ezel akay eşi / Cici anneyle gezi - Son Dakika Haberler

Ezel Akay Eşi

ezel akay eşi

Ezel Akay kimdir, Ezel Akay, 20 Ocak tarihinde Bursa, İnegöl&#;de doğmuştur. Müzisyen olan Ender Akay adında kardeşi vardır. Oyuncu Selen Seyven yeğenidir.

Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi&#;nden mezun olduktan sonra Amerika&#;da Villanova Üniversitesi&#;nde tiyatro öğrenimi gördü.

Film prodüksiyonu sektörüne girmeden önce reklam metin yazarlığı, tiyatro yönetmenliği ve oyunculuğu, yapım asistanlığı ve amirliği yaptı.

yılında kurduğu “İstisnai Filmler ve Reklamlar” (İFR) Yapım şirketi&#;nin kurucu ortağı olarak reklam filmlerinde yönetmenlik yaptı. İlk olarak da yılında Derviş Zaim&#;in ‘Tabutta Rpımını üstlendi. Daha sonra genel yapım sorumlusu olduğu ve yönetmenliğini Yeşim Ustaoğlu&#;nun yaptığı “Güneşe Yolculuk” filmi Berlin Film Festivali de dahil yerel ve uluslararası birçok festivalde ödül kazandı.

“İş Bankası-Sağduyu”, “İş Bankası-Atatürk”, “Telsim-Çıldıran Müdür” filmlerinin ve son dönemde de “Kredi Kart-Migros”, “Mio-Türkiye&#;ye Doğan Temizlik Güneşi”, “Pimapen” ve “Microsoft-Korsan Yazılım” gibi son dönem filmlerinin de yer aldığı &#;den fazla reklam filmine yönetmen olarak imza attı.

Ezel Akay, yılında yapımı gerçekleştirilen ve yönetmenliğini Semir Aslanyürek&#;in üstlendiği, başrollerini Hülya Koçyiğit, Tuncel Kurtiz ve Aykut Oray‘ın paylaştığı “Şellale” filminin de yapımcılığının yanı sıra filmde bir de rol almıştır.

Ezel Akay, yılında yapımı tamamlanan Ahmet Uluçay&#;ın yönettiği, yurtiçi ve yurtdışı festivallerde birçok ödül kazanan “Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak” adlı sinema filminin de genel yapım sorumluluğunu üstlendi.

Ezel Akay, yılında başrollerini Haluk Bilginer, Özcan Deniz ve Demet Akbağ&#;ın paylaştıkları, Levent Kazak&#;ın senaryosunu yazdığı, “Neredesin Firuze” filmiyle de yönetmenliğini üstlendiği ilk uzun metrajlı sinema filmine imzasını attı.

yılında vizyona giren yönetmenliğini yaptığı “Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü&#; adlı sinema filminin senaryosunu Levent Kazak ile birlikte yazdı. Haluk Bilginer, Beyazıt Öztürk, Şebnem Dönmez, Güven Kıraç, Levent Kazak, Ayşe Tolga, Ayşen Gruda, Serdar Gökhan&#;ın oynadığı bu film sonrasında filmin yapım bütçesi ve yapım sonrası müstakbel kazanç ile ilgili öylesine fahiş bir hata yapılmış ki; Ezel Akay&#;ın sahibi olduğu “İstisnai Filmler ve Reklamlar” (İFR) Yapım şirketi iflas ederek kapandı. Borçları nedeni ilede icralara maruz kaldı.

Ezel Akay&#;ın ilk evliliğinden doğumlu Hasan adında bir oğlu vardır.

Ezel Akay, 20 Ağustos tarihinde Şebnem Dönmez ile ikinci evliliğini yaptı. Şubat tarihinde boşandı.

Ödülleri :
&#; Adana Altın Koza Film Şenliği &#; En İyi Senaryo, Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?

&#; Adana Altın Koza Film Şenliği &#; En İyi Yönetmen Ödülü, Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?

Filmleri ve Dizileri :
Yönetmen :
&#; F Tipi Film (Sinema Filmi)
&#; 7 Kocalı Hürmüz (Sinema Filmi)
&#; Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü (Sinema Filmi)
&#; Neredesin Firuze (Sinema Filmi)

Senaryo :
&#; Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü (Sinema Filmi)

Yapımcı :
&#; Adem&#;in Trenleri (Yönetici Yapımcı) (Sinema Filmi)
&#; Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü (Sinema Filmi)
&#; Neredesin Firuze (Yönetici Yapımcı) (Sinema Filmi)
&#; Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak (Yönetici Yapımcı) (Sinema Filmi)
&#; Şellale (Sinema Filmi)
&#; Güneşe Yolculuk (Sinema Filmi)
&#; Tabutta Rövaşata (Sinema Filmi)

Oyuncu :
&#; Rimolar ve Zimolar Kasabada Barış (seslendirme) (Sinema Filmi)
&#; Galip Derviş (Hamdi Dönmez) (Konuk oyuncu) (TV Dizisi)
&#; F Tipi Film (Sinema Filmi)
&#; Toprağın Çocukları (Hakim) (Sinema Filmi)
&#; 7 Kocalı Hürmüz (Redif Çavuşu Mehmet Ali) (Sinema Filmi)
&#; Kötüler Konağı (Recep Akyüz Amirim) (TV Filmi)
&#; Sözün Bittiği Yer (Doktor) (Sinema Filmi)
&#; Hicran Sokağı (Niyazi) (Sinema Filmi)
&#; Adem&#;in Trenleri (Tilki Hasan) (Sinema Filmi)
&#; Eve Giden Yol (Kel Ömer) (Sinema Filmi)
&#; The Net (Sinema Filmi)
&#; Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü(Eşrefoğlu Süleyman Bey) (Sinema Filmi)
&#; Hırsız Var! (Ahçıbaşı) (Sinema Filmi)
&#; Şellale (Kasap Callud) (Sinema Filmi)
&#; Yeşil Işık (Sinema Filmi)
&#; Filler ve Çimen (CIA Ajanı) (Sinema Filmi)

Yapım Ekibi :
&#; Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam (Proje Tasarım) (TV Dizisi)

Yönetmen Ekibi :
&#; Adem&#;in Trenleri (2. Yönetmen) (Sinema Filmi)

Ezel Akay Kimdir? Ezel Akay nereli? Ezel Akay hangi dizi ve filmlerde rol aldı? Tüm bu soruların yanıtları yazımızda sizlerle!

20 Ocak tarihinde İnegöl&#;de dünyaya gelen Ezel Akay, hem oyuncu hem de yönetmendir. Ezop adıyla da bilinen Akay, yılından beri ekranlardadır.ezel akay resmi

Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi&#;nden mezun olan oyuncu Amerika&#;ya oyunculuk eğitimi almaya gitmiştir. Villanova Üniversitesi&#;nde oyunculuk eğitimi almıştır.

Pek çok reklam filminin ( reklam filmi) yönetmenliğini yapmış olan Ezel Akay, İFR&#;nin kurucu ortaklarından biridir.

&#;Tabutta Rövaşata&#; filminin yapımcılığını üstlenmiş olan Akay, &#;Güneşe Yolculuk&#; filminin de yapımcılığını yaptı. Bu iki filmde hem ülkemizde hem de yurt dışında ödüller aldı.

yılında &#;Şellale&#; adlı filmde rol alan Akay, yılında &#;Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak&#; filminin yapım sorumlusu olarak yer aldı. Yine aynı yıl Haluk Bilginer&#;in kadrosunda olduğu &#;Neredesin Firuze&#; filminin yönetmen koltuğunda oturdu.ezel akay kimdir resmi

yılında &#;Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?&#; filminde yine yönetmenliği üstlenen Akay,  yılında &#;7 Kocalı Hürmüz&#; filmini de yönetti.

Sadece oyuncu ve yönetmen olmayan aynı zamanda yazar da olan Ezel Akay, Haldun Çubukçu ile &#;Yargu&#; adlı eseri kaleme almıştır.

Ezel Akay Yarım Kalan Aşklar Dairesi adlı dizinin oyuncu kadrosundadır.

Ezel Akay Dizileri ve Filmleri

  • Yarım Kalan Aşklar Dairesi &#;
  • Galip Derviş (Hamdi Dönmez) &#;
  • F Tipi Film &#;
  • Toprağın Çocukları (Hakim) &#;
  • 7 Kocalı Hürmüz (Redif Çavuşu Mehmet Ali) &#;
  • Kötüler Konağı (Recep) &#;
  • Sözün Bittiği Yer &#;
  • Hicran Sokağı (Niyazi) &#;
  • Adem&#;in Trenleri (Tilki Hasan) &#;
  • Eve Giden Giden Yol (Kel Ömer) &#;
  • The Net &#;
  • Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? (Süleyman Bey) &#;
  • Hırsız Var &#;
  • Şellale (Kasap) &#;
  • Yeşil Işık &#;
  • Filler ve Çimen &#;

Ezel Akay Eşi

yılında Şebnem Dönmez ile evlenen Akay, yılında boşanmıştır.

Ezel Akay Oğlu

doğumlu Hasan Eflatun adında bir oğlu vardır.

Ezel Akay Kardeşi

Ender Akay kardeşidir. Ender Akay müzisyen olarak çalışmaktadır.

Ezel Akay Yeğeni

Oyuncu Selen Sevgen oyuncunun yeğenidir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası