milyonlar çizimi / Uzaydan bile görünen cinsel organ çizimi

Milyonlar Çizimi

milyonlar çizimi

Otomobil oscar'ı T&#;rk'e!!!!DİKKAT BEKLE

Haberin Devamı

Bir araba modeli çizdiniz diyelim yukarıdan bir yönetici gelip, “şu kısmını beğenmedim, değiştirin, şöyle yapın” diye müdahale ediyor mu?

O sürekli oluyor. Bu da çok normal. Arabanın dış görünümü satışını çok etkiliyor. Bu nedenle bir sürü kişi karışıyor. Sonuçta arabanın satışından üsteki yöneticiler sorumlu. Bazen rahat oluyor, yaptığınız çizimi başından sonuna kadar beğeniyorlar. Bazen kabul ettirmekte zorlanıyorsunuz tabii.

Araba şirketlerinde yenilikleri kabul ettirmek kolay olmuyor yani.

Aslında yeniliklere açık olması gereken bölüm tasarım bölümüdür. Tasarımcı beş sene on sene önde gitmeli. Biz şu anda ’un ’in arabalarını tasarlıyoruz. O yüzden yenilik getiren ileri görüşlü olan tasarım bölümüdür.

Kanlarında Benzin Dolaşanlar

İlham perisi daha çok nerede, hangi saatlerde ziyaret ediyor sizi?

Dış tasarım heykel tıraş gibi bir meslek. Siz arabayı şekillendiriyorsunuz. Tabii belli mühendislik kaidelerini kullanarak. Oturup şimdi hayatımın arabasını çizeceğim diye olmuyor. Bazen çizemiyorum, istediğim ortaya çıkmıyor. O zaman insan çok sıkıntı çekiyor. Çok zorlanıyor. İşte kağıtları atıyorsunuz. Dalgalanıyorsunuz sürekli. Tasarımcılık standart bir iş değil. Durmuyorsunuz yani. Saat beşte ya da altıda eve geldiğiniz zaman tasarımcılık bitmiyor. Beyninizi kapatmıyorsunuz. Belki de akşam onda bir çizim yaparım. Çoğu zaman hatta evde çizim yapıyorum. Mesela evde masada otururken bir centlik herhangi bir kağıdın üzerine kurşun kalemle karaladığım bir fikri ortaya çıkabiliyor. O fikir sonradan milyarlarca dolar harcanıp bir araba şirketini yenileyen bir ürüne dönüşebiliyor. Tasarımın en güzel yanı da bu zaten.

Yüze yakın minik araba maketinden oluşan bir koleksiyonunuz var. Her araba tasarımcısının böyle bir koleksiyonu var mı?

Çoğu araba tasarımcısının böyle bir koleksiyonu var. Kanlarında benzin dolaşan kişiler deriz biz, hepsi böyle araba manyağı. O modellere bakmak çok hoşuma gidiyor. Hediye olarak maket araba beni her zaman sevindiren bir şey.

Dışarıda görüp de şu arabayı ben çizmiş olmak isterdim dediğiniz bir araba var mı?

Bir sürü var. Bazı şirketler gerçekten çok şık tasarımlar çıkarıyor.

Araba modası diye bir şey var mı neler belirliyor araba modasını?

Eskiden klasik araba modelleri vardı. Son yıllarda farklı sınıflardan birleşme arabalar ortaya çıktı. Eskiden cipler arazi arabası gibiydi şimdi ciplerle şehirde dolaşılıyor ve spor görünüme sahipler. Şimdi küçük minibüsler çıktı. İçi halen fonksiyonel yedi kişi veya daha fazla insan taşıyabiliyor ama dış görünümü açısından minibüs kişiliğini kaybetmiş çok şık çok spor arabalar. Şehirleşme ve park sorunu nedeniyle küçük arabalar yapıldı. İtalya’da çok satıyor o küçük arabalar. İtalyan’lar kahvenin önüne kadar arabasıyla geliyor. Arabasını kahvenin önüne park edip kahvesini içiyor. Eskiden onu Wespa ile yapıyordu.

Araba tasarımcısı olmasaydınız ne iş yapmak isterdiniz?

Aslında ben pilot olmak isterdim. Ya da araba yarışçısı. Çocukluğumda aklımda bir sürü şey geçiyordu. Ama yaptığım meslekten memnunum. Doğru karar verdiğimi düşünüyorum.

Ailenin Desteği Önemli

Hayatınızda sadece işiniz yok. Altıı yıldır rüzgar sörfü yapıyorsunuz. Hobiniz sizin için ne ifade ediyor?

Hobi kişiliğin bir parçası. Hayat çalışmakla geçmiyor. Çalışıyorsun, işten sonra ailenle birliktesin ama onun dışında bir şey yapmalısın. Hobi kişiliğini tamamlayan bir şey. Hem ruh, hem fiziksel sağlığın için önemli. Hayatına kalite katıyor. Türkiye’de plajda oturmaktansa sörf yapmak tatilimi zenginleşiyor. Denizle yaşadığın ilişki bambaşka, açıktasın kendinle baş başasın. Balıklar, yunuslar, kaplumbağa görüyorsun. Bazen korkutucu oluyor dalga geliyor onun yanında nasıl geçeceğim diye ürküyorsun. Beş altı kilometre açılıyorsun sahil minicik oluyor, sahilden yelkenin gözükmüyor. Yüksek süratle denizin üzerinde tek başına üç dört kilometre açılıp dalgalarla rüzgarla boğuşuyorsun. İki üç saat sörf yaptıktan sonra huzurakavuşuyorsun. Döndüğünde, bir şey başarmışsın gibi, çok güzel bir his, bir sansasyon yaşıyorsun. Keyifli bir ortamda iyi bir sörf yapabildiğim zaman o da ilham veren bir şey.

İşinde başarılı, hobileri olan birisiniz. Şu anda bir de kendi evinizi yapmakla meşgulsünüz. Bu kadar işi bir arada yapmayı nasıl başarıyorsunuz? Gücünüzü nereden alıyorsunuz?

İşimi severek yapıyorum. Hobim olan bir işle uğraşıyorum. Şanslıyım. Keyifli bir ortamda çalıştığım için fikirlerimi daha rahat uygulayabiliyorum. İnsanın iyi bir şey ortaya çıkarması için, kendisiyle barışık olması lazım. Ailenin desteği, ailede gördüğün huzurlu ortam da önemli.

Mutlu bir aile hayatınız var. Sevdiğiniz bir işi yapıyor, hobinize de zaman ayırabiliyorsunuz. Şunu da yapmak isterdim dediğiniz bir şey daha var mı?

Her tasarımcının hayalinde daha spor, hızlı araba tasarlamak var. İlerde böyle bir şirkete geçip öyle bir tasarım yapabilirim. Daha şansım var. Ama şu anda yaptığım tecrübelerden çok memnunum.

Oğlumla Hep Gurur Duydum

Güler ailesinin yetişkin yaştaki her iki oğlu da baba Mustafa Güler’in emekli olduğu Ford fabrikasında çalışıyor. Murat Güler tasarım, kardeşi Kerim Güler ise pazarlama bölümünde. İşçi Güler ailesi oğulları Murat Güler’i özel akademiye göndermekten ve birikimlerini çocuklarının eğitimine yatırmaktan kaçınmamış. Yaklaşık kırk yıl önce İstanbul’dan Almanya’ya göç eden anne baba bu gün sokakta dolaşırken binlerce araba arasında oğlunun tasarladığı arabayı görünce duygulandığını itiraf ediyor.

Dışarıdaki onca araba arasında oğlunuzun çizdiği arabayı görünce neler hissediyorsunuz?

Anne Sevim Güler:

Focus’u her gördüğümde ah yavrumun arabası diyorum. Çok hoş bir duygu. Focus’u Murat yaptığı için mi artık bilmiyorum, yolda gördüğüm zaman “Allahım ne kadar dinamik bir araba sanki top gibi öyle üstüne bassanız zıplayacak”, diyorum. Murat’ın çizgileri bana hep çok dinamik gelir. Biz çok beğeniyoruz.
Haberin Devamı

Oğlunuz Murat Güler’in araba çizimine ilgisi nasıl başladı ve siz bunu fark edince bir anne olarak nasıl yaklaştınız?

Anne Sevim Güler:

Murat dışardan arabayı inceleyen bir çocuktu. Onda arabaları gözlemleme eğilimi vardı.
/images//0x0/55eac4aeffbb8ff
Arabanın çizimini inceleyen bir göz. Hani bazı çocuklar vardır ya çok severler arabaya bineyim baba beni gezdir ya da on sekiz yaşıma geldim ehliyetimi yaptım hemen şu arabam olsun gibi bir merak değildi. Murat’ta arabaları gözlemleme eğilimi vardı. 12 yaşına geldiğinde devamlı araba dergileri alıyordu. Ve durmadan çiziyordu, durmadan. Bütün defterler kitaplar üstleri dolu. Çizimlerini bize gösterirdi, paylaşırdık. O bize ne yapmak istediğini çok iyi bir şekilde izah etti işte araba tasarımcısı olacağım, araba modelleri çizeceğim diye. Bu mesleği biliyorduk ama sonradan Murat’la işin içine daha fazla girdik. Gideceği okulu kendi belirledi. Biz de ona destek verdik.

Özel akademiye gitmesine kadar oğlunuzu desteklediniz?

Baba Mustafa Güler:

Baktık acayip hevesli. Madem ki sen bu kadar çok arzu ediyorsun, biz her şekilde senin arkandayız dedik. Pahalı bir okuldu ama birikimlerimiz vardı. Kendimize güvendik, yoksa oraya göndermemiz çok zor olurdu. Sonra Murat başarılı olduğu için burs verdiler. Dolayısıyla Murat’ın hayali gerçek oldu. 24 yaşında mezun oldu, 25 yaşından beri de bu mesleğinin içinde.

O zamanlar bir gün oğlunuzun bu kadar başarılı olacağını tahmin etmiş miydiniz?

Baba Mustafa Güler:

Çok severek yaptığı bir meslek. Çok özveri isteyen stresli bir meslek. Çok da çalışıyor, oluruna bırakmıyor. Bu başarıları yakalayacağını tabi ki düşünmüştük, çok da arzu etmiştik onun adına. Çok gurur verici bir duygu. Murat, küçük yaştan bu yana yaptıklarıyla bize hep gurur yaşattı. Murat’ın sağlıklı bir hırsı var. Kimseyi kırmadan hedefine çok güzel ulaşabilecek bir yeteneği var diye düşünüyorum.

Koronavirüs Salgını Hakkında Anlam Dolu Karikatür Çizimleri

Koronavirüs salgını çoğumuzu derinden etkilemeye devam ediyor. Salgın sürecinde hayatımızda değişen meselelerle ilgili birbirinden anlamlı karikatürleri derledik.

Koronavirüs salgını nedeniyle hepimiz, mümkün olduğunca evlerimize kapanmak zorunda kaldık. Bu süreçte çalışanlar ve dışarıya çıkmak zorunda olanlar ise hijyen kurallarına maksimum düzeyde uymak zorunda. Sevdiklerimizden ayrı kalan hepimiz meraklı gözlerle salgının geçmesini bekliyoruz. Bizi ayakta tutan şey ise hasretiyle yanıp tutuştuğumuz güzel günlerin yakın olduğuna dair inancımız.

Salgınla birlikte hayatımıza giren bazı şeylerin &#;yeni normal&#; olarak algılandığını biliyoruz. Aslında koronavirüs birazdan göreceğiniz karikatür çizimlerinde de ifade edildiği üzere hayatımıza pek çok şey getirdi. Her şeye rağmen bizlere iyi bir gelecek umudu veren tüm sağlık çalışanlarının birer kahraman olduğunu belirtmek isteriz. Umarız ki yalnızca bu dönemde değil, her zaman onların değerini hatırlar ve sağlık çalışanlarına hak ettikleri değeri veririz.

Onlar birer süper kahraman

Sağlık Çalışanları Karikatür

Sağlık çalışanları çok büyük bir sorumluluğa göğüs gerdiler. Dönemimizin süper kahramanları olarak betimlenen sağlık çalışanları, bizler için gecelerini gündüzlerine katarak yılmadan çalışmaya devam ediyorlar.

Amerika’nın Kovid ile sınavı:

Trump Karikatür

Trump, son zamanlarda yaptığı basın açıklamaları ile çok eleştirildi. Koronavirüs salgını konusunda iyi bir strateji çizemeyen Amerika’nın ve Trump’ın toparlanmazsa işi çok zor görünüyor.

Tedbirli olmalıyız:

Kovid Karikatür

Karikatürdeki baba Disneyland&#;den söz ederek, çocuklarına &#;Evet çocuklar bir korku evinden bile daha korkunç&#; diyor.

Konu risk grubunda olan çocuklar ve yaşlılar olduğunda daha özverili olmalıyız. Özellikle kalabalık yerlerin geçici süre ile kapatılması, bu konu ile ilgili en pozitif gelişmelerden biri oldu. Eminiz ki toplu mekanlar açıldıktan sonra eskisi kadar rağbet görmeyecek. Bu durumdan en çok zarar gören ne yazık ki yerelesnaf ve küçük işletmeler olacak.

Medya hala iş başında:

Medya Karikatür

Sağlıkçılardan önce hedefe ulaştığını düşünen medya &#;Evet şu anda koronavirüs ile birlikteyiz, gelin insanlığı nasıl yok edeceğini öğrenelim&#; diyor.

Bu zor günlerde en çok aranan tabii ki doğru haber oldu. Yalan birçok gereksiz bilginin döndüğü medyada en çok iş yine muhabirlere ve basın çalışanlarına düştü. Koronavirüsü Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in yarattığı yönünde haberler basında kendisine yer buldu. Koronavirüs tedavisini de en az 10 kez bulduğumuz bu süreçte, gündem sürekli değişiyor. Haber almak isteyen kitlenin beklentisi artıyor. Tüm medya çalışanları, yeri geldiği zaman çift mesai yapmak zorunda kalıyor.

Kas değil beyin gücü önemli:

Koronavirüs Karikatür

Bana bir şey olmaz demeyin. Belki size bir şey olmayabilir, fakat taşıyıcı olarak onlarca kişiyi tehlikeye sokabilirsiniz. Çünkü koronavirüs, güçlü güçsüz, genç yaşlı, uzun kısa dinlemez. Odaklanmamız gereken kilit nokta, kas gücünden ziyade evde kaldığımız bu zor dönemlerde zihnimizi ve beden sağlığımızı güçlü tutmak. Çoğu karikatür çizimleri ile bize verilmek istenen mesaj, koronavirüsü hafife almamamız gerektiği.

Tuvalet kağıdı modası:

Tuvalet Kağıdı Karikatür
&#;Ciddi misin?&#;

Karikatür çizimlerine en çok tuvalet kağıdı konu oldu. Hep Hollywood filmlerinin suçu. İnsanlar kıtlıktan çıkmış gibi tarihi geçmeyen ve raf ömrü uzun ne bulursak stokladılar. Yalnızca biz değil ü bütün dünyayı saran bu telaş eminiz ki ileride bakıp gülümseyeceğimiz hoş bir anı olarak mazide yerini alacak.

Bitmiyor, bitmiyor…

Anneler Günü Karikatür

Bir aile elindeki pankartlar ile annelerinin Anneler Günü&#;nü uzaktan kutluyor.

İlk çıktığı zaman pek önemsemedik, geçer dedik. İşler biraz sarpa sarınca bir aya kalmaz düzelir dedik. Koronavirüs tüm dünyayı etkisi altına aldığı zaman, havalar ısınmaya başladığında baharla birlikte atlatırız dedik. Dedik, dedik&#; Anneler gününü ve milli bayramlarımızı buruk geçirdik koronavirüsü geçiremedik. Biz yine dişimizi sıkalım ve sosyal mesafemizi koruyalım.

Duyarsızlaştık:

Karikatür

&#;Kim Jong Un öldü mü? Kız kardeşi yerine geçecek mi?&#;

&#;Yani totaliter bir diktatörlük, dünyanın en büyük demokrasisi olmadan önce bir kadın tarafından yönetilebilir.&#;

Evde kaldığımız zaman aralığında o kadar çok yalan habere maruz kaldık ki hangi haberin gerçek, hangi haberin sahte olduğunu karıştırmaya başladık. Bu karikatür çizimi Kuzey Kore başkanı Kim Jong’u konu alıyor. Ancak tek arada kaldığımız konu bu değil. Örneğin koronavirüsün tedavisi bulundu mu? Yoksa bulunamadı mı? Benzer haberler bu konuda da insanlar duyarsız hale getirdi.

Berberler 11 Mayıs itibarıyla açıldı:

Saç Tıraşı Karikatür

Hamur işine gelince her birimiz birer usta olduk ama konu berberlik gibi zor bir zanaat olunca, ne yazık ki sınıfta kaldık. Randevuları dolan berberler iyi hoş ama hijyen kontrollerinin aksatılmamasını umuyoruz.

Acun da olmasa ne yapardık?

Karikatür

Yukarıda ki karikatür çizimi gibi bu çizim de Latif Demirci’ye ait. Akşamları çoğumuzun kitlendiği Survivor’ı es geçmeyen Latif Demirci’nin bunu mizah ile birleştirmesi zaten kaçınılmazdı. Yakında karantina ünlüler, gönüllüleri görmekten ziyade komple bu salgını unutmayı umut ediyoruz.

Birlik olmanın tam zamanı:

Koronavirüs Karikatür

Bu karikatür çizimi bize din, dil, ırk gözetmeksizin birlik olmanın tam zamanı olduğunu hatırlatıyor. Birbirimizi suçlamayı bırakıp bu salgından nasıl kurtulabileceğimiz konusunda el ele verebilirsek, sonuca daha hızlı ulaşabiliriz.

Çocukların iple çektiği günler yakın:

Masal Karikatür

Masallara, sanat eserlerine hatta toplumsal değerlerimize kadar girdi ne yazık ki koronavirüs. Yakın gelecekte bitmesini umduğumuz bu salgının işini kolaylaştırmamak için ellerimizi sürekli el temizleme jelleri ile dezenfekte edelim. Maskelerimizi takmayı ihmal etmeyelim ve en önemlisi sosyal mesafemizi koruyalım.

Pes etmemeliyiz:

Dünya Karikatür

En başta tüm sağlık çalışanlarının emeğini boşa çıkarmamak için pes etmemeliyiz. Yükümlülüklerimiz var, hep varlardı, alışık olmadığımız bir durum değil. Dik durmalı, tüm tedbirleri almalı ve savaşmalıyız.

Siyasetin bu süreçte rafa kaldırılması gerekir mi?

Politikacı Karikatür

Siyaset hayatımızın her alanında fark ettirmeden yer alıyor aslında. Politikacıların en azından bu süreçte siyaseti rafa kaldırıp, halkın ve işçilerin sesine kulak vermediklerini betimleyen bu karikatür çizimini siz nasıl yorumlarsınız?

Bill Gates bizi salgın konusunda 5 yıl önce uyarmıştı:

Bill Gates Karikatür

&#;Sen Bill Gates, koronavirüsü dünyayı kontrol etmek için sen yarattın!&#; / &#;&#;Milyon tane sosyal medya paylaşımı bunun gerçek olduğunu kanıtlıyor!&#;

Günümüzün yaşayan en büyük inovatörlerinden Bill Gates bizi 5 yıl önce yaptığı TED konuşmasında uyarmıştı. Gelecekte olası bir salgına hazır olmadığımızı söylemişti. Bill Gates yakın zamanda verdiği bir röportajda bu konu hakkında daha çok çalışma yapmadığı için pişmanlık duyduğunu dile getirdi. Şimdi koronavirüs için tedaviler üzerine araştırma yapıyor. Seattle Times karikatüristi David Horsey bu karikatür çiziminde Bill Gates’e olan suçlamaları konu almış.

Milli bayramlar&#;

23 nisan
Mehmet Selçuk,

Türkiye Büyük Millet Meclisi&#;nin  kuruluş yıl dönümü koronavirüs salgını dönemine denk geldi. Bu nedenle milyonlar meydanlara, sokaklara dökülemedi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı buruk ama her zamanki kadar coşkulu geçti. Tıpkı 19 Mayıs gibi&#;

Alıntı: funduszeue.info

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası