mhrs 15 gün / D20Haber - Denizli Haberleri – MHRS’den randevu alıp gitmeyen 15 gün bekleyecek

Mhrs 15 Gün

mhrs 15 gün

MHRS 15 Gün Randevu vermemesi

Cloud Nine kullanıcısına yanıt
2 tane ilacım var. Biri kırmızı re&#;ete ila&#;



Şimdi eğer diyorsanız randevusuz doktor ila&#; yazamıyorsa parasını &#;deyecem bu sefer Wellbutrin isimli ilacımın



15 g&#;n sonra da kırmızı re&#;ete ilacımı alırım



Concerta kullanmadan biraz idare edebilirim

Edit: Wellbutrin isimli ilacı aile hekimi yazabiliyor mu?

Edit 2: Yazamıyormuş



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuestEAF14ED -- 18 Mayıs ; >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Sağlık Bakanlığı harekete geçti: Hastane randevusu alıp gitmeyene yaptırım uygulanacak

Sağlık Bakanlığı devlet hastanelerinde yaşanan yoğunluğun önüne geçmek için harekete geçti. Bakanlık artık randevusunu iptal etmeyenler için yaptırım uygulanacak. Aldığı randevuya gitmeyen hastalar, 15 gün boyunca aynı branştan randevu oluşturamayacak. Bu yaptırımla karşılaşmamak için hastalar randevu saatine kadar iptal işlemi yapabilecek. 

Hastane randevusu alan kişilerin önüne aşağıdaki uyarı çıkmaya başladı. Uyarıda "Sayın  vatandaşımız, randevunuza gitmeme veya gitmeyeceğiniz randevunuzu iptal etmeme durumunda aynı branştan tekrar randevu almanız ancak 15 gün sonra mümkün olacaktır" ifadeleri yer alıyor.

MHRS RANDEVULARI İPTAL ETMEDEN DEĞİŞTİRİLEBİLİYOR

MHRS'den alınan randevular farklı bir gün ve saat ile değiştirilebiliyor. Bunun için yeni randevunuzu onayladıktan sonra, diğer randevunuzu iptal ederek aynı anda yeni randevu kaydınızın yapılması için uyarı ekranı çıkıyor. Onay vererek tek işlemde randevu değişikliği yapılabiliyor.

BAKAN KOCA’DAN UYARI: 2 MİLYON BİN KİŞİ! BİR AÇIKLAMANIZ VAR MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde MHRS randevularına ilişkin açıklamalarda bulunmuş, MHRS üzerinden randevu alıp da hastanelere gitmeyenlere yönelik uyarılar yapmıştı. Ekim ayında tam 2 milyon bin 7 kişinin MHRS üzerinden randevu aldığı halde muayene olmaya gitmediğini açıklayan Koca, Twitter üzerinden şu açıklamaya yer vermişti:

“Geçtiğimiz ay tam 2 milyon bin 7 kişi, MHRS üzerinden randevu aldığı halde muayene olmaya gelmedi. Randevusuna gelmeyenlerin, randevu almak isteyip de beklemek zorunda kalanlara bir açıklaması olabilir mi? Gelinmeyecek randevular iptal edilmelidir. MHRS üzerinden randevu alıp gelmeyenlerin oranı önceki aylarda %30 iken, bu oran Ekim ayında %25’e indi. Randevu almak isteyip de beklemek zorunda kalanlara imkan sağlandı. Randevularda ciddi olmalıyız. Gelmeyeceği randevuyu iptal edenlere teşekkür ediyorum.”

Sağlık Bakanlığının geçmiş dönem verilerine göre;

- Ekim ayında 17 milyon 99 bin randevu vatandaşların hizmetine sunuldu. Bu ayda toplam 13 milyon bin 42 randevu alındı, bunların 10 milyon bin 35’i muayeneye dönüştü. Toplam 2 milyon bin 7 kişi hastaneye gitmedi. Bu dönemde randevuya gitmeme oranı yüzde 21 olarak belirlendi.

-MHRS’de geçen yıl milyondan fazla, bu yılın 10 ayında ise yaklaşık milyon randevu oluşturuldu.

-Pandemi öncesi dönemde günlük bin olan randevu yüzde 40 artışla bine ulaştı.

-Yıllık olarak bakıldığında, randevu alanların 4’te 1’inin hastaneye gitmediği ortaya çıktı.

Fahrettin Koca açıklaııd: Randevuya gelmeyene ceza dönemi başladı.

Son dönemlerde görünen randevu sıkıntısına değinen ve bu konuda çalışma başlatıldığını bildiren Bakan Koca, randevu aldığı halde hastaneye gelmeyenelere 15 günlük ceza uygulamasının başladığını söyleyen Bakan Koca, MHRS üzerindeki yoğunluğun bu şekilde azaltılmasını planladıklarını söyledi.

Son dönemde randevularla ilgili yapılan açıklamalar sonrası randevu alıp gelmeyenlerin oranının önce yüzde 30'lardan yüzde 25'lere gerilediğini, şimdi ise yüzde 21'lere kadar düştüğünü söyleyen Bakan Koca, bu oranı daha da düşürmeyi hedeflediklerini söyledi. 

Bakan Koca yeni MHRS düzenlemesi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Ayda ortalama milyon kişi randevu almasına rağmen muayeneye gitmiyor. Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) yoğunluğunun önüne geçmek için yeni bir adım attık. Gitmeyeceği randevuyu iptal etmeyenler 15 gün boyunca aynı bölümden randevu alamayacak. Ancak ani rahatsızlığı nedeni ile acil servise gitmesine veya bir başka rahatsızlığı nedeni ile ilgili branş doktoruna muayene olmasına kısıtlama söz konusu değil. MHRS üzerinden randevu alıp gelmeyenlerin oranı önceki aylarda yüzde 30 iken, bu oran ekim ayında yüzde 25'e indi, şu anda yüzde 21'de, hedefimiz ise yüzde 10'un altı. Bundan sonra, 'Oradan da buradan da randevu alayım, sonrasına bakayım' dönemi kapanıyor" ifadelerini kullandı.

Ameliyat yoğunluğuna da değinen Bakan Koca, "Gerektiğinde mesai sonrasında veya gece ameliyat planlaması da yapılabilecek. Hastaya bir başka uygun hastanede de ameliyat önerilebilecek. Örneğin 15 gün sonraya ameliyat için gün alan hastaya, 'Bölgenizdeki şu hastanede uygun ameliyathane var. Ameliyatınızı daha erken olabilirsiniz' denilecek. Kabul ederse bir an önce ameliyatını olacak, arzu etmezse ameliyat gününü bekleyecek" dedi.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası