restaurant cafe isimleri / Restoran İsimleri (Türkçe ve İngilizce) - Menü Burada

Restaurant Cafe Isimleri

restaurant cafe isimleri

Kafe İsmi Bulucu

Yeni bir iş kurma konusunda çalışmalarınızı tamamladınız ve bir kafe açmaya karar verdiniz. Hazırlıklara başlayacaksınız ancak önemli bir konu var. Kafenin ismi ne olacak? İşte bu önemli konuda kafe ismi bulucu aracımız ve birbirinden değerli tavsiyelerle sizinleyiz.

Kafenize Nasıl İsim Verirsiniz?

Müşterilerinizi etkilemenin ilk yolu şüphesiz kafenize bulacağınız isimdir. Zira toplumumuzda ilk intibanın ne kadar önemli olduğunu anlatmaya gerek yok. Bunu yaparken kafenizdeki ürünlerle ilgili bilgi verebilir, dikkat çekici kelimeler seçerek müşterilerinizin ilgisini çekebilir ya da onlara ters köşe yapabilirsiniz.  

Kafenizi adlandırmak için dört adımda size rehberlik edeceğiz. Ancak öncelikle fikir vermesi açısından yukarıda bulunan Kafe İsmi Oluşturucu ile belirlediğimiz 20 örnek kafe ismini inceleyelim.

20 Adet Örnek Kafe İsmi Alternatifi

İsim oluşturma aracımız ile bulduğumuz daha önce duyulmamış ve İngilizce kelimelerden oluşan 20 adet örnek cafe ismi önerisi aşağıdaki gibidir: 

  1. The Quick Fix Cafe
  2. Black Aroma
  3. Golden Mug
  4. Jugz Expresso
  5. Urban Zest Cafe
  6. Fresh Grind
  7. Cream Mocha
  8. Mood Spresso
  9. Morning Vibe Coffee
  10. The Sippers
  11. Vintage Bee Coffee House
  12. Daily Bean Perk
  13. Egoeast Latte
  14. Café Pronto
  15. Ancient Twist Káva
  16. Fresh Flip
  17. Express Chai Caffe
  18. Mugshot Café
  19. Cream Mine
  20. Busty Bean

Türkçe Kafe İsmi Önerileri

Bazı girişimciler ise gerek hedef müşteri kitlesi gerek kafesini açacağı lokasyon gerekse kendi tercihi nedeniyle Türkçe kelimeler kullanmak istiyor. Bu kapsamda oluşturduğumuz kafe ismi önerileri ise şu şekilde:

  1. Kahve Hayatı
  2. Hazır Kahve
  3. Altın Kupa
  4. Taze Çekirdek
  5. Bitter Kahve
  6. Keyif Kupası
  7. Latte Keyfi
  8. Espresso Dünyası
  9. Kahve Laboratuvarı
  10. Kahvederesi
  11. Telvede Hayat
  12. Çay Kaşığı
  13. Hatırlı Cezve
  14. Dost Meclisi
  15. Çaycı
  16. Kahve Çekirdeği
  17. Çay Tiryakisi
  18. Telve Nargile 
  19. 40 Yıllık Kahve
  20. Közün Adresi

Kafeniz için isim belirlerken ürünlerinizi muhakkak göz önünde bulundurmalısınız. Örneğin nargile kafe ağırlıklı bir konsept belirleyeceksiniz isminiz bu doğrultuda olmalı. Eğer filtre kahve üzerine bir kafe açacaksanız isimleri filtre kahve terimleri ile birleştirebilirsiniz.

En Başarılı Kafe Zincirlerinin İsim Analizleri

Kafeniz için kurumsal kimlik oluştururken marka bulucu aracımız yardımcı olsa da rakiplerinizi analiz etmek her zaman yararlıdır. Ana akım kahve zincirlerinden küçük bağımsız kafelere kadar, kendi işiniz için size ilham verecek çok sayıda marka var. Gelin Dünya’da ve Türkiye’de en başarılı kahve zincirlerini inceleyelim. 

Starbucks

ABD&#;nin en büyük kahve zinciri Starbucks herkesin bildiği bir isim. Peki Starbucks’ın hikayesi nedir? İlginç bir şekilde isim, Moby Dick’teki bir deniz kızı karakterine ait. Starbucks dünya çapında oldukça tanınmaktadır. 

Bir marka adı geliştirirken bu örnekte de görüleceği gibi edebiyat büyük bir ilham kaynağı olabilir. Kafelerde, ismin müşteriler için bir anlam ifade etmesi gerekmez. Yolculuğunuzu başlatmak için akılda kalıcı ve dikkat çekici kelimeler yeterlidir.

Caribou Coffee

Caribou Coffee ismi, kurucusunun Alaska&#;da sırt çantasıyla seyahat etme konusundaki kişisel deneyimlerinin ardından seçildi. Kişisel hikayeler, anılar ve olaylardan yararlanmak, kafeniz için benzersiz bir konsept bulmanıza yardımcı olabilir. 

Belki de seyahatlerinizde sizi etkileyen bir hayvanın ismini kafenize verebilirsiniz. Böylece rakiplerinizle benzer isim bulma konusunda daha iyi çözüm bulmuş olursunuz. Bu arada Caribou, Ren Geyiği demek.

Kahve Dünyası 

yılından itibaren piyasalarda yerini alan Kahve Dünyası, Türkiye’de kafe zincirinin ilk temsilcilerinden. İsmini baktığımızda ise oldukça sade ve açıklayıcı. 

Kafeniz için isim seçerken belki de sadelikten yana olmanız gerektiğine dair en iyi örneklerden. Kahve kelimesi ise Türkçe kafe isimleri içinde tercih edilen en popüler kelime.

Gloria Jean’s Coffee

Yine hem dünyada hem de ülkemizde birçok şubesi olan bir kafe zincirini inceleyelim. Gloria Jean’s Coffees, yılında Chicago’nun kuzeyindeki küçük bir kasabada Ed ve Gloria Jean Kvetco’nun küçük bir hediyelik eşya dükkânı satın alıp hediyelik ürünlerin yanında gurme kahve satmaya başlamalarıyla kurulmuş oldu. 

Dolayısıyla bu kafe ismini incelediğimizde kurucularının ismini kullandığını görüyoruz. Peki kafeniz için kendi isminizle bir marka yaratsanız bu müşterilerinizin kulağına nasıl gelirdi?

Kahve Diyarı

Kahve Diyarı markası ise karşımıza farklı bir kafe ismi başarısı olarak çıkıyor. Zira daha önce kurulan ve kısa sürede büyüyen Kahve Dünyası ismine oldukça benzer. Akıllara taklit bir isim gibi gelse de Kahve Dünyası’ndan sonra Türkiye’de en çok tercih edilen kafe zinciri. 

Buradan iki sonuç çıkarmak mümkün. Birincisi “kahve” kelimesi Türkiye’de marka değeri yüksek olan bir kelime. İkincisi ise eğer kaliteli ürünler sunup müşteri memnuniyetini gözetirseniz benzer isimlerle de başarıya ulaşabilirsiniz.

Cafe Grumpy 

Cafe Grumpy, Amerika’daki en popüler kafelerden biri haline geldi. Bu örnekte ise kafe ismi belirlenirken farklı bir yöntem seçilerek dikkat çekici kelime kullanılmış. “Grumpy” kelimesinin huysuz anlamı var. Düşünsenize Türkiye’de “Huysuz Kahve” diye bir kafe zinciri kurduğunuzu.

İsmin kendisi öyle ironik görünüyor ki müşteriler bir göz atmak istiyor. Zaten müşterilerinizin bir kez ziyaret ettiğini sağladıktan sonra gerisi size kalıyor.

Osmanlı

Bu kez karşımızda çok farklı bir örnek var. Çünkü Osmanlı ismini duyduğunuzda belki de aklınıza son gelecek şeylerden birisi kafe ismi olacağıdır. Ancak firma tarihsel ögelere vurgu yapmayı tercih ederek dikkat çekmeyi planlamış ve bu işte de başarılı olmuş. 

Nitekim Türkiye’deki en başarılı yerli kafe zincirleri arasında yerini almış durumda. Buradan çıkarılacak ders Malazgirt veya benzer isimler ile bir kafe zinciri kurmak değil bakış açımızı genişletmek gerektiği olmalıdır.

Barista Parlor 

Karşımızda sade ve akılda kalıcı bir işletme adına sahip kafe zinciri var. Çok büyük olmasa da birden fazla şubesi ile hizmet vermeye devam ediyor. Burada önemli nokta kafe isimlerinde “barista” kelimesini geçirmesi. 

Öyle ki barista kullanılarak yapılan işte ustalık ve zanaat vurgulanmış. Bu da müşterilere kaliteli bir kahve içeceklerine dair bir fikir veriyor. Bunun yanında kendi ismini de kullanarak hikayesini gerçekleştirmiş. 

Espresso Lab

Sırada kafe ismi içerisinde “kahve” kelimesini geçirmeden başarıyı yakalayabilmiş yerli kafe zinciri var. yılında kurulan Espresso Lab kısa zaman içinde Türkiye genelinde şubeleşmeyi başardı. İsminde ise normalin aksine Espresso kullanmayı tercih etti.

Yanına da Lab kelimesini ekleyerek kafe ismini farklı bir hava katmayı başardı. Müşterilerde kaliteli kahve içilebileceği izlenimi oluşturan bu kafe ismi, yeni girişimciler için iyi bir örnek.

Gerçek Hayattan Kafe İsmi Örnekleri

Yukarıda analiz edilenlerin yanında Türkiye ve dünya pazarında kahve zinciri marketinde öne çıkan kafe isimleri şu şekilde: 

  1. Tchibo
  2. Costa Coffee
  3. McCafe
  4. Coffeeshop
  5. Robert’s Coffee
  6. Caffe Nero
  7. Gönül Kahvesi
  8. Kahve Deryası
  9. Coffee Mania
  10. Kahve Durağı
  11. Soulmate
  12. Kocatepe Kahve Evi
  13. Kahveland
  14. Brew Mood
  15. Best Coffee Shop

Kafenize Yaratıcı Bir İsim Vermek İçin 7 İpucu

Kafeniz için en ideal isim sade ve akılda kalıcı olmalı. Aynı zamanda bir anlam taşımalıdır. İşletmenizin adını belirlerken aklınızda bulundurmanız gereken 7 önemli ipucu.

1. Rakip Analizi Yapın

İlk adımınız bir rakip analizi yapmak olacaktır. Böylece hem kafe isminizi belirlerken hangi kelimelerden kaçınmanız gerektiğini bilmiş olacaksınız hem de rakiplerinizin kafelerini nasıl isimlendirdiğini anlamış olacaksınız. Rakipleri analiz ederken şunları düşünün:

  • Markalarında hangi işletme veya ürün değerlerini yansıtıyorlar? Seçtikleri kafe ismi başarılı mı?
  • Kafe isimlerinin bir hikayesi var mı? Seçilen isimler kafe ile mi ilgili?
  • Bu işi en iyi kim yapıyor? Neden işe yarıyor ve nasıl daha iyi bir isim üretebilirim?

2. İşletmenizi Tanımlamaya Değil, Markalaşmaya Odaklanın

Çoğu işletmenin düştüğü tipik bir tuzak, kafe isimlerini çok fazla kullanılan kahve terimlerini kullanarak açıklamaktır. Bu yöntem ilk başlarda başarılı olabilirdi. Nitekim Kahve Dünyası bunun en iyi örneği.

Bunun yerine daha etkili bir işletme adı belirleyip müşterilerinize kafenizi ve ürün değerlerinizi daha derin bir düzeyde aktarmalısınız. İşletmenizi, arkasında bir hikaye olacak şekilde adlandırmayı deneyin.

Bunun için edebiyat, tarih veya doğa en iyi ilham kaynağınız olabilir. Buralardaki karakterlerden, olaylardan, yerlerden veya canlılardan esinlenip kafe isminiz için bir marka belirleyebilirsiniz.

3. Nasıl Daha Akılda Kalıcı Bir Kafe İsmi Oluşturulur?

Unutulmaz bir işletme adı oluşturmak, bir müşterinin aklında yer etmenin ilk adımıdır. Bir müşteri kafenizin ismini ilk gördüğünde, bir yerde duyduğunda veya kafenize ilk ziyaretinden sonra hatırlıyorsa o zaman ilgi çekici bir isim seçmişsiniz demektir. Unutulmaz bir isim oluşturmak için bazı ipuçları şöyle olabilir:

  • Taklit isimlerden uzak durun. (örneğin kahvebucks)
  • Konuyla ilgisi olmayan ancak dikkat çekici bir kelime kullanmayı deneyin (örneğin huysuz kahve).
  • Kısa ve basit tutun (çay dostu).

4. Markalaşmış Bir İşletme Adı Satın Almayı Deneyin

Markalaşmış işletme adları, genelde bir anlam ifade etmeyen ancak okunması kolay ve iyi telaffuz edilen isimlerdir. Bu kelime yapıları çoğunlukla kısa, akılda kalıcı ve söylemesi kolaydır. 

Özellikle yeterince düşünüp iyi bir öneri bulamadı iseniz veya alan adı ve logosu ile hazır markalaşmış bir kafe ismi arıyorsanız sizin için en ideal seçim olabilir. Örneğin, markalı bazı kafe isimleri şöyle olabilir:

  • Candola Cafe
  • Rukto Cafe
  • Cafe Rudza
  • CoffeeLure
  • Osho Cafe
  • Brew Panda
  • Aromatic Tea

Markalı iş isimlerinin tam listesini buradan bulabilirsiniz: funduszeue.info

5. Kendi İsminizi Değerlendirmeye Alın

Bazen kafe sahipleri, işletmesine kendi adlarını veya soyadlarını eklemek ister. Kahvelerinizi kendiniz öğütüp içime hazır hale getiriyorsanız veya kafenizde servis ettiğiniz sevilen pastaların mucidiyseniz, kendi adınızı eklemek kafenizi daha sade ve özel hissettirebilir.

Örneğin, &#;Tuba’s Cookies&#; gibi bir şey kulağa özel, misafirperver ve keklerin Tuba tarafından ev yapımı olduğu fikrini veriyor. Bunun yanında isim ile üretilebilecek bazı kafe isimleri:

  • Barista Baha
  • funduszeue.info’s Coffee
  • Aynur’un Pasta Evi
  • Çaycı Kadir Usta
  • Elif’in Mutfağı
  • Yusuf Lezzet Durağı

6. Alan Adı Müsaitlik Kontrolü Yapın

Yoğun bir beyin fırtınası ve analiz sonrası kafeniz için ideal ismi belirlediniz. Tüm hazırlıkları yaptınız ve tabelayı asarak açılışı yaptınız. Bir süre sonra müşterilerinizden gelen talepler doğrultusunda önce sosyal medya hesapları sonra da web sitesi açmaya karar verdiniz.

Ancak bir sorun var. Kafeniz için seçtiğiniz alan adı daha önce başkası tarafından kayıt edilmiş. Bu senaryo belki de en son karşılaşmak isteyeceğiniz durum olabilir. Peki ne yapmalısınız?

Kafe isminizi belirledikten sonra alan adı sorgulama aracımız ile daha önceden aynı domainin alınıp alınmadığını kontrol edebilirsiniz. Ya da aynı isimle devam etmek istiyorsanız kelimeleri birleştirmeyi deneyebilirsiniz.

funduszeue.infoleri Birleştirmeyi Deneyin

Yukarıda verdiğimiz ipuçları ve kafe & içecek sektörü ile ilgili kelimeleri birleştirerek oluşturduğumuz çeşitli kafe ismi önerileri.

  • Grindee (Öğütme + Kahve)
  • CoffeeBit (Kahve + Bitter)
  • TurksRoast (Türk Kahvesi+ Kahve Öğütme)
  • CoffHut (Kahve + Kulübe)
  • CuppaCoffee (Fincan + Kahve)

Kafe İsminizde Kullanabileceğiniz Kelimeler

İşte işletmenizin adında kullanabileceğiniz kahve ile ilgili kelimelerin listesi. Aşağıda, genellikle kahve ile ilgili olan trend, tanımlayıcı ve aktif kelimelerinin bir listesi bulunmaktadır.

Kafe isimlerinde en çok kullanılan moda kelimeler.

  • Barrel
  • Bay
  • Bazaar
  • City
  • Glass
  • Home
  • La
  • Lane
  • Road
  • Urban
  • Land
  • Diyar
  • Günlük
  • Çarşı
  • Elegant
  • Ünlü
  • Moda
  • Favori
  • Işıklık
  • Yerel
  • Mexican
  • Özel
  • Memnun
  • Popüler
  • Tarz
  • Küçük
  • Moda
  • Türk

Son Adım: Kararınızı Verin

Kafe ismi bulmanız için makalemizde onlarca öneri sunduk. Ayrıca Türkiye’de ve Dünya’da başarıya ulaşmış kahve zincirlerinin isimlerini analiz ettik. Unutmamanız gereken en önemli konu hedef kitleniz ve kafenizde sunacağınız ürünler olmalıdır. 

Bunun yanında rakiplerinizi taklit etmekten kesinlikle uzak durmalı ve kafe isminizi belirlerken uzun vadeli düşünmelisiniz. Araştırmanızın her aşamasında kafe ismi bulma aracımızı ücretsiz bir şekilde kullanarak işlerinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Restoran İsimleri A-B

Notlar

Restoran ismi arıyorsanız en önemli şeylerden birisi başka bir restorana ait isimden uzak durmanızdır. Bu araçla düşündüğünüz ismin başka bir restoran tarafından kullanılıp kullanılmadığını kontrol edebilirsiniz.

Restoran, lokanta, cafe, kebapçı, pideci, pizzacı, dönerci, mantıcı vb. bir yeme içme yeri açacaklar için restoran isimleri, lokanta isimleri, cafe isimleri, kebapçı isimleri vb. mekan isimleri listesi.



A-B~ C-Ç-D-E~ F-G~ H-I-İ-J~ K-L~ M-N-O-Ö~ P-R-S-Ş~ T-U-Ü-V-Y-Z~ TÜM HARFLER

Sonuçlar

restoran, arası gösteriliyor.

  • A & Y İskender Kebap Ve Lahmacun Aile Salonu, Zeynep Kamil
  • A Asiama Chinese & Sushima, Cihangir
  • A Balık, Ataşehir
  • A Bebo Pastanesi, Çamlık
  • A Bebo Pastanesi, Ulaş
  • A Bebo, İnönü
  • A Börek Sarıkız, Akçay
  • A Börek, Altınoluk
  • A Börek, Kocacami
  • A Börek, Kurtköy
  • A Cafe , Üçkuyular
  • A Cafe, İçerenköy
  • A Cafe, Minarecik
  • A Cafe, Zafer
  • A China House & Express, 4. Levent
  • A Dada Fast Food, Selçuklu
  • A Dan Zye Kahve Dünyası, Yeni Yalı
  • A Dede Ciğer Salonu, Beyazyaprak
  • A Döner Büfe, Çağlayan
  • A Döner, Aydın Merkez
  • A Döner, Özlüce
  • A Gizli Bahçe Restaurant Kahvaltı & Et Mangal, Kızılağaç
  • A Gross Bistro Cafe, Ostim
  • A Kebap, Yeşilkent
  • Á La Carte Makarna, Dikilitaş
  • A La Carte Restaurant Hotel Houston, Kavaklıdere
  • A La Carte Restaurant, Alacalı
  • A La Carte Restaurant, Işıklar Belediyesi
  • A La Carte Restaurant, Oran (Kapanmış!)
  • A La Carte Restoran, Küçükyalı
  • A La Carte, Boğazkent
  • A La Farına Unlu Mamüller, Ömerli
  • À La Mode الامود, Binevler
  • A La Purde Restaurant Cafe, İdealtepe
  • A La Turka Esnaf Lokantası, Beldibi
  • A La Turka Restaurant, Kargıcak
  • A Love Waffle, Fulya
  • A Pastanesi, Barış (Kapanmış!)
  • A Plus Cafe, Darüşşafaka
  • A Plus Cafe, Fulya
  • A Plus Cafe, Küçükçekmece Merkez
  • A Plus Cafe, Taşpazar
  • A Plus Restaurant, Taksim
  • A Plus Vending, Dikilitaş
  • A Pollo Patisserie & Cafe, Mecidiyeköy
  • A S R Adıyaman Çiğköftecisi, Merkez Efendi
  • A S R Adıyaman Çiğköftecisi, Telsiz
  • A Samet Tantun, Korukent
  • A Sports Cafe, Örnekköy
  • A Tat, Alanya (Sekerhane Mah.)
  • A To Z Cafe, Küçük Kaymaklı
  • A Uysal Gurme Restaurant, Ataşehir
  • A Vahap Ögüt, Kızılağaç
  • A Wai Lou Restaurant, Mecidiyeköy
  • A Yemek
  • A Yemek, Bahçelievler
  • A Yemek, Tabaklar
  • A. Ç. Ocakbaşı, Emek (Kapanmış!)
  • A. Mesut Yılmaz Sahil Kompleksi Dinlenme Tesisleri, Ekrem Orhon
  • A. Nizam Fırını, İnağzı (Kapanmış!)
  • funduszeue.infoakın Evi, Mamak Merkez
  • A.I.B.Ü Yemekhane, Gölköy Köyü
  • A.O.Ç. Satış Mağazası, Çarşı
  • A.U.M Pasta Kafe, İçerenköy
  • A&Aşk Cafe Komagene Çiğ Köfte, Cami I Kebir
  • A&Aşk Kafe Komegene, Cami I Kebir
  • A&B Aegean Burger, Ataşehir
  • A&D Döner, Cebrail
  • A&F Cafe, Mimarsinan Merkez
  • A&K Şömine, Dumlupınar
  • A&L Yapı Dekorasyon Adem Lama, Yenidoğan
  • A&r Armes Pide Restorant, Cumhuriyet
  • A1 Cafe, Yenidoğan
  • A1 Tanem Restaurant, İnönü
  • A1, Dumlupınar
  • A1, Şahmelek Köyü
  • A
  • A, Derecik Belediyesi
  • A, Yeni Sanayi
  • A1Zurna Döner, Asmalıevler
  • A2 Beyaz, Esentepe
  • A21 Döner, Fırat
  • A3 Cafe Restoran, Aziziye
  • A4 Kahve
  • A4 Kahve, Güvenecler
  • A4 Kahve, Üniversiteler
  • A7 Şehir Kulubü, Adalet
  • A8 Pide Kebap, Yayla (Kapanmış!)
  • Aa Balık Evi, Kale
  • Aa Burger Safranbolu, Hüseyinçelebi
  • Aa Burger, Yıl
  • Aa Çiğköfteci Abuzer Usta, Demirkapı
  • Aa Garden Cafe & Restaurant, Atatürk
  • Aa Yeşilköy Kebap, Zafer
  • Aa1 Hatay Sofrası, Fulya
  • AAA Döner, Zuharatbaba
  • Aaa Döner, Zuhuratbaba
  • Aaa Obur, Yücetepe
  • Aaa Pizza Saati, Fatih
  • AAA Sandwich & Izgara, Yıl
  • Aaaa, Hacivat
  • Aabisi Fast Food, Yalı
  • Aadan, Kanlıca
  • Aah Közde Döner, Güven
  • Aala Birtat, Dikmen
  • Aantakya Döner, Kadıköy
  • Aantep Kebap Dünyası, Abdurraman Nafiz Gürman
  • Aaraba, Muradiye (Kapanmış!)
  • Ab Chicken, Atikali
  • Ab Gida, Odunpazarı (Kapanmış!)
  • Ab I Diyar Restaurant, Kültür
  • Ab I Hayat Bistro, Çınarlar
  • Ab I Hayat Cafe, İnönü
  • Ab I Hayat Cafe, Karaoğlan
  • Ab I Hayat Çayevi, Şarkiye
  • Ab I Hayat Ev Yemekleri, Fulya
  • Ab I Hayat Restaurant, Rüstem Paşa
  • Ab I Hayat, İçerenköy
  • Ab I Hayat, Karaçayır
  • Ab I Kevser, Çarşı
  • Ab I Leziz, Kazım Dirik
  • Ab I Lezzet, İstasyon
  • Ab I Revan Butik Otel Ve Restorant, Kitirler
  • Ab Lhayat Pide Fırını, Yıl
  • Ab Vadi Parkı, Mustafa Kemal Paşa
  • Ab'bas Burger & Köfte, Mecidiye
  • Ab'bas Efendi Waffle, İnönü
  • Ab'bas Waffle
  • Ab'bas Waffle, Bebek
  • Aba 12, Ulus
  • Aba 13, Aydınlıkevler
  • Aba 5, Demetevler
  • Aba 6 Piknik, Ostim
  • Aba 7, Etlik
  • Aba 8 Karanfil, Kızılay
  • Aba Döner Gülbaşı, Gölbaşı
  • Aba Döner Kızıltepe, Tepebaşı
  • Aba Döner, Emirbeyazıt
  • Aba Döner, Hasköy
  • Aba Döner, Kale
  • Aba Döner, Kültür
  • Aba Döner, Muğla Merkez (Mola City AVM) (Kapanmış!)
  • Aba Etliekmek 2, Akşemsettin
  • Aba Havuzbaşı Selanik, Kızılay
  • Aba Kitabevi Coffee Shop, Huzurevleri
  • Aba Piknik 8, Meşrutiyet
  • Aba Piknik Batıkent, Batıkent (Akvaryum Avm)
  • Aba Piknik Highway, Yolçatı Köyü
  • Aba Piknik Yenimahalle, Yenimahalle
  • Aba Piknik, 13 Mart
  • Aba Piknik, Aksaray Merkez
  • Aba Piknik, Akşemsettin
  • Aba Piknik, Anafartalar
  • Aba Piknik, Atatürk
  • Aba Piknik, Aydınlıkevler
  • Aba Piknik, Bağcı
  • Aba Piknik, Batıkent (Akvaryum AVM)
  • Aba Piknik, Bayır
  • Aba Piknik, Beşevler
  • Aba Piknik, Cebeci
  • Aba Piknik, Çayyolu (Gordion AVM)
  • Aba Piknik, Çukurambar (Next Level AVM)
  • Aba Piknik, Demetevler
  • Aba Piknik, Eryaman (Dolphin AVM)
  • Aba Piknik, Etlik
  • Aba Piknik, Gölbaşı
  • Aba Piknik, Işınlar (Kapanmış!)
  • Aba Piknik, İvedikköy
  • Aba Piknik, Kızılay (1)
  • Aba Piknik, Kızılay (2)
  • Aba Piknik, Kumrular
  • Aba Piknik, Macunköy
  • Aba Piknik, Mamuriye
  • Aba Piknik, Meşrutiyet
  • Aba Piknik, Necatibey (Kapanmış!)
  • Aba Piknik, Ostim
  • Aba Piknik, Selçuklu (Kulesite AVM)
  • Aba Piknik, Sinanpaşa (Kapanmış!)
  • Aba Piknik, Sincan
  • Aba Piknik, Şarampol (Kapanmış!)
  • Aba Piknik, Ulus
  • Aba Piknik, Yenimahalle
  • Aba Piknik, Yenimahalle (Acity Outlet AVM)
  • Aba Piknik, Yolçatı Köyü
  • Aba Restaurant, Karatay
  • Aba Restaurat, Geriş
  • Aba Simit Fırını, Hızırtepe
  • Aba Tantuni & Pizza Pide,
  • Aba Unlu Mamülleri, Kurtuluş
  • Ababalik, Geriş
  • Ababurnu Marmara Restaurant, Cumhuriyet
  • Abacı Çeşme Kumru & Kasap Burger, Şişli
  • Abacı Döner & Izgara, Pendikesenyalı
  • Abacı Döner, Pendikesenyalı
  • Abacı Etliekmek Konya, Aksinne
  • Abacı Sofrası, Ataşehir
  • Abacılar Mahallesi Fırını, Abacılar
  • Abaci Etliekmek, Horozluhan
  • Abacus Tavuk&fast Food, Dumlupınar
  • Abadan Cafe Restaurant, Yeşil

Önceki   1   Sonraki

Duyulmamış Cafe İsimleri (Yaratıcı, Nostaljik, Yabancı)

Cafe isimleri, ilgi çekici ve akılda kalıcılık açısından çok önemlidir. Açılacak olan mekana uygun cafe isminin marka olabilmesi için yaratıcı cafe isimleri arasından en çok beğendiğiniz, akılda kalıcı, dikkat çeken ve insanların ilgisini çeken bir isim bulabilirsiniz. Yeni cafe açacak olan kişilerin vereceği ismin araştırmasını yaparken yaratıcı, duyulmamış, nostaljik, yabancı ve e güzel isimler arasından dilediğinizi tercih edebilirsiniz.

Yaratıcı Cafe İsimleri Arıyorum Diyenler Buraya!

Cafe adları koyarken anlamlı yaratıcı, havalı ilgi çeken, değişik, yabancı, mantıklı ve marka olabilecek olan isimlerden tercih ederek kendi markanızı oluşturabilirsiniz. kafeterya ismi seçerken ismin daha önce başka bir yerde kullanılmadığına ve hiç duyulmamış bir isim olduğuna dikkat etmelisiniz. Paylaşmış olduğumuz cafe isimlerine göz atarak önerilen isimler arasından örnekleri görebilirsiniz.

Açacağınız cafe için bulacağınız isim sizin markanız olacağı için dikkatli seçmeniz gereken en önemli şeylerden biridir. Açılacak olan yer, dekorasyon, çalışanlar, malzemeler kadar önemli olan şer cafe ismidir. Çünkü insanlar sizi bu isimle konuşacak. Kaliteniz bu isim ile dillerden dillere yayılacak. Sunmuş olduğunuz kaliteyi müşterilerin yayabilmesi için marka isminizin kaliteli bir isim olması gerekmektedir. Cafe isminin dilden dile dolaşabilmesi için söylenmesi kolay ve akılda kalan bir isim olması önemli bir konudur. Örnek vermek gerekirse kafe isminin Konak olduğunu varsayalım. Müşteri geldiği zaman eğer mekanınızı beğenirse mutlaka arkadaşlarına anlatacaktır. Arkadaşlarına anlatırken, &#;Ataşehir&#;de Konak diye bir mekan açılmış oraya gittim harika bir yerdi.&#; diye anlatacaktır. Fakat zor bir isim seçilirse akla gelmeyeceği için anlatması da güç olacaktır.

Yaratıcı Cafe İsimleri

En yaratıcı sevimli tatlı cafe ve restaurant isimleri fikirleri ;

  • Serin,
  • Maya,
  • Sosyete,
  • Düşes,
  • Şımarık,
  • Pofuduk,
  • Saklı Konak,
  • Paspal,
  • Kahvece,
  • Stella,
  • Parıltı,
  • Çadır,
  • Açığız,
  • Belinay,
  • Ahudu,
  • Patırdı,
  • Kahveyana,
  • Lilyum,
  • Kahviş,
  • Lion,
  • Ally,
  • Çayla,
  • Mikado,
  • Diva,
  • Söğüt Altı,
  • Yeşil Çınar,
  • Saklı Kafe,
  • Pembe Köşk,
  • Öyle Böyle,
  • Kafezza,
  • Kafe Home,
  • Kafe&#;de,
  • Harab&#;be,
  • Peyk,
  • Şirinler,
  • Ali Baba,
  • Minoa,
  • Dürbün Cafe,
  • Mese,
  • Velvet,
  • Serbest,
  • Pukka,
  • Hokkah,
  • Mundo Novo,
  • Sofra,
  • Cafe Cadde,
  • Cuppa,
  • Cooklife,
  • Kafi Cafe
  • Moda Dem
  • Orta Şeker
  • Fiyonk Kafe
  • Baraka
  • Kafe Moda
  • Pofuduk
  • Yes Cafe
  • Yakamoz
  • Kırınt
  • Bambi Cafe
  • Polike
  • Cafe Funda
  • Mualla
  • Roastery,
  • Kahve Aşkına,
  • Kale Kafe,
  • Lafta,
  • Kaftan,
  • Küff,
  • Safa,
  • Lattas,
  • Luby,
  • Story,
  • Suzu,
  • Çingen,
  • Çıt Pıt,
  • Marifetli Eller,
  • Yaman Eller,
  • Hohu,
  • Huhu,
  • Lambak,
  • Kompak,
  • Sesli,
  • Hayhuy,
  • Duysende,

Kafe açacaksanız isim seçerken bazı konulara dikkat etmelisiniz. Özellikle seçeceğiniz ismi duyanın aklına ilk olarak sizin mekanınız gelmeli. Akılda kalıcı ve marka olabilecek isimleri tercih etmeniz büyümenizi daha da kolaylaştıracaktır. Yeni girişimcilerin en çok takıldığı noktalardan olan işyeri isimleri bulmak hiçte kolay değil. Hazırlanan dükkan isimleri listesi sayfasından yüzlerce isime göz atabilirsiniz.

Cafe İsmi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Yeni açılacak bir olan kafe için isim arıyorsanız ilk olarak ismin akılda kalıcı olması gerekmektedir. Mekana gelen müşteriler memnun kaldıkları zaman çevresindeki insanlara anlatırken mekan ismini kullanacaktır. Cafe isminin akılda kalıcı olması rahat telafuz edilmesi açısından çok önemlidir. Müşterileriniz sizi anlattıkça yeni müşteriler edinmeye başlarsanız. Cafenin konseptine uygun bir isim tercih ederek daha çok dikkat çekebilirsiniz. En önemli hususların başında cafe isminin akılda kalıcı ve marka olması gerekmektedir. Bundan dolayı cafenize isim seçerken en kalitelisini ve marka olabilecek isimlerden seçmelisiniz. Akılda kalıcı en güzel kafe isimlerini inceledikten sonra hangisini kullanacağınıza siz karar verin.

İsim seçerken dikkat edilmesi gereken altın kurallar;

  • Akılda kalan marka yapacağınızı düşündüğünüz ismi seçin.
  • Seçeceğiniz cafe ismi işyerinizi anımsatan bir isim olmalıdır.
  • İlginç ve söylenmesi kolay isimleri tercih ederseniz daha çok akılda kalırsınız.
  • Güzel cafe isimleri ararken çok fazla beyin yormanıza gerek yok. Çocuklarınızın ismini, soy isminizi ve hatta sokağınızın ismini bile kullanarak marka oluşturabilirsiniz.

Önemli olan şey açacağınız kafenin isminin dilden dile dolaşabilecek bir isim olması. Biri gelip oturup vakit ayırıp kalktıktan sonra arkadaşlarına işyerinizi anlatırken ismi hemen aklına gelmeli ve onlara söyleyebilmedi. Söylenmesi zor ve akılda kalmayan isimleri tercih ederseniz erken unutulursunuz. Doğal bir şekilde reklamınızı yapmak isteyenler bile sizi anlatmakta zorluk çeker.

Son zamanların girişimi olan Instagram&#;da butik açmak özellikle de genç bayanların oldukça ilgisini çekiyor. Eğer sizinde aklınızda bir butik açmak geçiyorsa butik isimleri sayfasından hemen mağazanıza bir isim bulabilirsiniz.

Duyulmamış Cafe İsimleri Önerileri

Cafe açarken duyulmamış ve otantik bir isim tercih etmeniz faydanıza olacaktır. Kaliteli hizmetle birlikte çok kısa sürede marka haline gelebilirsiniz. funduszeue.info olarak cafe için kullanabileceğiniz duyulmamış isimleri aşağıda sıraladık.

kafe isim önerisi ;

  • Sarmaşık,
  • Bangır bangır,
  • Lima,
  • Parıltı,
  • Çardak,
  • Rana,
  • Ay ışığı,
  • Sizin-Bizim,
  • Ponpon,
  • Barınak,
  • Elia,
  • Neden Cafe,
  • Şirin Cafe,
  • Aha Cafe,
  • Meşale,
  • Yedi Renk,
  • Cafeden,
  • Nova,
  • Esinti,
  • Chıtır,
  • Yeni Çınar,
  • Yamaç Kafe,
  • Cafe Denge,
  • Meydans,
  • Diyemdi,
  • Keyf-e,
  • Eski Konak,
  • Kuzu Kuzu,
  • Takır Tukur,
  • Laf Lafa,
  • Arka Bahçe,
  • Serin Köşk,
  • Favori Cafe&#;s,
  • Yüksek Topuklar,
  • Fırfır,
  • Pırpır,
  • CafCaf,
  • Fiyonk,
  • Beyaz Konak,
  • Lüzumlu,
  • Mış Mış,
  • Mız Mız,
  • Bizim Konak,
  • Yeni Hayal,
  • Cillop,
  • Dedikodu,
  • Cafe Dedi,
  • Zula,
  • Saray Sofrası,
  • Zirve,
  • Köşk Bahçesi,

Modern Yabancı İngilizce Cafe İsimleri

Yabancı cafe isimleri seçerken, akılda kalıcı ve ben bunu marka yaparım dediğiniz ismi seçmelisiniz.

İçinde fransızca da olan 40+ yabancı cafe isimleri;

  • Aposti, Fitbitio, Elavra, Modicci, Cafezza, Habeni, Karpty, Lilyum, Lily, Hina
  • Maemi, Linda, Pelicci, Cafe Maya, Sheila&#;s, Beppe&#;s Cafe, Half Cup, Mualla, Galeto, Fig Tree
  • Yoko, Molly, Şegu, Nova, Lane Cafe, Hackney, Dulce, Le Signore, Daisy Green, Vibes,
  • Nina, Kitty, Mona, Nora, Kisses, Parisienne, Beam Cafe, Grounded, L&#;ETO, Cafe Paolo, KataKata

Nostaljik Cafe İsimleri

Cafe ismi seçilirken, ismin duyulmamış olmasına özen göstermelisiniz. Eğer aynı isimle yakınınızda başka bir işyeri bulunuyorsa bu durum cafenin tanıtımında olumsuz etki edecektir. Nostaljik cafe isimleri listesinden beğendiğiniz bir ismi işyerinize koyabilirsiniz.

  • Ayar Cafe
  • Gıdı Gıdı
  • Dogo
  • Cici Bici
  • Vırvır
  • Dırdır
  • Bi’yer
  • Cafe Ciks
  • Mız Mız
  • Parantez
  • Yerli Konak
  • Bakko
  • Lilyum
  • Lamia
  • Kolik Cafe
  • Kafenya
  • Zanne
  • Konak Sefası
  • Konak Sofrası
  • Manolya, Teneke
  • Kuru Maya
  • Yeşil Yaprak
  • Uzun Kulak
  • Hayal Hane
  • Curcuna
  • Fiyonk
  • Pembe Köşk
  • PırPır
  • Fırfır
  • Çıtı Pıtı
  • Mis Mis
  • Yamaç
  • Palmiye
  • Sosyete,
  • Soso
  • Papyon
  • Koko&#;s
  • Aveda
  • Esis
  • Şiva
  • Vision
  • No-Bir
  • Elfida
  • Hamarat Eller
  • Marifet
  • Işıl Işıl
  • Zum Zum
  • Royal
  • Esila
  • Bella
  • Paray
  • İki Yaka
  • Yaman
  • Tık Tık
  • Çakıl
  • Patik
  • White Line
  • Yosun
  • Hiba
  • Deva
  • Meydan
  • Kent
  • Çayla,
  • Cafe&#;le
  • Bir Tat
  • Saray Hane
  • Begonvil
  • Lotus
  • Çınar Altı
  • Demlik

Türkçe Kafe İsimleri

Açacağınız kafede yerli isim kullanmak istiyorsanız Türkçe kafe isimleri için aşağıya göz atmalısınız.

  • Vitrin Kafe,
  • Köşe Kafe,
  • Sultan Sofrası,
  • Hanzade,
  • Sosyetik,
  • Tropikal,
  • Koş Koş,
  • Panda,
  • Kuşak,
  • Bıdı Bıdı,
  • Hadi,
  • Bücürük,
  • Konuşma&#;lı,
  • Saran

Restoran İsimleri

Cancan
Bal Damlası
Zuzu
Minyon
Tutku
Periliçe
Turşu
Çukulata
Cimcime
Mızmız
Pıtırcık
Yumiyum

Cafe açmak istiyor ancak isim konusunda kararsız mı kalıyorsunuz? Cafe isimlerinizi konseptinize göre belirlemeniz gerekiyor.

Enteresan cafe isimleri ise her zaman daha dikkat çekici oluyor. Bazı müşteriler ise modern cafe isimlerini daha dikkate alıyor. İtalyanca ve İngilizce cafe isimleri de çokça tercih ediliyor. Cafe ismi bulmak isteyenler için derin bir araştırma yaptık. Bu isimler yardımı ile işletmenize isim bularak müşteri portföyünüzü genişletebilirsiniz. Ancak bu isimlerin kurallara uygun olması gerektiğini unutmayın.

Cafe İsimleri Bulmak

Cafe ismi bulmak isteyenlere pek çok önerimiz olacak. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta bu isimlerin belirli kurallara uygun olarak konulması gerektiğidir. Çünkü isim belirlemede belirli standartlar söz konusu olmaktadır. Bu standartlara sahip olmayan isimler ceza almakla karşı karşıya kalabilir. Bu anlamda devlet tarafından yürürlüğe konulan pek çok proje bulunmaktadır. Cafe açma konusunda devlet tarafından verilen pek çok hibe ve teşvik bulunmaktadır. Destekler ile birlikte kurulan cafelerin sayısı hızla artış göstermiştir. Cafe kurmak isteyenler bu hibe ve kredilerden yararlanabilir. KOSGEB onay alan cafe iş planını inceleyebilir ve kurumdan cafe açmak için destek alabilirsiniz.

cafe-isimleri-bulmak

Ancak satışların hızla ilerlemesi için yapılması gereken şey kesinlikle iyi bir reklam olmaktadır. Akılda kalıcılık bir işletme için en önemli unsurlardan bir tanesidir. Reklamın temel kaynağı ise ancak güzel bir isimle mümkün olabilir. Buna göre bir  slogan belirleyebilirsiniz. İş yerine verilecek isim bu anlamda oldukça önemli olmaktadır. Aşağıdaki hususlara dikkat ederek işletmenize bir isim bulabilirsiniz.

  • Dini ve kültürel değerlere önem verilecek.
  • İnsanlar ve ırklar arasında ayrışmaya mahal vermeyecek. 
  • Akılda kalıcı ama bir o kadar da ilginç olacak. 
  • Aynı sektörde bulunan işletmeler için en güzel isim olacak. 
  • Aa ne güzel isim diyerek müşteri çekme potansiyeline sahip olabilecek bir isim bulmak gerekmektedir. 

İsim Belirlemede Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar

İşletme isimlerinin hayati önem taşıdığını belirttik. Ancak bu isimlerin belirli kurallara göre konulması bekleniyor. Türk Standartları Enstitüsü tarafından isim konusu ile ilgili yeni bir düzenleme yapılmıştır. Tabelada yer alacak olan isimler için Kurum ve Kuruluşlarda Kullanılan Tabelalar İçin Kurallar belirlenmiştir. Bu kullarından TS sayılı standarda uygun olması gerekmektedir. Buna genel olarak işyeri isimleri kanunu adı verilmektedir. Bu standarda göre isim belirlenmesinde aşağıdaki kurallar kullanacaktır;

  • İş yeri isminde kullanılacak olan yabancı isimlerin oranının yüzde 25 olması gerekmektedir.
  • Kelimelerin bu sebeple Türkçe seçilmemesi gerekiyor. Yabancı isimler de olabilir.
  • İsmin aynı sektörde bulunan farklı bir işletme tarafından kullanılmaması gerekmektedir.
  • İsimlerin ahlaki ve kültürel değerlere uygun olması gerekmektedir. Irk ayrımı ya da dezavantajlı gruplara dikkat çekilen isimler olmaması gerekiyor.
  • Patent ve Marka Kurumu tarafından bazı kelimelerin işletme ismi olarak kullanılmasına çeşitli sınırlamalar getirmiştir. Buradan yapacağınız inceleme ile kelime konusunda detaylı bilgi alabilirsiniz.
isim-belirlemede-dikkat-edilecek-kurallar
  • İsim belirlerken dikkat edilmesi gereken diğer bir husus ise ismin yabancı olması, ancak bulunulan sektör adının yabancı olmamasıdır.
  • Türkçe, Türk, Türkiye gibi isimlerin konulması ancak Bakanlar Kurulu kararları ile belirlenmektedir. Bu amaçla markaya verilecek olan isimlerin bir ülke ya da ırk adı olmamasına özen göstermek gerekmektedir.
  • Cafenize konulacak olan isimlerin milli, kültürel ve ahlaki değerlere uygun olması gerekmektedir.
  • Şayet Patent Kurumu tarafından bu isim kısıtlamalar arasında yer alıyorsa, ismi değiştirmeniz daha doğru olacaktır.
  • İşletmenin isminin dikkat çekici olması gerekmektedir.

Girişimciler için markadan ziyade ürün önemlidir. Ürün fiyatlarının belirlenmesi ise bu işin en zorlu yolculuğudur. Ancak cafe sektörüne yatırım yapmak isteyenlerin es geçmemeleri gereken noktalardan bir tanesi marka ismi olacaktır. Marka değeri, ismi ne kadar kaliteli olursa müşteri potansiyeli de o derece yüksek olacaktır. Marka isminin belirlenmesinin müşteriye yönelik dönütleri de olacaktır. Yabancı işyeri isimleri içeriğimizden detaylı bilgi alabilir ve farklı isimleri inceleyebilirsiniz.

Cafe Açmak

KOSGEB tarafından verilen hibe ve destekler ile destek alabilir ve kendi işletmenizi kurabilirsiniz. Sektör gelir getiricidir. Ancak pek çok rakibiniz olacaktır. Gıda sektörü her zaman gelecek vaat eden işlerden bir tanesi olmuştur. İsmi kadar cafenin dekoru da oldukça önemlidir. Bayilik veren cafelerden de franchise hizmeti alarak meşhur cafelerin isimlerinden yararlanabilirsiniz. Gençlere yönelik olarak açılacak cafelerin dekorasyonlarının renkli olmasına özen gösterilmelidir. Ayrıca sigara içen müşterilerin de düşünülerek açık alanların oluşturulmasının size çok katkısı olacaktır.

Ünlü cafelerde dikkat edilecek olan konulardan bir tanesi de slogandır. Bu slogan yine isme göre belirleneceğinden başarıyı artırıcı özellikleri olduğundan söz etmek mümkün olacaktır. Bu sloganlar ve isimler ile çoğu cafeler bir müşteri potansiyeli kazanmıştır. Ancak KOSGEB&#; in bu anlamda verdiği girişimci destekleri için başvuru tarihleri sona ermiştir.

cafe-açmak

Bir iş planı hazırlayarak yola koyulmak ilk yapmanız gereken şey olacaktır. Bu anlamda geleneksel isimler de kullanabilir. Memleket isimleri, çocuğunuzun, sizin ya da ortaklarınızın isimlerinden de kısaltma yapabilirsiniz. Daha sonra isim değişikliği yapmak oldukça zor olmaktadır. Bu amaçla belirlenecek olan ismin daha sonra değiştirilmemesine ve işletmenizi büyütmeniz durumunda dahi size uyumlu olacağına özen göstermeniz gerekmektedir.

Yabancı Cafe İsimleri ve Anlamları

  • Barbara: Yunanca yabancı
  • Erica: Ebedi hükümran, yönetici, hükümdar
  • Flora: İngilizce flowerdan gelmektedir. Çiçek
  • Calanthe: Güzel çiçek
  • Heavan: Cennet
  • Gardenia: Tropikal bir çiçek ismi
  • Lessie: Kutsal Bahçe
  • Ma Belle: Fransızca güzelim
  • Scarlett: Kırmızı kumaş
  • Deborah: Yahudilikte kadın peygamber, arı
  • Eva: Türkçe Havva
  •  Isabell: Japonca Elizabeth
  • Nerissa: Deniz tanrısı, ruhu
  • Tamela: Pamela ile Tamara isimlerinin birleşiminden elde edilmiştir.
  • Ursula: İngilizce little bear anlamına geliyor. Küçük ayı
  • Susan: Suzan
  • Rose: Gül
  • Rosemary: Gül ile Mary isimlerinden oluşturulmuştur.
  • Valere: To be strong, güçlü olmak anlamı taşır.
  • Olivia: Sekspir&#; in gece komedisindeki bir isim
  • Katherina: İngilizce bir bayan ismi
  • Yasmin: Türkçe&#;de yasemin
  • Zena: Zeus&#; un yaşamı anlamına gelir.
  • Xesnia: Misafirperver, misafir sever
  • Winona: Kızıldereli kabilesinden kız ismi
  • Adam: Türkçe Adem
  • Benjamin: Güneyin oğlu, sağ kolun oğlu
  • Calvin: Kel
  • Dominic: Tanrı&#;ya ait olan, beşeri olmayan (İngilizce of the lord)
  • Edward: Zengin muhafız
  • Hector: Sıkı tutmak, sahiplenmek, sahip olmak
  • Jack: İskambil kağıtlarında vale anlamına gelir. Sıradan bir insan manası taşır.
  • John: Can
  • Neil: Şampiyon
  • Paula: Mütevazi, ufak, tefek, küçük
  • Kevin: İyi niyetli, kibar, nazik
  • Leonard: Cesur aslan manasına gelir ya da sadece leon aslan olarak da kullanılabilir.
  • Tex: Teksastan gelen adam manasına gelir.
  • Vincent: Fetih yapmak, ele geçirmek, fethetmek
  • Yancıy: Bilinmeyen, belirsiz
  • Victor: Kazanan, fetheden, fatih
  • Sea: Deniz
  • Daisy: Papatya
  • Gasoline: Benzin

Bu isimler çoğaltılabilir. Ancak isim belirlerken uyulması gereken kurallara dikkat edin. Ayrıca daha sonra işletmenizi büyüttüğünüzde cafenizin isminin sonradan değişmesini istemiyorsanız bazı isim kurallarına uymak durumundasınız. Ayrıca bu ismin daha evvel kullanılıp kullanılmadığına da dikkat ediniz. Siz de bulduğunuz orjinal ve güzel isimleri yorum bölümünde bizlerle paylaşabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası