aç karnına zeytinyağlı incir yemek / Zeytinyağlı İncirin Faydaları Nelerdir? Zeytinyağlı İncir Kürü Nasıl Yapılır? - Sağlık Haberleri

Aç Karnına Zeytinyağlı Incir Yemek

aç karnına zeytinyağlı incir yemek

Şifalı Zeytinyağlı İncir Kürü (İbn-i Sina&#; Dan)

Herkese merhaba ️ Ünlü tıp bilimcisi İbn-i Sina&#;nın tarifi olan Allah&#;ın izni ile her derde deva olan zeytinyağlı incir kürü mucizesini paylaşmak istiyorum sizlerle.

Öncelikle doğal güneşte kurutulmuş fabrikasyon olmayan incir kullanmanızı tavsiye ederim. Ve yine saf zeytinyağı olması gerekir, yoksa kürün pek faydasının olmayacağını düşünüyorum.

  1. İncirlerimizi (bu arada ben kendim kuruttum incirlerimi) yıkayıp süzülmesi için bırakıyoruz.
  2. Küçük parçalar halinde doğruyoruz, aşağıda resimde gördüğünüz gibi  yarım litrelik cam kavanoza aldığı kadar doğranmış incirleri basıyoruz.
  3. Üzerini geçecek kadar zeytinyağı dolduruyoruz, ağzını kapatıp bu şekilde karanlık bir yerde 5 gün boyunca bekletiyoruz. Sonrasında sabahları aç karnına iki-üç parça yiyebilirsiniz. (incirler bittiğinde zeytinyağına yeni incirleri ekleyip aynı şekilde hazırlayarak devam edin)

Faydaları nelerdir?

Astım ve öksürük hastalığı olan, 6 ay boyunca düzenli olarak bu küre devam edilmesi önerilir. Kabızlık problemlerine aç karnına yendiği zaman çok faydalıdır. Kalp sağlını korur kolesterolü düzenler, ağız ve diş sağlığı için faydalıdır, hafızayı güçlendirir. Kemikleri güçlendir. kadınlarda doğurganlığı arttırmak için, özellikle hamile kalmak isteyen bayanlar için önerilir. diyette olanlar tatlı ihtiyacınızı doğal ve şifalı bir yolla karşılayan ve metebolizmanızı hızlandıran kuru incir zayıflatmaya yardımcı olacaktır. Cildi güzelleştirir. kış aylarında gribal enfeksiyonların önlenmesinde çok faydalı olacaktır. İçerisinde ki &#;benzaldehit&#;isimli madde sayesinde kanser hücrelerin büyümesini engelleyici özelliği vardır Kısaca, ben buradan faydalarını saymakla bitiremem elbet, daha fazlası için araştırabilirsiniz. Şifayı veren Allah&#;tır, incir Kur&#;an&#;da geçen şifalı bir cennet meyvesidir biiznillah. Tüm dertlerimize şifalar olur inşallah dostlar. Bu kürü tüm hastalıklara kalkan olmak için elimizden geldiğince, yapıp kullanmanızı tavsiye ederim. Sağlıcakla kalın inşallah 

Not: Şeker hastaları için önerilmiyor.

Şifalı Zeytinyağlı İncir Kürü (İbn-i Sina&#; Dan) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Şifalı Zeytinyağlı İncir Kürü(ibn-i Sina’ Dan)
Şifalı Zeytinyağlı İncir Kürü(ibn-i Sina’ Dan)
Şifalı Zeytinyağlı İncir Kürü(ibn-i Sina’ Dan)
Şifalı Zeytinyağlı İncir Kürü(ibn-i Sina’ Dan)
Şifalı Zeytinyağlı İncir Kürü(ibn-i Sina’ Dan)
Şifalı Zeytinyağlı İncir Kürü(ibn-i Sina’ Dan)
Şifalı Zeytinyağlı İncir Kürü(ibn-i Sina’ Dan)

--

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Şifalı Zeytinyağlı İncir Kürü (İbn-i Sina&#; Dan) tarihinde yayınlandı.

Bu sayfa tarihinde güncellendi.

Diğer Tarifler

İbn-i Sina'nın tarifi: İnciri zeytinyağında bekletip yerseniz

Tıp bilim dünyasının öncülerinden biri olan İbn-i Sina birçok sağlık sorununa doğada elde ettiği bitki, meyve ve sebze ile tedavi yöntemi geliştirmiştir. Vücudun güçlenmesi ve bağışıklığın artırılması gerektiğini kitaplarında yazan Sina, hastalıkların önlenmesinin en iyi yolu olduğunun altını çizmiştir. Hazırladığı karışımlarla hemen hemen her hastalığa doğal ilaç yapmıştır. En çok ise kuru incir ve zeytin yağı karışımını önermiştir. Bu karışımın vücudun direncini hastalıklara karşı attırdığını söylemiştir. Günümüzdeki hastalıklara karşı araştırma yapan birçok bilim insanı da İbn-i Sina'nın bu karışımlarını önermektedir. 

Zeytinyağlı İncir Kürü Nasıl Yapılır, Faydaları Nelerdir? - funduszeue.info

ZEYTİNYAĞINDA BEKLETİLMİŞ İNCİRİN FAYDALARI

  • Kabızlığı giderir: Lifli içeriğiyle incir, kabızlığı giderip bağırsakların hızlı bir şekilde hareket etmesini sağlar. Zeytinyağı ise bağırsak iç yüzeyini yeniler.
  • Eklemleri korur. Eklem sağlığı için zeytinyağı çok önemlidir. Eklemlerin sağlıklı bir şekilde hareket etmesine yardımcı olur. Eklemler arası sürtünmeyi azaltır.
  • Hamile kalmayı kolaylaştırır: Kadınlarda doğurganlığı artıran kuru incir-zeytinyağı kürü sayesinde, kadınların sağlığı güçlenir.
  • Astım ve öksürüğü keser: Boğaz enfeksiyonlarının iyileşmesine yardımcı olan kür, öksürük kesilmesine fayda sağlar, rahatlatır.
  • Astım ve öksürük hastaları için saf ve doğal zeytinyağında bir süre bekletilmiş iki tane kuru incirin sabah kahvaltısından önce tüketilmesi tavsiye edilir. Bu kür bu şekilde en az altı ay boyunca devam ettirilip ara verilmeden uygulanırsa öksürük ve astım problemleri için müthiş bir tedavi metodudur.
  • Kalp sağlığını korur : Kuru incir, içeriği mineral ve vitaminlerle kalp sağlığını korur ve güçlendirir.
  • Hafızayı güçlendirir : B2 vitaminleri içeren kuru incir, zeytinyağı formülü hafızayı ve sinir sistemini güçlendirir.
  • Kolesterolü düzenler : Mucizevi içeriğiyle kuru incir, kandaki kötü kolesterol seviyesinin düşmesine yardımcı olur.
  • Diş sağlığını kuvvetlendirir: Kalsiyum ve fosfor içeren kuru incir, zeytinyağı kürü kemik ve diş sağlığını kuvvetlendirir. Özellikle menopoz döneminde kemik erimesine karşı korur.
  • Zayıflamaya yardımcı olur: Tatlı ihtiyacını doğal yoldan karşılayan, metabolizma hızını yükselten kuru incir, zayıflamaya yardımcı olur.
  • İncir, lif bakımından oldukça zengindir. Özellikle kuru incir, suyu olmadığından, lif oranı bakımından daha zengindir. Ama kalorisi de taze incire göre daha yüksektir.
  • Kalorisi düşüktür: gram taze incir 70 kalori civarı enerji verir. Bu miktar oldukça düşüktür. Bu nedenle incir çok sağlıklı bir atıştırmalık seçeneği olarak tüketilebilir.
  • Sindirimi düzenler: Zengin lif içeriği sayesinde sindirim sistemini düzenler. Lif oranı yüksek olan besinler kolon kanseri gibi kanser türlerini engeller.
  • Demir açısından zengindir: Özellikle kuru incir, demir açısından çok zengindir. Kansızlık çekenlerin ya da çok üşüyenlerin incir yemeleri bu sıkıntılarının azalmasına yardımcı olabilir.
  • Vitamin açısından zengindir: İncir A, E, K vitaminleri ve özellikle B kompleks vitaminleri açısından da zengin bir kaynaktır.
  • Cinsel sağlığı güçlendirir: Erkeklerde cinsel gücü artırmaya yardımcı olur.
  • Kan şekerini düzenler: İncir, kan şekerinin yükselmesini önleyebilme özelliğine sahiptir. Hatta bazı uzmanlar, tip 2 şeker hastalığına sahip kişilerin kan şekerini düzenlemek için incirin yararlı olduğunu düşünmektedirler.

ZEYTİNYAĞINDA İNCİR KÜRÜ TARİFİ

İbn-i Sina'dan şifalı zeytinyağlı incir kürü için malzemeler:

  • gr organik kuru incir
  • Yarım litrelik cam kavanoz
  • Saf zeytinyağı

Yapılışı:

  • İncirler yıkanır ve süzülür.
  • Küçük parçalar halinde doğranır. Yarım litrelik cam kavanoza aldığı kadar doğranmış incirleri basılır.
  • Üzerini geçecek kadar zeytinyağı doldurulur. Ağzını kapatılıp bu şekilde karanlık bir yerde 5 gün boyunca bekletilir.
  • Sonrasında sabahları aç karnına iki-üç parça tüketilir.(incirler bittiğinde zeytinyağına yeni incirleri ekleyip aynı şekilde hazırlayarak devam edebilirsiniz.)

 

İlgili Haberler

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası