e devlet isteğe bağlı hazırlık / İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı Değişikliği Hakkında Duyuru | Turizm Fakültesi

E Devlet Isteğe Bağlı Hazırlık

e devlet isteğe bağlı hazırlık

Ankara Üniversitesi Yabancı Dil Eğitim-Öğretim Yönetmeliği

Ankara Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği

Eşdeğerliği Kabul Edilen Sınavlar

Akademik Takvimi

Eğitim-Öğretim Yılı Kayıt Kılavuzu

SIK SORULAN SORULAR

Düzey Belirleme Sınavı

  • İngilizce Hazırlık Programında (filoloji bölümleri hariç)kur sistemi uygulanmaktadır ve Düzey Belirleme Sınavı 2 aşamalıdır. 1. Aşama “Düzey Belirleme Oturumu”dur. 1. Aşamada başarılı olan öğrenciler 2. Aşama olan “Yeterlik Sınavı”na girme hakkı kazanır. 1. Aşamada başarısız olan öğrenciler 2. Aşama sınavına alınmazlar ve Hazırlık Programına kayıtları yapılır.
  • Filoloji Hazırlık Programlarında (İngiliz Dili ve Edebiyatı (Örgün&Uzaktan Eğitim), Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, Alman Dili ve Edebiyatı, Fransız Dili ve Edebiyatı, İtalyan Dili ve Edebiyatı, İspanyol Dili ve Edebiyatı, Rus Dili ve Edebiyatı (Örgün&Uzaktan Eğitim), Leh Dili ve Edebiyatı, Bulgar Dili ve Edebiyatı ve Ermeni Dili ve Kültürü)yıllık sistem uygulanmaktadır. Eylül ayında tek aşamalı bir sınav yapılmaktadır ve bu sınav “Yeterlik Sınavı”dır.

(1) Yeni kayıtlı öğrenciler eğitim-öğretim yılı başında (Eylül ayında) yapılan Düzey Belirleme Sınavına girmek zorunda mı?

Öğretim dili % yabancı dil olup zorunlu hazırlık programı bulunan bölümlere kayıt olan öğrencilerin lisans eğitimlerine başlayabilmeleri için bu sınava girmesi ve dil yeterliliğini kanıtlaması gerekmektedir. Aksi halde lisans eğitimlerine başlayamazlar. Sınava girmeyen öğrenciler Hazırlık Programına dahil olurlar.

Zorunlu hazırlık programı bulunan bölümler Eğitim-Öğretim Yılı Kayıt Kılavuzunda belirtilmiştir.

(2) Eğitim-öğretim yılı başında (Eylül ayında) yapılan Düzey Belirleme Sınavına girmezsem ne olur?

Sınava girmeyen öğrenciler lisans eğitimlerine başlayamaz ve Hazırlık Programına dahil olurlar.

İngilizce Hazırlık Programında kur sistemi uygulanmaktadır. Eğitim-öğretim yılı başında düzenlenen Düzey Belirleme Sınavına girmeyen öğrencilerin dil düzeyleri başlangıç düzeyi (Beginner) olarak belirlenir. Dil eğitiminde seviyenizin doğru tespit edilmesi dil gelişiminiz için önemlidir. Bu nedenle tüm öğrencilerimizin Düzey Belirleme Sınavına girmesini tavsiye ediyoruz.

(3) Düzey Belirleme Sınavına mazeretim nedeniyle giremedim. Telafi sınavına girebilir miyim?

Düzey Belirleme/Yeterlik Sınavları için mazeret sınavı yapılmaz.

(4) Düzey Belirleme Sınavının olduğu gün Ankara’da olamayacağım. Sınav ertelenebilir mi?

Düzey Belirleme/Yeterlik Sınavı tarihleri Ankara Üniversitesi Senatosu tarafından da onaylanan Akademik Takvime göre düzenlenir. Senato tarafından aksi belirtilmedikçe sınav ertelenemez.

(5) Düzey Belirleme Sınavında başarılı olmak için kaç puan almam gerekiyor?

tam puan üzerinden en az 70 puan alan öğrenciler başarılı sayılır.

(6) Sınavla ilgili detaylı bilgiyi nereden edinebilirim?

Yüksekokul web sayfasında “Örnek Sınavlar” sekmesi altında Düzey Belirleme/Yeterlik Sınavı örneklerini inceleyebilirsiniz. Ayrıca, sınavdan en az bir hafta önce oturum saatleri, puanlama, sınav kuralları vb. bilgileri içeren detaylı duyuru Yüksekokul web sayfasında yayınlanmaktadır.

(7) Düzey Belirleme/Yeterlik Sınavı ne zaman?

Düzey Belirleme/Yeterlik Sınavı tarihleri Yüksekokul web sayfasında yer alan Akademik Takvimde belirtilmiştir.

İsteğe Bağlı Hazırlık Programı (Eğitim dili Türkçe olan programlarda kayıtlı öğrenciler için)

(1) Türkçe programa kayıt yaptırdım. İsteğe bağlı hazırlık okuyabilir miyim?

Türkçe programlara kayıt yaptıran öğrenciler kayıt sırasında isteğe bağlı hazırlık okumayı tercih edebilirler. Ancak her bölüm için ayrılan belirli bir kontenjan bulunmaktadır. (Kontenjanlar için Eğitim-Öğretim Yılı Kayıt Kılavuzunda sayfa 11’i inceleyiniz.) İsteğe bağlı hazırlık okuyan öğrenciler üniversite yerleştirme puanlarına göre kendi bölümleri için ayrılan kontenjan dahilinde seçilirler. İsteğe bağlı hazırlık kontenjanı kapsamında seçilen öğrencilerin listesi Yüksekokul web sayfasında yayınlanır.

(2) İsteğe bağlı hazırlık okumak için ne yapmalıyım?

Üniversite kayıtları e-devlet üzerinden yapılmaktadır. Kayıt sırasında isteğe bağlı hazırlık okumak istediğinizi belirten seçeneği seçmelisiniz. Yüz yüze kayıt seçeneğini tercih ettiyseniz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı yetkililerine bu tercihinizi bildiriniz.

(3) İsteğe bağlı hazırlık okuyan öğrenciler için kurallar farklı mıdır?

İsteğe bağlı hazırlık okuyan öğrenciler de zorunlu hazırlık programına kayıtlı öğrencilerle aynı kurallara tabiidir ve devam koşulunu kabul etmiş sayılırlar.

Zorunlu hazırlık programında bir öğrencinin eğitim süresi en fazla 2 (iki) yıldır. İsteğe bağlı hazırlık sınıfı eğitimi ise 1 (bir) eğitim-öğretim yılı (Eylül-Haziran) sürer; tekrar edilemez, ek süre tanınmaz. Bu süre fakülte/yüksekokulun normal öğrenim süresi dışında tutulur. İsteğe bağlı hazırlık sınıfı eğitimi alan öğrenciler hazırlık sınıfı eğitimleri sonucunda başarılı da olsalar başarısız da olsalar bu süre bitiminde lisans eğitimlerine başlarlar. Ancak, başarısız olmaları halinde bursları kesilebilir.

NOT: Zorunlu hazırlık programındaki öğrenciler için Haziran ayında yapılan Bahar Yeterlik Sınavından geçme notu en az 70’tir. İsteğe bağlı hazırlık okuyanlar için ise en az 60’tır.

(4) İsteğe bağlı hazırlık öğrencileri hazırlık sınıfında başarısız olursa ne olur?

İsteğe bağlı hazırlık okuyan öğrenciler Hazırlık Programında başarısız olsa da Fakülte ya da Yüksekokullarındaki eğitimlerine başlarlar. Ancak bölümlerinde Temel Yabancı Dil Derslerini (YDİ, YDİ, YDİ, YDİ kodlu dersler) almak zorundadırlar.

Ayrıca başarısız öğrencilerin bursları kesilebilir.

(5) İsteğe bağlı hazırlık okuyan öğrenciler için Hazırlık Programında eğitim süresi nedir ve başarısız olsam tekrar hazırlık okuyabilir miyim?

İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık programında eğitim süresi en fazla 1 yıldır ve bir yıllık süre sonunda başarısız olan öğrencilere ek süre tanınmaz.

Hazırlık Programından Muaf Olma

(1) Hazırlık sınıfından muaf olma koşulları nedir?

Yabancı dil hazırlık programından muaf olma koşulları için Ankara Üniversitesi Yabancı Dil Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğini inceleyiniz.

MADDE 9 – (1) Yabancı dil hazırlık programından;

a) Zorunlu yabancı dil hazırlık programının açıldığı yükseköğretim programlarına ilk defa kayıt yaptırarak eğitim öğretim yılı başında uygulanan düzey belirleme sınavından %30 yabancı dille öğretim yapılan lisans programları için en az 60 ve öğretim dili tamamen yabancı dil olan lisans programları için en az 70 puan alan öğrenciler,

b) (Değişiklik: RG) En az son üç yılında, öğretim dili olarak belirlenen yabancı dilin anadili olarak konuşulduğu bir ülkede, o ülke vatandaşlarının devam ettiği ortaöğretim kurumlarında öğrenim görüp, orta öğretimini bu kurumlarda tamamladığını belgeleyen öğrenciler,

c) (Değişiklik: RG) YK tarafından önerilen ve Senato tarafından eşdeğerliği kabul edilen ulusal/uluslararası sınavlardan geçerli puanı alan öğrenciler,”

(2) Eşdeğerliği kabul edilen sınavların sonuç belgelerinin bir dilekçe ile en geç yeterlik sınavından önce YDYO’ya sunulması ve YK tarafından değerlendirilerek karara bağlanması gerekir. Bu sınavların geçerlik süresi, yapıldığı tarihten itibaren üç yıldır. Sınav sonuçları YK tarafından yeterli bulunan öğrenciler, zorunlu yabancı dil hazırlık programını başarıyla tamamlamış kabul edilir.

(3) Diğer üniversitelerin yabancı dil hazırlık programını bitiren ve daha sonra ÖSYM tarafından yapılan sınavlar ile Üniversite programlarından birine yerleşen öğrenciler de zorunlu yabancı dil hazırlık programından muaf olmak için YDYO tarafından eğitim-öğretim yılı başında yapılan düzey belirleme sınavına girerek %30 yabancı dille öğretim yapılan lisans programları için en az 60 ve öğretim dili tamamen yabancı dil olan lisans programları için en az 70 puan almak zorundadır.

(4) Bu madde kapsamındaki koşullar yabancı uyruklu öğrenciler için de geçerlidir.

(5) (Değişiklik: RG ) Yabancı dil hazırlık programına devam ederek başarılı olan isteğe bağlı ve zorunlu hazırlık sınıfı öğrencilerine başarı belgesi verilir.

NOT: Yukarıdaki maddeler gereği Hazırlık Programından muaf olmak için herhangi bir belgeniz varsa bu belgeyi söz konusu sınavdan en az bir gün önce Yabancı Diller Yüksekokulu Öğrenci İşleri Birimi’ne bildirmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde talebiniz değerlendirmeye alınmaz.

(2) Hangi sınavların eşdeğerliği kabul ediliyor?

Ankara Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yürütülen programlarda Yeterlik ve Düzey Belirleme Sınavları ile eşdeğerliği kabul edilen sınavlarla ilgili bilgiler için Yeterlik Sınavı eşdeğerliklerini görmek için TIKLAYIN. Eşdeğerlikleri belirtilen sınavların son 3 yıl içinde uygulanmış olması gerekir. Hazırlık eğitiminden muaf olmak için bu sınavlardan alınan puanları gösterir belgeyi uygulanacak yeterlik ya da düzey belirleme sınavından önce bir dilekçe ile Yabancı Diller Yüksekokulu Öğrenci İşleri Birimine teslim etmeniz ya da [email protected] adresine e-posta ile iletmeniz gerekmektedir.

 

Harçlar

(1) Yeni kayıtlı öğrenciyim. Öğrenim harcı ödemem gerekiyor mu?

Yeni kayıtlı öğrenciler (Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi öğrencileri hariç) öğrenim harcı ödemezler.

(2) Eski kayıtlı öğrenciyim. Öğrenim harcı ödemem gerekiyor mu?

Evet. Eski kayıtlı öğrencilerin öğrenim harcı ödemesi gerekmektedir. Öğrenci Bilgi Sistemine girerek harç borcunuzu öğrenebilirsiniz. Ayrıca harç ödemesinin yapılacağı bankaya (Vakıfbank şubeleri & ATMleri) giderek öğrenci numaranızı bildirdiğinizde harç borcunuzu öğrenebilirsiniz.

(3) Öğrenim harcımı ödediğim halde Öğrenci Bilgi Sisteminde (OBS) ödememiş gibi görünüyorum. Ne yapmalıyım?

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında Harçlar Birimi ile iletişime geçiniz.

(4) OBS’de ismimi göremiyorum. Nedeni ne olabilir?

Harç borcunu ödemeyen öğrencilerin kayıtları OBS’ye eklenemez.

 

Kayıt Dondurma

(1) Kaydımı dondurmak istiyorum. Ne yapmalıyım?

Kayıt dondurmak isteyen öğrenciler bu taleplerini bir dilekçe ile kendi Fakültelerine/Yüksekokullarına bildirirler. Kayıt dondurma işlemi kayıtlı olduğunuz Fakülte/Yüksekokul tarafından yapılır.

(2) İstediğim zaman kaydımı dondurabilir miyim? / Kayıt dondurmak için belli bir mazeretim olması gerekir mi? / İsteğe bağlı hazırlık okuyorum. Kaydımı dondurabilir miyim?

Kayıt dondurma talepleri ile ilgili olarak kendi Fakülteniz/Yüksekokulunuz ile görüşmeniz gerekmektedir.

(3) Hazırlık Programındayken kayıt dondurursam ne olur?

Öğrencilik hakkınız saklı kalır. Kayıt dondurma sonlandıktan sonra öğreniminize kaldığınız yerden devam edersiniz.

(4) Kayıt dondurduğumda öğrenim harcı ödemem gerekir mi?

Harçlarla ilgili olarak Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’ndaki ilgili birim ile görüşmeniz gerekmektedir.

 

Sağlık Raporu

Ankara Üniversitesi Senatosunun 29/01/ tarih ve karar sayılı Haklı ve Geçerli Mazeretler başlıklı kararı ile işlem yapılır.

(1) Hangi sağlık raporları geçerli? Özel hastaneden alınan raporlar geçerli midir?

Konuyla ilgili olarak Haklı ve Geçerli Mazeretler adlı senato karar örneğini inceleyiniz. Özel hastane ve özel kliniklerden alınan raporlar geçerli değildir.

(2) Rapor süresi devamsızlıktan düşülür mü?

(Ankara Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğine göre)

Devam durumu

(5) Sağlık raporu ilgili yönetim kurulunca kabul edilse bile, öğrencilerin raporlu olduğu süre devamsızlık süresinden sayılır.

Yani raporlu olduğunuz süre boyunca devamsız sayılırsınız. Sağlık raporları sadece raporlu olduğunuz süreçte kaçırdığınız sınavların telafisini almanızı sağlar.

Devamsızlık

(Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi öğrencileri hariç diğer tüm öğrenciler için derslere devam zorunludur.)

(1) Kaç saat devamsızlık hakkımız var?

Devamsızlık hakkı her dönem için ayrı belirlenir. Bir dönem boyunca yapılacak toplam ders saati üzerinden hesaplanır. Öğrenciler bir dönem boyunca yapılacak derslerin %85’ine devam etmek zorundadır. Bir dönemde kaç saat ders yapıldığı resmi tatiller vs. çıkarılarak belirlenir.

(2) Güz döneminde devamsızlık yapmadım. Devamsızlık hakkımı Bahar dönemine devredebilir miyim?

Hayır. Devamsızlık hakkı ilgili döneme aittir ve diğer döneme devredilemez.

(3) Sınavlara girmezsem devamsız sayılır mıyım?

Evet.

(4) Eski kayıtlı öğrenciyim. Devam zorunlu mu?

Eski kayıtlı öğrencilerden Hazırlık Programındaki ikinci yılında eğitim-öğretim dönemi başında dilekçe vererek derslere devam etme talebinde bulanan öğrenciler yeni kayıtlı öğrenciler gibi devam koşulunu yerine getirmek zorundadır ve dilekçeleri ile birlikte devam koşulunu kabul etmiş sayılırlar. Hazırlık Programındaki ikinci yıllarında derslere devam etmeyerek yeterlik sınavlarına dışarıdan hazırlanmayı tercih eden eski kayıtlı öğrencilerde ise devam koşulu aranmaz.

(5) Devamsızlıktan kalırsam ne olur?

İngilizce Hazırlık Programında kur sistemi uygulanmaktadır ve devamsızlıktan kalmanız halinde aynı kuru tekrar edersiniz. Devamsızlıktan kalan öğrenci bulunduğu kurda bu tarihten itibaren derslere alınmaz.

Filoloji Hazırlık Programında yıllık sistem uygulanmaktadır. Güz ve Bahar döneminde devamsızlıktan kalan öğrenciler bu tarihten itibaren derslere alınmazlar ve ilgili eğitim-öğretim yılında yapılan yeterlik sınavlarına giremezler. Ancak, Hazırlık Programında iki yıllık eğitim süresini henüz doldurmamış olanlar bir sonraki eğitim-öğretim yılı başında Eylül ayında yapılacak Yeterlik Sınavına girebilirler.

 

Sınav notuna itiraz

(1) Sınav notuma itiraz edebilir miyim?

Ankara Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği

MADDE 40 –

(1) Sınav kâğıtlarının ve sınav not çizelgelerinin ilgili birimlere verilmesinden ve ilanından sonra maddi hata dışında not değiştirilmez.

(2) Öğrenciler maddi hata itirazı için sınav sonuçlarının ilanından itibaren 7 (yedi) iş günü içinde ilgili birime yazılı olarak başvururlar. Gerektiğinde, ilgili yönetim kurulunca dersin sorumlu öğretim elemanının/elemanlarının da görüşü alınarak, sınav kâğıtlarında ve sınav not çizelgelerinde maddi bir hata belirlenirse düzeltilir. Sonuç en geç 15 (on beş) gün içinde ilgili öğrencilere duyurulur.

(3) Süresi içinde yapılmayan maddi hata itirazları değerlendirmeye alınmaz.

Belge Talepleri

(1) Öğrenci Belgesi almak için ne yapmalıyım?

Yabancı Diller Yüksekokulu Öğrenci İşleri Birimine başvuru yapmanız gerekmektedir. Ayrıca, e-devlet üzerinden öğrenci belgesi alabilirsiniz.

(2) Transkript almak için ne yapmalıyım?

Yabancı Diller Yüksekokulu Öğrenci İşleri Birimine başvuru yapmanız gerekmektedir.

(3) Başarı Belgesi/Sertifika kimler alabilir?

Yabancı dil hazırlık programına devam ederek başarılı olan isteğe bağlı ve zorunlu hazırlık sınıfı öğrencilerine başarı belgesi verilir. (Eğitim-öğretim yılı başında yapılan Düzey Belirleme Sınavında başarılı olan ve Hazırlık Programında eğitim almayan öğrencilere, eğitim-öğretim yılı başında eşdeğerliği kabul edilen uluslararası sınavlara yönelik belge sunarak Hazırlık Programından muaf olan öğrencilere başarı belgesi/sertifika verilmez.)

(4) Başarı Belgesi/Sertifika almak için ne yapmalıyım?

Yabancı Diller Yüksekokulu Öğrenci İşleri Birimine başvuru yapmanız gerekmektedir. Başarı Belgesi/Sertifika talepleri için söz konusu birime bireysel olarak başvurmanız gerekmektedir. Söz konusu belge değerli evrak niteliğinde olduğu için sadece belge sahibine teslim edilir.

(5) Başarı Belgemi/Sertifikamı kaybettim. Tekrar talep edebilir miyim?

Başarı Belgesi/Sertifika değerli evrak niteliğindedir ve yalnızca bir kez verilir. Kaybetmemek için ya da yıpranmaması için dikkatli olmanız gerekmektedir.

Öğrenci Numarası Sorgulama

Öğrenci numaranızı funduszeue.info adresinden T.C. Kimlik Numaranızı yazarak öğrenebilirsiniz. Karşınıza çıkan sekiz (8) haneli numara sizin “Ankara Üniversitesi Öğrenci Numaranız”dır.

funduszeue.info

Yüksekokulumuzda çevrim içi dersler funduszeue.info sayfası üzerinden yürütülmektedir. Ayrıca, haftalık ders materyalleri yine bu platform üzerinden öğrencilerle paylaşılmaktadır. Kullanıcı adı ve şifre olarak TC numaranız (yabancı öğrenciler için yabancı kimlik numarası) girmeniz gerekmektedir.

 

SIK SORULAN SORULAR

HAZIRLIK SINIFLARIYLA İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR:

1. Hazırlık sınıflarında eğitim nasıldır?

İngilizce Hazırlık Sınıflarının akademik takvimi toplam 32 haftalık iki yarıyıldan oluşur. Toplam Eğitim saati saattir. İngilizce Hazırlık Sınıflarına kayıtlarının ardından gruplara ayrılan öğrenciler okuma, dinleme, yazma ve konuşma becerilerinin edinimine yönelik yoğun bir dil eğitimi programını izlerler.

2. İngilizce hazırlık sınıflarında okumanın kazançları nelerdir?

 Artık sadece bir dili bilmenin bile çok yeterli olmadığı günümüz koşullarında, İngilizce bilmek pek çok iş başvurusu için temel koşul olma özelliğini korumaktadır. Öğrencilerimiz kendilerine tanınan kaliteli eğitim olanağından yararlanarak gelecekleri için çok önemli bir yatırımı yapmış olmanın yanı sıra, alanları ile ilgili mesleki becerilerini geliştirebilmek için çok gerekli olan dil düzeyini oluşturma şansını da İngilizce Hazırlık Sınıflarında yakalayacaklardır.

3. “Zorunlu hazırlık” ve “İsteğe bağlı hazırlık” ne demektir?

“Zorunlu hazırlık” kayıt yaptırdığı bölümünde % İngilizce eğitim alacak öğrenciler içindir.
“İsteğe bağlı İngilizce hazırlık” ise % Türkçe eğitim veren bölüm öğrencilerinin aldığı zorunlu olmayan hazırlık programıdır.


4. İngilizce Hazırlık Programı’nda isteğe bağlı olarak öğrenim görmek isteyen öğrenciler, hazırlık programına katılabilmek için ne yapmalıdır?

Zorunlu hazırlık sınıfı bulunan bölümler haricinde de üniversitemizin pek çok bölümünde öğrenciler İsteğe bağlı hazırlık okumak için müracaatta bulunabilir. Bunun için, e-devlet üzerinden kayıt yaptıranların İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK OKUMAK İSTİYOR MUSUNUZ? sorusuna EVET seçeneğini işaretlemeleri gerekmektedir. Bu öğrencilerin ayrıca derslerin başlamasından bir hafta önce yayınlanan İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı başvuru formunu doldurarak online başvuru yapmaları gerekmektedir.


5. Üniversiteye yabancı uyruklu öğrenci olarak kayıt oldum. İsteğe Bağlı Hazırlık sınıfındaki öğrenimime ne zaman başlayabilirim?

Üniversite’ye kayıt yaptıran yabancı uyruklu öğrenciler, kayıt oldukları bölümlere göre Uluslararası Öğrenci Ofisi tarafından Türkçe yeterlik belgelerine göre Yozgat Bozok Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi'ne (TÖMER) ya da Yabancı Diller Yüksekokulu’na yönlendirilir. Türkçe yeterliği olmayan öğrenciler ilk eğitim-öğretim yılında TÖMER 'e devam ederler. TÖMER’de başarılı olan öğrenciler, bir sonraki akademik yılın başında online başvuru yaparak İsteğe Bağlı İngilizce hazırlık sınıflarına kayıt olabilirler.

6. Hazırlık sınıfına kayıtlı değilim fakat derslere girebilir miyim?

Dersleri sadece hazırlık programına kayıtlı öğrenciler takip edebilirler.


7. Üniversitenizde yüksek lisans öğrencisiyim. İsteğe bağlı hazırlık eğitimi alabilir miyim?

Şu anki yönergeye göre yüksek lisans öğrencileri isteğe bağlı hazırlık eğitimi alamazlar.

8. Zorunlu ve isteğe Bağlı Hazırlık eğitiminin süresi nedir?

Yabancı Diller Yüksekokulu İsteğe Bağlı Hazırlık Eğitiminde normal eğitim süre 1 (bir) akademik yıldır. Bu bir yılın sonunda başarılı olan ve olamayan öğrenciler takip eden akademik yılın başında Üniversite’deki programlarında derse başlarlar; Zorunlu Hazırlık Eğitimi olan bölümlerin öğrencilerinden başarılı olamayanlar ise bir yıl daha hazırlık eğitimi almalıdırlar. Zorunlu hazırlık programı  öğrencilerinden başarısız olan öğrencilere bir sonraki sene başında İngilizce Yeterlik (Muafiyet) Sınavı hakkı da tanınır.


9. Zorunlu İngilizce Hazırlık Eğitimi ve İsteğe Bağlı Hazırlık için ders kayıt işlemleri yaptıracak mıyım?

Evet, Zorunlu İngilizce Hazırlık Eğitimi için ders seçim haftasında YDYO-ZH kodlu Zorunlu Hazırlık dersini seçerek danışman onayına göndermelisiniz. .Yozgat Bozok  üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu internet sitesinden duyuruları takip ediniz, zorunlu hazırlık sınıfı olan öğrenciler için hazırlık sınıfını geçmeniz durumunda bölümünüze gidip ders kayıt işlemlerini kendiniz yaptırmanız gerekmektedir. İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı içinse herhangi bir ders kaydı yaptırmanıza gerek yoktur. İsteğe bağlı Hazırlık ders kaydı kayıtlı olduğunuz birim öğrenci işleri tarafından yapılacaktır.


Akademik yıl içerisinde hazırlık sınıfından muaf olabilir miyim?

Hayır. Muafiyet ve Eşdeğerlik belgeleri Üniversiteye ders kayıt döneminin ilk günü ve yılsonunda gerçekleştirilen yılsonu sınavından sonraki ilk hafta içerisinde öğrencinin kayıtlı olduğu birimin öğrenci işlerine verilir. 

Daha önce girmiş olduğum yabancı dil sınavları var. Bunları ibraz ederek zorunlu hazırlık sınıfından muaf olabilir miyim?

ÖSYM tarafından yapılan yabancı dil sınavları ile YÖK tarafından bu sınavlara eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarına ait belgelerle (bu belgenin son beş yılda alınmış olması kaydıyla) muafiyet başvurusunda bulunabilirsiniz. Aşağıdaki tabloda kabul edilen sınavlardan istenen minimum puanları bulabilirsiniz.

Anabilim dalları için geçerli belgeler ve istenen minimum puanlar:

Sınav Adı ve Açıklaması

Gerekli Minimum Puan

Bölümler / Anabilim Dalları

Muafiyet Sınavı

70

Tüm Bölümler /Anabilim Dalları

TOEFL IBT  (Test of English as a Foreign Language)

84

İngilizce Öğretmenliği

İngiliz Dili ve Edebiyatı

PTE  (First Certificate in English)

71

İngilizce Öğretmenliği

İngiliz Dili ve Edebiyatı

CAE (Certificate in Advanced English)

C

İngilizce Öğretmenliği

İngiliz Dili ve Edebiyatı

CPE  (Certificate in Advanced English)

C

İngilizce Öğretmenliği

İngiliz Dili ve Edebiyatı

YDS/YÖKDİL vb. ÖSYM’nin yaptığı sınavlar

80

İngiliz Dili ve Edebiyatı


İngilizce Seviye Belirleme ve Yeterlik (Muafiyet) Sınavlarının farkları nelerdir?

İngilizce Seviye Belirleme Sınavı, İsteğe Bağlı Hazırlık programında eğitim alacak öğrencilere akademik yılın başında verilen ve öğrencilerin dil seviyesinin tespit edilip seviyelerine uygun sınıflarda eğitim almalarını sağlayan sınavdır. İngilizce Yeterlik (Muafiyet) Sınavı, akademik yılın başında yapılan ve üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrenciler ile daha önceki yıllarda üniversiteye kayıt yaptırmış ancak hazırlık eğitimini başarıyla tamamlayamamış öğrencilerin İngilizce Hazırlık Programından muaf olmak için girdikleri sınavdır.

İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı kaydımı tamamladıktan sonra İngilizce Seviye Belirleme Sınavı için ayrıca kayıt yaptırmam gerekiyor mu?

Hayır gerekmiyor. Sınav duyurusunda belirtilen gün ve saatte sınav salonunda hazır bulunmanız yeterldir.


Sınava girerken yanımda bulundurmam gereken evraklar nelerdir?

Yanında güncel fotoğraflı kimlik belgesi (Kimlik, pasaport ehliyet vs. ve Öğrenci Belgesi) olmayan öğrenciler sınava kabul edilmezler.

İsteğe Bağlı Hazırlık Seviye Belirleme Sınavına herhangi bir nedenle giremezsem ne olur?

İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı Seviye Belirleme Sınavına girmezseniz en düşük düzeye yerleştirilirsiniz.

Zorunlu İngilizce Hazırlık eğitimi olan bir bölüm kazandım. İngilizce Yeterlik (Muafiyet) Sınavına girmek zorunda mıyım?

Eğer hazırlık okumak istemiyorsanız İngilizce Yeterlik (Muafiyet) mutlaka girmek zorundasınız.

Türkçe eğitim veren bir bölüm kazandım. “İsteğe bağlı hazırlık okumak istemiyorum” işaretledim. Yine de başvuru yapabilir miyim?

Üniversitemiz anasayfasından online başvuru yapabilirsiniz.


Türkçe eğitim veren bir bölüm kazandım. “Hazırlık okumak istiyorum” işaretledim. Yine de Yabancı Diller Yüksekokuluna gelip dilekçe vermem ya da başvuru yapmam gerekiyor mu?

Evet, Üniversitemiz anasayfasından online başvuru yapmalısınız

Zorunlu hazırlık olan bir bölümü kazandım. Muafiyet Sınavını geçersem hazırlık yükümlülüğüm var mı?

Hayır. İngilizce Yeterlik (Muafiyet)  Sınavında başarılı olmuş olan öğrenciler doğrudan bölümlerine kayıt yaptırırlar.

Zorunlu hazırlık olan bir bölümü kazandım. Muafiyet Sınavında başarılı oldum ama İngilizce Hazırlık eğitimi almak istiyorum. Hazırlık sınıfında okuyabilir miyim?

Hayır. İngilizce Yeterlik (Muafiyet) Sınavında başarılı olduktan sonra öğrencilerimizin eğitimlerine bölümlerinde devam etmeleri gerekmektedir.


Ders saatlerini ve sınıfımı nereden öğrenebilirim?

Ders saatleri ve sınıflar, akademik yılın başlamasından hemen önce, Yabancı Diller Yüksekokulu internet sitesinden ilan edilir.

Hazırlık sınıf listeleri ilan edildikten sonra sınıf değişikliği yapılabilir mi?

Sınıf öğrenci sayıları göz önünde bulundurularak değerlendirilebilir.


İngilizce Hazırlık Programı’nda derslere devam zorunluluğum var mı?

Evet, İngilizce Zorunlu Hazırlık Programında bir sene için en az %85 oranında, İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfında ise en az % 80 oranında devam zorunluluğu vardır. Üniversitemizin sportif ve kültürel etkinliklerine katılım zorunluluğundan kaynaklanan uzun süreli devamsızlıkların kabulü Yönetim Kurulu kararına bağlıdır. Bunun dışında kalan raporlar öğrencinin devamsızlık süresinden düşülmez. Devamsızlıktan kalan öğrenciler derslere devam edemez ve dönemin geri kalanındaki hiçbir sınava giremez. Bir yıl için zorunlu hazırlık sınıfında saati, İsteğe bağlı hazırlık sınıfında ise saati aşan devamsızlık durumunda öğrenci devamsız sayılır ve derslere devam etme hakkını bütünüyle kaybeder.


 Devamsızlık sınırını aşarsam İngilizce Yeterlik Sınavı’na girebilir miyim?

Hayır, devam koşulunu yerine getirmeyen öğrenciler Bahar dönemi sonunda yapılan final sınavına ve derslere katılamazlar.

Sağlık raporları devamsızlıkta geçerli midir?

Hayır. Sağlık raporları sadece ara sınavların telafisinde geçerlidir. Ancak bunun için; sağlık raporunun, rapor bitiş tarihinden itibaren en geç 3 (üç) iş günü içinde Yabancı Diller Bölüm Başkanlığına  teslim edilmesi ve raporun bölüm başkanlığı tarafından kabul edilmiş olması gerekir.

 İlk senemde zorunlu İngilizce hazırlık eğitimini başarıyla tamamlayamadım. Okulla ilişiğim ne zaman kesilir?

Zorunlu Hazırlık sınıfında birinci akademik yılın sonunda herhangi bir nedenle başarısız olan öğrenciler bir sonraki eğitim-öğretim yılı başında yapılacak Yabancı Dil Yeterlik Muafiyet) Sınavına katılabilirler. Bu sınavda ara sınav katkısı aranmaz. Başarısız olan öğrenciler hazırlık sınıfını bir kez daha tekrar ederler. İki eğitim-öğretim yılı süresince hazırlık programını başarı ile tamamlayamayan öğrencilerin, üçüncü eğitim-öğretim yılı başında yapılacak olan Yabancı Dilde Yeterlik Sınavında da başarısız olmaları durumunda kayıtlı oldukları program ile ilişiği kesilir.

Bir sene isteğe bağlı programda İngilizce Hazırlık eğitimi aldım ve bir senenin sonunda başarısız oldum. Bir sonraki akademik sene başında bölümüme başlayabilir miyim?
Evet. İsteğe bağlı İngilizce Hazırlık eğitimi alan öğrenciler eğitim aldıkları akademik seneyi başarılı tamamlayamasalar da bir sonraki sene bölümlerine devam ederler.

İngilizce İsteğe Bağlı  Hazırlık Sınıfını başarıyla tamamlayan öğrenciler için bir sertifika söz konusu mu?

Başarılı öğrencilerimize Yüksekokulumuz tarafından hazırlanmış başarı belgesi verilmektedir.

Sağlık Raporum varsa Mazeret sınavına girebilir miyim?
Öğrencilerin ara sınavlar (Vize) için mazeretli sayılmasına Yabancı Diller Yüksekokulu Yönetim Kurulunca karar verilir. Mazeretler ile ilgili her türlü başvuru kanıtlayıcı belgelerle beraber mazeretin bitim tarihinden itibaren en geç 3 gün içinde, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü'ne yapılmalıdır. Süresi içinde yapılmayan mazeret başvuruları kabul edilmez. Sağlık raporunun mazeret sınavına esas olabilmesi için, Yozgat Bozok Üniversitesi Lisans ve Önlisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde belirtilen ölçütleri ve şartları karşılaması gerekir. Öğrenciler raporlu oldukları süre içinde sınavlara giremezler. Girmeleri durumunda, girdikleri sınavlardan alınan notlar geçersiz sayılır. Yabancı dil yeterlik sınavı, yılsonu ve küçük sınavların mazereti yoktur, ancak yılsonu sınavına ve/veya bütünleme sınavına giremeyen öğrencilerin müteakip öğretim yılı başında yapılan yabancı dil yeterlik sınavına girme hakları vardır.


Sınav sonuçlarına itiraz nasıl ve ne zaman olur?

Öğrenci, sınav sonuçlarının ilanından itibaren 7 gün içinde Yabancı Diller Yüksekokul Müdürlüğüne yazılı olarak müracaat ederek, sınav kâğıdının yeniden değerlendirilmesini isteyebilir. Bu sürenin bitiminden sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz.

İsteğe Bağlı Hazırlık sınıfına devam ederken bölüm derslerine katılabilir miyim?

Hayır, yalnızca İBH derslerine katılabilirsiniz. 1 yıl süreli İBH eğitimini tamamlayan öğrenciler bölüm derslerine devam ederler.

İsteğe Bağlı Hazırlık sınıfı başvurusu yaptıktan sonra vazgeçebilir miyim?

Evet, Üniversitemiz akademik takviminde belirtilen kesin kayıt tarihine kadar vazgeçme dilekçesi vererek vazgeçebilirler.

Hazırlık sınıfının yaz okulu var mı?

Yüksekokulumuzda hazırlık sınıfları için yaz okulu açılacak olması durumunda öğrencilere önceden duyurulur.

ANKARA

YKS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE

ÜNİVERSİTEMİZE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİN KAYIT İŞLEMLERİ

"E-DEVLET" ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR.

 

1) E-DEVLET ÜZERİNDEN ELEKTRONİK KAYIT

 YKS Ek Yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitemiz programlarına kayıt hakkı kazanan ve MEB tarafından Lise mezuniyet bilgileri e-devlet portalına sorunsuz aktarılan öğrenciler ( yılı öncesinde Lise mezuniyeti bulunanlarda sorunla karşılaşılmaktadır), kayıtlarını funduszeue.info  web sitesi e-devlet kapısı üzerinden, 25 Eylül - 28 Eylül  tarihleri arasında kendileri yapacaklardır.

 

E-devlet şifresi almamış olan adaylar şifrelerini kimlik kartı/nüfus cüzdanlarının aslı ile bizzat PTT şubelerinden kayıtlardan önce temin etmeleri önerilir.

E-devlet şifresi ile kimlik doğrulamasını tamamlayan öğrenciler, e-devlet kayıtlarını funduszeue.info web sayfasında “e-hizmetler” bölümünde “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” başlığı altında yer alan “Üniversite E-Kayıt” seçeneğinden gerçekleştireceklerdir. Kayıt aşamaları sonrasında öğrencilerin karşısına e-devlet kayıt işleminin başarıyla gerçekleştiğine dair uyarı bildirimi çıkacaktır. Uyarı bildirimi alan öğrencilerin üniversiteye kayıtları yapılmış anlamı taşımaktadır.

Kaydını tamamlayan öğrenciler kayıt olduklarını gösteren barkotlu çıktı alabileceklerdir. Bu belge öğrenci belgesi niteliğinde bir belge değildir. Üniversitemiz web sayfasında belirtilen Akademik Takvimde yer alan kayıt yenileme tarihlerinde ders seçim işlemlerini tamamlayan öğrenciler, öğrenci belgelerini e-devlet üzerinden temin edebileceklerdir.

Öğrenciler, öğrenci kimlik kartlarını eğitim-öğretim başladıktan sonra kayıt oldukları Fakülte/Meslek Yüksekokul Öğrenci İşleri Bürolarından teslim alabileceklerdir.

E-devlet üzerinden kayıt yapan öğrencilerin kesin kayıt işlemleri, Üniversitemiz tarafından iki (2) iş günü içerisinde Öğrenci Otomasyon Sistemine yansıtılmaktadır. Öğrenciler kesinkayıt durumlarını Öğrenci Otomasyon Sistemi üzerinden sorgulayabileceklerdir.

Heyet raporu, sağlık raporu ve adli sicil kaydı belgesi istenenprogramlara yerleşen ve e-devlet üzerinden kayıt yapan adaylar belgelerini 30 Eylül  tarihine kadar birimlerin mail adreslerine gönderecek, asıllarını ise 03 Ekim  - 07 Ekim  tarihleri arasında kayıtlı oldukları birimin Öğrenci İşleri ofisine teslim edeceklerdir.

2) E-DEVLET ÜZERİNDEN  ELEKTRONİK KAYIT HAKKI OLMADIĞI İÇİN ZORUNLU OLARAK ÜNİVERSİTEMİZE GELEREK KAYIT YAPTIRACAK ADAY ÖĞRENCİLER!

Üniversiteye kayıt hakkı kazanan ancak e-devlet üzerinden elektronik kayıt hakkı olmayan (Aşağıda durumları belirtilen öğrencilerle sınırlı olmak üzere) öğrenci adaylarının, 26 Eylül  – 30 Eylül  tarihleri arasında YKS yerleştirme belgesinde belirtilen tarihte ve kayıt yerinde şahsen veya noterden vekâlet verecekleri kişiler aracılığı ile başvuru yapılması ve COVID tedbirlerine uygun şekilde Üniversitemize geldikleri takdirde kayıtları yapılacaktır.

Geçici kayıtları yapılan  adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 30 Aralık  tarihine kadar kayıtlı oldukları birimin Öğrenci İşleri Bürolarına ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır.

30 Aralık  tarihine kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecektir. Geçici kayıtlarını 26 Eylül – 30 Eylül  tarihleri arasında yaptırmayan adayların da kayıtları yapılmayacaktır.

  KKTC Uyruklu Öğrenciler için Kayıt Belgeleri (Elektronik kayıt yaptıramayacak adaylar)

3) KAYIT HAKKI KAZANDIKLARI HALDE KAYIT OLMAYA ENGEL DURUMLAR

Açık öğretim ve uzaktan öğretim programları hariç, Yükseköğretim Genel Kurul Kararı uyarınca, YKS Kılavuzunda yer alan yükseköğretim programlarında aynı anda eşit seviyede örgün iki (önlisans-önlisans veya lisans/lisans) programa kayıt yaptıralamaz ve eğitime devam edilemez. Farklı bir yükseköğretim kurumunda kayıt yaptıracağı programla aynı seviyede kaydı bulunan adaylar, halen kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumundan kayıt tarihinden önce ilişiklerini kesmedikleritakdirde yerleştirildikleri yeni yükseköğretim programına kayıt işlemleri yapılamayacaktır.

Lise mezuniyet durumları; MEB aracılığıyla e-devletten sorgulanamadığı için belirlenen kayıt tarihlerinde kayıt olmaya gelenlerden lise diploması/geçici mezuniyet belgesinin aslını ve fotokopisini teslim etmeyen öğrenci adayları kayıt yaptıramazlar.

4) E-DEVLETTEN KAYIT YAPAMADIĞI İÇİN ÜNİVERSİTEMİZE KESİN KAYIT YAPTIRMAK ÜZERE GELECEK OLAN ADAYLARIN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR!

 

5) YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI YETERLİK/MUAFİYET SINAVI

Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıfından muaf olmak isteyen veya İsteğe Bağlı Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı okumak isteyen tüm öğrenciler Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Seviye Tespit Sınavına girmek zorundadırlar.

Zorunlu ve İsteğe Bağlı Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Bölümleriyle İlgili Detaylı Bilgi için TIKLAYINIZ.

 

6) BELGE İSTENİLEN PROGRAMLARA YERLEŞEN ADAYLARIN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER

          

           SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

            YENİŞEHİR İBRAHİM ORHAN MESLEK YÜKSEKOKULU

Bu mesleği icra edebilmek için aranan nitelikler:

            MENNAN PASİNLİ ATÇILIK MESLEK YÜKSEKOKULU

7) ASKERLİK İŞLEMLERİ (ASAL)

         Durumları aşağıdaki bentlerden birine uyan adaylar için uygulanmak üzere;

a) sayılı Askerlik Kanunu hükümlerine ve bu konuda Millî Savunma Bakanlığınca yayınlanan prensip emirlerine göre askerlik hizmetlerini erteletme hakkını kaybedenler,

b) İki veya üç yıllık bir yükseköğretim programını bitirmiş olup dört yıldan daha az süreli bir başka yükseköğretim programına girmek isteyenlerden askerliğini yapmamış olanlar (İki veya üç yıl süreli bir yükseköğretim programından mezun olup askerliğini yapmamış olan adaylar, dört yıl veya daha fazla süreli bir yükseköğretim programına girmek için YKS'ye başvurabilirler.),

c) Dört yıl veya daha fazla süreli bir yükseköğretim programını bitirmiş olanlardan askerliğini yapmamış olan adaylar,

YKS sonucunda herhangi bir yükseköğretim programına yerleşmeleri durumunda bu adayların kayıtları yapılacaktır. Ancak, bu durumdaki adayların askerlikleri tecil edilmiş ise askerlik tecil sürelerinin bitimine kadar kayıt hakkı kazandıkları programda eğitime devam edebilecek, tecil sürelerinin sona ermesi hâlinde askerlik erteleme haklarını kaybettiklerinden bu durumdaki adayların kayıtları dondurularak, askerlik hizmetlerini yaptıktan sonra eğitime devam edebileceklerdir.

8) MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ

- Zorunlu veya isteğe bağlı hazırlık eğitimi görecek olan veya Yönergenin 9. maddesinden yararlanan öğrenciler hariç, Üniversiteye ÖSYM tarafından yerleştirilen öğrencilerin, ilk kayıt yaptırdıkları tarihiizleyen on (10) iş günü içinde ilgili birime muafiyet için Yönergede belirtilen belgelerle birlikte dilekçeyle başvurmaları gerekir. Bu öğrenciler, sonraki yarıyıl/yıllarda  yapacakları muafiyet talepleri ya da yapılan muafiyet/intibak işlemlerinin iptaline yönelik istekte bulunamazlar. 

Zorunlu yabancı hazırlık sınıfını başarı ile tamamladıklarında yapacaklardır. Zorunlu veya isteğe bağlı yabancı hazırlık sınıfı ile ilgili yeterlik veya muafiyet sınavına giren ve 1. sınıfa başlayacak olan öğrenciler sınav sonuçları resmi olarak ilan edildiği tarihten itibaren on (10) iş günü içinde ilgili birime muafiyet için başvurmaları gerekir.

- Zorunlu veya isteğe bağlı hazırlık eğitimi görecek öğrenciler ise hazırlık sınıfını başarı ile tamamladıklarında eğitim-öğretim başlamadan onbeş (15) iş günü önce muafiyet talebinde bulunmaları gerekmektedir.

Muafiyet ve İntibak Formu için TIKLAYINIZ.

 

9) İZİNLİ AYRILMA/KAYIT DONDURMA İŞLEMLERİ

Bursa Uludağ Üniversitesi Önlisans ve Lisans Öğretim Yönetmeliğinin maddesi gereğince mazeretlerinden dolayı izinli ayrılmak isteyen öğrencilerin, nedenlerin açıklanması veya belgelenmesiyle birlikte, izinli sayılmak isteyen öğrencinin ilan edilen akademik takvimde belirtilen ders başlangıç tarihinden en az 10 iş günü öncesinde kayıtlı olduğu birime yazılı olarak başvurması zorunludur.

İzinli ayrılmak isteyen öğrencilere mazeretlerinden dolayı ilgili birim kurulu kararı ile öğrenimleri süresince toplam iki yarıyıl, öğrenim süreleri sekiz yarıyılı aşan lisans programları için toplam üç yarıyıl süre ile izin verilebilir ve bu süre öğrenim süresinden sayılmaz. İzinli sayılan öğrenci öğrenimine devam edemez ve izinli olduğu yarıyılın sınavlarına giremez.

İzinli Ayrılma (Kayıt Dondurma) Talep Formu için TIKLAYINIZ.

 

10) DERS KAYIT İŞLEMLERİ

Üniversitemize yerleşen ve kesin kayıt işlemini tamamlayan tüm öğrencilerin ders seçim işlemlerini funduszeue.info sayfasında ilan edilen;  Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimindebelirtilen tarihlerde Öğrenci Otomasyon Sistemi üzerinden yapmaları gerekmektedir. Birim bazında olan ders kayıtlarına ilişkin takvim ayrıca duyurulacaktır. İkinci öğretim öğrencileri öğrenim ücretlerini yatırdıktan sonra ders seçim işlemi yapacaklardır.

11) KATKI PAYI/ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEME İŞLEMLERİ

İkinci Öğretim (İ.Ö.) Programlarına kayıt hakkı kazanan adayların 05 Eylül – 30 Eylül  tarihleri arasında kayıt yaptırdıkları Fakülte/Meslek Yüksekokulu öğrenci işleri bürolarından öğrenerek, öğrenim ücretlerini anlaşmalı banka Halk Bankası aracılığıyla kredi kartı/ATM veya şubelerine yatırmaları gerekmektedir.

 

Akademik Takvim için TIKLAYINIZ.

 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenim Ücreti Tutarları için TIKLAYINIZ.

 

ÖNEMLİ: Yükümlü olduğu halde öğrenim ücreti ödemesini gerçekleştirmeyen öğrenciler, ders seçimi yapamayacaklardır.

*   E-DEVLET ÜZERİNDEN ELEKTRONİK KAYIT YAPAN ÖĞRENCİLERİN, AYRICA ÜNİVERSİTEYE KAYIT İÇİN GELMELERİNE, yukarıda belirtilen programlar dışında HERHANGİ BİR EVRAK TESLİM ETMELERİNE GEREK BULUNMAMAKTADIR.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası