ata aöf formasyon / Formasyon Öğrenci Alım İlanı

Ata Aöf Formasyon

ata aöf formasyon

Pedagojik formasyon için 40 bin ek kontenjan

 Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, eğitim öğretim yılı bahar döneminde başlatılacak pedagojik formasyon eğitimi programları için, gerekli şartları taşıyan üniversitelere toplam 40 bin dolayında ek kontenjan verildiğini bildirdi.

YÖK'ten yapılan açıklamada, Saraç'ın konuyla ilgili Twitter üzerinden paylaşımda bulunduğu belirtildi. Üniversitelerden ve öğrencilerden gelen yoğun taleplere bağlı olarak bahar döneminde pedagojik formasyon eğitimi için ek kontenjan verilmesi kararı alındığını ifade eden Saraç, şunları kaydetti: " Eğitim Öğretim yılı bahar döneminde başlatılacak pedagojik formasyon eğitimi programları için gerekli şartları taşıyan üniversitelere toplam 40 bin dolayında ek kontenjan verilmiştir ve üniversitelere bildirilmiştir. Üniversitelerin kontenjan talepleri, insan kaynakları ve fiziki kapasiteleri de göz önüne alınarak değerlendirilmiştir. Bundan önceki programlarda da olduğu gibi üniversitelerin, verilen toplam kontenjanın en az yüzde 25'ini mezunlara, kalanını son sınıftaki öğrencilere tahsis etmesi gerekmektedir. Ara sınıftaki öğrenci başvuruları kabul edilmeyecektir. Bildiğiniz üzere, Milli Eğitim Bakanlığı KPSS’de aldığınız puana göre, ihtiyaç duyduğu alanda, ihtiyaç duyduğu sayıda sizleri öğretmen olarak atayabilmektedir. Pedagojik formasyon eğitimi almak öğretmen olarak atanmanız için taşımanız gereken şartlardan sadece biridir. Üniversitelerimize geçen yıldan bu yana yaklaşık bini aşkın formasyon programı için kontenjan tahsis edilmiştir." Açıklamalarında YÖK olarak öğretmen adayı eğitimi konusunda önümüzdeki süreçte bazı köklü değişiklikler düşündüklerini de vurgulayan Saraç, alınan kararın öğretmen adayları için hayırlı olmasını diledi.

Anadolu Üniversitesi Pedagojik Formasyon Ön Kayıt Sonuçları Öğren!

Anadolu Üniversitesi Pedagojik Formasyon Ön Kayıt Sonuçları için Tıklayın

Anadolu Üniversitesi Pedagojik Formasyon Sonuçları,Anadolu Üniversitesi Pedagojik Formasyon Kesin Kayıt

Asıl listede ismi bulunan öğrencilerin ilgili tarihler arasında kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Kayıt yaptırmayan öğrenciler haklarından vazgeçmiş sayılacaklardır.

Asillerin gelmemesi halinde yedek liste bildirilen tarihlerde açıklanacaktır. Yedek listedeki adayların kesin kayıtları bildirilen tarihlerde yapılacaktıseafoodplus.infoıtlar ŞAHSEN yapılacaktır. Posta, faks veya kargo ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

KESİN KAYITTA İSTENİLEN BELGELER

Onaylı Transkripti (Aslı ya da aslı gibidir)
Diploma ya da geçici mezuniyet belgesi (Mezun Olanlardan)
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (Aslı ibraz etmek kaydıyla)
(4) adet Vesikalık Fotoğraf
Banka Dekontu. *
Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Kayıt Formu (Kayıt esnasında verilecektir)
Felsefe bölümünü kazananlar için en az 16 kredi Sosyoloji, 16 kredi Psikoloji, Sosyoloji bölümünü kazananlar için ise en az 16 kredi Felsefe, 16 kredi Psikoloji ve 8 kredi Mantık derslerini aldığını gösteren belgesi olmayanların kesin kaydı yapılmayacaktır.

*Vakıflar Bankası Şube ve Bankamatiklerinden T.C. Kimlik numarası ile ödeme yapılacaktır.

Açıklama : Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı 1. Taksit

Yatırılacak Tutar :

1 Taksit ,00 TL. (Bin TL.) Asıl Kayıtta
seafoodplus.info ,00 TL. (Bin TL.) (2. Dönem)

Kayıt Yeri: Kesin kayıtlar Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kampüsü Eğitim Fakültesi Eskişehir’de yapılacaktır.

Muafiyet: Öğretmenlik uygulaması muafiyet dilekçeleri Güz Dönemi başında alınacaktır.

  • Facebook
  • Google

Eğitime devam Eden Öğrenciler

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının tarihli Genel Kurul toplantısında alınan “öğretmen yetiştiren fakülteler dışında formasyon eğitimi alınabilen alanlarda örgün eğitimine devam eden öğrencilere eğitim-öğretim süresi içinde pedagojik formasyon eğitimi verilmesi” kararı kapsamında yapılacak uygulama Üniversitemiz Senatosunun tarih ve 8/24 sayılı kararı ile kabul edilen &#;Atatürk Üniversitesi Pedagojik Formasyon Uygulama Esasları&#;na bağlı olarak yürütülecektir.

Pedagojik Formasyon Eğitimi alabilecek programlar ile ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının Pedagojik Formasyon Eğitimi konulu yazısı ( / ) için lütfen tıklayınız.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının Pedagojik Formasyon Eğitimi (Sorular ve Cevapla) konulu yazısı ( / ) için lütfen tıklayınız.

Konuyla ilgili Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Dekanlığı internet sayfasında tarihinde yayımlanan duyuru (Formasyon Derslerini Alan 4. Sınıf Öğrencilerinin Dikkatine) için lütfen tıklayınız.

Mezun Öğrenciler

Eğitim Öğretim Güz yarıyılı itibariyle mezun öğrenciler için açılacak olan Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ile ilgili tüm iş ve işlemler bu sayfada yer alan bilgilere bağlı olarak gerçekleştirilecektir.

Konu ile ilgili başvurulabilecek kaynaklar;
&#; Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Usul ve Esaslar ( tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısı Kararı)
&#; Atatürk Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Yönergesi
&#; Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları (Milli Eğitim Bakanlığı)

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programının yürütme süreci ile ilgili olarak Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından yapılacak güncel duyurulara ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Alanlar & Kontenjanlar

Mezun öğrencilere yönelik olarak açılan Grup Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı için toplam kontenjan tahsis edilmiş olup bu kontenjanlar mezun öğrenciler için belirlenmiştir. (Atatürk Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Biriminin tarihli kararı)

AlanKontenjan
Adalet12
Almanca18
Arapça30
Beden Eğitimi72
Bilişim Teknolojileri42
Biyoloji24
Coğrafya60
Çocuk Gelişimi30
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi24
Elektrik-Elektronik Teknolojisi/Elektrik6
Felsefe72
Fizik6
Görsel Sanatlar42
Grafik ve Fotoğraf6
Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri/ Halkla İlişkiler6
İmam Hatip Meslek Lisesi Dersleri6
İngilizce54
Kimya/Kimya Teknolojisi12
Matematik30
Muhasebe ve Finansman18
Müzik42
Pazarlama ve Perakende6
Sağlık / Sağlık Hizmetleri6
Tarih90
Türk Dili ve Edebiyatı
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri12
TOPLAM
Notlar : 1- Herhangi bir alanda 6 öğrenciden az kayıt olması halinde o programdan öğrenci kaydı alınmayacaktır. 2- Boş kalan kontenjanlar için ayrıca ek başvuru alınmayacaktır. 3- Birinci yerleştirme sonrasında herhangi bir alanda boş kalan kontenjanlar, öğretim elemanı sayısı ve rehber öğretmen sayısı yeterli olmak kaydıyla Formasyon Birim Kurulu tarafından diğer alanlara aktarılabilecektir. 4- Gerekli durumlarda Formasyon Birim Kurulu toplam kontenjanı artırabilecektir.

Takvim

Mezun öğrencilere yönelik olarak açılan Grup Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Süreç Takvimi

YAPILACAK İŞLEMBAŞLAMA TARİHİBİTİŞ TARİHİ
BAŞVURU VE YERLEŞTİRMEBaşvuruların Alınması
İlk Yerleştirme Sonuç İlanı
İlk Yerleştirme Kayıt İşlemleri
seafoodplus.info Yerleştirme Sonuç İlanı
seafoodplus.info Yerleştirme Kayıt İşlemleri
seafoodplus.info Yerleştirme Sonuç İlanı
seafoodplus.info Yerleştirme Kayıt İşlemleri
 1. DÖNEMDersler
Vize Sınavları
Final Sınavları
Bütünleme Sınavları
II. DÖNEMDers Kayıtları *
Dersler
Vize Sınavları
Final Sınavları
Bütünleme Sınavları

*  Eğitim-öğretim yılında kayıt yaptıran öğrenciler ile eğitim-öğretim yılında kayıt yaptırdığı halde mezun olamayan öğrencileri kapsamaktadır.

*** Mücbir nedenlere bağlı olarak program akademik takviminde Formasyon Birim Kurulu Kararı ile değişiklik yapılabilir.

Başvuru

BAŞVURU İŞLEMLERİNİ

OBS&#;de kullanıcı kaydı olan adaylar Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS)&#;negiriş yaparak,

OBS&#;de kullanıcı kaydı olmayan adaylar ise &#;OBS hesabınız yok mu? &#;Hemen Kaydolun&#; linki aracılığı ile kullanıcı adı ve şifresi alıp, OBS&#;ye giriş yaparak

BAŞVURU İŞLEMLERİ & KAYIT BAŞVURULARI linki ile açılan sayfada yer alan PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU başlığı aracılığı ile gerçekleştirebilirler.

HEMEN KAYDOL YARDIM KILAVUZU

BAŞVURU YARDIM KILAVUZU


&#; Üniversitemiz bünyesinde mezun öğrencilere yönelik olarak açılacak olan Pedagojik Formasyon Sertifika Eğitim Programına ilgili alanlardan mezun olan öğrenciler başvuruda bulunabileceklerdir. Başvuru yapabilmek için mezuniyet bilgilerinin YÖKSİS sisteminde kayıtlı olması gerekmektedir. Mezuniyet bilgileri YÖKSİS sisteminde kayıtlı değil ise mezun olunan üniversite ile iletişime geçilerek YÖKSİS kaydının tamamlanması gerekmektedir.
&#; Öğrencilerin ön kayıt işlemleri Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden yapılacaktır.
&#; Başvurular tarihleri arasında Öğrenci Bilgi Sistemi (seafoodplus.info) adresinden giriş yapılarak &#;BAŞVURU İŞLEMLERİ&#; başlığı altında yer alan &#;KAYIT BAŞVURULARI&#; linki aracılığı ile alınacaktır.
&#; Öğrenci Bilgi Sisteminde daha önceden kullanıcı kaydı bulunmayan adayların, öncelikle Öğrenci Bilgi Sistemi (seafoodplus.info) sayfasında yer alan “Hemen Kaydolun” linki aracılığı ile kullanıcı adı ve şifresi almaları gerekmektedir.
&#; Adayların, başvuru yapmadan önce öğretmenlik alanları, atama ve ders okutma esaslarına ilişkin çizelgeyi inceledikten sonra uygun alana başvuru yapmaları gerekmektedir. Öğrenci Bilgi Sisteminde ön kayıt işlemlerini tamamlayan adayların başvuru bilgileri kontrol edilecektir. Uygunsuz başvuru yapan adayların başvuruları Pedagojik Formasyon Eğitim Sertifika Programına kabul edilmeyecektir. Uygun alana başvuru yapmayan adaylar, kesin kayıt hakkı elde etse bile kayıtları yapılmayacaktır.
&#; Öğrenci Bilgi Sisteminde başvuru ile ilgili yaşanabilecek problemlerin çözümü için [email protected] adresine mail gönderilebilir veya Öğrenci Bilgi Sisteminde yer alan YARDIM menüsünden talep oluşturulabilir.

Değerlendirme & Yerleştirme

Mezun öğrencilerin Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına Yerleştirme İşlemleri aşağıda yer alan hususlara bağlı olarak yapılacaktır; &#; Programa kabul edilecek öğrenci adaylarının yerleştirme işlemleri öğrencilerin mezun oldukları lisans programlarının Ağırlıklı Genel Not Ortalamalarına (AGNO) göre yapılacaktır. AGNO’larda virgülden sonraki iki hane dikkate alınacaktır. &#; Eşitlik olması halinde öncelikle mezuniyet yılı daha eski olanlara, eşitliğin devam etmesi halinde doğum tarihi daha eski olanlara öncelik verilecektir. &#; Not döküm (transkript) belgelerinde not ortalaması ’lük sisteme göre olan adayların ortalamaları YÖK Dönüşüm Tablosu&#;na göre 4’lük sisteme dönüştürülecektir. &#; Yerleştirme sonuçlarına, öğrenci adayları öğrenci bilgi sistemi üzerinden ulaşabilirler. Ayrıca sonuçlar Atatürk Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nın ve Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’nin web sayfalarından ilan edilecektir. &#; Yerleştirme işlemleri sonunda programa kayıt hakkı kazanıp, belirtilen kayıt tarihlerinde kayıtlarını yaptırmayan adaylar, daha sonra yapılacak ek yerleştirmede dikkate alınmazlar. &#; Ek yerleştirme işlemleri, programa başvurup yerleşemeyen adaylar arasından yapılacaktır. İlk yerleştirmede kayıt hakkı kazanamayan adayların sonuç ilanından sonra öğrenci bilgi sistemi (ÖBS) üzerinden ek yerleştirme talebinde bulunmaları gerekmektedir. Ek yerleştirme talebinde bulunmayan adaylar 1. ve 2. ek yerleştirmelerden yararlanamayacaklardır. &#; Yerleştirme işlemleri yapılırken herhangi bir alanda boş kalan kontenjanlar, öğretim elemanı sayısı ve rehber öğretmen sayısı yeterli olmak kaydıyla diğer alanlara aktarılabilecektir.

Kayıt

Programa yerleştirilen adayların kesin kayıtları:
&#; Yerleştirme sonuçlarına göre kayıt hakkı kazanan aday öğrenciler Pedagojik Formasyon ücretinin ilk taksit tutarını ( TL) Türkiye Halk Bankasının tüm şube ve ATM’lerinden yatırmaları halinde kesin kayıt işlemlerini tamamlamış olacaklardır.
&#; Kayıt işlemleri tamamlanan öğrencilerin ders kayıtları otomatik olarak yapılacaktır.

Ücretler

DÖNEM ÜCRET
Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı (I. Dönem I. Taksit)
Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı  (II. Dönem II. Taksit)
 TOPLAM


&#; Pedagojik Formasyon Sertifika Programı Ücreti ₺ olup iki taksit halinde ₺ güz, ₺ bahar dönemi başında ödenecektir.
&#; Güz yarıyılı için ödeme kesin kayıt sırasında, bahar yarıyılı için ödeme ise bahar yarıyılı ders kayıtları sırasında yapılacaktır.
&#; Ödemeler, Pedagojik Formasyon Sertifika Programı Öğrenci Numarası ile,
&#;&#; 1-Türkiye Halk Bankası Şubelerinden özel tahsilat sistemi ile (KUTA),
&#;&#; 2- Türkiye Halk Bankası ATM’lerinden;
&#;&#;&#; * Fatura ve Kurum Ödeme menüsü seçilecek
&#;&#;&#; * Harç için İl Plaka Kodu 25 olarak giriş yapılacak
&#;&#;&#;&#;&#; # Ata Üni PDF menüsü seçilecek
&#;&#;&#;&#;&#; # Pedagojik Formasyon Sertifika Programı Öğrenci numarası ile ( …. ile başlayan) giriş yapılarak ödeme yapılabilecektir.
&#; Ödemeler için herhangi bir hesap numarası belirtilmeyecektir.
&#; Yerleştirme sonucuna göre ilk taksit tutarını ( ₺) yatırdıktan sonra kesin kayıt işlemi tamamlanan öğrenciye herhangi bir nedenden dolayı programa devam etmekten vazgeçmesi halinde ücret iadesi yapılmaz.

Dersler & Sınavlar

&#;  Dersler yüz yüze yapılacak olup derslere %80 devam zorunludur. Ayrıca her iki dönemde yer alan Öğretmenlik Uygulaması Derslerinin uygulamaları Erzurum İli Merkez ilçeleri sınırlarında belirlenen okullarda yapılacaktır. Öğretmenlik Uygulaması Derslerine devam zorunludur ve devamsızlık hakkı bulunmamaktadır.
&#;  Pandemi şartlarının devam etmesi durumunda Pedagojik Formasyon Sertifika Eğitimi Programında her iki yarıyılda okutulacak derslerin en fazla %30’a kadarı uzaktan eğitim yoluyla diğerleri ise yüz yüze yapılabilecektir. Uzaktan Eğitim yoluyla yapılacak dersler için, bilgisayar ve internet bağlantısı temini öğrencilerin sorumluluğundadır.
&#;  Sınavlar, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi tarafından ilgili tarihler arasında Üniversitemiz Merkez ve Yoncalık kampüsünde yapılacaktır.
&#;  Sınav sonuçlarına bağlı olarak öğrencilerin başarılarının belirlenmesi işlemleri, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesinde uygulanmakta olan ilgili mevzuat hükümlerine bağlı olarak “Bağıl Değerlendirme Esasları” kapsamında gerçekleştirilecektir.

Tekrar Öğrenciler

Üniversitemiz Pedagojik Formasyon Sertifika Programı’na eğitim öğretim yılında kayıt yaptırdığı halde mezun olamayan öğrencilerin 2 inci yarıyılda başarısız oldukları dersler için;
1-Alacakları dersin kredisi başına ₺ ücreti T.C. Kimlik Numaraları ile Türkiye Halk Bankasının aşağıda belirtilen hesap numarasına tarihleri arasında yatırmaları,
2-Yatırılan ücretin makbuzunu tarihleri arasında Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Formasyon Bürosu’na teslim etmeleri gerekmektedir. Makbuzunu teslim etmeyenlerin ders kayıtları yapılmayacaktır.

Hesap Numarası Bilgileri:
Türkiye Halk Bankası
Şube Kodu:
Hesap Numarası:
İBAN: TR

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir