yardımcı kaynaklar meb gov tr giriş / YARDIMCI KAYNAKLAR ÖĞRENCİLERİMİZE DAĞITILDI

Yardımcı Kaynaklar Meb Gov Tr Giriş

yardımcı kaynaklar meb gov tr giriş

YILININ İLK YARDIMCI KAYNAK DESTEK PAKETİ YAYIMLANDI

Millî Eğitim Bakanlığınca öğrenci ve öğretmenlere destek olmak amacıyla ücretsiz olarak sunulan yardımcı kaynak paketinin dördüncüsü yayımlandı. 

Yüz yüze eğitim kararlılıkla sürdürülürken öğrenci ve öğretmenlere çeşitli kaynaklarla destek olmak amacıyla Ekim ayından bu yana her ayın ilk haftasında yardımcı kaynak paketi paylaşılıyor. Her ayın ilk haftası erişime açılan paketlerin Ocak ayına ait dördüncüsü bugün yayımlandı.  

Yardımcı kaynak destek paketinde Çalışma Soruları, Örnek Sorular, Etkileşimli Sorular, Tekrar Testleri, LGS Kasım ayın örnek soru kitapçığı ve YKS'ye yönelik TYT, AYT ve YDT örnek soru kitapçıkları yer alıyor. Şimdiye kadar yayımlanan en geniş yardımcı kaynak seti özelliği taşıyan Ocak ayı yardımcı kaynak destek paketine monash.pw adresi üzerinden erişilebiliyor. Kaynak paketi ayrıca basılı olarak da tüm öğrencilere ücretsiz ulaştırılacak.

9 bin soruluk destek paketi 

Ocak ayı destek paketinde 2. sınıftan sınıfa kadar tüm sınıf seviyelerinde 9 bin soruluk yardımcı kaynak yer aldı. Böylece yılı Ekim ayı itibarıyla yayımlanan yardımcı kaynaklardaki soru sayısı 32 bine ulaştı. Bu kaynaklar ile öğrencilerin derste işleyecekleri konuları pekiştirmeleri ve öğrenme süreçlerine katkı sağlanması amaçlanıyor. 

Ayrıca temel eğitim kademesindeki öğrencilerine sorudan oluşan Süreç Değerlendirmeye yönelik Etkinlik Kitabı, Öğretmen Kılavuzu, Çalışma Soruları ve Çalışma Fasiküllerini yayımladı. Bu sorular 2. sınıftan 7. sınıfa kadar olan öğrencilerimizin istifadesine sunuldu.

LGS Ocak ayı örnek soru kitapçığı

8. sınıfta öğrenim gören öğrencilerimizin 5 Haziran 'de yapılacak olan "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav"a yönelik hazırlıklarına destek için Ocak ayı örnek soru kitapçığı da paketin içinde yer aldı. 

YKS'ye yönelik çalışma sorusu 

Ortaöğretim kademesindeki öğrenciler için Tekrar Testlerinin monash.pw de yardımcı kaynak destek paketinde yerini aldı. İkinci dönem ünite ve kazanımlarını kapsayan 8. Tekrar Testlerinde soru bulunuyor. sınıf öğrencileri için Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na yönelik hazırlanan kaynak setindeki 3 TYT, 6 AYT ve 1 YDT kitapçığında ise soru bulunuyor. Ayrıca sorudan oluşan çalışma ve etkinlik kitapları da ortaöğretim öğrencilerinin kullanımına sunuldu.

Etkileşimli Sorular Yayımlanmaya Devam Ediyor

8, 9 ve sınıf öğrencileri için geçen ay ilk kez elektronik ortamda yayımlanan etkileşimli sorular da paylaşılmaya devam ediyor. Bu çalışmada Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarından çoktan seçmeli sorularla birlikte açılır menü, sürükle bırak ve çoklu seçim özelliklerinin kullanıldığı sorular hazırlandı. Ayrıca üst düzey zihinsel becerilerinin ölçülmesine daha fazla olanak sağlayan ve öğrencilere kendi cevabını oluşturma fırsatı veren açık uçlu sorular da kullanıldı. Sorular, öğrencilerin gerçek yaşam durumlarını ekranda görmesini sağlayan simülasyonlar içerecek şekilde yapılandırıldı.

Ortaöğretim öğrencilerine yönelik videolu soru çözümleri ve konu anlatımları

9, 10, 11 ve sınıf öğrencileri için çeşitli derslerden konu tekrarlarının ve soru çözümlerinin yer aldığı videolar da hazırlandı. Bu videolar aracılığı ile öğrenciler, öğrenme ortamlarını çeşitlendirme, kendilerini değerlendirme ve konuları tekrar etme imkânı bulacak.

Özel Eğitim öğrencilerine destek

Ocak ayı paketinde temel eğitim ve ortaöğretim kademelerinde eğitim gören özel eğitim öğrencileri için de etkinlikler yer alıyor. Hazırlanan etkinlikler boşluk doldurma, benzerlik ve farklılıkları bulma, eşleme, anlama ve anlatma tekniklerini içeriyor. Bu etkinlikler ile öğrencilerin konuları pekiştirmeleri amaçlanıyor.

"Şu ana kadar 23,5 milyona yakın yardımcı kaynağı basılı olarak öğrencilerimize ulaştırdık"

6 Eylül'den bu yana yüz yüze eğitimi başarılı bir şekilde devam ettirirken diğer taraftan hem mevcut eğitimi desteklemek hem de uzaktan eğitimde oluşan öğrenme kayıplarını telafi edebilmek için kapsamlı yardımcı kaynak destek paketi hazırladıklarını hatırlatan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, şunları kaydetti: "Arkadaşlarımızın yoğun emekleri ile 2. sınıftan sınıfa kadar olan sınıf düzeyleri için hazırladıkları Yardımcı Kaynak Destek Paketini yılında Ekim, Kasım ve Aralık aylarında yayımlamıştık. Bu uygulamaya yılında da devam ediyoruz. Bugün Ocak ayına ait destek paketini yayımladık. Tüm kaynaklara öğrenci ve öğretmenlerimiz kolaylıkla ulaşabilecekler. Diğer taraftan tüm öğrencilere bu kaynakları basılı olarak da ulaştıracağız. Şu ana kadar 23,5 milyona yakın yardımcı kaynağı basılı olarak öğrencilerimize ulaştırdık. Her ayın ilk haftası bu paketi yayımlamayı sürdüreceğiz. Ayrıca, her ay yardımcı kaynak destek paketinin içeriğinde çeşitliliği de artıracağız. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyorum."

8 BİN SORUDAN OLUŞAN MAYIS AYI YARDIMCI KAYNAK PAKETİ YAYIMLANDI

Millî Eğitim Bakanlığınca tüm kademe ve sınıf seviyesindeki öğrencilere destek sağlamak amacıyla hazırlanan ve 8 bin sorudan oluşan mayıs ayı yardımcı kaynak paketi, monash.pw adresinden erişime açıldı. 

Millî Eğitim Bakanlığı, yardımcı kaynak destek paketini her ay öğrenci ve öğretmenlerin istifadesine sunuyor. Bu kaynaklar ile öğrencilerin derste işleyecekleri konuları pekiştirmeleri, uzaktan eğitimde oluşan öğrenme kayıplarının telafi edilmesi ve öğrenme süreçlerine katkı sağlanması amaçlanıyor. 

Bu kapsamda hazırlanan yardımcı kaynak destek paketinin sekizincisi bugün yayımlandı. Tüm kademe ve sınıf seviyesindeki öğrencilere yönelik olarak hazırlanan mayıs ayı yardımcı kaynak paketi, monash.pw adresinden erişime açıldı. eğitim öğretim yılı için yayımlanan son yardımcı kaynak paketi olma özelliği taşıyan mayıs ayı yardımcı kaynak paketinde 8 bin soru yer alıyor.

Mayıs ayı LGS örnek soruları yayımlandı

8. sınıfta öğrenim gören öğrencilerin yılında yapılacak "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav"a yönelik hazırlıklarına destek sağlamak adına mayıs ayı örnek soru kitapçığı da öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına sunuldu. Mayıs ayı paketiyle birlikte yılı ekim ayı itibarıyla yayımlanan örnek soru sayısı 'a ulaştı.

Ekim ayından itibaren 70 bin soru yayımlandı

MEB, ilk yardımcı kaynak destek paketini geçtiğimiz ekim ayında yayımlamıştı. Her ay düzenli olarak yayımlanmaya devam eden yardımcı kaynak paketlerinde toplam soru sayısı 70 bine ulaştı. Yayımlanan kaynaklar öğrenci ve öğretmenler tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi. Yardımcı kaynak paketlerinde çalışma yaprakları, etkinlik kitapları, öğretmen kılavuzları, çalışma soruları, beceri temelli testler, merkezî sınava yönelik örnek sorular, fasiküller, etkileşimli sorular, tekrar testleri, YKS'ye yönelik TYT, AYT ve YDT örnek soru kitapçıkları, YKS çalışma soruları, YKS soru bankaları ve soru çözümleri yer alıyor. 

36 milyon yardımcı kaynak ücretsiz dağıtıldı

MEB, tüm eğitim kademeleri için öğrencilerin ek kaynak ihtiyaçlarını karşılamak üzere çalışma yaptı. Hazırlanan yardımcı kaynaklarla öğrencilerin yardımcı kaynak ihtiyacının ücretsiz olarak giderilmesi amaçlanıyor. 2. sınıftan sınıfa kadar tüm eğitim seviyelerinde hazırlanan yardımcı kaynaklar öğrencilere dağıtıldı. Bu yıl LGS ve YKS sınavına girecek öğrenciler için de hazırlanan çalışma kitapları nisan ayı içinde öğrencilere ulaştırıldı. yılı kasım ayından itibaren ücretsiz olarak dağıtılan yardımcı kaynak sayısı, yurt genelinde 36 milyona ulaştı. 

Hedef milyon yardımcı kaynak

MEB, eğitimde fırsat eşitliği çerçevesinde yılı eylül ayında milyon yardımcı kaynak kitabı öğrencilere gönderecek. Gönderilecek yardımcı kaynaklar, tüm eğitim kademeleri için hazırlanan 85 yardımcı kaynak ve 7 öğretmen kılavuzundan oluşuyor.  

Sekizinci yardımcı kaynak destek paketinin Bakanlığın internet sitesinde öğrenci ve öğretmenlerin istifadesine sunulduğunu duyuran Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, şunları kaydetti: 

"Her ay ilkokul ikinci sınıftan lise son sınıfa kadar tüm eğitim kademelerinde öğrencilerimizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak kapsamlı bir yardımcı kaynak paketi paylaştık. Bu eğitim öğretim yılı için son olan ve 8 bin sorudan oluşan mayıs ayı yardımcı kaynak paketini öğrencilerimizin istifadesine sunduk. Bu paketle birlikte öğrencilerimizle paylaştığımız soru sayısı da 70 bine ulaştı. Burada alanında uzman ve çok deneyimli bir kadro tarafından her geçen gün kapasitesi artırılan önemli bir kaynak havuzu oluşturuluyor. Ders kitaplarını ülkemizin tüm çocuklarına ücretsiz olarak dağıttığımız gibi yardımcı kaynaklar konusunda da aynı hassasiyeti gösteriyoruz.  Bu yılın sonuna kadar milyon yardımcı kaynağı basılı hâlde öğrencilerimize göndereceğiz. Bu süreç başarılı bir şekilde ilerliyor. Salgın sürecindeki öğrenme kayıplarını telafi etmek ve sınav sürecindeki öğrencilerimizi desteklemek için çalışmaya devam edeceğiz."

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞINDA YARDIMCI KAYNAKLAR ÖĞRENCİLERİN SIRALARINDA OLACAK

  Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim öğretim yılında ders kitaplarıyla birlikte yardımcı kaynaklarını da öğrencilerin sıralarına koymak için hazırlıklarını tamamladı.  

Tüm kademe ve sınıf seviyesinde hazırlanan yardımcı kaynak destek paketini her ay öğrenci ve öğretmenlerin istifadesine sunan Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim öğretim yılında ders kitaplarıyla birlikte yardımcı kaynaklarını da öğrencilerin sıralarına koymak için hazırlıklarını tamamladı. Bakanlık öğrencilerin derste işleyecekleri konuları pekiştirmeleri, uzaktan eğitimde oluşan öğrenme kayıplarının telafi edilmesi ve öğrenme süreçlerine katkı sağlanması amacıyla tüm kademe ve sınıf seviyesindeki öğrencilere yönelik her ay yardımcı kaynak paketi, monash.pw adresinden erişime açılıyor bununla birlikte ekim ayından itibaren basılı olarak da öğrencilere ulaştırıyor.

Şu ana kadar 36 milyonun üzerinde kaynağı basılı olarak öğrencilere ulaştıran Bakanlık, eğitimde fırsat eşitliği çerçevesinde gelecek eğitim öğretim yılının başında öğrencilerin sıralarına yardımcı kaynakları hazır bulundurmak için çalışmalarını tamamladı. Bakanlık eylül ayında milyon yardımcı kaynak kitabı öğrenciler için illere gönderecek ve kitaplar ders yılı başında öğrencilerin sıralarında olacak. Gönderilecek yardımcı kaynaklar, tüm eğitim kademeleri için hazırlanan 85 yardımcı kaynak ve 7 öğretmen kılavuzundan oluşuyor

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yardımcı kaynaklarla ilgili yapılan çalışmadan ailelerin ve öğrencilerin çok memnun olduğunu, bu konuda olumlu dönüşler aldıklarını söyledi. Öğretmen, öğrenci ve velilerin her zaman yanlarında olmaya devam edeceklerini kaydeden Özer, "Her ay ilkokul ikinci sınıftan lise son sınıfa kadar tüm eğitim kademelerinde öğrencilerimizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak kapsamlı bir yardımcı kaynak paketi paylaştık. Bu kaynakları ekim ayından itibaren basılı olarak da öğrencilerimize gönderiyoruz. Öğrencilerimizin ücretsiz ders kitaplarının yanı sıra okula başladıkları ilk gün sıralarında yardımcı kaynakları da bulmaları için tüm çalışmalarımızı da tamamladık. İnşallah gelecek eğitim öğretim yılı itibarıyla tüm öğrencilerimiz okula başlamalarının heyecanını yaşadıkları ilk gün yardımcı kaynaklarını da sıralarında bulacaklar. Bu süreç başarılı bir şekilde ilerliyor. Salgın sürecindeki öğrenme kayıplarını telafi etmek ve sınav sürecindeki öğrencilerimizi desteklemek için çalışmaya devam edeceğiz. "

Temel Eğitim Kitapları

2. Sınıf Çalışma Yaprakları

3. Sınıf Çalışma Yaprakları

4. Sınıf Çalışma Yaprakları

2. Sınıf İngilizce Süreç Değerlendirmeye Yönelik Etkinlik Kitabı (ÖĞRENCİ)

2. Sınıf İngilizce Süreç Değerlendirmeye Yönelik Etkinlik Kitabı (ÖĞRETMEN)

2. Sınıf Türkçe Süreç Değerlendirmeye Yönelik Etkinlik Kitabı (ÖĞRENCİ)

2. Sınıf Türkçe Süreç Değerlendirmeye Yönelik Etkinlik Kitabı (ÖĞRETMEN)

3. Sınıf Türkçe Süreç Değerlendirmeye Yönelik Etkinlik Kitabı (ÖĞRENCİ)

3. Sınıf Türkçe Süreç Değerlendirmeye Yönelik Etkinlik Kitabı (ÖĞRETMEN)

2. Sınıf Çalışma Soruları - 1

2. Sınıf Çalışma Soruları - 2

3. Sınıf Çalışma Soruları - 1

3. Sınıf Çalışma Soruları - 2

4. Sınıf Çalışma Soruları - 1

4. Sınıf Çalışma Soruları - 2

3. Sınıf Matematik Çalışma Kitabı

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı

3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı

3. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Kitabı

3. Sınıf İngilizce Çalışma Kitabı

3. Sınıf Okuma Becerileri

3. Sınıf Okuma Becerileri Cevap Anahtarı

4. Sınıf Matematik Çalışma Kitabı

4. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı

4. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı

4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Çalışma Kitabı

4. Sınıf İngilizce Çalışma Kitabı - 1

4. Sınıf İngilizce Çalışma Kitabı - 2

4. Sınıf Okuma Becerileri

4. Sınıf Okuma Becerileri Cevap Anahtarı

5. Sınıf Okuma Becerileri

5. Sınıf Okuma Becerileri Cevap Anahtarı

5. Sınıf Çalışma Soruları

6. Sınıf Çalışma Soruları

7. Sınıf Çalışma Soruları

5. Sınıf Kazanım Kavrama Testleri

6. Sınıf Kazanım Kavrama Testleri

7. Sınıf Kazanım Kavrama Testleri

5. Sınıf Beceri Temelli Testler - 1

6. Sınıf Beceri Temelli Testler - 1

7. Sınıf Beceri Temelli Testler - 1

5. Sınıf Beceri Temelli Testler - 2

6. Sınıf Beceri Temelli Testler - 2

7. Sınıf Beceri Temelli Testler - 2

8. Sınıf LGS Çalışma Kitabı - Matematik

8. Sınıf LGS Çalışma Kitabı - Fen Bilimleri

8. Sınıf LGS Çalışma Kitabı - Sözel

8. Sınıf Matematik Çalışma Kitabı

8. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı

8. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı

- LGS'ye Yönelik MEB Örnek Soruları Kitabı

8. Sınıf Çalışma Kitabı - 1

8. Sınıf Çalışma Kitabı - 2

8. Sınıf Çalışma Kitabı - 3

8. Sınıf Çalışma Kitabı - 4

8. Sınıf Çalışma Kitabı - 5

8. Sınıf Çalışma Kitabı - 6

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır