ayşe tükrükçü milletvekili adayı / "HAYAT KADINI" Son dakika: Ayşe Tükrükçü, Alper Uruş'a konuştu

Ayşe Tükrükçü Milletvekili Adayı

ayşe tükrükçü milletvekili adayı

kaynağı değiştir]

yılında Gaziantep'te doğdu.[1] Anne ve babası işçi olarak çalışmak Almanya'ya gittiğinden 7 yaşına kadar onlardan ayrı yaşadı, 7 yaşından itibaren Almanya'daki anne-babasının yanına büyüdü.[2] Dokuz yaşında, Türkiye'de bulunduğu sırada ensest tecavüze uğradı.[3] Almanya'ya döndüğünde aile içi şiddet gördüğünün tespit edilmesi üzerine ailesinden alındı, bir yetiştirme yurduna gönderildi.[2] Tecavüze uğramış olduğu 2 yıl sonra anlaşıldı. 16 yaşına kadar yetiştirme yurdunda kaldıktan sonra 23 yaşına kadar Almanya'da ailesinin yanında yaşadı.

Genç yaşta iki evlilik yaptı. İkinci eşi tarafından geneleve satıldı.[2] Kütahya'daki bir genelevde çalışırken ona evlenmek isteyen bir müşteri ile üçüncü evliliğini yaptı ve düğün masraflarını çıkarabilmek için genelevde çalışmaya devam etti. Altı yıl sonra üçüncü eşinden de ayrıldı. yılında evsiz kaldı, 4,5 ay sokakta yaşadı. Bulaşıkçılık, hasta bakıcılık gibi işlerle geçimini sağladı.[2]

seçimlerinde Türkiye’de hayatı çalınmış, hayatsız kadınlara dikkat çekmekti amacıyla Şefkat-Der adlı derneğin desteğiyle İstanbul 2. bölgede bağımsız milletvekili adayı oldu. oy aldı. Birinci bölgeden bağımsız aday olan Saliha Ermez ile birlikte bağımsız milletvekili olarak meclise girmek için aday olan ilk iki vesikalı kadından birisi oldu.[4] Yaşamını, Alper Uruş'un kaleme aldığı Hayatsız Kadın: Ayşe () adlı kitapta anlattı.[5]

arasında gönüllü olarak Şefkat-Der'in Cihangir'deki evsizler evinde pişirdiği çorbayı geceleri gönüllülerin yardımıyla Taksim civarında yaşayan evsizlere dağıttı.[6] yılında Hayata Sarıl Derneği'ni kurdu[7] ve İstanbul Taksim’de evsiz insanlar için bir lokanta açtı.[8][9] Bu evsizlere ücretsiz yemek ve istihdam imkanı sağladı.[10][11]

Ayrıca bakınız[değiştir

Eski hayat kadını bağımsız milletvekilliğine aday

Vesikal&#; eski hayat kad&#;n&#; Ay&#;e Tükrükçü, genelev kad&#;nlar&#;n&#;n sesini duyurmak için &#;stanbul'dan ba&#;&#;ms&#;z milletvekili aday aday&#; oldu&#;unu aç&#;klad&#;.

Ay&#;e Tükrükçü adayl&#;&#;&#;n&#; Konya'da Mevlana Müzesi önünde &#;efkat-Der Genel Ba&#;kan&#; Hayrettin Bulan ile birlikte aç&#;klad&#;. Hayrettin Bulan, Ay&#;e Tükrükçü'nün zor bir hayat geçirdi&#;ini belirterek, "Burada, Hz. Mevlana'n&#;n manevi &#;ahsiyeti yan&#;nda y&#;llarca zorla genelevlerde çal&#;&#;t&#;r&#;lm&#;&#;, adeta kölele&#;tirilmi&#; ve ad&#;na hayat kad&#;n&#;, genelev kad&#;n&#; dedi&#;iniz Ay&#;e Tükrükçü'nün &#;stanbul 2. bölgeden ba&#;&#;ms&#;z milletvekilli&#;i adayl&#;&#;&#;n&#; Konya'dan tüm kamuoyuna aç&#;kl&#;yoruz" dedi.

Ba&#;&#;ms&#;z milletvekili aday aday&#; Ay&#;e Tükrükçü ise, kendisinin 9 ya&#;&#;nda tecavüze u&#;rad&#;&#;&#;n&#; ve kocas&#; taraf&#;ndan geneleve sat&#;ld&#;&#;&#;n&#; dile getirerek, "Kendi çabamla ç&#;kt&#;&#;&#;m genelevden sonra tek amac&#;m benim gibi olan kad&#;nlar&#;n sesini duyurmak oldu. Bu nedenle tecavüze u&#;ram&#;&#;, zorla genelevlerde çal&#;&#;t&#;r&#;lan kad&#;nlar&#;n sesini duyurmak için ba&#;&#;ms&#;z milletvekili adayl&#;&#;&#;m&#; aç&#;kl&#;yorum. Amac&#;m seçimi kazanmak de&#;il, geneleve zorla sürüklenmi&#; kad&#;nlar ad&#;na sesimizi duyurmakt&#;r ve o kad&#;nlar&#;n da var oldu&#;unu göstermektir. &#;stanbul 15 milyonluk bir &#;ehir ve bu &#;ehirde milyon ki&#;i her gün et pazarlar&#;nda sat&#;l&#;yor. Bu insanlara seçimlerde dahi derdiniz nedir diye sorulmad&#;. Ben o insanlar&#;n sesi olmak istiyorum" diye konu&#;tu.

Genelevlerde çal&#;&#;an kad&#;nlar&#;n kendilerini destekleyeceklerini de dile getiren Tükrükçü, "Ben genelevlerde çal&#;&#;an arkada&#;lar&#;m&#;n desteklerini bekliyorum. Bu insanlar &#;stanbul gibi bir yerde seçmen kütüklerine sahip ç&#;ks&#;nlar. Bizlere oy hakk&#; verilmemi&#;ti. Bir mü&#;teri oydan daha iyi deniliyordu. Ama oysaki bir oy bir oy diyor milletvekili adaylar&#;. E&#;er ben seçilirsem onlara hayatlar&#;n&#; geri vermek istiyorum, çünkü benimki benden al&#;nm&#;&#;t&#;. Ben Türkiye Cumhuriyeti'nde tövbe etmi&#; bir genelev kad&#;n&#; olarak hala vesikam&#; geri veremedim ve seçilirsem ilk yapaca&#;&#;m &#;ey o kad&#;nlar&#;n vesikalar&#;n&#; iptal ettirmek olacak" &#;eklinde konu&#;tu.

Bu arada, bas&#;n aç&#;klamas&#;n&#; dinleyen bir vatanda&#;, aç&#;klama sonras&#; aç&#;klama yapanlara tepki göstererek, sesli bir &#;ekilde &#;iir okumaya ba&#;lad&#;.

&#;HA

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası