dff nedir / DFF Dosya Uzantısı - Bir dff dosyası nedir ve bir dff dosyasını nasıl açarım? | Dosyayı aç

Dff Nedir

dff nedir

Dizel Partikül Filtresi Nedir?

Dizel Partikül Filtresi Nedir?

Euro 4 araçların bazılarında, Euro 5 ve Euro 6 araçların tümünde bulunan dizel partikül filtresi (DPF), emisyon standartlarını karşılamak için geliştirilen bir parçadır.

Yapı olarak bal peteğine benzeyen bu filtre, egzozdaki çevreye zararlı katı partikülleri tutar ve bünyesinde hapseder. Ancak filtrede tutulan bu partiküllerin seviyesi zamanla artar ve tıkanma gibi sebeplere yol açabilir. Basınç sensörleri dizel partikül filtresindeki kurum tortusunun seviyesini ölçer ve filtrede kritik kurum seviyesi teşhis edildiğinde ve uygun koşullar da oluşmuş ise rejenerasyon işlemi başlar.

Dizel Partikül Filtresi Nedir?

Bazı durumlarda araç rejenerasyon işlemini gerçekleştiremez ve kurum seviyesi motorun verimli çalışmasını engelleyecek hale gelir. Bu durumda gösterge ekranında DPF işareti belirebilir. Bu uyarı görüldüğünde araç sabit hızda ve yüksek devirde belirli bir süre kullanılmadır (bknz. Kullanıcı El Kitabı). Otomatik araçlarda ise bu işlem vites kolu manuel konuma alınarak yapılabilir. Aracın yüksek devirde kullanılmaya başlamasıyla motor yönetim sistemi daha fazla yakıt gönderir ve egzoz sıcaklığını arttırır. Egzoz sıcaklığının yaklaşık 600 °C’ye ulaşmasıyla rejenerasyon işlemi başlar ve katı partiküller yakılarak kuruma dönüştürülür. Bazı durumlarda ise bu işlem de bir işe yaramayabilir aracın DPF veya Motor Arıza Lambası sönmez ve araçta güç kaybı yaşanır. Böyle bir durumda araç servise götürülerek arıza tespit cihazı yardımıyla rejenerasyon işlemi yapılmalıdır.

Dizel Partikül Filtresi Nedir?

Genel olarak DPF aşağıdaki sebeplerden tıkanır:

  • Düşük kaliteli yakıt,
  • Düşük hızda ve dur-kalklı trafikte uzun süreli araç kullanımı,
  • Aracı rölantide uzun süre çalıştırmak,
  • Yanlış spesifikasyonda yağ kullanımı.

Yeni çıkan tüm dizel araçlarda bulunan DPF, gerekli önlemlerin alınmaması durumunda rejenerasyon işlemi ile dahi temizlenemeyecek duruma gelebilir ve değişimi gerekebilir.

Dizel Partikül Filtresi Nedir?

DSD, DST, DSDIFF, DXD, DSF nedir?

Yüksek çözünürlüklü ses dünyasına girince kısaltmalardan geçilmiyor. Bunlara kısaca değinelim ve detaylar için bazı bağlantılar verelim.

SA-CD (Super Audio CD), 90’ların sonunda Sony tarafından geliştirilmiş ve fikri mülkiyet hakkı Sony’e ait bir optik disk teknolojisi. SA-CD de kopya koruması var. Phillips de bu disk teknolojisinin ve markasının lisansörü. CD satan bir dükkana gittiğinizde fark etmeyebilirsiniz ama bugün 8000 adetlik bir SA-CD kataloğu mevcut. Teknolojik olarak SA-CD, CD’ye göre daha iyi ses kalitesi sağlayabiliyor. Ancak, çeşitli sebeplerden SA-CD piyasada yeterli ilgiyi görmedi.

DSD (Direct Stream Digital), Sony ve Phillips tarafından geliştirilen ve SACD üretiminde kullanılan bir sayısal/analog dönüştürme teknolojisi. DSD, açık bir format olup, dosyalarını satmak yada çalmak herhangi bir lisans gerektirmiyor. DSD’den başka bir yazımda kısaca bahsetmiştim. Eğer, SA-CD ve DSD konusunda detay isterseniz, http://sa-cd.net/ ve http://dsd-guide.com/ siteleri tavsiye ederim

DST (Direct Stream Transfer),DSD formatındaki bir dosyanın kayıpsız olarak sıkıştırılmış hali. DSD’ye göre depolama ve saklama hacmi bakımından avantajlı. Hani, CD’leri hiç sıkıştırmadan hard diske atarken WAV ama kayıpsız olarak sıkıştırdığımızda FLAC dosyası elde ediyoruz ya… onun gibi.

DXD (Digital eXtereme Definition), 352.8kHz/24bit ya da 384kHz/32bit gibi yüksek örnekleme frekansına sahip çok bit’li bir PCM formatı. Yani, DSD gibi tek bit’lik bir Delta/Sigma çevirim formatı değil. DXD dosyaları, benzer müziğin DSD64 versiyonuna göre yaklaşık 3,5 kat daha çok yer kaplıyor.

DSDIFF (Direct Stream Digital Interchange File Format) adından da anlaşıldığı üzere DSD dosyalarının saklanması için kullanılan dosya formatına verilen ad. Detaylar için buraya.

Bu noktada pratik bir bilgi verelim. DSDIFF dosyalarının uzantısı DFF‘dir. Bu dosyalar SA-CD disklerini oluşturmada kullanılan masterler için kullanılmaktadır. Bu kullanım itibarı ile ID3v2 etiketlerini desteklemezler. Yani, bilgisayardan müzik dinlemek için herhangi bir şekilde DFF dosyası edinirseniz, kullandığınız medya çalıcıda bu dosyaları etiketlemekte sorun yaşayacaksınız. Parçanın adı, türü, yılı, albüm resmi ilave etmek gibi işlemlerden bahsediyorum.

Peki, çözüm ne? Bilgisayardan yüksek çözünürlüklü DSD formatını dinlemek için uygun dosya türü DSF (DSD Stream File). DSF dosyaları ID3v2 etiketleme standardını destekliyor. DSF detayı için buraya.

2L – The Nordic Sound gibi bazı firmalar master kayıtlarını doğrudan 352.8 kHz ve 24 bit DXD ile yapıyorlar. Daha sonra bu kayıtları olduğu gibi yada başka formatlara çevirerek müşterilerine sunuyorlar. Kendi internet sitelerinde belirttiklerine göre DXD, 192kHz ve 96kHz PCM’den biraz daha iyi ses kalitesi sunuyor. Ancak, örnekleme frekansını 96kHz’den 48kHz’e doğru düşürdüğünüzde, ses kalitesinde düşme de daha çok fark ediliyor. Yine kendi sitelerinde belirttiklerine göre, DSD daha farklı bir renge sahip; daha yumuşak; ilginç bir şekilde kulağa çok hoş geliyor. Ama detay bakımından DXD’yi önde tutuyorlar.

İşin pratik yönü ile ilgili iki not: DXD, bir PCM türü olarak stüdyoda daha kolay edit edilebilir bir format. DSD’nin bu bakımdan bazı zorlukları var. Ayrıca, biz son kullanıcılar bakımından bakınca DXD daha fazla disk alanı gerektiriyor.

ikinci not ise dosya büyüklüğü ile ilgili. Şöyle bir hesap yapalım:

DXD: 24 bit * 352,8bin örnek/saniye = 8,4672 milyon bit/saniye.

DSD64: 2,822 milyon bit/saniye.

Görüldüğü üzere  352.8kHz/24bit DXD, DSD64’ün 3 katı veri akışına sahip.

The Nordic Sound sitesindeki örnek bir dosyanın değişik formatlardaki boyutlarına baktığımızda göreceğimiz üzere, 9:24 dakikalık bir müzik, DXD formatında 1.0GB yer kaplarken DFF (DSD64) formatında 274MB yer kaplıyor!

Benim tercihim, araya format değişimi sokmadan kayıt yapılan format ne ise o formatta dinlemek.

Burada bahsettiğim yüksek çözünürlüklü ses dosyalarını bilgisayardan çalmak için uygun bir medya çalıcı yazılım ve uygun bir DAC (Digital Analog Converter) cihazına ihtiyaç var. Başka bir yazı konusu…

Bunu beğen:

BeğenYükleniyor...

Digital Furniture Fair Nedir?

DFF; Dijital dünyanın avantajlarını kendi lehine çeviren mobilya üreticilerinin buluşma merkezidir. Burada bulunmak geleceğe yatırım yapmaktır. Online olarak iletişim imkanı sunan DFF ile dünyanın dört bir yanındaki hedef kitlenize kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Digital Furniture Fair, çevrimiçi mobilya fuar platformudur ancak sunduğu tüm avantajlar ile tam tanımı yapılabilir.

  • DFF dünya pazarına ulaşma imkanı sunar.
  • DFF marka bilinirliğinizi arttırma imkanı sunar.
  • DFF potansiyel müşteri kitlesine tüm dünya üzerinde ulaşma imkanı sunar.

Tüm dünyaya Türk mobilya üreticilerinin ne kadar uzman olduklarını göstermek için mutlaka sizde aramızda olmalısınız.

Detaylı bilgi ve Digital Furniture Fair’e katılım için; hemen www.digitalfurniturefair.com adresin ziyaret edin.

365 Gün Mobilya Fuarı

Dijital Furniture Fair, üreticinin dijital mülk sahibi olmasını sağlar.

Dünya pazarına açılmak isteyen ve bu noktada kendine bir alan arayan üreticiye geniş bir alan sunar.

Ortak pazar kullanımının avantajları da burada üreticiye destek sağlamaktadır. Ortak reklam bütçesi ile daha büyük bir etkileşim ağına sahip olunmasını sağlar.

DFF markaları arasında yerinizi aldığınızda etkileşim oranlarınızla birlikte satış oranlarınız da yükselişe geçecek!

Her gün fuarda olmak için www.dijitalfurniturefair.com adresini ziyaret ederek, bu global etkiye katılabilirsiniz.

Her Gün Mobilya Fuarı

Üreticinin ürünlerini görünür kılan Dijital Furniture Fair sisteminin işleyişi oldukça basit ve anlaşılır bir şekilde planlandı. Dijital Furniture Fair sistemine dahil olan üreticinin ürünleri iç mimarlar tarafından dizayn edilen mağazalarda 360 sanal video şeklinde sunulur. Kullanıcının ihtiyaçlarına cevap veren sunum teknikleri ile dünyanın dört bir yanında erişime açılan çevrimiçi fuarlara birçok güçlü marka ile birlikte katılım hakkı tanınır. Dünya pazarında marka kimliği ile yerini almak isteyen Türk üreticinin ilerleyişini destekleyen iletişim planı Dijital Furniture Fair ekibi tarafından hazırlanır.

Geç kalmadan güçlü markalarla dünya pazarındaki yerinizi almak için DFF ‘ye katılabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası