hz yusuf un eşinin ismi / Firavunlar tarihinden bir örnek. Firavun Akhenaton ve Hazreti Yusuf. - funduszeue.info

Hz Yusuf Un Eşinin Ismi

hz yusuf un eşinin ismi

Hz. Yusuf'un Eşi Aşenat Kimdir? Asenath'ın Kıssası Ve Hayatı

Hz. Yusuf'un Eşi Aşenat Kimdir?

 İbranicede Yosef asıllı olan Yusuf kelimesi ilave edilecek olan yani eklenecek olan manasına gelmektedir. Hz. Yakup'un Rahel'den olan ilk oğlu ve ilk çocuğu Hz. Yusuf'tur. Yusuf'un kardeşlerine göre manevi ve zihni üstünlüğü vardır. Bu sebepten dolayı kısa sürede çevresinden saygı görmüş ve iyi kalpli birine dönüşmüştür. 

 Hz. Yusuf'un ilk eşi olan Aşenat Züleyha'nın kızıdır. Züleyha ise Potifar'ın eşidir. Yusuf kuyudan kurtulduktan sonra köle olarak Mısır Firavunu Potifar'a satılmıştır. Kısa süre içerisinde dürüstlüğü ve dindarlığı sayesinde Potifar'ın güvenini kazandı ve evin bir üyesi olarak yaşamaya başladı. Bu dönemde Züleyha ise Yusuf'un yakışıklığına karşı koyamadı ve ona ilgi duymaya başladı. Yusuf ise evli olduğu için onu her seferinde geri çevirdi. Züleyha buna rağmen bu isteğinden vazgeçmedi. Potifar yanlış anlaşılma sonucu Yusuf'u zindana attı. Yusuf da masumluğunu ispatlamak için Züleyha ve Potifar'ın kızı Aşenat ile bir süre sonra evlendi. 

Asenath'ın Kıssası ve Hayatı

 Aşenat kalbi ve yüreği temiz bir kızdı. Yusuf ile evlenmesiyle bu daha da taçlanmış ve ona olan hayranlığı sayesinde Allah'a inancı da artmıştır. Oldukça mutlu bir evlilik yaşayan Yusuf ile Aşenat'ın çocukları da olmuştur. Yıllarca süren bu evlilikte Aşenat Yusuf'un can yoldaşı ve en büyük destekçisi olmuştur.

Hz. Yusuf ve Aşenat Evliliği

 Bu dönemde Hz. Yusuf haksız yere zindanda kalmaktaydı. Firavun ise Hz. Yusuf'a rüyasını yorumlatmak için geldi. Çünkü Hz. Yusuf rüya yorumlamakla meşhurdu. Rüya yorumlamak Hz. Yusuf peygamberin en büyük mucizelerinden biriydi. Hz. Yusuf'un Firavunun huzuruna getirilmesi için zindandan çıkartılarak sakalı kesilir ve çeşitli bakımları yapılır.

 Rüyayı yorumlayan Yusuf'un dedikleri gerçek olur. Bunun üzerine Firavun ülkede kendinden sonra gelen ikinci adam olarak Hz. Yusuf'u ilan eder. Üstelik Firavun mührünü de Hz. Yusuf'a verir. Aşenat ile Yusuf'un evlenmesi de Firavun ister ve aracılık eder. Bunun üzerine Hz. Yusuf'un boynuna altın bir zincir takılır, güzel elbiseler giydirilir. Yusuf ile Aşenat bu şekilde evlenir. 

Hz. Yusuf'un Ölümünden Sonra Mısır

 Hz. Yusuf vefat ettikten seneler sonra İsrail oğullarının başına Hz. Musa geçmiştir. Bu vasiyeti yerine getirmek için Hz. Musa üç gün boyunca Yusuf'un tabutunu aramıştır. Tabutu bir nehirde bulmuştur. Kızıldeniz'den geçmiştir ve Filistin'e giderken de yanında götürmüştür. Çöllerde kırk sene boyunca kalmıştır. Hz. Yusuf ile ilgili Mısır ülkesinde başına bir sürü olay geldiği söylenmektedir. Kurana göre kardeşleri tarafından kuyuya atılmıştır. Tevrat'a göre Mısır'a giden kervana satılmıştır. Senelerce zindanda kalmıştır. Firavunun veziri olmuştur. Firavun sayesinde evlenmiş ve on iki tane çocuğu olmuştur. 

kaynağı değiştir]

Züleyha

Züleyha (Arapça: زلیخا), Yahudi ve İslam geleneğinde Potifar'ın karısına verilen isimdir. Kur'an'da Mısır azizinin eşi olarak geçer.

Kuran'da Züleyha ile Yusuf'un hikâyesi şu şekilde anlatılır: Potifar köle pazarından Yusuf'u satın aldıktan sonra zamanla onu malikanesindeki her şeyden sorumlu kıldı. Yusuf oldukça yakışıklı bir genç olmuştu. Efendisinin eşi Yusuf'a göz koydu ve onunla beraber olmak istedi. Yusuf kendisine bunca iyilik yapan efendisine bu kötülüğü yapmayacağını ve Allah'ın buyruğuna karşı gelmeyeceğini söyleyerek karşı çıktı. Kadın elbisesini tutunca Yusuf elbiseyi bırakarak odadan çıktı. Kadın Yusuf'un kendisiyle yatmaya çalıştığını, çığlık atınca da elbisesini bırakıp kaçtığını söyleyerek iftira attı. Efendisi Yusuf'u zindana attırdı.

Kur'an'da Züleyha ile ilgili ayetler[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası