kpss biyolog kadroları / Biyolog KPSS 2020/14 Atama Taban Puanları - Tercihini Yap

Kpss Biyolog Kadroları

kpss biyolog kadroları

Biyologlar - Biyolojiye Gerçekçi Yaklaşım

BİYOLOGLARIN KAMU PERSONELİ OLMASI İÇİN 25 ANA YOL


BİYOLOGLARIN KAMU PERSONELİ OLABİLMESİ İÇİN 25 YOL

1- Lisans düzeyi KPSS girilerek 4571 nitelik kod aranan ‘biyoloji lisans mezunu’ olma koşulu yer alan biyolog kadrolarına müracaat ederek kamu kurum ve kuruluşlarında biyolog olarak çalışabilir. Biyologlar için nitelik kodlar dar tutulduğundan ve kamu kurumları az sayıda biyolog kadrosu talep ettikleri için yüksek puan çekmek gerekir. 2008 KPSS yaklaşık 12000 biyolog müracaat etmiştir. Bunlardan yaklaşık 200 ü doksan ve üzeri puan çekmiştir. Bilindiği gibi KPSS iki yıllık geçerlilik süresi vardır. Bu süre zarfında 150 biyolog alımı zor güç olmaktadır. Minimum puanların 87 düştüğü görülmüştür. Perfüzyonist Eğitim Programı Sertifikası Sahibi Olmak, Kemoterapi İlaç Hazırlama Kursu Belgesi Olmak, Sağlık Bakanlığından Onaylı Diyaliz Sertifikası Sahibi Olmak, Sağlık Bakanlığı Onaylı Kan Merkezi Sertifikasına Sahip Olmak, Radyofarmasi Sertifikası Sahibi Olmak, Laboratuar Cihazları Bakım Ve Onarımı Konusunda Sertifikası Bulunmak, Tüp Bebek Alanında Sertifika Sahibi Olmak, Çevre Denetmenlik Sertifikası, Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası,Gıda İşletmelerinde Sorumlu Müdürlük Sertifikası olması biyolog adayların yararınadır

2-Pedagojik formasyon veya tezsiz yüksek lisans yapmış olan biyologlar eğitim bilimleri dalında KPSS katılarak MEB aldığı biyoloji öğretmenliği kadrolarına müracaat edebilirler. MEB her yıl yaklaşık 100 e yakın biyoloji öğretmeni almaktadır. Öğretmenlikte biyoloji öğretmenleri ile yarışıldığından iyi bir hazırlık yaparak hazırlanmak adayın yararınadır.

3- Biyologlar ÜDS, KPDS katılıp geçerli puan alanlar TUS da başarılı olurlarsa mikrobiyoloji ve biyokimya alanlarında uzmanlık yapabilirler. Ancak biyologlara ayrılan uzmanlık kadroları 3veya 5 kişi ile sınırlıdır. Adayın bu konuyu dikkate alması yararınadır.

4-ÜDS, KPDS girip 50 ve üzeri alanlar ALES te de 70 ve üzeri puan alırlarsa üniversitelerde araştırma görevlisi olabilirler. Doktora ve yüksek lisanslarını yapabilirler. Bu durumlarda inisiyatif rektörlere bırakıldığından adayın hazırlıklı olması yararınadır.YÖK Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına İlişkin Esas ve Usuller kapsamında 2000arştırma görevlisi alacaktır.Umduğum biyoloji ana bilim dallarına çok sayıda kadro ayrılmaktadır.Bu alımlarda ÜDS ve KPDS şartı aranmamaktadır.ALES ve Lisans mezuniyet not ortalaması alınarak tercih yapılacaktır

5-Biyologlar ALES 70 ve üstü puan alarak MEB in her yıl yurt dışına yüksek lisans yapmak için gönderdiği 1000 kadro arasına girilebilir. Biyologlar bu konuda biraz avantajlıdır. Biyologlara kontenjan daha fazladır. Yüksek lisansı başarı ile bitirenler ülkemizdeki üniversiteler ve kamu kurumları tarafından istihdam edilmek zorundadır.

6-Radyasyon biyolojisi, radyasyon onkolojisi, nükleer tıp, moleküler biyoloji ve genetik, embriyoloji, kök hücre, adli biyoloji, toksiloji, entomoloji alanlarında yüksek lisans yapanlar KPSS de aranan nitelik kodlarda avantajlı hale gelip kamu personeli olabilirler. Bu kadrolar çok nadirdir.

7-Lisans mezunu biyologlar MRB onaylı bilgisayar programcı sertifikası ve 2 programlama dilini bildiklerini belgeledikleri takdirde programcı olarak atanabilirler. ÖSYM nin nitelik kodlar bölümünde bu aranmaktadır. Bu kadrolar çok nadir çıkmaktadır. Bu kadrolar genellikler herhangibi bir lisan mezunu olmak ve yukarıda bahsedilen koşulları belgelemek istenmektedir. Adayın biyoloji eğitimini yaparken bu belgeyi alması yararınadır(microsoft visual basic,sql,exchange programlama dilleri yada yazılımlarında bonservis sahibi olmak, client-server yada büyük sistemlerin işletim sistemlerinden en az birini bildiğini belgelemek)

Şartıyla proramcı kadrolarına atanılabililmektedir.

8-.Bazı kadrolarda aranan nitelik kodlar bölümünde herhengibi bir lisans mezunu olmak ve bilgisayar işletmeni sertifikası olma şartı yer almaktadır. Bilgisayar işletmeni olmak isteyenlerin okurken işletmen sertifikası alması adayın tercih işlemlerinde yararınadır.

9-Bilgisayar işletmeni sertifikası olanlar VHKİ kadrolarına da başvurarak veri hazırlama kontrol işletmeni kadrolarına atanabilir. Bilgisayarla ilgili web tasarımı, Bilgisayar analist sertifikası, Linux ve diğer sertifikaların alınması adayın yararınadır.

10- 4001 nitelik kodunu arayan ambar memurluğu, memur kadrolarına başvuruda bulunula bir. Tüm lisans mezunları başvuruda bulunabileceğinden puanlar çok yüksektir.

11-Adalet Bakanlığı Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün bağlı olan ceza infaz kurumlarında, en az lise öğrenimi şartı yer aldığından infaz ve koruma memurluğu kadrolarına başvuruda bulunulabilir. Lisans KPSSP3 puanınız lise puanı ile sıralandığından sıralamaya girmek ve sözlü mülakat ile başaralı olmak çok zordur. Adayın bu gibi durumlara hazırlıklı olması yararınadır.En az lise düzeyi başvurabilir denildiğinden lisans mezunlarının başvurmasında hiçbir sakınca yoktur.

12-Adalet Bakanlığı Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne bağlı ceza infaz kurumlarında en az lise mezunu bazı sertifika sahibi olma koşulu sunulduğundan şartları taşıyanlar şoför, hizmetli aşçı, kaloriferci, Cezaevi katibi olabilirler. Lisans puanınız KPSSP3 lise KPSS 94 sıralaması konulduğundan sıralamaya girmek ve sözlü mülakatta başarılı olmak zordur Ayrıca formasyon belgesi olanlar Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün açtığı idari memurluğu sınavlarına katılabilirler. Bu sınava sadece fakülte mezunları başvurabilmektedir. Şoförlük için E sınıfı sürücü belgesi istenmektedir.Cezaevi katibi için bilgisayar işletmenliği şart ve 3 dakikada 90 kelime yazma şartı yer almaktadır.Biyoloji eğitimleri sırasında 10 parmak klavye kullanmak adaya yara sağlar.

13-İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün fakülte mezunları için yaptığı polis memurluğu alımlarına müracaat edilebilir. POMEM okullarında 6 aylık eğitimden sonra polis memuru olunabilir. POMEM e artık her yıl 10000 fakülte düzeyi polis memuru alımı planlanmıştır. Boy, kilo yaş, sağlık durumları hakkında bilginizin olması adayın yararınadır.

14-Adalet Bakanlığına Bağlı adalet saraylarına şoför, mübaşir, zabıt kâtibi sınavlarına başvuruda bulunulabilir. Şoför için B sınıfı sürücü belgesi şartı yer almaktadır. Zabıt kâtibi için bilgisayar iletmeni sertifikası ve 3dakikadı 90 kelime yazma şartı yer almaktadır. Bu arada en az lise mezunu olma şartı yer aldığından, lisans mezunları da başvuruda bulunabilir. Lisans mezunlarının KPSS sıralaması lise mezunlarının KPSS sıralamasına konulduğundan sözlü mülakata girmek zordur. Sözlü mülakat için adayın hazırlıklı olması yararınadır.

15-Adalet bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanlığında koruma güvenlik görevlisi ve infaz koruma memuru olunabilir. Koruma güvenlik görevlisi için güvenlik sertifikası şartı yer almaktadır.Adli tıp kurumu görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliğinde biyolog kadrosu bılunmaktadır.Her sene biyolog unvan değişikliği sınavı açılmaktadır.Bu personel biyolog unvanına geçmesi kolaydır

16-Milli savunma Bakanlığına bağlı KKK, HKK, DKK ve diğer komutanlıklarda astsubay, subay gibi rütbeli personel olunabilir. Milli savunma bakanlığı personeli GATA da Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Mikrobiyoloji, İmmünoloji, Tıbbi Genetik dallarında yüksek lisans yapabilir.bunu için Sivil Memur (Biyolog) omka şarttır. Yada Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Mikrobiyoloji doktora yapılabilmesi icin bu kuvvet komutanlıklarında çalışmak gerkmektedir.

17-İçişleri bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığında jet astsubaylık kapsamında astsubay, subay gibi rütbeli personel olunabilir.Jandarma kriminal lab biyologlar çalışmakatdır.Jandarma görevde yükselme ve unvan değişikliğinde biyolog kadrosu bulunmakta ve sınavı kazanarak biyolog olunabilir.

18- Lisan mezunlarının başvurabileceği herhangibi bir lisans mezunu olma koşulu olan sekreter, stajyer aım memuru, veri haz.kont.işlet, anbar memuru, satınalma, daktilograf

memuru,Veznedar, ayniyat saymanı, bilet satış memuru, mutemet, tahsildar, gemi sicil memuru, ayniyat memuru, tahsildar kadrolarına müracaat edilebilir.Ayrıca AFTN memuru için ingilice bilmek şartı vardır. Enformasyon memuru için ise de KPDS en az c seviyesinde ingilizce bilmek şartları yer almaktadır.Adayın bu durumları bilerek hazırlanması adayın yararınadır.Kadrolara müracaat edilebilir. Bu 4001 nitelik kodu zaten az sayıda kadro içermektedir. Tüm lisans mezunlarının başvurma hakkı bulunduğundan bu kadroların minimum puanı 85 ten aşağı düşmemektedir.Bu şekle kamu personeli olanlar hangi kurumu atandılarsa kendi kurumlarının görevde yükselme ve unvan değişikliği kadrolarını incelemeleri biyolog kadrosu var ise unvan değişikliği sınavına girmesi yok ise biyolog kadrosu olan kurumlara naklen atanma başvurusunda bulunması adayın yararınadır.

19-Biyoloji eğitimini tamamlamadan lise düzeyi KPSS sınavına katılarak gerekli sertifikalar alınarak uygun kadrolara müracaat edilebilir. Lise düzeyi olarak merkezi ve açıktan atamalara başvurulabilir. Kamu personeli olduktan sonra okulun bulunduğu ile öğrenim durumu mazereti ile tayini yapılabilir ve mezun olmak mümkündür. Unvan değişikliğine tabi kadrolar arasında biyolog var ise biyolog unvan değişikliği sınavına girebilir. Görevde yükselme kadrolarına başvurup unvanı değiştirebilir. Kurumunda biyolog yok biyolog unvanı olan ve görevde yükselme ve unvan değişikliğinde biyolog olan kurumlara naklen atanma başvurusunda bulunulabilir. Ön lisans mezunu olup DGS ile biyoloji okuyanlar ise mezun olmadan önlisans düzeyi KPSS katılarak merkezi ve açıktan atamalara başvuruda bulunarak kamu personeli olup okulu bitirmede fayda vardır. MEB dışında başka kamu kurumunda çalışıyor ise ve formasyon varsa MEB kurumlar arası açıktan ilk atama başvurusunda bulunulabilir. Sağlık bakanlığının kurumlara arası geçiş ilanlarına başvuruda bulunmak mümkündür. Diğer bir durum ise biyoloji öğrencisi 3 sınıfta KPSS katılabilir.Bir sene sonra mezun olduğu takdirde KPSS 2yıllık geçerliliği olduğundan lise düzeyi tercihlerde bulunabilir.Kurumlara atandığı takdirde lise KPSS sonuç ve lisans biyolog diplomasını vermesinde hiçbir sakınca yoktur.

20-İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne bağlı belediyelerin açtığı itfaiye eri, zabıta alımlarına müracaat edilebilir. Bazı belediyeler lise mezunu, bazıları ön lisans, bazıları da lisans mezunu olma koşulu aramaktadır. Mahali iadereler görevde yükselme ve unvan değişikliğine tabi kadrolar arasında biyolog vardır.Burada çalışan biyolog unvanını ihraz etmiş arkadaşlar unvan değişikliği için kurumlarına yazı yazmalıdır

21-Biyoloji eğitimleri sırasında ikinci üniversite kapsamında sağlık kurumları işletmeciliği, işletme, kamu yönetimi vb bölümler okuyanlar mezun oldukları alan ile ilgili uygun kadrolara başvurabilirler. İşletme, kamu yönetimi vb bölümleri okuyanlar müfettiş veya yardımcılığına müracaat edebilir.

22-Halk bankası gibi bankaların açtığı sınavlara katılarak başarılı olanlar uygun kadrolarda çalışabilirler.Ziraat bankasında çalışanlar biyolog olabilir.

23-Üniversitelerin ve diğer kamu kurumlarının 4/B statüsünde aldığı ilanları takip ederek biyolog veya niteliklere uyan kadrolara başvurulabilir.

24-Askeriyenin sivil memur alımları takip edilip uygun nitelikteki kadrolara başvurulabilir.

25-Gümrük teşkilatında lisans KPSS puanı ile gümrük muhafaza memurluğu kadrolarına müracaat edilebilir.

Biyolog istihdamının az olması biyolog mesleğinin kötü olduğunu kesinlikle tanımlamamaktadır. Ülkemizde istikrarlı bir kamu personeli alımı olmaması, hükümete gelenlerin kamu reformunu sağlayamaması, günümüz koşullarına göre hala kamu personel kadrolarının değiştirilmemesi ve biz biyologların güçlü bir sivil örgütlenme oluşturamayışımız kamuda biyolog alımını azaltmıştır. Gönül isterdi ki biyolog olarak atanalım. Ne yazık ki gerçek yaşam ile kıyaslandığında yukarıda sayılan kadrolara atanmamızda çok zordur. Ülkemizde KPSS giren aday hala kendi unvanında alım olup olmayacağını hala bilememektedir. DPB iyi bir planlama yapması gerekir.

Yukarıdaki saydığım kamu personeli olma yollarından kendine uygun olanı seçen aday daha sonra kurumların görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarına katılarak biyolog, formasyon alanlar eğitim uzmanı, ikinci üniversite olarak bitirdiği unvanlar yada yükselebileceği kadrolara atanabilirler. Bu durumdan memnun olmayan aday DMK 74 maddesi içeriğince kurumlar arası naklen atanma başvurusunda bulunabilir.Ne yazık ki ülkemizin gerçeği bu.her biyolog bu evrelerden geçecektir.Onun içindir ki biyoloji okuyan arkadaşlar yukarıda saydığım maddelerden bir veya bir kaçını tercih ederek iyi bir gelecek planlaması yapması adayın yararınadır.Aday bu kamu personel alımlarına kurumların web sitesi yada alımları anında takip ederek sayfasına taşıyan memurlar net sitesinden takip edebilir.Yaş, öğrenim, boy, kilo, sertifikalar, nitelik kodlar, kurumların şartlarına adaylar çok dikkat etmelidir.Tüm kurumların mevzuatları, hizmet standartları web sayfalarında mevcuttur.Bilgi edinme hakkı kanunu kapsamında bilgi ve belgeler talep edilebilir


Biyolog KPSS 2020/14 Atama Taban Puanları

Türkiye’de birçok insanın hayali garanti bir iş sahibi olmak, daha doğrusu memur olmaktır. Memur olmak, kamu personeli olmak birçok açıdan avantaj sahibi olmak demektir ve bu yüzden de kamuya girme arzusu yüksektir. Tabi ki kamu personeli olabilmek için de bireylerin bir takım şartları taşıyor olması gerekmektedir. Bunların başında da KPSS’ye girerek yeterli bir puan almak gelmektedir. Yeterli puan olarak görülebilecek puan değişkenlik gösterebilse de adayların özellikle merkezi atamalarda alması gereken puanlar önceki atamalardan yola çıkılarak öngörülebilir. Bu anlamda fikir sahibi olmanız için İlgili kuruluşların talebi ile ÖSYM tarafından gerçekleştirilen merkezi atamaların atama puanları listelerini derlemeye çalışıyoruz. Yazımızda KPSS 2020/14 merkezi ataması içinde gerçekleşen biyolog atama taban puanları listesini bulabileceksiniz.

BİYOLOG ATAMA TABAN PUANLARI KPSS 2020/14

Sağlık bakanlığı özellikle pandeminin de etkisi ile 2020 senesi içinde oldukça fazla alım yaptı ve bu alımlardan bir tanesi de 2020/14 oldu. Bu atamada toplam 12000 personel alımı gerçekleşirken biyolog için ayrılan kontenjan ise 10 olarak ortaya çıktı.

Tercihiniyap Forum Tekrar Aktif Tıklayın

2020/14 atamalarında biyolog mesleğine yerleştirmede kullanılan en büyük taban puan 91,928 olarak görülürken 2020/14 en küçük biyolog atama taban puanı ise 88,640 olarak ortaya çıkmıştır. En yüksek puan ile biyolog mesleğine atanan aday Konya iline atanmışken en küçük puan ile biyolog olan aday ise Erzurum iline yerleşmiştir.

Biyolog mesleğine ayrılan tüm kontenjanların 2020/14 merkezi ataması içinde yer alan KPSS 2020/14 biyolog atama taban puanları listesi aşağıdaki gibidir.

kpss 2020 14 biyolog atama taban puanlari

-Memur, kamu personeli olmak isteyen kamu personeli adayı bireylerin fikir alışverişinde bulunduğu, KPSS, kurumlar ve atamalar hakkında bilgi alabildiği forum sayfalarımıza FORUM.TERCİHİNİYAP.NET adresinden ulaşabilirsiniz.

* Biyolog 2020/14 KPSS merkezi atama taban puanları listesi ve diğer bilgiler ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuz ve yine ÖSYM’nin resmi sitesindeki bilgiler ışığında derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin en son yapacağı duyuru esas olacaktır.

Yazımızı Puanlamak İster misin?

Biyolog KPSS 2020/4 Atama Taban Puanları

Memur olmak isteyen memur adayları KPSS yani kamu personeli seçme sınavı adını taşıyan sınava girerek aldıkları puanlara göre atanmayı beklerler. Sağlık bakanlığı, milli eğitim bakanlığı gibi kurumlarda bu sistem merkezi atama şeklinde ilerlemektedir. 2020/4 sağlık bakanlığı tarafından gerçekleştirilen bir merkezi atama dönemidir. Biz bu atamalarda kullanılan yerleştirme puanlarını sonraki atamalarda adaylara fikir vermesi amacıyla sitemizde yayımlıyoruz. Bu içerikte ise biyolog KPSS 2020/4 atama taban puanları listesi yer almaktadır.

KPSS 2020/4 BİYOLOG ATAMA TABAN PUANLARI

Biyolog kadrolarına 2020/4 merkezi ataması içinde 8 kontenjan ayrılmıştı. Adaylar yeterli puanları alarak bu kontenjanlara yerleştiler.

Tercihiniyap Forum Tekrar Aktif Tıklayın

Bahsettiğimiz yeterli puanların tamamı aşağıdaki listede bulunmaktadır fakat en yüksek ve en düşük puanları ayrıca belirtmek gerekirse biyolog kadrolarına 2020/4 merkezi atamasında en büyük puan ile yerleşen adayın puanı 87,443 olarak karşımıza çıkarken en küçük puan ile yerleşen adayın puanı ise 86,337 olarak ortaya çıkmıştır.

Yukarıdaki puanlara göre en büyük puan ile ataması gerçekleşen kişinin ataması Şanlıurfa ilineyken en küçük puan ile ataması gerçekleşen kişinin ataması ise Şırnak ilinedir.

Biyolog KPSS 2020/4 atama taban puanları listesinin tamamı aşağıdadır.

biyolog atama taban puanlari kpss 2020 4

Kamu personeli olmaya dair her konuda aklınıza takılanları sorabileceğiniz forum sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz:

► FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

* İçeriğimizde yer verdiğimiz bilgiler ÖSYM’nin resmi web sitesindeki bulunan bilgilerden derlenerek oluşturulmuştur. Bir değişiklik olması halinde ÖSYM duyuru yapacaktır ve bu duyuru tüm adaylar için bağlayıcı olacaktır.

Yazımızı Puanlamak İster misin?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası