vaka kampı tusdata / Vaka Kampı > TUSDATA – TUS Hazirlik Merkezleri

Vaka Kampı Tusdata

vaka kampı tusdata

HAKİMİYETİNİZ ARTACAK&#;

Vaka kampı, hem TÜM TUS hem de vaka sorularındaki hakimiyetinizi artıracak, Sınav performansınızı geliştirecek ve soru çözme tekniklerindeki hakimiyetinizi artıracak.

EN GÜNCEL BİLGİLER

Textbooklar gözden geçirilerek güncellenmiş sorular Sınavda gelmesi olası Tüm vakaları kapsamaktadır.

SORUYA YAKLAŞIM TEKNİKLERİ

Vaka kampında her vaka, farklı sorularla ve farklı yönleriyle irdelenip sorulara özel yaklaşım teknikleri ile birlikte tartışılmaktadır.

5 gün, 50 saat, soru

5 günde soru; TUSDATA Mikrobiyoloji, Pediatri, Dahiliye, Küçük Stajlar ve Genel Cerrahi hocaları ile birlikte irdelenmekte, aynı zamanda vakalar farklı şekillerde sorulduğunda nasıl sorulabileceği tartışılacak, böylece soruya kadar soru çözmüş gibi olacaksınız.

5 ÖZEL KİTAPÇIK

Tüm sorular açıklamalarıyla birlikte kitapçık halinde kayıt yaptıran herkese verilecektir.

KİTAPÇIK SONLARINDA &#;SPOT ÖZET&#; BİLGİLER

Her branşın sonuna TUSDATA TUS KAMPI için hazırlanmış özet bilgiler içeren kitapçığından derleme yapılarak doktorların kolaylıkla istedikleri vakaları incelemeleri açısından kolaylık sağlayacak bilgileri eklenmiştir.

Vaka Soruları ile Soru Kitapçıkları baskısında tüm sorular yenilenmiştir.Satın almak için tıklayınız

TUS' da ayırıcı tanı bilgisi ve klinik birikim gerektiren vaka sorularının sayısı her sınavda artmaktadır. Bu sorulara yaklaşım özel teknikler gerektirmektedir.

Vaka kampı sizin vaka sorularınızdaki hakimiyetinizi artıracak ve başarınızı etkileyecek ve iyiyi daha iyi yapacaktır.

Vaka kampında her vaka için aşağıdaki gibi sorularla irdelenip birlikte tartışılacak ve unutulmaz bir program olacaktır.

Tüm sorular açıklamalarıyla birlikte kitapçık halinde kayıt yaptıran herkese verilecektir.

Bu sorular ve bunlar gibi yüzlercesini beş günde TUSDATA Mikrobiyoloji, Pediatri, Dahiliye, Kadın Doğum, Genel Cerrahi ve Küçük Stajlar hocaları ile birlikte çözerek, Vaka sorularındaki başarınızı artırmak istiyorsanız sizi de bekliyoruz.

VAKA SORU TİPLERİ

&#;Bu hastada en olası tanı aşağıdakilerden hangisidir?

&#; Bu hastada kesin tanı aşağıdakilerden hangisi ile konulur?

&#; Bu hastada bundan sonraki basamakta tanı için ilk istenmesi gereken tetkik aşağıdakilerden hangisidir?

&#; Bu hastada seçilecek ilk tedavi yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?

&#; Bu hastada en uygun tedavi yaklaşımı aşağıdakilerden hangisidir?

&#; Bu hastanın tedavisinde aşağıdakilerden hangisinin yapılması kontrendikedir?

&#; Bu hastalığa benzer tablo aşağıdakilerden hangisinde görülebilir?

VAKA SORU ÖRNEĞİ

MİKROBİYOLOJİ VAKA SORULARINA ÖRNEK

İki yaşındaki bir kız çocuk; öksürük, solunum zorluğu, ayaklarında şişme ve parmaklarında morarma yakınmaları ile acil servise getiriliyor. Hastanın yapılan muayenesinde taşikardi ve takipne ile birlikte ayak ve pretibial bölgede godet bırakan ödem, hepatomegali ve parmak uçlarında siyanoz varlığı dikkati çekiyor. Çekilen telekardiyografide kardiyomegali saptanıyor, EKG'de ise PR mesafesinde uzama görülüyor.

Tanımlanan klinik tabloya neden olabilen en olası viral etken aşağıdakilerden hangisidir?

A) Ekovirüs

B) Kokzaki B virüs

C) Sitomegalovirüs

D) Respiratuvar sinsisyal virüs

E) Mumps virüs

Tanımlanan klinik tablo miyokardit ile uyumludur. Miyokarditlerin en sık gerekçesi viral infeksiyonlardır. Viral miyokarditlerin de en sık etkeni, Coxsackie B virüsüdür. Birden gelişen kalp yetmezliği, taşikardi, kardiyomegali, hepatomegali ve siyanoz ile karakterizedir. İnfantlar tehdit altındadır. Mortalitesi yüksektir.

(Cevap B)

GENEL CERRAHİ VAKA SORULARINA ÖRNEK

On iki yaşında bir kız hasta kayak yaparken sol tarafını ağaca çarpıyor. Acile getirilen hastanın göğsünün sol alt tarafında, karnının üst kısmında ve sol omzunda ağrısı olduğunu belirtiyor.

Bu hastada en olası tanı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Kosta kırığı

B) Karaciğer yaralanması

C) Diafragma rüptürü

D) Dalak yaralanması

E) Mide rüptürü

Künt travmalardan sonra en sık yaralanan solid organ dalaktır. Gastrik rüptürde aynı klinik tobloya neden olur fakat çok nadirdir. Kosta kırığı omuz ağrısı funduszeue.info yaralanmalarından sonra diafram altında kan biriktiği için omuzda ağrı olur, bu yansıyan ağrıdır.

(Cevap D)

DAHİLİYE VAKA SORULARINA ÖRNEK

Akut myokard infarktüsü geçiren hastanın 35 gün sonra çekilen EKG'sinde V1-V4'de ST yüksekliği devam ediyor.

Bu hastada en olası tanı aşağıdakilerden hangisidir?

A)Serbest duvar rüptürü

B) Dressler sendromu

C) Erken perikardit

D) Anevrizma

E) Septum rüptürü

AMI geçiren bir hastada iki hafta geçmesine rağmen ST yüksekliği devam ediyorsa tanı sol ventrikül anevrizmasıdır. Anevrizmaya bağlı kalp yetmezliği,aritmi ve tromboembolik olaylar gelişebilir. Sol kalpten kaynaklanan trombusler genel olarak beyne gider.

(Cevap D)

PEDİATRİ VAKA SORULARINA ÖRNEK

Beş günlük bir yenidoğan konvülsiyon geçiriyor ve yoğun bakım ünitesinde izleme alınıyor.

Bu yenidoğanın prognozunu belirlemede en değerli inceleme yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?

A) EEG

B) Kranyal ultrasonografi

C) Manyetik rezonans incelemesi

D) Fizik muayene

E) BOS incelemesi

Yenidoğan konvülsiyonlarında prognozu belirleyen en önemli faktör konvülsiyon etyolojisidir. İnteriktal dönemde patolojik EEG saptanan çocukların %90'ında sekel gelişir. Serebral hareket bozukluğu, mental gerilik en sık görülen 2 sekeldir. Devam eden nöbetler, mikrosefali, sağırlık ve görme defektleri diğer sık sekellerdir.

(Cevap A)

KÜÇÜK STAJLAR VAKA SORULARINA ÖRNEK

Kırk üç yaşındaki erkek hasta şuuru kapalı halde acile getiriliyor. Tip II diyabeti olduğu öğrenilen hasta ağrılı uyaranla dahi gözünü açmıyor. Travma öyküsü saptanamayan hastanın kraniyal görüntülemesinde yer kaplayan kitleye rastanılmıyor ve beyin sapında hasar tespit edilemiyor. Hastaya vestibulokalorik test planlanıyor.

Bu hastanın sağ dış kulak yoluna soğuk su lavajı yapıldığında gözlerde saptanacak hareket aşağıdakilerden hangisi ile uyumludur?

A) Aynı tarafa deviasyon

B) Karşı tarafa deviasyon

C) Aynı tarafa nistagmus

D) Karşı tarafa nistagmus

E) Gözlerde hareketsizlik

Muhtemelen hastada metabolik koma durumu mevcut, (tip 2 diyabete bağlı diyabetik ketoasidoz gibi). Hastada beyin sapının sağlam olduğu özellikle vurgulanmış&#; Okulosefalik refleksle alınan cevaplar şüpheli olduğunda veya boyunun hareket ettirilmesi sakıncalı olduğunda (kafa travması, servikal, spinal travma) kalorik testte (okulovestibuler refleks) aynı tür bilgiyi verir. Dış kulak yoluna kateterle 10 cc. buzlu su enjekte edilir. Beyin sapı sağlamsa aynı tarafa gözlerin konjuge deviasyonu gözlenir.

(Cevap A)

TUSDATA'DA ONLINE EĞİTİM




KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI İLE KULLANIM VE GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ

İzlemekte olduğunuz bu videonun tüm telif hakları sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca Tus-Data A.Ş.’ye ait olup her hangi bir şekilde işlenmesi, çoğaltılması, yayılması, 3. şahıslara iletilmesi yasaktır. Söz konusu video kişiye özel bir şekilde meydana getirilmiş olup video süresince görünen ve görünmeyen alanlarda izleyen kişinin TC kimlik numarası mevcuttur. Başkalarına aktarılması halinde videoyu kimin verdiği açıkça anlaşılacak ve gerekli yasal takibat yapılacaktır.

Videonun hukuka aykırı bir şekilde işlenmesi, çoğaltılması, yayılması, 3. şahıslara iletilmesi durumunda Tus-Data A.Ş. her türlü cezai ve hukuki yollara başvurma hakkına sahiptir.

Videoyu bu şartlar altında izleyen kişi, kişisel verilerinin işlenmesini, hukuka aykırı bir durum söz konusu olması durumunda verilerinin yasal mercilerle paylaşılmasını, her türlü hukuki yaptırımı bilmekte ve kabul etmektedir.


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası