villa andrea butik otel burgazada / Villa Andrea & Butik Otel - Adalar

Villa Andrea Butik Otel Burgazada

villa andrea butik otel burgazada

Villa Andrea & Butik Otel Hakkında

Burgazada’da şehrin stresinden uzaklaşarak huzur dolu anlar yaşamak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alan Villa Andrea & Butik Otel, ev konforu ve Türk misafirperverliği sunan atmosferi ve personeli ile ön plana çıkmaktadır. Şirin bahçesi ve dağ manzarası ile dikkat çeken tesis Burgazada Limanı'na m, Sait Faik Müzesi'ne m mesafede yer almaktadır. Burgazada'daki otel seçenekleri arasında yer alan tesis sakin ve sessiz atmosferi ile dinlenmenize olanak sunmaktadır.

Andrea isimli bir Rum ailesinin evi iken otel olarak işletilmeye başlanan tesisin toplam 10 odası bulunmaktadır. Odaların tamamı günlük olarak temizlenmektedir. İstanbul otelleri listesini incelerken karşılaşacağınız tesiste misafirler güne doğal ürünlerle hazırlanan lezzetli bir başlangıç yapmaktadır. Tesisin bahçesinde ve terasında gün boyu lezzetli içecek seçenekleri sunulmaktadır. 

Burgazada’da kendi evinizdeki kadar rahat edeceğiniz bir konaklama deneyimi hayal ediyorsanız tercihinizi Villa Andrea & Butik Otel’den yana yapabilirsiniz. 

Villa Andrea & Butik Otel Özellikleri

İletişim

Villa Andrea & Butik Otel’de tatilinizi planlamak için dilerseniz tesisle direkt iletişime geçebilirsiniz. 

Adres: Yeni Kuyu Sokak No: 3 Burgazada / İstanbul / Türkiye

Telefon: 0 23 25

VILLA ANDREA (Sunny Beach, Bulgaristan) - Otel Yorumları ve Fiyat Karşılaştırması - Tripadvisor

Güneşli plaj seyahatine çıkanlar için Villa Andrea harika bir seçim. Bütçeye uygunluğu, konforu ve elverişli konumuyla bu otel, lüks bir ortam ve tam da sizin gibi gezginler için düşünülmüş tesis olanakları sunuyor.

Güneşli plaj seyahatinde Sunny Beach Karting Track'ı (2, 9 km) görmek isteyenler için çok uygun olan Villa Andrea, bu gezilecek yere yalnızca kısa bir mesafede.

Villa Andrea odaları, klima olanaklarıyla konuklara oldukça konforlu ve pratik bir deneyim sunuyor. Konuklar ayrıca ücretsiz wifi sayesinde internete de bağlanabilir.

Oda servisi, küçük otelin sunduğu hizmetler arasında. Havuz ve restoran olanakları ise konaklamanızı daha da özel kılacak.

Güneşli plaj seyahatiniz sırasında yörenin gözde tapas yemeklerini tatmanız için La Bamba Restaurant and Beach bar iyi bir seçenek.

Villa Andrea için konuklarının konfor ve memnuniyeti her zaman önde geliyor. Otel, Güneşli plaj seyahatinizde sizi karşılamaktan mutluluk duyacak.

Yeşil ve Mavinin En Güzel Tınısı ve Ahenginin Buluştuğu Yer Canım Burgazada! Gelin Hep Beraber Bu Büyülü Yeri İnceleyelim..

 

Zamanında prenslerin sürgüne gönderildiği ve bu yüzden günümüzde ‘Prens Adaları’ olarak bilinen adaların en güzel parçalarından biri olan Burgazada, adalar arasında büyüklük açısından 3. Sırada gelmektedir. Bugüne kadar Antigoni, Panormos ve Castrum gibi birçok farklı ve dönemsel isimle anılmış adanın asıl ismi Pygrgos’tan gelmektedir. Geçmişte balıkçıların uğrak mekanı ve bir nevi mesken tutulan adaya vapur seferleri senesinde başlamış, böylece hem İstanbul ile daha yakın bir ilişkiye girmiş hem de insanlar arasında daha çok tercih edilmeye başlanmıştır. Oldukça sakin ve küçük bir yapıya sahip olan Burgazada içinde barındırdığı tarihi ev ve köşkleri, klişeleri, doğal güzellikleri, Sait Faik müzesi ve büyüleyici manzarasıyla Marmara’nın en nadide incilerinden biri haline gelmiştir.  

 

 

burgaz ada da ne yapilir

 

 

Burgazada'da Neler Yapılır?

 

Bisiklete Binmek

 

Burgazada sahilinde bulunan bisikletçilerden bisiklet kiralayıp adanın etrafında tur atıp adanın keyfini çıkarabilirsiniz. Oldukça küçük bir ada olduğundan bir bisiklet ile adayı turlamak sizin için hiç zorlayıcı olmayacaktır. 

 

Sait Faik Müzesine Uğramadan Asla Ada'dan Ayrılmayın

 

Kesinlikle görmeniz gereken ve tarihi içinde barındıran yapılardan bir tanesi. Burada Sait Faik hakkında oldukça değerli bilgiler öğrenebilir, ada geziniz sırasında kültür yolculuğuna da çıkabilirsiniz.

 

burgaz ada da ne yapilir

 

Dini ve Tarihi Yerleri Gezmek 

 

İlkbahar ve yaz tatili aslında birçok kişi için “deniz, kum, güneş” üçlüsü anlamına gelse de genel kültürü geliştirmek, yeni yapıları keşfetmek ve onları tanımak için bir fırsat olarak da görülebilir. Uzun çalışma saatleri ardından gezmeye vakti kalmayan çalışanlar bu frsatı yaz tatilinde gezerek değerlendirmek isteyebilir.. Prens Adaları, her birinde ayrı ayrı barındırdığı tarihi ve dini yapıları ile hem bu ihtiyacınızı karşılıyor hem de deniz ve güneşi istediğiniz kadar size getiriyor.

 

Burgazada, diğer büyük iki ada kadar fazla yapıya sahip olmasa da tarihi en az onlar kadar eski ve değerli; yapıları da öyle. Eğer yolunuz Burgazada’ya düşerse, bu küçük adada uğrayabileceğiniz tarihi ve dini mekanları listeleyelim.

 

Aya Yani Kilisesi

 

Hristo Manastırı

 

Aya Yorgi Karibi Manastırı

 

Madam Marta Koyu'nda Denize Girmek 

 

Görülmeye değer bir atmosferi olan Madam Martha Koyu’na en azından ayak basmadan Burgazada’dan ayrılmayın.

 

Burgazada'da Nerede Kalınır?

 

burgaz ada da ne yapilir

 

Villa Mimosa 

 

Villa Mimoza İletişim Bilgileri

Telefon: +90 29 57
Posta: [email protected]
Adres: Burgazada, Gönüllü Cad. No: 81

 

burgaz ada da ne yapilir

 

Pyrgos Otel 

 

Pyrgos Otel İletişim Bilgileri

Telefon: +90 12 10
E-mail: [email protected]
Adres: Gezinti Cad. no Burgazada

 

burgaz ada da ne yapilir

 

Villa Andrea Butik Otel 

 

Villa Andrea Butik Otel İletişim Bilgileri

Telefon: +90 23 25
Adres: Yeni Kuyu Sokak No : 3 Burgazada

 

burgaz ada da ne yapilir

 

Burgazada Öğretmen Evi 

 

Burgazada Öğretmen Evi İletişim Bilgileri

Telefon:  24 11 ve 27 21
Adres: Gönüllü Caddesi No : 61 Burgazada

 


Tuğçe Geçgil
Editör



İlk Defa Burgazada’ya Gidiyorum.

Bir Küçük Ada Hikayesi

BURGAZADA/ Antigoni / Panormos (güvenli liman) / Pyrgos (kale)

Sessizlik, huzur ve gizem.
Bir adayı en güzel ifade edebilen üç sihirli kelime bunlar olsa gerek.

@aylaartist

Burgazada 7

BURGAZADA'DA NE VAR NE YOK?

Burgazada, İstanbul il sınırları içinde, Adalar ilçesi'ne bağlı, 2 km genişliğinde, dört büyük takım adadan biri. Yüzölçümü olarak Büyükada ve Heybeliada'dan sonra üçüncü sıradadır. Her ada kendi içinde ayrı bir mahalle olarak yönetilir ve hepsi birden Büyükada'da bulunan Adalar Belediyesi'ne bağlıdır.

Burgazada'nın en yüksek noktası; m ile Bayraktepe'dir. Ada içinde ulaşım yakın zamana dek faytonlar ile sağlanırken, şu anda İETT'ye bağlı elektrikli toplu ulaşım kullanılmaktadır. Adanın en yoğun olduğu eğlence gün ve geceleri Cuma/Cumartesi'dir. Her hafta Cuma günleri öğlene kadar süren semt pazarı da mevcut.

Burgazada 3

Şehirden Ada'ya en güzel ulaşım için, Şehir Hatları'nın tarih dolu o eski güzelim vapurlarını tercih edebilirsiniz. Burgazada'da 1 müze, 3 kilise, 1 cami, 1 sinagog, 1 cemevi, 1 kültür sanat mekanı, 1 ilkokul, 2 kulüp, restoranlar, kafeler ve çay bahçeleri, çarşı içinde 1 ortak ATM, Hediyelik eşya stantları mevcuttur.

Her mevsim bambaşka bir masalı bulabileceğiniz Burgazada için en iyi ziyaret zamanları; denizi ve yoğun güneşi sevenler için Haziran/Temmuz, biraz keşif ve gizem arayanlar için Eylül/Kasım, tam bir masal arayanlar için karlı bir Aralık/Ocak, baharın coşkusu için Mart/Nisan diyebilirim.

AYLA AY

 Burgazada; sakinliği, flora ve fauna zengini doğası, kültürü ve kendine özgü gizemi ile yaratıcılık gerektiren her tür meslek için en iyi çalışma ve üretme ortamıdır. Ressamlar, şairler, yazarlar, araştırmacı ve yaratıcı ruhlu herkesin ortak buluşma noktası oluşu bu yüzdendir. Sayamadığım sayısız güzellik ve güzel insanlarla, bir gün bir keşif yolculuğunuzda denk gelebilmeniz dileğiyle

Hadi gelin şimdi Burgazada'yı ve belki de bir "Ada"yı en iyi hissedebileceğiniz harika bir rotada, doğanın sihirli dokunuşları eşliğinde benzersiz bir yolculuğa çıkalım

Burgazada 9

KISA BİR ADA TURUNA ÇIKIYORUZ.

Güneşli, sakin bir günde ve muhtemelen öğleden evvel şehri adaya bağlayan o güzelim vapurlardan biriyle adaya indiniz Vapur yanaşmaya yakın farkettiğiniz, Burgazada'nın tam karşısında yer alan en yakın komşusu, tıpkı dünyanın uydusu ay gibi olan ada Kaşıkadası. Burası özel mülk ve ziyarete açık değil.

İskelenin hemen bitiminde adaya ilk defa ayak basanları adeta "Hişt, hişt Burgazada'ya hoş geldiniz' der gibi karşılayan Sait Faik Heykeli'ne içten bir tebessümle 'hoş buldum' deyip hemen ardında uzanan çarşıya bir göz atalım.

Sol tarafta dondurmacı, kafeler ve devamında sahil boyunca uzanan sıra sıra balık lokantaları, tam karşınızda ve devamında marketler, pastane, sağ tarafta gazete bayisi ve hediyelik eşya standları, ortak ATM, devamında çocuk parkı ve ada içi ulaşımı sağlayan akülü araçların durağı ve tam karşısında da adadaki emlak piyasası hakkında bilgi alabileceğiniz bir emlak bürosu mevcut.

burgazada 16

Büronun hemen solundan yukarı çıkan dar ve dik yokuşu takip eder ve yol bitiminde sola dönerseniz Sait Faik Abasıyanık Müzesi'ne gelmiş olursunuz. Günlerden Pazartesi değilse müze ziyarete açık ve giriş ücretsiz. Müzenin hemen alt sokağında Aya Yani Kilisesi'ni göreceksiniz. Hemen karşısındaki bahçede bulunan çiçekler ve bitkilerden satın alabiliyorsunuz.

Biz şu an doğanın çağrısına kulak veriyor ve adada yapılabilecek en güzel etkinliği gerçekleştirmek için iskele çıkışında soldan ilerliyoruz. İtfaiye istasyonunu geçiyor ve sağda İndos barı, solda zabıta binasını, ilk soldan içeri kıvrılan 6 numara plajını da geçiyoruz.

Karşımıza çıkan büyük ve dik yokuşu tırmanıyor ve bu asfalt yolu hiç bırakmadan devam ediyoruz. Yol bizi tepeye kadar ulaştırmaya devam edecek. Yerleşimin bittiği noktaya ulaştığınızda, asıl keşfin başladığını hissederek bir adım daha yavaşlıyoruz.

burgazada 18

"İYİ Kİ BURADAYIM" 

Yüzünüze vuran güneş ışığı sizi canlandırırken, çam ağaçları ve çeşit çeşit şifalı bitkilerle dolu makilerden yükselen mis kokular bir an olsun zihnin karmaşalarından kurtulup, olduğunuz yerde durup tebessüm etmenize ve daha yolun başında 'iyi ki buradayım' hissini yaşamanıza güzel bir neden oluşturacak.

Haydi devam edelim :) Yolu hiç bırakmadan ve sağlı sollu uzanan çamları makileri selamlayarak yolun ilk kıvrımına ulaştığınızda hemen altınızda denize doğru uzanan eşsiz kumbaros uçurumuna gelmiş oluyorsunuz. Denize dimdik inen kayalıkları ile buraya bir falez de diyebiliriz. Buradan gün batımını ve eski adıyla Yassıada ve Sivriada'yı görebiliyoruz.

Burgazada 8

Biraz nefeslenip belki bir yudum su içip, devasa kayaları, denizi izleyip, yüzünüzü yakan güneşe gülümseyip yolu takip etmeye devam ediyoruz. Birkaç dönemeç sonrası yol ikiye ayrılacak ve bizim rotamız soldan tepeye doğru devam ediyor olacak.

Buraya kadar yürüdüğünüz toprak yol, gördüğünüz türlü çeşit, bazıları tanıdık, bazıları şifalı bitkiler, benim bir oturuşta seksen küsur isim sayabildiğim hayvan türleri, yolun her iki yanındaki makiler ve ağaçlar size tepeye kadar eşlik edecek.

BURGAZADA

DOĞADA HER ADIM DEĞERLİDİR.

Eski adıyla Hristos (İsa) / Bayraktepe'ye geldiğinizde tepenin düzlüğü size, onca kıvrımlı ve yokuşlu yolu iyi ki çıkmışım dedirtecek güzellikte. Sol taraftan ilerlerseniz adanın batı yamacına doğru boylu boyunca uzanan kumbaros falezlerini bu defa tepeden izleyebilir, denizi, Heybeliada ve hatta Büyükada'nın ufak bir kısmını, hava çok açıksa ve pus yoksa karşı kıyıyı (Bursa-Yalova) dahi görebilirsiniz.

Bu muazzam dimdik falezler bu adada yapılabilecek en muhteşem aktivitenin "içsel yolculuk" olduğu hissini onaylar. Sağ tarafta ise Orman İdaresi'nin kulübesini ve ardında uzanan Hristo Manastırı ve kilisesini göreceksiniz. Hemen yanında ise Rum mezarlığı bulunmaktadır.

ddca24aaaae8f2a32

Tepede biraz dinlenip, belki biraz toprağa oturup enerji depolayıp her iki tarafa da sapmayıp tam ortadaki aşağı doğru inen toprak yolu takip ederseniz, sizi sonsuzluk hissine bir adım daha yaklaştıracak Martha Koyu'na inen yola girmiş olacaksınız.

Buraya adanın her iki yanı ağaçlı en güzel yolu diyebiliriz. Yol bitiminde yine ikiye ayrılıyor olacak. Soldan aşağı doğru devam ediyoruz ve tekrar bir ayrıma denk geldiğinizde, dilerseniz soldan gidebilir, Kalpazankaya'nın o müthiş doğasını, plajını veya lezzetlerini deneyimleyebilirsiniz.

Biz şimdilik sağdan devam ediyoruz ve karşımıza kendi halinde, huzur dolu Aya Nikola Çay bahçesi ve çocuk parkı çıkıyor. Burada da dilerseniz yeme-içme molası verebilirsiniz.

AYLA AY 5

MARTHA KOYU, SÜT KOYU, MİMİ KOYU, ÇAMAKYA PLAJI, AYA YORGI MANASTIRI

Bahçenin solundan aşağı doğru devam ederseniz ve ilk soldan aşağı inen dimdik toprak yola girerseniz, Martha Koyu'na ulaşmak, fotoğraf çekmek ve ağaçlarla denizin uyum içinde yarattığı sonsuzluk hissini izlemek için doğru yere gelmiş olursunuz.

Toprak yolu bitirip aşağı indiğinizde Adalar'ın kalan en muhteşem koyu sizi sonsuzluk hissiyle sarmaya başlamış olacak. Her iki yöne boylu boyunca uzanan koyda dilerseniz soldan devam ederek şezlong-şemsiye-yeme-içmeyi tercih edebilirsiniz.

marthakoyu PANORAMIK

Daha ilerisi devasa kayaların ayırdığı Süt Koyu olarak biliniyor. Tam ortada ise adalı bir sanatçının, yine o sonsuzluk hissini onaylayan evrenin sembolü bir spiral, 'beach garden' yerleştirmesini göreceksiniz.

Hafta sonu değilse muhtemelen çok kalabalık olmayacağı için, dilerseniz koyda gün batımına dek kalabilir, kitap okuyabilir, yazı yazabilir, bir şeyler çizebilirsiniz.

AYLA AY 3

Günbatımından evvel buradan çıkmayı başarabilirseniz, indiğimiz toprak yoldan yukarı çıkarak yola devam edebiliriz. Soldan devam ederseniz, biraz ileride soldan aşağıya dik yamaçtan inilen düşler sahilini, mezarlığı, Mimi Koyu'nu, Çamakya Plajı'nı sırasıyla göreceksiniz. Tam köşede Pyrgos Restoran ve devamında kafeler, gönüllü evi derken çarşıya ve iskeleye ulaşmış olacağız.

Koydan çıktığımızda sağdan devam edersek, okul yoluna doğru çatallanan yoldan da iskeleye ulaşabiliriz. Okul yolundan değil alt yoldan ilerlerek sırasıyla solda Cennet Bahçesi'ni hemen yanında Aya Yorgi Garipi Manastır ve Kilisesini, devamında sağda öğretmenevi, daha aşağıda solda cami'yi göreceğiz ve çarşıya ulaşmış olacağız.

burgazada-uyduharita

DOĞADA SANAT WORSHOPLARI

İlk defa gelenler için kısa Burgazada turumuzu tamamlandık :) Dilerseniz bu tura benzer bir aktiviteyi "Doğada Sanat" konseptli workshopa katılarak, adalı bir sanatçının gözünden tekrar deneyimleyebilirsiniz. Bir sonraki ziyaretinizde keşfedilmemiş daha bir çok güzellikler, kültür-sanat-doğa insanları ile denk gelmeniz dileği ile

Workshop ile ilgili iletişim ve bilgi için:
Ayla AY

M.Ü.G.S.F Resim Bölümü funduszeue.info
Sanatçı, Sanat Yönetmeni, Tasarımcı 

IG: @aylaartist

AYLA AY workshop-dogadasanat

BURGAZADA'NIN TARİHİ ve TURİSTİK YERLERİ

  • Bayraktepe / Hristos (İsa) Tepesi (piknik, ateş, kamp yasak)
  • Sait Faik Abasıyanık Müze Evi (pazartesi günü kapalı)
  • Aya Yani Kilisesi (AyiosIoannes Prodromos) (pazar günü açık)
  • Aya Yorgi Garipi Kilise ve Manastırı (özel günlerde açık)
  • Hristos (İsa) Kilisesi ve Manastırı
  • Ohel Yaakov İbadethanesi
  • Burgazada Camii (ibadete açık)
  • Burgazada Sait Faik Abasıyanık İlkokulu
  • Aya Nikola Çay Bahçesi / Burgazadası Kültür ve Kalkınma Derneği (her gün)
  • Burgazada Gönüllüleri Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi (etkinlik zamanları)
  • Cennet Bahçesi (her gün)
  • Nadir Çayevi (her gün)
  • Cemevi & Çay Bahçesi (her gün)
  • Four Letter Word Coffee (her gün)
  • ASSK / Adalar Su Sporları Kulübü (sadece üyelere özel)
  • BDK/ Burgazada Deniz Kulübü (sadece üyelere özel)
  • 6 numara Halk Plajı (şezlong, şemsiye ücretli)
  • Çamakya Plajı (şezlong, şemsiye ücretli)
  • Süt Koyu (halka açık)
  • Madam Martha Koyu / Halikya Koyu (halka açık, şezlong, şemsiye ücretli)
  • Mimi Koyu (şezlong, şemsiye ücretli)
  • Düşler Sahili (şezlong, şemsiye ücretli)
  • Kalpazankaya Plajı (şezlong, şemsiye ücretli)
  • Pyrgos Otel Restaurant
  • Kalpazankaya Restaurant
  • Burgazada Öğretmenevi
  • Hediyelik Eşya Standları / ISLAND DREAM HANDMADE 8 no'lu hediyelik eşya satış standı (adanın doğasından kopup gelen objelerle, tamamı el yapımı ve eşsiz güzellikte kendinize ve sevdiklerinize verebileceğiniz en güzel doğal hediyelikler mevcut)

Ziyaretleriniz boyunca adaya, doğaya ilgi ile yaklaştığınız ve giderken ardınızda sevginizi bıraktığınız için teşekkürler.

Ayla AY
Haziran

Burgazada 4

İLK DEFA BURGAZADA'YA GİDENLER İÇİN 'İDG'NİN SEÇTİKLERİ'

VILLA ANDREA & BUTİK OTEL 

IG: @funduszeue.infoada

Burgazada'nın kalbinde, tarihi ve doğal dokusuyla iç içe geçen Villa Andrea & Butik Otel sizi şehrin gürültüsünden ve yoğun çalışma temposundan uzaklaştıracak. 

Villa Andrea & Butik Otel 4 yeni

Kendinizi sanki evinizde hissediyormuş gibi bir ev sıcaklığı ve konforu sunan butik otelin toplam 8 odası bulunuyor. Bol ağaçlı, ada ve deniz manzaralı odaları, şirin bahçesi ve güleryüzlü personeli ile misafirlerini ağırlayan otel Burgazada İskelesi'ne metre, Sait Faik Müzesi'ne metre mesafede yer almaktadır.

Şehrin stresinden ve kalabalığından biraz uzaklaşmak, dinlenmek ve yenilenmek isteyenler için Villa Andrea & Butik Otel keyifli bir konaklama alternatifi olacak.

Rezervasyon ve detaylı bilgi için:

Adres: Yeni Kuyu Sk. No:3, Burgazada / İstanbul
Telefon: () 23 25
funduszeue.info
funduszeue.info

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası