cennet çorbası / Cennet Çorbası | Yemek tarifleri, Yemek, Sağlıklı yemek

Cennet Çorbası

cennet çorbası

CENNET &#;ORBASI TARİFİ: Cennet &#;orbası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Cennet çorbası tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları

CENNET ÇORBASI MALZEMELERİ

1 adet patates

1 adet kuru soğan

3 yemek kaşığı mısır unu

2 yemek kaşığı tereyağı

5 su bardağı sıcak su

2 su bardağı tavuk suyu

2 diş sarımsak

Karabiber

Tuz

Üzeri için:

Toz biber

Sıvı yağ

Cennet çorbası NASIL YAPILIR?

Tereyağını tencereye alıp eritin.

Yağ eriyince mısır ununu ekleyin ve birkaç dakika kavurun.

Patates ve soğanı iri iri doğrayın ve tencereye ilave edip kavurmaya devam edin.

Sebzeler kavurulunca rendelenmiş sarımsak, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.

Daha sonra sıcak suyu ve tavuk suyunu ilave edin ve orta ateşte ara ara karıştırın.

Çorba pişince blender'dan geçirin ve tekrar ocağa alıp birkaç dakika daha pişirin.

En son üzeri için sıvıyağı ve toz biberi kızdırın.

Çorbanız hazır olunca kaseler paylaştırın ve üzerine toz biberli karışımı ekleyip servis edin.

Afiyet olsun

False

Cennet Çorbası Tarifi

Patatesin ve soğanın kabuğunu soyup fazla büyük olmayacak şekilde doğrayalım.

Tereyağı eritip içine mısır ununu alalım ve iki üç dakika kavuralım.

Üzerine soğanı patatesi ve sarımsağı alıp bir iki çevirdikten sonra suyunu dökelim.

Karabiberi ve tuzunu da ekledikten sonra karıştıralım.

İçindekiler yumuşayıncaya kadar pişirelim.

Blendır dan pürüzsüz oluncaya kadar geçirelim.

Kıvamını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Bir taşım kaynatıp sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun



RESİMLİ ANLATIM :

Cennet Çorbası Tarifiin it
Cennet Çorbası Tarifiin it
Cennet Çorbası Tarifiin it
Cennet Çorbası Tarifiin it
Cennet Çorbası Tarifiin it
Cennet Çorbası Tarifiin it
Cennet Çorbası Tarifiin it
Cennet Çorbası Tarifiin it
Cennet Çorbası Tarifiin it
Cennet &#;orbası

17 Mayıs

Ana malzemeleri mısır unu, tereyağı ve sarımsak tozu olan cennet çorbası, bağışıklık sistemini güçlendiren bir çorbadır. Özellikle kış aylarında sık sık tüketilen bu çorba, grip ve soğuk algınlığına karşı hastalık direncini arttırır. İçerisinde tavuk suyu kullanıldığı için, protein değeri de yüksektir. Başlangıç menülerinde yer verilen cennet çorbası, ortalama 30 dakika içerisinde sofralardaki yerini alır. Listede yer alan malzemeleri hazırladıysanız, cennet çorbası yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Sitemizden pratik çorba tariflerine göz atarak fikir edinebilirsiniz. Okuyucularımız tarafından çok ilgi gören kelle paça çorbası ve kremalı mantar çorbası tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

1 Porsiyon Cennet Çorbası Kaç Kalori?

  • Cennet çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 85 kaloridir. Besin değerleri zengin olan cennet çorbasını, diyet listelerine de ekleyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika

Pişirme Süresi : 20 dakika

Kaç Kişilik: 6 Kişilik

Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 12 Kişi Kaydetti

  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için:

  1. Öncelikle uygun ebatlı bir tencere içerisine tereyağını alın ve eritin. Tereyağı erimeye başladığında üzerine mısır ununu ilave edin ve dakika boyunca kavurun.
  2. Soğan ve patatesleri iri bir şekilde doğrayın ve kavurduğunuz mısır unu karışımının içerisine ekleyerek 5 dakika daha kavurun.
  3. Sebzeler kavrulduktan sonra sarımsak tozu, karabiber ve tuzu da ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  4. Kavrulan sebzelerin üzerine önce sıcak suyu, ardından tavuk suyunu ekleyin ve ara sıra karıştırarak orta ateşte pişmeye bırakın.
  5. Çorba piştiğinde, sebzelerin püre haline gelmesi için blenderdan geçirin. Ardından tekrar ocağa alın ve 2 dakika daha kaynatın.
  6. Son olarak sıvıyağı, sos tavasına koyun ve içerisine toz biber ekleyerek kızdırın. 
  7. Çorbaları kaselere paylaştırdıktan sonra, toz biberli karışımı çorbanın üzerinde gezdirin. Şimdiden afiyet olsun.

Püf Noktası

  • Sarımsak tozunuz yoksa, soğan ve patatesi kavurduktan sonra 2 diş sarımsak ekleyebilirsiniz.
  • Çorbanın içerisinde tavuk suyu yerine, et suyu da kullanabilirsiniz.
  • İsteğe göre lezzetini arttırmak için, haşlanmış tavuk eti de ekleyebilirsiniz.
  • Çorbayı mikserden geçirirken kıvamı koyu gelirse, göz kararı ılık su ilave edebilirsiniz.

Cennet Çorbası Tarifi

Kalabalık sofralarda olmazsa olmaz dediğimiz yemeklerden bir tanesi kesinlikle çorba diyebiliriz. 


Bu yazımızda oldukça pratik ve doyurucu olan aynı zamanda da oldukça ekonomik cennet çorbası tarifini sizinle paylaşmak istiyoruz.


‘’Klasik çorba tariflerini hazırlamaktan çok sıkıldım, misafirlerime farklı bir çorba hazırlayıp servis etmek istiyorum ‘’ diyenlere, mısır unu ve sebzelerle hazırlanan oldukça pratik ve lezzetli bir çorba olan cennet çorbası tarifini tüm püf noktalarıyla anlatıyor olacağız. :)


Yaz, kış fark etmeden her mevsimde kolaylıkla hazırlayabileceğimiz bu çorba özellikle kış aylarında içimizi ısıtırken damağımızda lezzet şöleni oluşturacak. :)


Gelin bu enfes çorbamız hangi yöreye ait onu öğrenelim ardından mısır unlu cennet çorbası yapılışı nasıl olur ona bir göz atalım. :)


Ana malzemesi mısır unu, tereyağı ve sebzeler olan cennet çorbası hangi yöreye ait olduğu kesin olarak bilinmeyen tariflerden. Her yörede farklı malzemeler katılarak hazırlanan bu çorba, herkes tarafından tercih edilmektedir.


Haydi hazırsanız sizi mutfağa kadar alalım ardından mısır unlu cennet çorbası tarifi nasıl olur öğrenelim ve hemencecik hazırlayalım. :)


Çorbamız için ilk olarak tencerenin içerisine tereyağımızı alıyoruz ardından üzerine mısır unu ekleyip kavuruyoruz. Sonrasında soğan ve patatesleri ekliyoruz, bir iki dakika kavurup üzerine sarımsakları ekliyoruz. 


Kavurduğumuz malzemelerin üzerine bulyonu su ile karıştırıp ekliyoruz ve kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz. Kaynayan çorbamızı ocaktan alıyoruz ve blender ile pürüzsüz bir kıvam alana dek çekiyoruz, tekrar kaynamaya bırakıyoruz.


Çorbamız kaynarken küçük bir soslukta tereyağı ve toz biberi kızdırıp çorbamızın üzerine gezdiriyoruz.


Çorbamızı sıcak olarak servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. :)


Cennet Çorbası Tarifi Servis Önerisi


Cennet çorbası akşam yemeği menülerinizin başlangıcı olarak sofralarınıza çok yakışacak. :)


Enfes başlangıçtan sonra ana yemek olarak sebzeli garnitürlü bir yemek, yanına da mevsim yeşilliklerinden oluşan lezzetli bir salata hazırlayarak servis edebilirsiniz. :)


İçecek olarak ev yapımı buz gibi bir bardak limonata ve tatlı olarak da soğuk, lezzetli bir kase muhallebi oldukça yakışacaktır. :)


Cennet Çorbası Tarifi Püf Noktaları


Her tarifimizde sizinle paylaştığımız püf noktalarını bu tarifimizde de paylaşmasak olmazdı. :) Cennet çorbası tarifinde en önemli püf noktası, eritilen yağın içerisine unu yavaş yavaş ekleyerek kısık ateşte sürekli olarak karıştırmak. Bir diğer püf noktası da çorbaya suyu yavaş yavaş ve aralıklı olarak ekleyerek kesilmemesini sağlamak diyebiliriz. :)


Cennet Çorbası Tarifi Kaç Kaloridir?


Cennet çorbası kalori miktarını merak edenler için kalori miktarından da bahsetmek istedik. Bir porsiyonunda (bir kâse) yaklaşık olarak kalori bulunmaktadır. Anlayacağınız hem doyurucu hem de fit olan bir tarif.


Cennet Çorbası Tarifini Sevenlere 3 Tane Birbirinden Lezzetli Çorba Tarifi


Cennet çorbası tarifinin lezzetine doyamayanlara 3 tane birbirinden lezzetli çorba tarifini de paylaşmak istiyoruz.


Öncelikle oldukça lezzetli ve sağlıklı olan tavuk sulu mercimek çorbası, ardından her haline hayran olduğumuz mısır çorbası ve son olarak da tavuk suyu bulyon ile gerdan çorbası tariflerini denemeniz için buraya bırakıyoruz. :)

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası