apple watch müzik dinlemek / Apple Watch’ta müzik çalma, Apple Watch Yardım

Apple Watch Müzik Dinlemek

apple watch müzik dinlemek

Şarkı dinlemekten keyif alan pek çok iPhone kullanıcısı Apple Watch'a müzik ekleme işleminin nasıl yapıldığını merak ediyor. Bu rehberde watchOS işletim sistemine sahip akıllı saate nasıl şarkı ekleneceğini açıkladık.

Apple Watch'a şarkı eklediğiniz takdirde iPhone'unuz yanınızda olmasa bile müzik dinleyebilmeniz mümkün. Yalnızca birkaç adım uygulayarak Apple Watch cihazına şarkı ekleme işlemini tamamlayabilirsiniz. Peki, bu işlemi gerçekleştirmek için hangi adımları sırasıyla uygulama kgerekiyor?

Apple Watch'a Müzik Ekleme Adımları

  • iPhone'dan Apple Watch uygulamasına girin.
  • Saatim'i seçin.
  • Müzik yazısına dokunun.
  • "Müzik Ekle" seçeneğini seçin.
  • Albüm veya liste seçin.

En iyi akıllı saatler arasında yer alan Apple Watch üzerinden şarkı dinleyebilme imkânına sahipsiniz. iPhone'unuzda bulunan şarkıları akıllı saate aktarabilmeniz de mümkün. Bunun için ilk olarak iOS işletim sistemine sahip olan iPhone'unuzdan Apple Watch uygulamasını açın.

Uygulamayı açtıktan sonra Saatim yazısına dokunun. Bir sonraki adımda Müzik yazısına dokunmanız gerekiyor. Açılan sayfada "Listeler ve Albümler" bölümünün altında konumlanan "Müzik Ekle" seçeneğini seçin.

"Müzik Ekle" seçeneğini seçtikten hemen sonra akıllı saatinize eklemek istediğiniz albümleri veya listeleri seçmeniz gerekiyor. Bu işlemi uyguladığınızda müzik aktarma işlemi gerçekleşecektir. Apple Watch'ta dinlemek istediğiniz müziklerin yer aldığı bir liste oluşturmak için iPhone'da yüklü olan Müzik uygulamasını kullanabilirsiniz.

WatchOS ve daha üzeri sürümlerde müzikler, akıllı saat iPhone'un yakınında konumlanırken eklenir. WatchOS işletim sisteminin eski versiyonlarında Apple Watch'ın güç kaynağına da bağlı olması gerekiyor.

Apple Watch Kullanarak Şarkı Ekleme Adımları

  • Akıllı saatten Müzik uygulamasına girin.
  • "Şimdi Dinle" ya da "Ara" butonuna basın.
  • Eklemek istediğiniz müziği görüntüleyin.
  • Bir listeyi veya albümü seçin.
  • Üç nokta simgesine basın.
  • "Arşiv'e Ekle" seçeneğini seçin.
  • Müzikleri saate indirmek için üç nokta simgesine basın.
  • "İndir" butonuna dokunun.

Apple Music isimli popüler dijital müzik platformuna aboneyseniz Apple Watch cihazınızı kullanarak müzik ekleme imkânına sahipsiniz. Bunun için öncelikle akıllı saatten Müzik uygulamasını açın. Bir sonraki adımda "Şimdi Dinle" ya da "Ara" butonuna basın.

Söz konusu işlemin ardından cihaza eklemek istediğiniz şarkıyı görüntüleyin. Bir listeyi ya da albümü seçin ve üç nokta simgesine dokunun. Daha sonra "Arşiv'e Ekle" seçeneğini seçin. Şarkıları akıllı saate indirebilmek için üç nokta simgesini seçin ve "İndir" butonuna basın.

Apple Watch'ta müzik saklama imkanı, orijinal Apple Watch modelinden bu yana bir gerçeklik olmasına rağmen, çok az kişi bu işlevden en iyi şekilde nasıl yararlanılacağını biliyor. Pek çoğu, Apple'ın AirPod'larından Çin köşesindeki mağazalara kadar her tür Bluetooth kulaklığın Apple Watch'a bağlanabileceğini bilmiyor. Saatinize nasıl müzik koyacağınızı bilmek ister misiniz? Her zamanki Bluetooth kulaklığınızla Apple Watch'unuzdaki müziğin keyfini çıkarmak ister misiniz? Bunu yapmak için bilmeniz gereken her şeyi, resimler ve videolarla ayrıntılı olarak açıklıyoruz.

Indeks

Apple Watch için Bluetooth kulaklık

Apple Watch'unuzla müzik dinlemek için yapmanız gereken ilk şey bir çift kulaklık bağlamaktır. Apple saat, herhangi bir akıllı telefon gibi çalışır ve saatin kendisinden Ayarlar menüsüne erişerek bir Bluetooth kulaklığı bağlayabilirsiniz. AirPods kullanırsanız, işler çok daha kolay olacaktır. Apple kulaklıkları iPhone'unuzla eşleştirdiğinizde, bunlar otomatik olarak Apple Watch'unuzla eşleştirilecektir. çok.

Herhangi bir bluetooth kulaklığı bağlamak için kurma koluna tıklayın ve saat ayarlarına gitmek için dişli çark simgesine tıklayın. Bluetooth menüsüne girin ve orada Apple Watch'unuzla eşleştirilmiş tüm cihazları göreceksiniz. Geleneksel kulaklıklar eklemek istiyorsanız, bunları eşleştirme moduna geçirmelisiniz.Bu makaleye eşlik eden videoda da görebileceğiniz gibi, genellikle kulaklığın LED'i yanıp sönene kadar güç düğmesine birkaç saniye basılarak elde edilir. Apple Watch'unuzdaki kulaklıkları seçtiğinizde eşleştirilecek ve kullanıma hazır olacaklar.

Zaten eşleştirilmiş kulaklıkları kullanmak için, bunları watchOS kontrol merkezini kullanarak seçmelisiniz.. Saatin ana ekranından, yapılandırdığınız herhangi bir yüze aşağıdan yukarıya doğru kaydırın ve AirPlay simgesine tıklayın. Bağladığınız kulaklıklar görünecek ve yalnızca istediğiniz kulaklıklara tıklayarak seçmeniz gerekecek.

Apple Watch'unuzda müzik dinleme

Saatimizle müzik dinleyebilmek için her şeyi zaten yapılandırdık. İşte bunu yapmanın iki yolu: Apple Watch'umuzu bir kontrol düğmesi olarak veya ana müzik kaynağıyla kullanma.

Youtube kanalımıza abone olun

  • Birincisi, Apple Watch'u bir köprü olarak kullanmak,  yaptığımız şey müziği gerçekten Apple Watch'umuzla kontrol etmek, ancak kaynak iPhone'umuz. Spotify'ın şu anda Apple Watch için bir uygulaması olmadığından, hem Apple Music hem de Spotify bunu yapmanıza izin verir, ancak farklılıklarla.
  • Diğer bir yol, Apple Watch'u müzik kaynağı olarak kullanmak ve 8 GB dahili depolama alanını kullanmaktır. Spotify'ın yine Apple Watch için bir uygulaması olmadığı için bu sadece Apple Music ile mümkündür.Görünüşe göre yakında buna izin verecek bir üçüncü taraf uygulaması olacak.

Apple Music'i Apple Watch'unuzdan kontrol edin

Apple Music uygulaması, dinlemek istediğimiz şarkıları seçebileceğimiz, bunları favori olarak işaretleyebileceğimiz veya çalmak istediğimiz albümleri veya listeleri seçebileceğimiz Apple Watch uygulamasına sahiptir. Oynatmayı ilerletin, geri sarın, duraklatın ve yeniden başlatın, kitaplığınıza ekleyin, rastgele oynatma modları ayarlayın Müzik uygulamasını neredeyse belirsiz bir şekilde saatimizde veya iPhone'da kullanabiliyoruz.

Apple Watch'ta Spotify

Spotify ile işler değiştiğinden, oynatmayı kontrol etmek için kullanılan Apple Watch'taki «Şimdi geliyor» uygulamasını kullanmak zorunda kalacağız. iPhone'umuzda kullanılan herhangi bir ses uygulamasının, hatta podcast uygulamalarının. Bu uygulama, ses kontrolüne ek olarak ilerlemek, geri sarmak, duraklatmak ve yeniden başlatmak için bize birkaç kontrolden fazlasını sunar. Albüm veya çalma listesi seçemeyeceğiz, bu yüzden bunun için iPhone'u cebimizden çıkarmamız gerekecek.

Apple Watch'ta Müziği Senkronize Etme

Ama Apple Watch'un 8GB depolama kapasitesine sahip olduğunu da söylemiştik ve şimdi bunu kullanacağız. Maksimum 2GB ile Apple saatine müzik aktarabiliriz. Bunu yapmanın yolu biraz ilkel, çünkü çok fazla alternatif yok: sadece tek bir oynatma listesi geçebiliriz ve bu bir oynatma listesi olmalı ve en fazla 2 GB olmalıdır. Gördüğünüz gibi Apple bu sefer bize pek çok alternatif vermiş değil ve umarız iOS 11 ve watchOS 4 bu konuda bir şeyler değiştirir.

Apple Watch'umuza bir çalma listesi geçirmek için Saat uygulamasını açmalı, Müzik menüsüne tıklamalı ve eklemek istediğimiz çalma listesini seçmeliyiz. Şarkı sayısına bağlı olarak 2GB sınırını başka bir sınır için değiştirmek istersek bunu da yapabiliriz. Liste seçildikten sonra, şarj cihazına bağlanması gereken saat ile senkronize olmasını beklememiz gerekecek.. Yavaş bir süreçtir ve listenin büyüklüğüne bağlı olarak, tüm müziğin Apple Watch'a aktarılması için bir saat veya daha uzun bir süre hakkında konuşuyor olabiliriz.

İPhone olmadan Apple Watch'ta müzik dinleyebilir misiniz?

Apple Watch'umuzda zaten müzik var ve iPhone'u yanımızda taşımak zorunda kalmadan yarışa çıkmak, koşarken bizi neşelendirmek için özel olarak tasarlanmış çalma listemizin tadını çıkarmak istiyoruz. Apple Watch'umuzda Müzik uygulamasını açıyoruz, saat ekranında biraz aşağı kaydırıyoruz ve bir iPhone ve müziğin kaynağını seçmek için bir Apple Watch görünecek. Belli ki Apple Watch'u seçtik ve oynamaya başladık. Kulaklıklarımızı bağlamazsak, saatin kendisi bizden onları bağlamamızı isteyecek ve oynatma başlayacaktır.

Geliştirilebilir ama ilginç bir işlev

Apple Watch'umuzdan müzik dinlemek, iPhone'u yanımızda taşımak istemediğimiz zamanlar, örneğin egzersiz yaparken çok kullanışlı bir seçenektir. 2GB'lık depolama alanı, bize birkaç saatlik favori müziğimizin keyfini çıkarmak için fazlasıyla yeterli alan sağlıyor. Bu işlev, Spotify gibi üçüncü taraf uygulamalar tarafından da kullanılabilir, ancak Apple saati için uygulamasını başlatmak konusunda isteksizdir.. Ancak, bu senkronizasyon için çalma listelerini kullanmak zorunda olmamız ve yukarıda tek bir listeyle sınırlı olmamız, Apple'ın iOS 11 ve watchOS 4'teki sonraki güncellemelerle bu yönü iyileştirmesi gerektiğini açıkça gösteriyor.

İyileştirilmesi gereken bir diğer nokta, senkronizasyon için gereken süre veya Apple Watch'un gerçekleşmesi için şarj edilmesi gerekliliğidir. Ancak var olan tüm olumsuz noktalara rağmen, iPhone'umuz olmadan müzik dinleyebiliyor olmamız çok faydalı bir şey.Ve Apple Watch Series 2'nin entegre GPS'e sahip olduğunu da hesaba katarsak, en azından Apple Watch'un iPhone'dan bağımsız bir şey olabileceğini kısa bir süreliğine de olsa söyleyebiliriz.


Apple Watch Üzerinden iPhone Olmadan da Spotify Dinleyebileceksiniz

Dünyanın en popüler çevrimiçi müzik yayın servislerinin başında gelen Spotify, Apple Watch için yıllardır bir uygulamaya sahip olsa da bu uygulama, bir iPhone’dan bağımsız bir şekilde kullanılamıyordu. Bir başka deyişle Apple Watch için Spotify uygulamasıyla sadece Spotify’ın iPhone uygulamasında çalan müzikleri kontrol edebiliyordunuz.

Bugün yeni bir açıklama gerçekleştiren Spotify, Apple Watch uygulamasının ‘nihayet’ iPhone’dan bağımsız müzik akışını desteklediğini duyurdu. Böylece Apple Watch kullanıcıları, akıllı saatlerini Bluetooth ile kablosuz kulaklıklarına bağlayarak hücresel veri ya da Wi-Fi ağı kullanarak bir iPhone’a ihtiyaç duymadan müzik dinleyebilirler.

spotify apple watch

TechCrunch'a konuyla ilgili açıklamalarda bulunan bir Spotify sözcüsü, Apple Watch için Spotify’da bağımsız müzik akışı desteğinin bugün itibarıyla yayına girdiğini ifade etse de özellik henüz tüm kullanıcılara ulaşmamış durumda. Her halükarda Spotify uygulamasını şimdiden indirmek için buraya tıklayarak App Store sayfasına ulaşabilirsiniz.

Bu arada, Spotify’ın Apple Watch uygulaması her ne kadar artık iPhone’dan bağımsız bir şekilde de müzik akışı sunabiliyor olsa da Spotify henüz çevrimdışı müzik dinleme desteği sunmamış durumda. Dolayısı ile Apple Watch üzerinden Spotify uygulamasında müzik dinlemek için bir hücresel ağa ya da Wi-Fi’ye bağlanmanız gerekecek.

Kaynak : seafoodplus.info

Apple Watch Ultra üzerinde müzik çalma

Müzik çalarken, sırada yaklaşan parçaların listesini görebilirsiniz.

  1. Apple Watch Ultra aygıtınızda Müzik uygulamasını açın.

  2. Bir albümü veya listeyi çalın, sonra Sıra düğmesi simgesine dokunun.

  3. Sıradaki bir parçayı çalmak için dokunun.

Otomatik Çal, saptanmış olarak çaldığınıza benzer müzikleri sıranın sonuna ekler. Otomatik Çal’ı kapatmak için Otomatik Çal düğmesi simgesine dokunun.

Not: Apple kimliğinizi kullanan bir aygıtta (örneğin Apple Watch Ultra aygıtında) Otomatik Çal’ı kapattığınızda yalnızca o aygıtta kapatılır. Otomatik Çal, diğer aygıtlarda kapatılana kadar kullanılmaya devam eder.

Seçtiğiniz müzikleri sıraya eklemek için parçada, listede veya albümde sola kaydırın, Daha Fazla düğmesi simgesine dokunun, Sıradaki Yap’a ya da En Son Çal’a dokunun. En son çalmak için seçtiğiniz müzik, sıranın en sonuna eklenir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir