dumbell fly hareketi / Dumbbell Fly Nedir ? Nasıl Yapılır ?

Dumbell Fly Hareketi

dumbell fly hareketi

Dumbbell Flyes Hareketi Nasıl Yapılır?

Dumbell flyes hareketi

Dumbbell flyes hareketi: Eğer amacınız göğüs kası geliştirme ise özellikle orta göğüs kasları için yapacağınız en önemli hareketler sırasıyla şöyledir: Barbell Bench Press, Dumbbell Bench Press, Pushups ve Dumbbell Flyes hareketleri. 

Bu yazıda dumbell flyes hareketi ile ilgili nasıl yapılır ve dikkat edilmesi gerekenler rehberi hazırladık.

Bazen hareketleri doğru yaptığınızı düşünebilirsiniz ancak hala gelişim gösteremediyseniz beslenme programınızda ya da hareketleri uygulama biçimlerinde hata olması olasılığı yüksektir.

Dumbell flyes hareketi özellikle orta göğüs kaslarının gelişimini tetikleyen bir harekettir. Dambıl ile düz açış anlamına gelmektedir.

Orta göğüs egzersizi Dumbbell Flys

Dumbbell Flys Hareketi

Eğer düzenli ve doğru bir şekilde uygulayabilirseniz göğüs kaslarınızdaki gelişimi siz de fark edebilirsiniz.  Bu hareketi yapabilmek için illa da yüksek ağırlıkta dambıl kullanmanıza gerek yok ancak en az 3 ay süreyle uyguladığınız bir hareket ise ağırlıklarınızı artırmanız gelişimi daha da artıracaktır. Şunu da belirtmekte yarar  var.

Dumbell flyes hareketini yüksek ağırlıklarla yapabilmek için orta seviye değil ileri seviyede olmanız gerekir. Sanıldığı kadar yapılması kolay bir hareket değildir. Yeterli azim ve çalışma olmadan bu hareketi yüksek ağırlıklar ile yapmaya çalışmak tehlikelidir. Şimdi gelelim bu hareketin nasıl yapıldığına&#;Tehlikeli durumların önüne geçmek için önce animasyonları seyredip sonra da rehber niteliği taşıyan önerileri okuyarak hareketin nasıl yapıldığını öğrenin.

Dumbell flyes hareketi hazırlık

Bu hareketi yapabilmek için tabi ki dambıllarla düz bir vücut geliştirme sehpasına uzanmanız gerekiyor. İşte bunu yapabilmek için dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü özellikle ağır dambıllarla bunu yapmak biraz tehlikeli ve omurganız ile beliniz için biraz risklidir. Birinci animasyonu seyrettiyseniz dambılları kaldırma işleminde bile nasıl bir yol izlemek gerekiğini görmüşsünüzdür. İşte yapman gerekenler:

Dizlerimiz hafif kırık olacak şekilde sırasıyla dambılları dizimizin üzerine koyarak dizlerimizden destek alıyoruz ve ağırlıklar belimizde değil dizlerimizde toplanıyor. Sonra oturuyoruz.

Oturduktan sonra dizlerimizde duran dambılları yerlerinden hiç hareket ettirmeden dizlerimizde bizimle yukarı doğru kalkacak ve dambılların altından hiç ayrılmayacak şekilde dü vücut geliştirme sehpasına animasyonda da görüldüğü gibi uzanıyoruz.

Kollarımız yere dik olacak şekle gelince bacaklarımızı yere hareket ettiriyoruz. Dambılları ise kollarımız yere dik olacak şekilde havada tutuyoruz. Böylece hareketin başlaması için hazırlanmış oluyoruz. Bunun için yukarıdaki animasyonu seyrediniz.

Dumbell flyes hareketi nasıl yapılır?

orta göğüs dambıl ile düz açış

Dumbell flys hareketi yapılışı

Dumbell flyes hareketi uygulama adımları:Kollarınız yere dik ve avuç içleriniz birbirine bakacak şekilde tuttuğunuz dambılları birbirinden uzaklaştırmak bu hareketin amaçlarından biridir. Dambılları birbirinden uzaklaştırmanız orta göğüs kaslarının gelişimi tetikler ve özellikle göğsünüzün açılmasını ve genişlemesini sağlayan bir hareket yapmış olursunuz. Bu hareketin doğru ve düzenli bir şekilde yapılması ise aynı zamanda göğüs kasları arasında çizgi oluşmasını da sağlayabilir. Hareketin yapılma adımları:

İlk olarak düz bir vücut geliştirme sehpasına uzanıyoruz. Ancak nasıl uzanılması gerektiğini yukarıda anlattık. Ağırlıklar ister az olsun ister daha fazla olsun bu önerilere dikkat ederek uzanmanız daha risksiz ve yararlı olacaktır.

Kollarımızın dik ve ellerimizin avuç içlerinin birbirine doğru ve dambılların havada durduğu pozisyon başlangıç pozisyonu olsun. Başlangıç pozisyonunda dambılların birbirine dokunacak kadar yaklaştırın ama dokundurmayın.

Kol kaslarınızdan biseps tendonlarındaki gerilimi önlemek  için dirseklerinizi hafif bükerek göğüs kaslarınızda bir gerilim hissedene kadar geniş açılı bir yayı andıracak şekilde kollarınızı iki tarafta da aşağı doğru düşürünüz. Hareketin bu bölümünü gerçekleştirirken dikkat edin, nefes almalısınız. Hareket boyunca, kollarınızın sabit kalması gerektiğini aklınızda tutun ve hareket sadece omuz ekleminde gerçekleşmelidir.

Kollarınızı tekrar başlangıç pozisyonuna yavaş yavaş getirin yani yere dik olacak şekilde kollarınızı yukarı kaldırın. Bu sırada nefes vererek göğüs kaslarınızı sıkın. Kollarınızı yukarı kaldırırken, ağırlıkları düşürürken oluşturduğunuz aynı hareket yayı üzerinde çalıştığınızdan emin olun. Yani dambılları yukarı kaldıracağınız sırada kollarınızın açısını değiştirmeyin. Yayı daha geniş hale getirmeyin.

Daha ağır dambıllar kullanacaksanız spor hocanızın yardımıyla bu hareketi daha tehlikesiz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Yeni başlayanlar ise mutlaka bir uzman gözetiminde 4 kilogramlık dambıldan daha ağrı bir dambıl kullanmamalıdır.

Göğüs kaslarınız kasılı pozisyonda bir saniye bekleyin ve vücut geliştirme programı seviyenize göre hareketi öngörülen miktarda tekrarlayın.

Bu makalede size özellikle orta göğüs kası geliştirmehareketlerinden dumbbell flyes hareketiile ilgili ayrıntılı bir rehber sunmaya çalıştık. Hareketi doğru yapmanız için bu rehberi dikkatli bir şekilde okumanız ve animasyonları dikkatli bir şekilde seyretmeniz önemlidir. Umarız sizin için hazırladığımızı dumbell flyes hareketi nasıl yapılır rehberi yaralı olur.

Sağlıklı günler

 

Dumbell Flying Yapmasam olur mu

Tıbbi Sorumluluk Reddi / Yasal Uyarı!
Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir.
Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet ve benzerine Başlamayınız

seafoodplus.info' da yer alan bütün yazılı içerik seafoodplus.info' un malıdır. Kullanıcılar bilgi ve dokümanları, sadece bilgi edinme amacıyla kullanabilirler. seafoodplus.info' da bulunan bilgiler seafoodplus.info' un yazılı izni olmadan kısmen ya da tamamen kopyalanamaz, dağıtılamaz, satılamaz, alt lisansla kullandırılamaz.
seafoodplus.info isimli internet sitemiz bir forum sitesi olup, sitemizde yer alan her türlü içerik herhangi bir onay veya kontrole tabi olmaksızın doğrudan üyelerimiz tarafından sağlanmaktadır. TÜM ÜYELERİMİZ Sayılı Kanun, T.C.K ve ilgili diğer mevzuat uyarınca yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
seafoodplus.info sitesindeki konular, yorumlar ya da mesajlar hakkında hukuka aykırı içerik ve/veya kişilik haklarının ihlaline dair iddia ve şikayetlerinizi yer sağlayıcı olarak hareket eden sitemize "irtibat" adresinden iletebilirsiniz. Şikayetleriniz ilgili mevzuat çerçevesinde değerlendirilerek gereği en kısa zamanda yapılacaktır.
Copyright © -  seafoodplus.info Tüm hakları saklıdır.

Flat Bench Dumbbell Fly Nedir, Ne İşe Yarar Ve Nasıl Yapılır? Flat Bench Dumbbell Fly Hareketi Hangi Kasları Ve Nereyi &#;alıştırır

Haberin Devamı

Flat Bench Dumbbell Fly Ne İşe Yarar?

Flat bench dumbbell fly hareketi sadece tek bir göğüs kasını çalıştırmaz tüm göğüs kasını egzersize almaktadır. Bu yüzden komple göğüs bölümünün gelişmesi işine yaramaktadır. Göğüs kasları şişme yapar, kan dolaşımı hızlanır ve kaslar güçlenir. Bu egzersiz düzenli uygulandığında nefes alıp verme konusunda sıkıntı yaşayan bireylerde de işe yaramaktadır. Nefesi düzenlemektedir ve yaşam kalitesini arttırmaktadır.

Flat Bench Dumbbell Fly Nasıl Yapılır?

Flat bench dumbbell fly şöyle yapılmaktadır;

Düz bir sehpaya sırt üstü uzanılır.

Avuç içleri birbirine bakacak şekilde pozisyon alınır.

Elde bulunan dambıl ağırlıkları göğüs hizasında olacak şekilde yukarıya kaldırılır.

Ağırlıklar üst noktaya geldiğinde dirsekler hafif dışa dönük olarak bükülür.

Kollar göğüs hizasına gelene kadar indirilir. Bu arada nefes alınır.

Dirsekteki bu açı indirme esnasında bozulmaz.

Dirsekteki açı bozulmadan tekrar başlangıç noktasına gelinir. Bu arada nefes verilir.

Göğüs kasları sıkılır.

Bu hareket yapılırken kişi sanki bir ağaca sarılıyormuş gibi görüntü vermelidir. Flat Bench Dumbbell Fly Hangi Kasları ve Nereyi Çalıştırır?

Haberin Devamı

Flat bench dumbbell fly hareketi tüm göğüs bölümünü çalıştırmaktadır. Göğüste yer alan tüm kaslar bu çalışmaya dahil edilmektedir.

Flat bench dumbbell fly hareketinin hedef kas noktası pektoralis majör kaslarının sternal başlarıdır. Pazı kasları, bilek fleksörler, brachialis kasları, trisepsler ve deltoidler diğer çalışan kaslar arasında yerini almaktadır.

Hem alt hem de üst göğüs dahil olmak üzere pectoralis major kasları en baş çalışan kaslardır. Ön omuz ve biceps kası ise ikincil olarak yani yardımcı kas olarak çalışmaktadır.

Flat Bench Dumbbell Fly Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Flat bench dumbbell fly hareketini uygularken bazı hatalar yapılmaktadır. Bu hataların olmamasına dikkat edilmelidir. Kaldırış sırasında ayakları yerden kaldırmamak esastır. Başı kaldırıp yukarıya doğru bakmamak gerekmektedir.

Haberin Devamı

Ağırlıklar çok fazla indirilmemelidir. Böyle olduğunda hareketin amaçlandığı bölge tam olarak çalışma göstermez. Hareketin press gibi yapılması gerekmektedir. Bu da direk aşağıya indirerek yapmak anlamına gelmektedir. Fakat bazı kişiler yanlış olarak yana açış şeklinde indirmektedir.

El pozisyonunda avuç içleri birbirine bakmalıdır. Dirseklerin hafif bükülmesi ağırlıklar yukarıdayken yapılmalıdır. Dirseklerin açısı aşağıya indirmede kesinlikle değişmemelidir. Nefes alarak indirme işlemi tamamlanmalıdır.

Flat Bench Dumbbell Fly Hareketine Alternatif Ne Yapılabilir?

Flat bench dumbbell fly hareketi göğüs bölgesini sonuna kadar çalıştıran egzersizdir. Bu yüzden yine ağırlıklı bir dambıl ürünü ile göğsü çalıştıracak farklı ama aynı zamanda benzer egzersizler uygulanabilir. Lunge, sguat, deadlift, shoulder press ve bench press alternatif yapılabilecek egzersizlerin isimlerini oluşturmaktadır.

Haberin Devamı

Flat Bench Dumbbell Fly Faydaları Var mıdır?

flat bench dumbbell fly hareketinin en önemli faydası göğüs bölgesini geliştirmesidir. Göğüs bölgesini genişletmektedir. Aynı zamanda el bileklerini de güçlendirmektedir. Pazı denilen kas kolun iki başlı kası anlamına gelmektedir. Bu kasın şişkin görünmesi hem kadınlar hem de erkekler için önemlidir. İşte bu egzersiz bu kasın şişkin olması için biçilmez kaftandır. Hareket omuz, göğüs, dirsek ve kol bölgelerine olumlu etkilerde bulunmaktadır.

Göğüs Günü Programım

Benzer içerikler

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir