kobi değer kredisi bankalar / Gaziantep Ticaret Odası

Kobi Değer Kredisi Bankalar

kobi değer kredisi bankalar

KOBİ DEĞER KREDİSİ Detayları ve Başvuru Şartları Hk.

KOBİ DEĞER KREDİSİNİN DETAYLARI BELİRLENDİ

Sayın Üyemiz;

Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat ALBAYRAK 10 Ocak tarihli açıklaması ile KOBİ'lere müjdeli haber verilerek mikro ve küçük ölçekli işletmelere finansman imkânı sağlamak amacıyla "KOBİ DEĞER KREDİSİ” adında yeni kredi paketi hazırlandığı duyurulmuştur. Kobilere 1 milyon liraya kadar kredi sağlanacak. Verilecek toplam kredi tutarı işletmenin faaliyette bulunduğu sektöre göre değişecek. İmalat sektöründe faaliyet gösteren ya da ihracat yapan KOBİ'lere 1 milyon liraya kadar kredi tahsis edilebilecek. Diğer sektörlerde faaliyette bulunanlara ise bin liraya kadar kredi verilecek. Kobi Değer kredisi adı verilen bu kredi 13 banka tarafından finanse edilecek. Kredi taksitleri bir süre geri ödemesiz olacak. Kredi ile KOBİ'ler rahat bir nefes alacak.

Söz konusu kredi hakkındaki tüm detaylar:

  • 13 Bankanın katılımı ile toplam 20 Milyar TL'lik "KOBİ Değer Kredisi Paketinden” işletmeler aşağıda belirtilen şartlarla yararlanabilecektir.
  • 6 ayı anapara ödemesiz olmak üzere 36 ay vadeli,
  • İmalatçı ve/veya ihracatçı sektörlere azami TL, diğer sektörlere azami TL limitli,
  • % 80 KGF teminatlı (KGF tarafından teminata alınan tutar üzerinden on binde 3 komisyon alınacaktır),
  • Ekspertiz ve sigorta ücretleri dışında herhangi bir dosya masrafı alınmadan,
  • yıl sonu itibarıyla yıl sonu cirosu TL'nin altındaki işletmelerin istifadesine sunulduğu

 

Kredi Paketine Dâhil Olan Bankalar:

Akbank, Albaraka Türk, Alternatif Bank, Denizbank, QNB Finansbank, Şekerbank, Türk Ekonomi Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Vakıf Katılım, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Ziraat Bankası.

KOBİ TANIMI..

KOBİ açılım olarak küçük ve orta boyutlu işletmeler demektir. Bir işletmenin KOBİ olabilmesi ve KOBİ'ler için yapılmış düzenleme, teşvik ve hibelerden yararlanabilmesi için öncelikle yapısal ve mali özelliklerinin ilgili resmi tanıma uygun olması gerekmektedir. Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) Tanımı ve Nitelikleri Belirleyen Yönetmelik, günün şartlarına göre revize edilerek 24 Haziran tarihli resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler arasında, KOBİ tanımının kriterlerinden "Yıllık net satış hasılatı” ve "Mali bilanço” üst limiti 40 milyon TL'den milyon TL'ye yükseltilirken, yıllık çalışan personel sayısı üst limiti çalışan olarak korunmuştur.

Yapılan düzenleme ile mikro, küçük ve orta büyüklükteki ekonomik birim ve girişimlerin tanımları yeniden belirlenmiştir. Bu kapsamda KOBİ'lere yönelik ölçekleme ve tanımlamalar aşağıdaki şekildedir:

Mikro İşletmeler: 10 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hâsılatı veya mali bilançodan herhangi biri 3 milyon TL aşmayan işletmeler, mikro işletme olarak adlandırılmaktadır. Mikro işletme tanımında daha önceden 1 milyon TL olan satış hasılatı veya mali bilanço üst limiti 3 milyon TL'ye yükseltilmiştir.

Küçük İşletmeler: 50 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık satış hâsılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 25 milyon Türk Lirasını aşmayan işletmeler küçük işletme olarak adlandırılmaktadır. Daha önceden 8 milyon TL olan satış hâsılatı veya mali bilanço üst limiti 25 Milyon TL'ye yükseltilmiştir.

Orta Büyüklükteki İşletmeler: çalışandan az istihdam rakamı ve yıllık satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri milyon TL'yi aşmayan işletmeler, orta büyüklükte işletme olarak adlandırılmaktadır. Daha önceden 40 milyon TL olan satış hâsılatı veya mali bilanço üst limiti Milyon TL'ye yükseltilmiştir.

Bir işletmenin tek başına veya bağlı işletmeleriyle birlikte dominant etki yaratmayacak şekilde, başka bir işletmenin oy hakları veya sermayesinin %25 ve fazlasına ve %50'si ve daha azına sahip olması ya da kendisinin oy hakları veya sermayesinin %25 ve fazlasına ve %50'si ve daha azına başka bir işletmenin dominant bir etki yaratmayacak şekilde sahip olması durumunda bunlar ortak işletme sayılmaktadır.

KOBİ'lerin girişim sermayesi ve melek yatırımcılardan daha fazla yararlanabilmesi amacıyla kamu yatırım şirketleri, girişim sermayesi yatırım ortaklıkları ve bazı gerçek kişiler bu kapsamdan muaf tutulmuştur. Yine bir işletmenin KOBİ olabilmesi için bir kamu kurum ya da kuruluşun, işletmenin hissesinin %25'inden fazlasına sahip olmaması gerekmektedir.

Bilgileri rica olunur.

 

İdris ÇEVİK
Genel Sekreter

KOBİ’lere kredi desteği paketi açıklandı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak KOBİ Değer Kredisi tanıtım toplantısında konuştu. Bakan Albayrak 12 olan banka sayısının 13'e çıktığını açıkladı. Albayrak, 25 milyon TL ciro altındaki şirketlere uygun finansman verileceğini belirtti. 6 ay geri ödemesiz faizle verilecek kredilerin toplamı 20 milyar TL.

funduszeue.info

Yayınlanma: - 10 Ocak Güncellenme:

İşte Bakan Albayrak’ın açıklamalarından satır başları:

İşte bugün de KOBİ alacak sigortasının hemen ardından KOBİ’lerimize 12 banka diyecektim ki 13'üncü banka da geldi. Şekerbank da geldi.

Dengelenme sürecinin adım adım devam ettiğini görüyoruz. Enflasyon ve döviz kuru gibi başlıklarda ortaya koyduğumuz hedeflerin ötesinde başarılı olduk.

“ MOTİVASYONUMUZ ARTTI”

Bu tek başına ekonomi yönetiminin işi değil. Bu bir ekip işi. Ortada bir dengelenme başarısı varsa hep birlikte. Ben hepinizi ayrı ayrı tebrik etmek istiyorum. hedeflerimizi tutturduk, motivasyonumuz arttı.

Herkesin düşüncesi aynı olmayabilir. Eylül, Ekim, Kasım'daki süreçlerdeki neticeleri gördükçe hayal diyenler negatif algıyla bakanları gördük.

10ocakberatsozkarti

Yeni bir tahvil ihracatı daha gerçekleştirdik dün. Nisan vadeli tahvil ihracını tamamladık. 5 milyar doların üzerindeki hedef, Türkiye ekonomisindeki güçlü söyleme sağlam cevaplar almaya başladığımızı gösterir.

“25 MİLYON TL CİRO ALTINDAKİ ŞİRKETLERE UYGUN FİNANSMAN VERİLECEK”

Birileri ekonomide resesyon beklese de her gün algı oluşturmaya çalışsa da üzülmeye devam edecekler. Üzülecekler yapacaklar bir şey yok. Dünya Bankası baş ekonomisti deyince yani… Daha önce de dediğimiz gibi zerre rehavete kapılmadan aynı motivasyonla çalışmaya devam edeceğiz.

Hep şunu ifade ediyoruz. Daha güçlü adımlarla daha güzel yarınlar bizi bekliyor. Başta imalatçılarımız ve ihracatçılarımız olmak üzere 25 milyon TL ciro altındaki şirketlere uygun finansman verilecek. Mali yapılarıyla birlikte üretim istihdam ve ihracat imkan ve kredibilitenin güçlendirilmesi ana amaç olacaktır. KOBİ’lerimizi güçlendireceğiz.

10ocakberatsozkarti2

En önemli noktası hacim olduğu kadar ay öncesinin yıkıcı faiz maliyetlerinin düştüğünü yavaş yavaş reel sektörün nefes almasında önemli bir ayak olacaktır.

Azami bin TL’lik kredi verilecektir. Asgari 20 ila 40 bin adet işletmemize dokunacağız demektir. 6 ay ana para ödemesiz, aylık faiz oranı ile bu kredi verilecek. 20 milyar TL’lik paketin tüm KOBİ’lerimize hayırlı olmasını dilerim.

resim1_

“81 MİLYON TEKNİK DİREKTÖR VE EKONOMİST”

Bakınız özellikle ilk günden beri bütçe disiplininden taviz vermeyeceğimizi ifade ettik. Bunda da sonuna kadar kararlı olacağız. yılı hedefleri ortada. Dezenformasyon şu bu konuşuluyor. İki konuda Türkiye’de herkes konuşuyor bir futbol iki ekonomi. 81 milyon teknik direktör ve ekonomist.

Rasyonel gerçekçi ayakları yere basan. Bu bakan çok gülüyor niye çok gülüyor. Gerçekleri biliyor. Türkiye’nin mevcut yapabileceklerini biliyor. Her daim pozitif.

“HAZİNEMİZE ETKİSİ YOK”

Türkiye sağlam bir şekilde ayağa kalktıysa 81 milyon milleti ile olmuştur. KOBİ değer kredisi 13 bankanın insiyatifi ile olmuştur. Hazinemize etkisi yoktur. KGF’nin tahsis edilmiş limitleri içinde yapılan bir uygulamadır. Bankalarımızın pozisyonuyla ilgili süreçler, BDDK başkanlığında bankalara ilişkin detaylı bir çalışma yaptı. Bunu sonunda genel rapor ortaya kondu.

Dengelenme süreci boyunca BDDK mali bünye analizi boyunca devam edecek. Bugün yapılan çalışmalar ortaya koymaktadır ki sektörümüz sağlıklıdır. Mevcut sermaye yapısının aktif kalitesi açıktır ve nettir. Bankaların mali durumunun yanındaki bu olumlu halin yanında. Kamu ve özel bankalar sermaye yapılarını güçlendirmeye devam ediyor.

Dünyada ne olacağı belli değil. Bir gün bir tweet oluyor biri tutuklanıyor falan.

Popülizmden ari bir bütçe disiplinimiz var. Son 16 yıldır olmadığı kadar para ve maliye politikalarında enflasyonla mücadele noktasında güçlü bir reaksiyon ortaya koyan bir ekonomi yönetimi var. Daha çok yolumuz var. Ağustos Aralık hala enflasyon köpüğünde 10 marjlık bir marj var.

Bu dengelenme süreci yeni ekonomi programında bahsettiğimiz bu cari denge yüzde idi hedefimiz. Yüzde 3’lerde kapatacağız kanaat bu yönde.

KOBİ DESTEK PAKETİNE KATILAN BANKALAR

Albaraka, Alternatifbank, Denizbank, Garanti Bankası, Vakıfbank, Ziraat Bankası, TEB, QNB Finansbank, Halkbank, Vakıf Katılım, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Katılım ve Şekerbank.

bankaBerat AlbayrakDenizBankDünyaEkonomienflasyonfaizFinansbankFutbolGaranti BankasıHalkbankKOBİMaliye Bakanıparason dakikatebTürkiyetweet

Küçük ve orta ölçekli işletmeleri kapsayan KOBİ’lere yönelik çeşitli mali destekler bulunur. Bunlar arasında KOBİ Değer Kredisi de yer alır. Değer kredisi; KOBİ statüsünde kabul edilen, senelik kişiden az çalışanı olan ve milyon TL’den fazla kazanç elde etmeyen tüm işletmelere verilir. KOBİ esnaf kredileri arasında yer alan bu finansman desteği, küçük ve orta hacimli işletmelere girişimlerini büyütebilme şansı verir. Aynı zamanda üretimi, istihdamı ve ihracatı destekleyerek ülke ekonomisine katkı sağlar.

KOBİ Değer Kredisi Paketinin Ana Nitelikleri Nelerdir?

KOBİ Değer Kredisi paketi, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından Ocak ’da duyuruldu. TBB tarafından yapılan kamuoyu duyurusu, KOBİ Değer Kredisi’nin ana niteliklerine yer verir. Finansman desteği arayan işletmelere Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti sağlanacağını belirtir. Ayrıca kredi şartlarını ve şirketin faaliyet alanına göre değişen limitleri gösterir. Buna göre imalat ve ihracat sektöründeki işletmelere 1 milyon TL değer kredisi verilir. Diğer ticaret ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösterenlere ise en fazla TL finansman sağlanır.

KOBİ Değer Kredisi Başvuru Koşulları Nelerdir?

KOBİ Değer Kredisi, KOBİ statüsü taşıyan tüm işletmeleri kapsar. Ancak söz konusu krediye başvurmak için bazı şartlar mevcut. KOBİ Değer Kredisi şartlarını aşağıda görebilirsiniz.

  • KOBİ Değer Kredisi’nden faydalanacak işletmelerin Türkiye Cumhuriyeti kanunları kapsamında kurulan ve ülke içinde faaliyet gösteren gerçek ya da tüzel kişi şirketi olması gerekir.
  • Krediden faydalanacak işletmenin ya da ortaklarının, %25 ve üstü hisse sahipliği ile ortak oldukları şirketlerin, başvuru sürecinde iflas, iflas erteleme, konkordato ve fesih kararı bulunmamalı. Bankalar, bu konu hakkında beyanları doğrulayacak yeterli bilgi düzeyine ulaşamadıklarında işletmelerden yazılı beyan isteme hakkına sahip.
  • Krediden faydalanacak işletmenin vergi dairesine ve Sosyal Güvenlik Kurumuna son ödeme tarihi geçmiş borcunun olmaması ve kredi kullanım tarihinden en çok 90 gün önce alınmış bir evrakla bunun ispat edilmesi gerekir.
  • Krediden yararlanacak kişi ya da kurumun, vergi dairesine ya da SGK’ye vadesi geçmiş güncel borcu olduğu takdirde; borcun tekrar yapılandırılması, yapılandırmanın bozulmamış olması, aksi takdirde kullanılacak kredinin en fazla %20’si kadar olması istenir. Ayrıca bu borcun kullanılan kredi ile ödenmesi gerekir.
  • Krediden faydalanacak işletmenin kredi alacağının, bankaya başvuru yaptığı zaman ilgili düzenlemelere ve risk merkezi verilerine göre donuk alacak* niteliğinde kategorilendirilmemiş olmalı. Bunun yanı sıra Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik kapsamında “Tasfiye Olunacak Alacaklar ile Zarar Niteliğindeki Alacaklar” hesabına göre izlenen alacak özelliklerini taşımıyor olması gerekir.
  • Kredi Garanti Fonu’ndan kefalet alacak işletmelerin, geçmiş dönemlerden kalma komisyon borcunun olmaması gerekir.

Bu noktada Kredi Garanti Fonu (KGF) konusuna değinelim. Kredi Garanti Fonu özetle, yeterli teminatı olmadığı için kredi alamayan işletmeleri destekler. KOBİ’lere kefil olarak değer kredisinden faydalanma fırsatı tanır. KGF, verdiği kefalet karşılığında işletmelerden belirli oranlarda komisyon alır. Böylece mevcut düzenlemelere göre KOBİ statüsünde yer alan işletmelerin finansman bulmasını sağlar.

kobi değer kredisi

Hangi İşletmeler KOBİ Değer Kredisi Alabilir?

KOBİ Değer Kredisi’nden yararlanmak için küçük ve orta büyüklükte bir işletmenizin olması gerekir. 24 Haziran ’de çıkarılan yönetmelik; mikro, küçük ve orta büyüklükteki girişimleri tekrar tanımlamıştır. Bu düzenlemeye göre işletme tanımları şöyledir:

  • Mikro işletmeler, senelik 10 kişiden az çalışanı olan ve net satış rakamı 3 milyon TL’yi geçmeyen girişimler olarak tanımlanır. Mikro işletmelerin 1 milyon TL olan üst sınırı, 3 milyon TL’ye çıkarılmıştır.
    • Küçük işletmeler, yıllık 50 kişiden az çalışanı olan ve net satış hasılatı 25 milyon TL’yi geçmeyen girişimler olarak tanımlanır. Küçük işletmelerin satış rakamı üst sınırı, 8 milyon TL’den 25 milyon TL’ye çıkarılmıştır.
      • Orta büyüklükteki işletmeler, yıllık kişiden az çalışanı olan ve satış hasılatı milyon TL’nin altında kalan işletmeler olarak tanımlanır. Orta büyüklükteki işletmelerin senelik satış hasılatı, 40 milyon TL’den milyon TL’ye çıkarılmıştır.

KOBİ’lerin tanımını değiştiren yönetmelik, ortak işletmeye dair detaylara da yer verir. Bir başka işletmenin oy hakkı ya da sermayesinde %25’den fazla sahipliği bulunan şirketler, ortak işletme olarak kabul edilir. Ayrıca kamu kurumlarının ya da kuruluşlarının işletme hisselerinin %25’inden fazlasına sahip olmaması, şirketin KOBİ olarak görülmesi için bir koşuldur.

KOBİ Değer Kredisi Veren Bankalar Hangileridir?

KOBİ Değer Kredisi, ilk başlarda 14 banka tarafından veriliyordu. Ancak yapılan değişikliklerle küçük ve orta ölçekli işletmelere kredi veren bankaların sayısı 18’e çıkarıldı. KOBİ kredisi veren bankalar şunlardır:

  • Akbank
  • Albaraka Türk Katılım Bankası
  • Alternatif Bank
  • Denizbank
  • Garanti BBVA
  • Halkbank
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası
  • ING
  • Türk Ekonomi Bankası(TEB)
  • Türkiye Finans Katılım Bankası
  • Türkiye İş Bankası
  • QNB Finansbank
  • Şekerbank
  • Vakıflar Bankası
  • Vakıf Katılım Bankası
  • Yapı Kredi Bankası
  • Ziraat Bankası
  • Ziraat Katılım Bankası

KOBİ’lerin sıralanan bankalardan birini tercih etmesi mümkün. Ayrıca işletmelere yönelik farklı esnaf kredileri de bulunur. HangiKredi üzerinden farklı faiz oranları ve vade süreleriyle sunulan KOBİ kredisi seçeneklerini öğrenebilir, işletmenizi ileriye taşıyacak finansman desteğine pratik şekilde başvurabilirsiniz.

KOBİ Değer Kredisi Başvurusu Yapmak İçin İhtiyacınız Olan Belgeler Nelerdir?

Kredi çekmek için gerekli belgeler, genel anlamda aynıdır. Ancak kredi türüne göre istenen belgeler de değişiklik gösterebilir. İşletmelerden kredi başvurusu sırasında talep edilen belgeler şunlardır:

  • Şirketin Sosyal Güvenlik Kurumu borç belgesi
  • Şirketin Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayımlanan haberinin sureti
  • Başvuruyu yapan işletme sahibinin nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Şirket sahibi ya da yetkililerinin imza sirküleri
  • Şirketin yıllık ciro dökümü
  • İşletmenin vergi dairesi borç belgesi
  • İşletmenin teminat belgeleri
  • İşletmenin oda kayıt belgeleri

Ticari faaliyetlerinizi yürüttüğünüz şirket türüne göre sizden beklenen belgeler değişebilir. Örneğin KOBİ Değer Kredisi başvurusu yapan şahıs şirketlerinden farklı belgeler istenir. Benzer şekilde bu krediden yararlanmak isteyen tüzel kişilerin evrak teslim süreci de değişiklik gösterir.

Tüzel Kişiler

Tüzel kişilerden talep edilen başvuru belgeleri; ortaklara ait kimlik fotokopisi, imza sirküleri, kuruluş tarihine ait ve güncel tarihli Ticaret Sicil Gazetesi, vergi levhası, önceki iki seneye ait bilanço ve gelir tablosu, işletmeye ve ortaklara ait mal varlığı dökümü ve varsa ticaret odası kayıt belgesi şeklinde sıralanabilir.

Şahıs Şirketleri

Şahıs şirketlerinden talep edilen belgelerin arasında; kimlik fotokopisi, imza sirküsü, varsa ticaret odası kayıt belgesi, kişiye ait mal varlığı dökümü, önceki iki senenin vergi levhası ve gelir tablosu yer alır. Bu belgelerin eksiksiz olarak teslim edilmesiyle KOBİ Değer Kredisi başvuru süreci tamamlanır.

Kredi Garanti Fonu (KGF) Kefalet Limiti ve Kefalet Oranları Nasıldır?

KOBİ Değer Kredisi kullanımında Kredi Garanti Fonu (KGF) çerçevesinde kefalet verilir. Kredi Garanti Fonu, bankaların talep ettiği güvenceye sahip olmadığı için finansman alamayan KOBİ’lere kefalet imkânı sunar. Kefaletin kaynağı olarak da Hazine Fonu kullanılır. KGF KOBİ Değer Kredisi kefalet limitleri ve oranları şu şekildedir:

CiroYararlanıcı  Kefalet Üst Limiti    Kefalet Oranı (%)  
Milyon TLKOBİ Bin TL%80
Milyon TLKOBİ Bin TL%80
Milyon TLKOBİ2 Milyon TL%80
Milyon TLİmalatçı/İhracatçı4 Milyon TL%80

Hazine ve Maliye Bakanlığının 20 milyar TL’lik kefalet desteğiyle KOBİ’lere toplamda 25 milyar TL kredi hacmi sunulur. milyon TL’ye kadar yıllık cirosu olan işletmeler, %80’lik kefalet oranından yararlanabilir. Bu destek paketine iştirak eden bankalarabaşvuru yaparak KOBİ değer kredisinden faydalanabilirsiniz.

KGF Masrafları ve Komisyonu Nasıldır?

Kredi Garanti Fonu, işletmelere KOBİ Değer Kredisi teminatı sağlar. Kefalet verdiği işletmelerden belirli oranlarda komisyon alır. Aşağıda bu konuya dair detayları görebilirsiniz.

  • Banka, ayrılan portföy kefalet limitini temel alınarak %2 kefalet komisyonunu bir kerelik olmak üzere KGF hesabına peşin olarak aktarır.
  • Banka, tekrar vadelendirme ve yapılandırma adımları için kefalet bakiyesini temel alarak %1 oranında komisyonu nezdindeki KGF hesabına aktarır.
  • Bankalar, Hazine destekli kurum kefaleti çerçevesinde verecekleri kredilerden üçüncü kişilere yaptıracakları işlemler (ekspertiz, sigorta gibi) için ödeyecekleri tutarlar ve KGF’ye verilecek komisyon haricinde başka bir meblağ talep etmez.

Kredi Garanti Fonu, bankalara verilen kefaletlerde KOBİ’lerden başvuru ücreti talep eder. Kefalet tutarı 1 milyon TL’ye kadar olan başvurular için TL ödenir. 1 milyon TL ila 3 milyon TL arasındaki kefaletler için de TL başvuru ücreti istenir.

KOBİ Değer Kredisinin Geri Ödeme Planı ve Taksitleri Nasıldır?

KOBİ Değer Kredisi, finansman desteği alan işletmelere ödeme konusunda avantajlar sunar. İşletmeler, söz konusu krediyi 6 ay ödemesiz olacak şekilde kullanılabilir. Değer kredisinin toplam vade sayısı ise 36 olarak belirlenmiştir. Ayrıca kredi geri ödemesini 12 ve 24 aylık vadelerde de tamamlayabilirsiniz. Ancak vadeye göre KOBİ değer kredisi hesaplamasının ve ödeme planının değiştiğini belirtelim. Aşağıda TL limitli ve %1,54 aylık faizli kredinin iki ayrı vadedeki geri ödeme planını görebilirsiniz.

24 ay vade36 ay vade
Aylık taksit: ,56 TLAylık taksit: ,30 TL
Faiz tutarı: ,74 TLFaiz tutarı: ,61 TL
Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV): ,69 TLBanka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV): ,28 TL
Toplam geri ödeme: ,43 TLToplam geri ödeme: ,84 TL

Vade süresi uzadıkça aylık taksit tutarı azalır. Ancak bu sefer de ödenecek faiz tutarında artış olur. HangiKredi kredi hesaplama araçlarından yararlanarak bütçenize uygun ödeme planını kolaylıkla belirleyebilirsiniz.

KOBİ Değer Kredisi Faiz Oranları Nasıldır?

KOBİ Değer Kredisi’nin geri ödeme planında anapara limiti, vade süresi ve faiz oranı belirleyici olur. KOBİ değer kredisinin aylık faizi %1,54; yıllık faizi %18,48 olarak belirlenmiştir. Yani banka fark etmeksizin kredi tutarına sabit bir faiz oranı uygulanır. İhtiyaç duyduğunuz kredi tutarını belirledikten sonra vadeye ve faize göre aylık ne kadar taksit ödeyeceğinizi hesaplayabilirsiniz.

Notlar:

*kredi geri ödemesindeki 3 aylık gecikme durumunda alacakların dâhil edildiği sınıf

KOBİ değer kredisi bankalar banka tam liste

KOBİ&#;leri sevindirecek haberi Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak duyurdu. KOBİ&#;leri ayağa kaldıracak olan kredi paketi için bankalar birliği ve 13 banka destek verdi. Peki KOBİ kredisi alma şartları neler, ne kadar kredi ödemesi yapılacak, ve kredi geri ödemeleri ne zaman, ne kadar aylık faizle geri ödenecek?

Abone ol

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İstanbul'da KOBİ Değer Kredisi Tanıtım Toplantısı'na katıldı ve burada binlerce KOBİ'nin merakla beklediği yeni haberleri açıkladı. KOBİ'leri ayağa kaldıracak olan kredi paketi için bankalar birliği ve 13 banka destek veriyor. Peki hangi bankalar KOBİ'lere destek olacak, kredi alma şartları neler olacak? 

Bakan Albayrak bu kredi paketi için "reel ekonomimiz açısından çok önemli" dedi. Paket ile piyasadaki belirsizlik kaynaklı likidite daralmasının önüne geçileceğini belirtti.

KİMLER ALABİLECEKKredi desteğinden başta imalatçı ve ihracatçılarımız başta olmak üzere yıllık cirosu 25 milyon TL'nin altında olan şirketlere finansman destek verilecek.

AMAÇ NE Mali yapılarıyla birlikte üretim istihdam ve ihracat imkan ve kabiliyetinin güçlendirilmesi.

NE KADAR VERİLECEKKredinin toplam tutar 20 milyar TL

HANGİ BANKALAR VERECEK: KOBİ’lere kredi desteği paketine Denizbank, QNB Finansbank, Garanti Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası, TEB Bankası, Vakıf Katılım, Yapı Kredi,Alternatif Bank, Ziraat Katılım, Al Baraka olmak üzere 13 banka destek veriyor.

KİMLER NE KADAR ALACAK: Destek paketi yıllık cirosu 25 milyon TL altında olan şirketlere finansman desteği sağlayacak. Yani bu desteğin kapsamı küçük işletmeler olacak.  Paketin büyüklüğü toplamda 20 milyar TL olacak.

GERİ ÖDEME NE ZAMAN: KOBİ’lere verilecek bu kredinin 6 ay kredi ödemesi olmayacak ve aylık faiz oranı yüzde 1,54 olacak..

KAÇ İŞLETME YARARLANACAK: Asgari 20 ila 40 bin adet işletmemize dokunacağız demektir.

FAİZ ORANI NE KADAR 6 ay ana para ödemesiz, aylık faiz oranı ile bu kredi verilecek.

REEL SEKTÖR NEFES ALACAK
En önemli noktası hacim olduğu kadar ay öncesinin yıkıcı faiz maliyetlerinin düştüğünü yavaş yavaş reel sektörün nefes almasında önemli bir ayak olacaktır.

HAZİNE'NİN ETKİSİ YOK
Türkiye sağlam bir şekilde ayağa kalktıysa 81 milyon milleti ile olmuştur. KOBİ değer kredisi 13 bankanın insiyatifi ile olmuştur. Hazinemize etkisi yoktur.

KOBİ NEDİR: KOBİ açılım olarak küçük ve orta boyutlu işletmeler demektir. Bir işletmenin KOBİ olabilmesi ve KOBİ’ler için yapılmış düzenleme, teşvik ve hibelerden yararlanabilmesi için öncelikle yapısal ve mali özelliklerinin ilgili resmi tanıma uygun olması gerekmektedir. Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) Tanımı ve Nitelikleri Belirleyen Yönetmelik, günün şartlarına göre revize edilerek 24 Haziran tarihli resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

KOBİ kredi ödemesiKOBİ nedirKOBİ kredisi

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası