beyaz lahanalı salata tarifleri / Beyaz Lahana Salatası Tarifi: Beyaz Lahana Salatası Nasıl Yapılır? | Lezzet

Beyaz Lahanalı Salata Tarifleri

beyaz lahanalı salata tarifleri

Lahana yemek olarak yaptığımızda hepimizin tüketmeyi sevdiği hafif sebzelerden biri, peki lahanayı salatalarımızda denemek nasıl olur? Beyaz lahanalı salata tarifleri, salatalarımıza yeni bir tat katıyor ve eşsiz bir lezzetle sofralarımızı süslüyor. Lahana salatası üzerine bir de nar eklendiğinde benzersiz bir hal alıyor. Lahana salatası beyaz görünümüyle de sofralarımızın şıklığını tamamlıyor. Narlı beyaz lahana salatası tarifi için yazımızın devamındaki adımları izleyebiliriz.

 

 

Hazırlanışı:

Adım 1

Önce lahanamızı güzelce yıkıyoruz ardından yapraklarını ayırarak biraz tuz ekleyip tencere içerisine yerleştiriyoruz.

 

 

Adım 2

Lahanalarımızı kaynar suda haşlıyoruz. Daha sonra süzek içerisine koyarak soğuk su ile şokluyoruz ve diriliğini kaybetmemesini sağlıyoruz.

 

 

Adım 3

Lahanalarımızı doğruyoruz ve bir kaba alıyoruz.

 

 

Adım 4

Nanelerimizi ince ince kıyıyoruz ve kabımızın içerisine ekliyoruz.

 

 

Adım 5

Pul biber, kuru nane, sirke, nar ekşisi, tuz ve zeytinyağını da salata malzemelerimizin üzerine döküyoruz ve güzelce karıştırmaya başlıyoruz.

 

 

Adım 6

Havuçlarımızın kabuklarını soyuyoruz ve yaprak dilimler halinde dilimliyoruz.

 

 

Adım 7

Havuç dilimlerimize gül şekli veriyoruz ve alt kısımlarının açılmamaları için kürdanla sabitliyoruz.

 

 

Adım 8

Salata karışımımızı servis tabağına aldıktan sonra havuçtan yaptığımız gülleri kenarlara yerleştiriyoruz ve nar tanelerini salata üzerine serpiştiriyoruz. Narlı lahana salatası hazır, afiyet olsun.

Yeşil Lahana Salatası

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Pınar OnlinePınar Online

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Basit ve lezzetli beyaz lahana salatası

İster turşu ister dolma isterseniz çiğ tüketin, beyaz lahana güçlü antioksidan kaynaklarından biridir ve soğuk kış günlerinde bağışık sistemini düzenlemeye yardımcıdır. Zengin bir lif kaynağı olmasından dolayı mide ve bağırsağın sağlıklı çalışmasını sağlayan beyaz lahana, özellikle kabızlık sorunu yaşayan bireylerin sofrasında olmalıdır. Bu özelliğine ek olarak düşük kalorili olması sebebiyle diyet sofralarına iyi bir tercih olabilir. Özellikle çocuklarda ve 30 yaş üstü kemik erimesi riskine yakın bireyler için kalsiyum, potasyum ve magnezyum mineralleri yönünden zengin olmasından dolayı kemik ve kas sistemine kadar birçok sisteme faydası bulunan beyaz lahanayı salata olarak da tüketebilirsiniz.

Malzemeler

•Orta boy beyaz lahananın yarısı
•2 adet havuç
•Az miktar mor lahana
•1 kase yoğurt
•1 yemek kaşığı mayonez
•2 diş sarımsak (isteğe göre)
•1 adet limon
•Zeytinyağı
•2 dal maydanoz (üzerine)
•Tuz

Yapılışı

Orta boy lahananın yarısını orta incelikte şeritler şeklinde doğrayın. 1 adet limonun suyunu sıkın ve içerisine yarım bardak zeytinyağını ekleyin ardından doğradığınız lahanayı da ekleyerek 15 dakika kadar beklemesini sağlayın.

Mor lahanaları da beyaz lahana gibi doğrayıp ve derin bir salata kabına alarak karıştırın. 2 adet havucu soyun ve havuçları ince rendeden geçirerek lahananın bulunduğu salata kabına ekleyin. Beklettiğiniz beyaz lahanayı da diğer malzemelerin yanına ekleyin.

Mor lahana, havuç ve beyaz lahanayı iyice karıştırın ve üzerine 1 kâse yoğurt, 1 yemek kaşığı mayonez ve 2 diş rendelenmiş sarımsağı ekleyin. Tuzu, servise yakın bir vakitte ekleyerek salatanızı servis kabına alabilirsiniz.

Dilerseniz üzerini2 dal taze maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

Beyaz Lahana Salatası

06 Aralık

Ana vatanı Akdeniz ülkeleri olan beyaz lahana, Türkiye'de en çok Antalya ve Mersin'de yetiştirilir. İçeriğinde bulunan C ve K vitamini sayesinde, kansere yakalanma riskini düşürür. Kalp sağlığına iyi gelmesiyle bilinen bu sebze, antioksidan özelliğine sahiptir. Genellikle yemek ve salataların içerisinde kullanılır. Brüksel, alabaş ve kırmızı lahana gibi çeşitleri de mevcuttur. Beyaz lahana salatası ülkelerde 'coleslaw' adı ile de bilinir.  Malzemeleriniz hazırsa, beyaz lahana salatası tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Beyaz Lahana Salatası Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan lahana salatası, yaklaşık kaloridir. Folat ve lif içerdiği için kilo vermeye yardımcı olan besinler arasındadır. Bu tarife diyet listelerinde yer verebilirsiniz.

Beyaz Lahana Salatasını et, tavuk ya da balık yemeklerinin yanında tercih edebilirsiniz. Ayrıca meze olarak akşam yemeklerine de oldukça yakışacaktır. 

Hazırlanma Süresi : 20 dakika

Pişirme Süresi : -

Kaç Kişilik: 4 Kişilik

Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti

Beyaz Lahana Salatası için

  • gr beyaz lahana
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 2~3 dal maydanoz
  • 1 havuç
  • 1 kase yoğurt
  • Tuz
  1. Öncelikle kullanacağınız lahanaları bol su ile durulayın ve ince ince kıyın.
  2. Kıyılmış lahana, sirke ve şekeri bir kaseye alıp elinizle ovalayarak karıştırın. Yoğurt, mayonez, rendelenmiş havuç, tuz ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.
  3. İki karışımı harmanlayıp servis tabağına alın. Üzerini ufalanmış maydanoz yaprakları ile süsleyin. Şimdiden afiyet olsun.

Servis Önerisi

Beyaz lahana salatasını, fırında tavuk ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

  • Kullanacağınız malzemelerin taze ve olgun olmasına özen gösterin.
  • Dilerseniz, lahanayı haşladıktan sonra salatanın içerisine katabilirsiniz. Haşlarken suya limon damlatmayı unutmayın.
  • Salataya, bir diş ezilmiş sarımsak ekleyerek aroma verebilirsiniz.
  • Tarifte kullanacağınız sirkenin elma sirkesi olmasına özen gösterin. Farklı sirkeler lahananın tadını bastırabilir.
  • Salatayı bekletmeden tüketin. Aksi takdirde yoğurt suyunu salar ve maydanozlar kurur.
  • Beyaz lahananın yanına en çok yakışan baharatlar, kişniş ve defte yapraklarıdır. Salatayı servis etmeden önce kenarlarını defne yaprakları ile süsleyebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası