işkembe yapımı tarifi / İşkembe çorbası tarifi: İşkembe çorbası nasıl yapılır? - Mutfak Tüyoları

Işkembe Yapımı Tarifi

işkembe yapımı tarifi

İşkembe Çorbası Yapımı

İşkembe Çorbası Yapımı için,

Öncelikle işkembe sirkeli ve karbonatlı ılık suyun içinde 5 dk. bekletilir (fazla bekletilirse sertleşebilir)

Daha sonra kez güzelce yıkanır.

Düdüklü tencereye kuzu işkembe ve 1. 5 lt. su koyularak 30 dk. haşlanır.  

Haşlama suyu çorbada kullanmak için bekletilir.

Haşlanan işkembe kesme tahtasına alınarak ince ince doğranır.

Geniş bir tencereye sıvı yağ ve tereyağ koyulur.

Üzerine doğranan işkembe eklenir. 5 dk. kadar kavrulur.

Kavrulan işkembenin üzerine suyu ilave edilir kaynamaya bırakılır.

Ayrı bir kapta terbiyesi için yoğurt un yumurta sarısı çırpılır, kaynayan çorbanın üzerine sürekli karıştırarak yavaş yavaş eklenir.

Bu şekilde sürekli karıştırarak 10 dk. daha pişirilir.

Çorbayı ocaktan indirmeden tuz ve ezilmiş sarımsak ilave edilir (dilerseniz sarımsağı servis yaparken ekleyebilirsiniz)

İşkembe Çorbası hazır.

Afiyet olsun!



Lokanta Usülü İşkembe Çorbası Tarifi - Chef Oktay Usta'dan

Malzeme listesi;

  • 1 kilo İşkembe
  • 1 su bardağı et suyu
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 limon
  • 2 defne yaprağı
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı toz biber
  • diş sarımsak
  • 1 yumurta sarısı
  • Sirke

Yapılışı;

sirkeli su ile işkembeyi önce yıkıyorum. Daha sonra düdükle tencere içerisine işkembe, soğan, sarımsak ve defne yaprağını alıyoruz ve lokum gibi olana kadar pişiriyoruz. 1 litre su ile yaklaşık 1 saat 15 dk pişirdim. Soğumuş olan işkembeyi küp küp doğruyoruz. Ocağın altını yakıyoruz. Tereyağı ve unu alıp kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. 1 bardak soğuk su verip çırpma teli ile karıştırıyoruz. Daha sonra 1 litre sıcak su ekliyoruz. Düdüklü tenceredeki kalan suyu da ekliyoruz. Pişirdiğimiz işkembeleri de ekliyoruz. Tuzunu da ekliyoruz. Kaynadıktan sonra bir karıştırma kabında yoğurt, limon ve yumurta sarısı ile terbiyesini hazırlıyoruz. Daha sonra bir kepçe sıcak sudan verip ılık terbiyeyi çorbaya döküyoruz. Üzerine toz biberli sos hazırlıyoruz.

Afiyet olsun.

Back to blog

En kolay terbiyeli işkembe çorbası nasıl yapılır? İşkembe pişirmenin kolay yolları

En kolay terbiyeli işkembe çorbası nasıl yapılır? İşkembe pişirmenin kolay yolları

Tarihi Osmanlı'ya kadar dayanan işkembe çorbası Türkiye'nin birçok ilinde meşhur hale gelmiştir. Sığır işkembesinden yapılan bu çorba, tadı bir yana faydaları uzman doktorları tarafından sürekli önerilmektedir. Peki evde işkembe çorbası nasıl yapılır ve işkembe evde nasıl temizlenir? Cevabı haberimizin detaylarında

Küçükbaş ve büyükbaş havanların sağlığa faydalı birçok bölgesi bulunur. Türk mutfağında en çok tüketilen hayvan ürünlerinden birisi olan işkembe, pek çok kişi tarafından da sevilerek tüketilmektedir. İşkembe denildiği zaman akıllara ilk olarak insan sağlığına pek çok yararı olan işkembe çorbası gelse de işkembeden yapılan çok sayıda yemek tarifleri de bulunmaktadır. Siz de faydaları saymakla bitmeyen işkembe çorbasının tarifini merak ediyorsanız yazımıza göz gezdirebilirsiniz.

İŞKEMBE ÇORBASININ FAYDALARI;

  • - İşkembe çorbasının önemli faydalarından birisi de bağışıklık sistemine olan katkılarıdır. Kalsiyum, magnezyum, fosfor ve demir açısından zengin olan işkembe çorbası ile enfeksiyon hastalıklarından korunmak mümkün olabiliyor. Vücut direncini yükseltici etkiler gösterir.
  • - İşkembe çorbası, içeriğindeki bol miktarda kalsiyumla, kas ve kemik yapılarını destekler. Kemiklerin daha sağlam olmasına olanak sunar. Kas kütlelerinin daha iyi şekilde gelişmesi isteniyorsa, işkembe çorbası tüketilebilir.

  • - Antioksidan içerikli olan işkembe çorbası, kanserden korunmak için tüketilebilir. Uzmanlar, işkembe çorbasının temiz ve iyi pişirilmiş şekilde hazırlanmış olmasını tavsiye ederler. Düzenli tüketimi durumunda, vücudu bakteri ve virüslerden arındırır.
  • - İşkembe çorbası genellikle sabah ve gece saatlerinde tüketilen çorbadır. Tok tutma özelliği olan işkembe çorbası, enerji verme konusunda oldukça etkilidir. Mideyi yormayan işkembe çorbası, uzun süre açlık hissi uyandırmadığından tercih edilebilir.

PEKİ İŞKEMBE ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Muhteşem bir protein kaynağı olan işkembe, düşük yağ oranıyla yüksek lif içeren kalsiyumca zengin bir besindir. İçerdiği vitamin ve mineral miktarına göre düşük kalorili olan işkembe çorbası bağışıklık sistemini güçlendirerek, özellikle grip, soğuk algınlığı gibi üst solunum yolları enfeksiyonlarına yakalanma riskini azaltır. Günlük olarak tükettiğinizde B12 vitamini ihtiyacınızı karşılamaya yetecektir.  Genellikle halk arasında kolesterolü yükselttiği düşünülse de 80 gram pişmiş işkembe mg kolesterol içerir. Bir yetişkinin alabileceği sağlıklı maksimum kolesterol miktarı ise mg’dır. Bu yüzden gönül rahatlığı ile içebilirsiniz. Tadı damaklarda iz bırakacak ve alışkanlık yapan işkembe çorbasını evde pratik bir şekilde de hazırlayabilirsiniz. Nasıl mı? Tarifi haberimizde

İşkembe nasıl temizlenir? Kolay işkembe temizlemenin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERİşkembe nasıl temizlenir? Kolay işkembe temizlemenin püf noktaları

TERBİYELİ İŞKEMBE ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilogram işkembe
3 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı su
7 diş sarımsak
yemek kaşığı pul biber
Sirke
1 limon suyu

Kelle nasıl ütülür ve temizlenir? Kelle paça çorbası tarifiİLİŞKİLİ HABERKelle nasıl ütülür ve temizlenir? Kelle paça çorbası tarifi

YAPILIŞI

  • Temizlenmiş işkembeyi önce sıcak su sonra soğuk suyun içerisinde bol su ile güzelce yıkayın.
  • Daha sonra tencerenin içerisinde kaynayana kadar pişirin ve kaynayan suyunu döküp tekrar güzelce yıkadıktan sonra düdüklü tencerede en az 1 saat ortalama saat pişirin. 
  • İşkembe haşlanırken terbiyesini hazırlayabilirsiniz. Önce 3 yumurtanın sarısını çırpıp sonra 2 yemek kaşığı yoğurt ve suyu ekleyerek kenara alın.

  • Ardından pişen işkembe soğuduktan sonra istediğiniz büyüklükte doğrayın. İkinci kez pişen işkembe suyunun içerisine doğranmış işkembeleri ekleyin.
  • Bir taşım kaynadıktan sonra yavaş yavaş terbiyeyi içerisine ekleyin. dakika sonra ocağın altını tamamen kapatabilirsiniz.
  • Limon, sirke ve sarımsak sosu ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası