneririz.

Yağlı veya Akne Eğilimli Ciltler İçin Sakal Tıraşı Önerileri

Cilt tipiniz yağlı veya akne eğilimli ise, sakal tıraşı olurken istemeyerek de olsa cildinizde kızarıklık, tahriş ya da irritasyona neden olabilirsiniz. Özellikle ciltte akne varsa, sakal tıraşı olurken çok daha dikkatli olmanız gerekir. Fakat, yüzünüzde akne varken sakal tıraşını bırakmanıza da gerek yok elbette. Sadece biraz daha özenli tıraş olmanız yeterli olacaktır.

Yüzde sivilcelerin olduğu bölgedeki sakalları yanlış şekilde veya doğru olmayan ürünlerle tıraş etmek, yara izlerine ve enfeksiyona sebep olabileceği gibi sivilcelerin yaraya dönüşüp iyileşme sürecini de uzatacaktır. Peki, bu noktada ne yapmak gerekir?

Yüzde Sivilce Varken Nasıl Tıraş Olunur?

Eğer cildinizde sivilce varsa tıraş olmaktan çekinmeniz çok normal ancak sivilceli cildin de tıraş edilebileceğini unutmamalısınız. Tek yapmanız gereken doğru araçları kullanırken, cildinize de daha nazik davranmak.

Yüzde sivilce varken tıraş olacağınız zaman doğru tıraş ürünlerine ve uygun aletlere sahip olmalısınız. Tıraş işlemine başlamadan önce ılık suyla ve cilt tipinize uygun bir temizleyiciyle yüzünüzü yıkayıp cildinizi tıraş için hazır hale getirebilirsiniz.

Cilde nazik davranmak deyimini daha da açacak olursak; cildinizi jiletle tıraş etmek yerine, tıraş makinesi kullanarak sakalları kısaltmayı tercih ederek başlayabilirsiniz. Bu sayede, sivilcelerin yaraya dönüşme ihtimalini azaltmış olursunuz. Tabi ki yine de tıraş makinesi kullanıyor olsanız bile, sivilceli bölgelerde daha nazik ve dikkatli hareketlerle tıraş işlemine devam etmelisiniz.

Tıraş jeli ya da köpüğü yerine nemlendirici etkili bir tıraş kremi kullanmak da önemlidir. Özellikle akneye eğilimli ciltlerde tıraş köpüğü ve jeli irritasyona sebep olabilir. Tıraş kremini yüzünüze sürdükten sonra tıraş etmeye başlamadan önce üç dört dakika bekleyip kremin cildinize etki etmesini bekleyin.

Tıraş işlemi için çok jiletli tıraş bıçaklarını tercih ediyorsanız, bu bıçakların cilde ve sivilcelere zarar verebileceğini unutmayın. Tek bıçaklı ürünler kullanıp sık sık jiletinizi değiştirmelisiniz. Tıraş yapmak için jilet yerine tıraş makinesi kullanmak, sakal kısaltma işlemini daha kolay uygulayabileceğiniz için sivilceli bir cilde daha uygundur. Tıraş esnasında sakalların çıkış yönüne doğru nazik hareketlerle tıraş olun ve sivilcelerin olduğu bölgelerde sivilcenizin üzerini tıraş etmeyecek şekilde çevresini kısaltın.

Eğer sivilceleriniz sakal bölgesinde yoğunlaşıyorsa bunun sebebi akne değil, psödofolikülit barba adı verilen ve tıraş sivilceleri olarak da bilinen batık kıllar olabilir. Çoğu zaman sivilcelerle karıştırılabilen tıraş sivilcelerinin sebebi cildi çok yakından tıraş etmektir, bu da sakal kılının cildin içinde büyümesine ve sivilce benzeri şişliklerin oluşmasına sebep olur. Eğer böyle bir şüpheniz varsa ve emin olamıyorsanız, bir uzmana görünebilirsiniz. (3)(4)

Yüzünüzü tıraş ettikten sonraki aşama için parfümlü aftershave kremleri ya da losyonları kullanmak yerine nemlendirici kullanarak cildinizin doğal nem bariyerini korumaya özen göstermelisiniz. Tıraş işlemini bitirmek için yüzünüzü soğuk suyla yıkayıp yağ içermeyen bir nemlendirici kullanın. (5)(6)



“Söz konusu içerik yalnızca genel bilgilendirme amaçlıdır ve tıbbi tavsiye niteliğinde değildir. Lütfen uzman görüşüne başvurunuz”.



Stres Sivilceye Neden Olur Mu?

Yaş, cinsiyet, dönem fark etmeksizin birçok insanın mağdur olduğu sivilce probleminin nedenleri her zaman merak konusu olmuştur. Sivilceler, aşırı üretilmiş yağ, yani sebum ile ölü derilerin birleşiminin gözenekleri tıkaması sonucu oluşur. Fakat tetikleyici sebebi birbirinden farklı olan birçok sivilce türü vardır. Vücutta farklı oluşumlar gösterebilen sivilceler ile stres arasındaki ilişki ise uzun yıllardır araştırılıyor.

Son 10 yıla kadar yapılan araştırmalarda stres ve sivilce oluşumu arasındaki ilişkiyi kanıtlamak için yeterince bulgu ortaya konulamamıştı. Fakat, geçtiğimiz 10 yıl içerisinde yapılan birçok araştırma, stres ve sivilce oluşumu arasında bir ilişki olduğunu destekler nitelikte (1)


Yapılan son çalışmaların ortaya koyduğu bilimsel verilere göre, stresten sivilce çıkar mı sorusuna cevap, evet olacaktır. Zira cilt de vücudun birçok organı gibi stresten etkilenir. Örneğin, stresli bir dönemden geçerken gözlemlenen sivilceler, stresin olmadığı bir dönemde görülenlerden biraz farklı görünür. Normal dönemlere kıyasla, stresli dönemlerde oluşan sivilceler; daha büyük, ucu olmayan şiş sivilceler gibi görünür.

Stres - Sivilce İlişkisi

Teksas Üniversitesi Dermatoloji Profesörü olan Lisa Garner da stres ve sivilce arasında bir ilişki olduğunu doğrulayan çalışmalara imza atmış. Garner’ın yaptığı çalışmalara göre (2), sivilce problemi yaşayan birisi stresli bir dönem içerisindeyse, sebum hücreleri yukarıya doğru harekete geçiyor. Bu durum da daha fazla sivilce oluşumuna, kıl hücrelerinin tıkanmasına ve ciltte daha fazla yağ üretimine sebep oluyor. Böylece artan sivilcelerle birlikte yükselen stres seviyesi, daha fazla sivilceye sebep oluyor. Benzer şekilde, sebum üreten hücreler de stres hormonları için alıcı görevi görüyor. Yani, stres yaşanırken; hormonlar sebumu, sebumlar ise hormonları tetikleyerek; bu dönemi bir kısır döngüye çeviriyorlar.


Bir başka araştırma da ’de Wake Forest Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapıldı. Singapur'daki lise öğrencilerini baz alan bu çalışmaya göre (3), sivilceler sınav dönemlerinde yaz tatili gibi düşük stresli dönemlere kıyasla daha da kötüleşiyor. Bu yüzden çalışmayı yürüten araştırmacılar, sivilcedeki artışın stresli zamanlarda üretilen daha yüksek sebum seviyesine bağlı olabileceğini düşünmektedir. Bununla birlikte araştırma, psikolojik kökenli stresin gençlerde sebum üretimini önemli ölçüde artırmadığını ve strese bağlı sivilcenin başka temel nedenlerinin de olabileceğini göstermektedir.

Stres Hormonları ve Cilt

Stresten çıkan sivilce, büyük, ucu olmayan ve şişkin görünümdedir, bu dönemde çıkan sivilcelerle birlikte artan sayıda siyah nokta (kapalı komedon) ve beyaz nokta (açık komedon) da görülebilir.


Yükselen stres seviyesi sebebiyle iç salgı bezleri tarafından salgılanan kortizol ve androjen gibi hormonlar, stres sivilcesinin oluşumuna neden olabilir (4).

Bu hormonlar, kıl foliküllerine açılan yağ bezleri tarafından doğal olarak üretilen koruyucu, yağlı bir madde olan sebum üretimini artırır. Sebum artışı, insan derisinde yaşayan ve sebumla beslenen funduszeue.info bakterisinin çoğalmasına neden olur. Ciltte çok sayıda funduszeue.info bulunması, bağışıklık sistemini harekete geçirir. Bu bakteriyel çoğalmayı önlemek amacıyla beyaz kan hücreleri, kıl folikülünün duvarına zarar verebilecek bir enzim salgılar. Salgılanan bu enzim enflamatuvar bir reaksiyona yol açar. Bu faktörlerin her biri hem ayrı ayrı hem de birleşerek sivilce oluşumuna yol açan reaksiyonlara sebep olur.

Stres Sivilceleri Nasıl Anlaşılır?

Stresin sivilceleri kesin olarak etkileyip etkilemediği belirlenemese de ne zaman strese girildiği ve ne zaman stres seviyesinin azaldığı not edilerek bir bağlantı olup olmadığı hakkında fikir edinilebilir. Eğer stres ve sivilce oluşumunun arttığı dönem eşleşiyorsa, bir bağlantı olasılığı var demektir. Sivilcelerin ortaya çıkışı stresli zamanlarla eşleşmiyorsa, durumun çevresel faktörlerle ilişkili olması daha olasıdır (5)


Bunların yanında, sivilcelerin stresle doğrudan bağlantılı olmama ihtimalini de düşünmek gerekir. Sivilceler stres sebebiyle değil, strese dayalı alışkanlıklardan kaynaklanıyor olabilir. Örneğin stresli dönemlerde normalden daha fazla kahve içmek, kortizol üretiminde bir artışa neden olup mikrobiyom üzerinde bir etkiye sahip olabilir. Ayrıca kişisel hijyene dikkat etmemek, yeme alışkanlıklarında ani değişimler veya cilt bakım rutinini değiştirmek de sivilcelerin durumunu kötüleştirebilir. Bir dermatologdan yardım almak, sivilcelerle en iyi şekilde nasıl başa çıkabileceğinizi görmenin en sağlam yoludur.

Stres Sivilcesi Nasıl Tedavi Edilir?

Türü veya nedeni ne olursa olsun, stres sivilcelerini de tedavi etmek elbette mümkündür. Sivilceye karşı mücadelede ilk hamle, cildinize özel ve doğru bir günlük cilt bakımı rutini geliştirmek olmalıdır. Cilt, düzenli olarak temizlenmeli, nemlendirilmeli ve yenilenmelidir. Seçilen ürünlerin ise cilt tipine uygun olduğundan mutlaka emin olunmalıdır.


Stresi sivilce oluşumuna katkıda bulunan bir faktör olarak kabul ediyorsak, sivilce oluşumunun önüne geçebilmek için stres seviyesini düşürmek de bir nevi tedavi sayılabilir. Spor veya yeni bir hobi gibi ufak değişiklikler, stres seviyesini azaltmak için oldukça kolay uygulanabilir çözümlerdir. Bu gibi aktivitelerle stres yönetimi sağlandığında, stres sebepli sivilcelerin de önüne geçilmiş olunacaktır.


Bazı insanlar, özellikle stresli hissettikleri dönemlerde, yüzlerine dokunmaktan ve sivilcelerle oynamaktan kendilerini alamaz. Ne kadar stresli olunsa da sivilcelere asla dokunulmamalıdır ve sıkılmamalıdır. Eğer sıkılır ve patlatılırsa, bu sivilcelerin yüzde kalıcı izler bırakmasının ve yayılmasının da önü açılmış demektir.


Bunlara ek olarak, bağırsak bakterilerine iyi gelecek probiyotikler içeren sağlıklı besinler tüketilmesi de beden sağlığı için oldukça faydalıdır (6). Beden ve cilt sağlığını olumlu etkileyen diğer besinler ise, taze sebze ve meyveler, fermente gıdalar, bol su ve daha az kafein içeren içeceklerdir.


Özetle; stres, sivilce çıkmasını tetikleyebilir. Fakat sivilce oluşumu yalnızca stresli dönemlerde değil, çoğu zaman karşılaşılan bir problemdir ve sebebi fiziksel veya çevresel birçok faktörden bir veya birkaçı olabilir.


Bu gibi durumlarda en iyi çözüm sivilceye sebep olan ve önüne geçilebilecek faktörlerin belirlenmesi ve doğru yöntemlerin uygulanmasıdır. Stresten uzak durmak ve stresi yönetmek, hem zihinsel hem bedensel hem de sivilce problemini yok etmek için olmazsa olmazlardan biridir. Fakat, stres kaynaklı olsun ya da olmasın, sivilcelerin günlük yaşamda büyük bir sorun haline gelmesi durumunda en iyi çözüm, uzman bir dermatoloğa danışarak sivilce tedavisine başlamaktır. 

“Söz konusu içerik yalnızca genel bilgilendirme amaçlıdır ve tıbbi tavsiye niteliğinde değildir. Lütfen uzman görüşüne başvurunuz”. 

agdadan-sonra-sivilce-olur-mu

Kişisel bakımınız için ağda yapmak ve istenmeyen tüylerden uzun süreli olarak kurtulmak isteyebilirsiniz. Ancak evde bu işlemi gerçekleştirirken oldukça dikkatli olmalısınız. Eğer alerjiye yatkın bir cildiniz varsa, formülü alerjen madde içermeyen hipoalerjenik ürünleri tercih etmenizde fayda var. Evinizde kendi imkanlarınızla çok kısa sürede istediğiniz sonucu elde edebilir, pratik bir şekilde Uzun süren pürüzsüzlüğün tadını çıkarabilirsiniz.

Ancak bazen istenmeyen sonuçlarla karşılaşmak da mümkün.Ağda sonrası sivilce oluşumu da bu istenmeyen sonuçlardan biri olabilir. Böyle sorunlarla karşılaşmamak için öncelikle hijyenik bir ortam sağlamalı ve ağda işlemini böyle bir ortamda gerçekleştirmelisiniz. Ağdadan sonra sivilce oluşumu gibi sorunlarla karşılaşmamak için kullandığınız ürünün kalitesinden de emin olmalısınız, bu noktada Veet’in tüm ürünlerini gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Cildinizin ekstra hassas olduğunu düşünüyorsanız, Veet ürünleri arasından kendinize uygun ağdayı tercih etmelisiniz. Formülü alerjik reaksiyonları minimize etmek için özel olarak tasarlanmış Veet Pure ağda bantlarıaradığınız ürün olabilir.

Ağdadan sonra sivilce neden çıkar?

Eğer hassas bir cildiniz varsa, ağda sonrası cildiniz daha da hassaslaşabilir ve bakterilere karşı savunması azalabilir. Cildinizdeki gözeneklerin ağdanın ardından mikroplara açık olması ve ağda işleminin steril bir ortamda yapılmaması ağdadan sonra sivilce çıkmasına neden olabilir. Cildinizin hassas dengesine uygun olmayan ürünler ağdanın ardından sivilce ile birlikte başka cilt sorunları yaşamanıza da sebep olabilir. Yoğun kimyasal içerikle üretilmiş ve gerekli kalite standartlarının altında olan ağdalar, cilt dokunuza zarar verebilir.

Veet Pure; şeffaf, parfümsüz yapısı ve kızarıklık karşıtı formülü ile kimyasalların olumsuz etkilerinden sizi büyük oranda korur. Böylece vücudunuzun farklı bölgelerinde yer alan istenmeyen tüylerinizden uzun süreli olarak kurtulurken, ağda sonrasında sivilce oluşumu gibi problemlerle karşılaşmazsınız.

Ağdadan sonra sivilce olmaması için ne yapmalı?

Bunu engellemek için öncelikle temiz bir ortamda steril bir şekilde ağda yapmanız çok önemlidir. Böylece ağda öncesinde temizlik açısından önleminizi almış olursunuz. Ayrıca cilt tipinize uygun ürünlerle ağda yapmanız da sivilce oluşumunu engeller. Tek kullanımlık ağda bantları bu hassasiyet için oldukça doğru bir seçim olabilir.

Ağda sonrası sivilce engelleme yöntemlerinden biri de ağda yapacağınız bölgeyi temiz tutarak gerekirse pudra ile nemlenmeyi önlemektir. Ağdadan sonra sivilce çıkmaması için ne yapmalı diye düşündüğünüzde bir diğer yöntem olarak ağdanın ardından da temizliğe önem verilmesidir. Vücudunuzun her bölgesinin kendine özgü dokusuna uygun olarak üretilen ürünlerle sivilce oluşumunun önüne geçebilirsiniz. Örneğin yüzde ağda sonrası sivilce oluşumunu engellemek için cilt bakımınız için kullandığınız özel yağların içeriğinde olduğu ağda ürünlerini tercih edebilirsiniz. Veet ürünlerinin içerisindeki özel bitki özlü yağlar size bu konuda yol gösterebilir.

Vücudunuzun bir diğer hassas bölgesi olan genital bölgede ağdadan sonra sivilce oluşumu da yine sık rastlanan durumlardan biridir. Özellikle nem dengesini titiz bir şekilde korumanız gereken bu bölgede daha da özen göstererek mutlaka doğru ürünleri tercih etmelisiniz. Aksi halde ağda sonrası yaşayacağınız problemler sizi oldukça zorlayabilir. Hipoalerjenik ağda formülü seçimi bikini bölgeniz için en doğru seçim olacaktır. Vücudumuzdaki en hassas bölgelerden biri olan bikini bölgesi için Veet Pure hipoalerjenik sir ağda bantları kızarıklık karşıtı formülüyle yanınızda. Cildinizi korumak ve sağlığınızı tehlikeye atmamak için doğru ürün seçiminin ne kadar önemli olduğunu unutmayın. Veet Pure, vücudunuzun her bölgesi için ayrı kullanım özellikleri sunan hipoalerjenik ürünleri sayesinde, ağda sonrasında size sorunlar yerine, pürüzsüzlüğü yaşamanız için keyifli zamanlar sunar. TümVeet ağda bantları, tüy dökücü kremler ve spreylerağda sonrasında sizi kötü sürprizlerden korur.

Ağda sonrası sivilce ve kızarıklık nasıl geçer? Ağda alerjisi sonrası çıkan sivilceler için ne yapmalı?

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:

Ağda sonrası sivilce, hemen her kadının hayatının bir döneminde muzdarip olduğu problemler arasında yer almaktadır. Kozmetik ürünler içerisinde özellikle kadınlar tarafından en çok kullanılan ürünlerin başında ağda gelmektedir. Belirli periyotlar halinde düzenli olarak yapılan ağdalarda ise çoğunlukla ağda sonrası oluşan sivilceler moral bozmaktadır. Ortalama bir ağdanın etki süresinin hafta olduğu düşünüldüğünde, bunun ilk gününde sivilcelerle kaplı olmak istenilen bir durum değildir. Peki, ağda sonrası sivilce nasıl geçer ve giderilir? Sir ağda sonrası sivilce engelleme yöntemleri nelerdir? İşte, merak edilenler…

Ağda sonrası sivilce ve kızarıklık nasıl geçer? Ağda alerjisi sonrası çıkan sivilceler için ne yapmalı?

Ağda günümüzde modern geçerlerle kolay yapılan bir işlem halini almıştır. Özellikle daha acısız ve kesin sonuç veren yeni ağda malzemeleri ile ağda kullanımı da oldukça popülerleşmiştir. Öyle ki artık özellikle sporcu erkekler arasında da ağda sık kullanım alanı bulmaktadır. Böylesine geniş bir portföye sahip ve popüler bir kozmetik ürünün ise büyük bir handikabı olarak ağda sonrası ortaya çıkan ve hoş bir görüntü göstermeyen sivilcelenmelerdir.

AĞDA SONRASI SİVİLCE NEDEN OLUR?

Ağdası sonrası oluşan sivilceler çoğunlukla normal sivilcelerden farklı olarak ortaya çıkar. Sivilce normal halinde deri altındaki bir sorunken ağda sonrası oluşan sivilcelerde ise durum, bölgedeki kılların alınmasından sonra gözeneklerin dışarıdan gelebilecek mikrop ve bakterilere karşı açık olmasıdır. Başarılı bir kozmetik sonuç için kılı deriden kökünden kopartan ağdalar, bölgeyi tahriş ve enfeksiyona müsait bir ortamda bırakır. Bu nedenle de ağda yapılırken dikkat edilmesi gereken konuların başında sterile etmek gelmektedir.

AĞDA SONRASI SİVİLCE ENGELLEME

Ağda sonrası sivilce önleyici krem gibi ağda sonrası sivilce engelleme özelliği taşıyan birkaç yöntem de mevcuttur. Ağda sonrası sivilce engelleme yöntemleri şunlardır;

  • Öncelik olarak sterile bir ortam sağlanmalıdır. Ağda sonrası deri bakteriyel enfeksiyonlara açık hale gelmektedir. Bu nedenle ağdaya başlamadan önce elleri sabun ile güzelce temizlemeli ve sabun köpüğü kalmadan durulanmalıdır,
  • Ağda kullanımından önce, bölgenin pudra ile bölgeye pudrayı yedirerek sürülmesi, bölgedeki yağlanmayı ve nemlenmeyi önlemesi dolayısıyla ağda sonrası sivilcelenmenin önüne geçecektir,
  • Kişisel eşyalar ağdada önemli olan bir diğer husustur. Bir ağda malzemesinden yalnızca bir kişinin faydalanması, sir olarak kullanılan malzemenin dahi tek kişi kullanımında olması gerekmektedir,
  • Her bir bölge için kullanılan, özellikle ağda çubuğu ve sir kabı malzemelerin tek kullanımlık olması önemli olan bir başka husustur. Bir bölgede kullanılan malzeme diğer bir bölgede kullanılmamalıdır,
  • Sadece ağda süresince değil, asıl önemli konu olarak, ağda sonrası bölgenin güzelce temizlenmesi ve ilk gün boyunca sürekli olarak temiz tutulması gerekmektedir. Önerilen bir durum da, mümkün olduğunca yeni yıkanmış çamaşırların giyilmesinin tercih edilmesidir.

AĞDA SONRASI SİVİLCELER NASIL GEÇER?

  • Ağda sonrası sivilcelenmede genel olarak bölgenin kuru kalması ön plana çıkmaktadır. Bu sebeple de aloe vera ve defne yaprağı gibi bitkisel kürler, karıştırılarak ya da ayrı ayrı olarak bölgeye günde en az 3 defa sürülmesi etkili olmaktadır
  • Ağda sonrası bölgeye buz ile kompres etmek de sık kullanılan yöntemlerden birisidir. Lakin burada dikkat edilmesi gereken husus, bölgenin oldukça hassas ve savunmasız olmasından dolayı buzu sert bir şekilde bastırmamak ve çok uzun/sık tutmamaktadır. Bölgedeki kılcal damarlar üzerinde etki edebilmektedir
  • Özellikle sık olarak ortaya çıkan ağda sonrası sivilcelenmelerde, elma sirkesi sürmek de önerilen bir çözümdür. Doğal antiseptik özelliğe sahip olan elma sirkesi, bölgedeki sivilceleri kurutucu özellik taşır
  • Sık ve kronik olarak ortaya çıkan ve ağrılı ağda sonrası sivilcelerde, kıl dönmesi, deri altı iltihaplanma ve kronik sivilcelenme sorunu gibi olası sebeplerden dolayı bir uzman görüşü alınılması önemlidir

ARKADAŞINA GÖNDER

Ağda sonrası sivilce ve kızarıklık nasıl geçer? Ağda alerjisi sonrası çıkan sivilceler için ne yapmalı?

SON DAKİKA

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası