hemoroid kasık ağrısı yapar mı / Hemoroide ne iyi gelir? Hemoroid ağrısı nasıl geçer?

Hemoroid Kasık Ağrısı Yapar Mı

hemoroid kasık ağrısı yapar mı

Hemoroid Ağrısı Nasıl Olur Ve Nerelere Vurur?

 Hemoroid anal kanalda bulunan damarların genişlemesi ile meydana gelir. Genelde basur ve mayasıl ismi ile de bilinmektedir. Hastalıkta makattan kan gelme, ağrı, şişlik, ıslaklık, kaşıntı ve akıntı gibi durumlar meydana gelebilmektedir.

Hemoroid Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

 Makatta en sık görülen hastalık şüphesiz basurdur. Bu hastalıkta ağrı şiddetli olduğu için hastaların yaşam kalitelerini düşürmektedir. Hemoroid rahatsızlığı makatta bulunan damarların gevşemesi sonucu meydana gelmektedir. 

 Hemoroid hastalığının farklı nedenleri olabilir. Bunlar;

Kalın bağırsakta kanser oluşumu

İshal ya da kabız gibi durumlar

Pelvik bölgede meydana gelen tümörler

Sürekli oturma ve hareketsizlik

Çok fazla alkol alımı

At binme, bisiklet sürme gibi sporlar

Pilot ve şoförlük gibi meslekler şeklindedir.

Rektal kanaması olan kişilere genelde rektoskopi yapılmaktadır. Kırk yaşından fazla olan hastalarda hemoroid tespit edilmesi durumunda kolonoskopi yapılması gerekmektedir. Bunun nedeni basur sebebinin altında yatan bir tümör olup olmadığının araştırılmasıdır. 

Hemoroid Ağrıları Nerelere Vurur?

 Basur ağrısı makatta yumru şeklinde kendini belli eder. Bazen karında ağrı şeklinde de görülebilmektedir. Basur oluşumu bağırsağın uç kısmında görülür. Bu nedenle bu ağrı genelde gaz sancısı ile de karıştırılabilmektedir. Hemoroid şiddetine göre ağrılar hafif ya da şiddetli olabilmektedir. Boğulmuş olan hemoroidler şiddetli ağrır. 

Makatta ağrı hangi rahatsızlıkların belirtisidir?

Hemoroid, halk arasında basur olarak bilinen makat bölgesinde ortaya çıkan ve kişiyi hem psikolojik hem de sosyal açıdan olumsuz etkileyen bir rahatsızlıktır.

Rektum denilen kısmın alt bölgesinde ortaya çıkan hemoroid, iki tür şeklinde görülür. İlk türü iç hemoroiddir. En hafif seyreden ve ağrısız olan iç hemoroiddir. İkinci tür ise dış hemoroid olarak bilinir. Genellikle rahatsızlık veren ve kişileri huzursuz eden de bu başlıktır.

Makatta ağrı hangi rahatsızlıkların belirtisidir?

Makat bölgesinde oluşan ağrılar birçok hastalığın habercisi olabilir. Hangi rahatsızlığın sebep olduğunu uzman doktor yapacağı tetkiklerle tespit edebilir. Ancak bu konuda aşağıdaki ihtimalleri göz önünde bulundurmakta fayda var.

Hemoroid: Basur olarak bilinen rahatsızlık, makatta ağrı ve yanma ile ortaya çıkabilir. Hemoroid iç ve dış basur olmak üzere ikiye ayrılır.

Anal Fissür: Makatta yanma ile ortaya çıkan bir başka rahatsızlık da anal fissürdür. Bu rahatsızlık makat çatlağı olarak da bilinir. Kabıza bağlı olarak dışkılama esnasında fazla ıkınma nedeniyle ortaya çıkabilir.

Anal Fistül: Bağırsak yapısının son kısmında gelişen apseler anal fistül olarak isimlendirilir. Makatta ağrı belirti olarak gösterilebilir. Bunun yanı sıra şişlik ve ağrı da diğer belirtileri arasında yer alır.

Anal Apse: Anal fistül ile karıştırılan bir rahatsızlıktır. Anüs çevresinde görülür ve makat ağrısı belirtiler arasındadır. Bunun yanı sıra kişilerde ateş ve buna bağlı olarak üşüme görülür.

Kıl Dönmesi: Makat bölgesinde ağrı görülmesinin sebepleri arasında kıl dönmesi de vardır. Tedavisi için genellikle cerrahi yöntem kullanılır.

Makatta ağrı için hangi doktora gidilmelidir?

Makat bölgesi hastalıkları için genel cerrahi bölümüne gidilir. Buradaki doktorlarımız makat ağrısı için öncelikle sebepleri bulurlar. Yapılan tetkiklerin ardından hastalığı tespit eden uzmanımız gerekli tedaviye başlar. Neden ortadan kaldırılmadan makatta ağrı kesilmez. Dolayısıyla böyle bir rahatsızlık hissediyorsak mutlak suretle doktora gitmeliyiz.

Makatta ağrı nasıl geçer? Tedavisi nasıl yapılır?

Öncelikle makatta ağrının şiddeti tespit edilmelidir. Örneğin bazı kişilerde makatta zonklama şeklide ağrı görülebilmektedir. Dolayısıyla makatta ağrının yukarıda saydığımız nedenlerden birisi olabileceği gibi bunların dışında da olabilmesi muhtemeldir. Bu bağlamda makatta ağrı belirti olarak değerlendirilir.

Genel cerrahi kliniğine yapılan başvuru sonucunda hastalığınıza bağlı olarak tedaviye başlanır. Bunun dışında makat ağrısını zayıflatmak için sizin de izleyebileceğiniz basit yöntemler mevcuttur. Ilık suya oturma yöntemi bunlardan ilkidir. Bir kaba hazırlayacağınız ılık suya oturarak bölgedeki kasları gevşetebilirsiniz.

Soğuk kompres uygulamak bir diğer yoldur. Özellikle hemoroidde sıklıkla kullanılan bu yöntem ile makatta ağrı hafifleyebilir.

İlaç tedavisi de doktor kontrolünde uygulanan yol ve yöntemler arasında yer alır. Bu noktada doktorumuz hastalığa bağlı olarak uygun ilaç tedavisine başlatabilir. İlacınızı mutlaka gününde ve saatinde alınız. Aksi takdirde ilacınızın etkisi azalır ve ağrı yeniden başlayabilir.

Hemoroidin 8 belirtisi

Hastalar bu belirtileri görseler de utandıkları için doktora çok geç baş vuruyorlar

Yayınlanma:

Hemoroidin 8 belirtisi

En sık görülen sağlık sorunlarından biri olan hemoroid, kansere de işaret edebiliyor.
Hassas bir bölge olması nedeniyle makat ve çevresindeki şikayetler ciddi sıkıntılar yaratabilir. Hastalar bu sorunlarını pek konuşmak istemedikleri ve utandıkları için sıklıkla doktora çok geç başvururlar. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kemal Hünerli, ”Toplumumuzda sık gözlenen makat çevresindeki şikayetler tek başına gözlenebildiği gibi başka hastalıkların da habercisi olabilir” dedi.

Hemoroidler, anal kanalın üst kısmında genişlemiş damar yumaklarıdır. Halk arasında “basur” ya da “mayasıl” olarak da bilinir.  Makattan kan gelmesi, makatta ağrı ve ele gelen şişlik, akıntı, makatta ıslaklık hissi ve kaşıntı ile kendini gösterebilir. İç ve dış hemoroidler olarak ikiye ayrılır. Zamanla anal kanalda yerleşen genişlemiş toplardamar yumakları makatın dışına doğru çıkarak kendini gösterir.

İŞTE NEDENLERİ…

•    Bağırsak alışkanlığının değişmesi (bir kabız, bir ishal olmak)
•    Gebelik ve doğum
•    Hareketsiz yaşam tarzı
•    Bazı spor etkinlikleri (ata binmek, bisiklet sürmek )
•    Çeşitli meslek grupları (şoförler, pilotlar )
•    Alkol alışkanlığı
•    Pelvik bölgede yerleşen tümörler
•    Kalın bağırsak kanseri

GEÇ KALMAYIN

Rektal kanama şikayeti ile gelen hastalara rektoskopi önerilir. Kırk yaş ve üzerindeki hastalarda kabızlık şikayeti varsa ve yapılan anal muayenesinde hemoroid görülür ise mutlaka kolonoskopik tetkik önerilmektedir. Her zaman, altta yatan bir kalın barsak tümörü olup olmadığı araştırılmalıdır. Unutulmamalıdır ki hemoroid tek başına kalın bağırsak kanserinin belirtisi olabilir.

MAKATTAN KAN GELİYORSA DİKKAT!

Kalın bağırsak kanserinin erken evrede yakalanması çok önemlidir. Bu nedenle makattan kan gelmesi, dışkıya kan bulaşması, dışkılama alışkanlıklarında değişiklik, dışkının incelmesi, karın ağrısı, halsizlik, yorgunluk ve izah edilemeyen kilo kaybı gibi şikayetleriniz varsa vakit kaybetmeden doktora gitmelisiniz!

ETKİLİ BİR YÖNTEM: LAZER TEDAVİSİ

Cerrahi bir işlem gerektiren 3. ve 4. derece hemoroid yastığının çıkarılması durumunda, lazer tedavisi hastanın ağrılı dönemlerinin geçmesi açısından iyi bir sonuç verecektir. Lazer hemoroidoplasti, veya genel anestezi altında, kontrollü lazer enerjisi uygulanarak hemoroid yastıkçıkları içeriden yok edilir. Lazer hemoroidoplasti bağırsak mukozası ve anüs etrafındaki kas  yapılarda yüksek derecede koruma sağlar. Mukoza altına uygulanan kontrollü lazer enerjisi hemoroidal büzüşmeye ve yeni bağ dokusu oluşmasına yardımcı olur. Bu, aynı zamanda sarkma oluşmasını veya tekrarlamasını da engeller. Geleneksel cerrahi yöntemlerden farklı olarak  kesi yapılmadığından veya dikiş atılmadığından iyileşme süreci daha iyi sonuç vermektedir. Hasta bu girişim sonrasında  daha az ağrı hisseder ve normal aktivitelerine daha kısa sürede dönebilir.

TUVALETİNİZİ TUTMAYIN

Bir insanın günde 1 ya da 2 kez büyük tuvalete çıkması normaldir. Bunun için bağırsak terbiyesi çok önemlidir “İş yerime geç kaldım”, “Tuvaletler kirli” gibi bahanelerle tuvalet ihtiyacı ertelenmemelidir. Beynin, her gün büyük tuvalet ihtiyacı komutu vermesi için de kişinin bağırsak terbiyesi yapması etkili olur. Bunun için en uygun zamanın sabah kahvaltısından sonra olduğu bilinmektedir.

AğrıBisikletgebelikkabızlıkSağlık

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası