bursa orhaneli nasıl gidilir / Bursa Orhaneli'ne nasıl giderim ?? | DonanımHaber Forum

Bursa Orhaneli Nasıl Gidilir

bursa orhaneli nasıl gidilir

Bursa Şehir Haritası


Bursa İlçelerinden Diğer Şehir İlçelerine Yol Mesafeleri

Bursa Otobüs Terminali, Bursa'dan Orhaneli'ye Nasıl Gidilir?

Harita Özeti

Bursa Otobüs Terminali, Bursa - Orhaneli arası mesafe yaklaşık olarak61 Kmdir. Bu yolculuk arabayla tahminen 1 saat 7 dakika sürecektir. Uçak ile seyahat etmeyi planlıyorsanız, 41 Km olan yolculuğu yaklaşık olarak 33 dakika sürede tamamlayabilirsiniz.

Dizel bir araç bu mesafede ortalama Lt, benzinli bir araç ise Lt yakıt tüketir.

Bursa Otobüs Terminali, Bursa ile Orhaneli arası ortalama tüketim maliyeti ise, dizel bir araç için TL, benzinli bir araç için TL olacaktır.

Şayet Bursa Otobüs Terminali, Bursa ve Orhaneli hakkında biraz bilgi lazımsa;
Öncelikle Bursa Otobüs Terminali, Bursa için koordinat bilgileri; , ve hava durumu ise tahminen ile olacaktır. İkinci olarak Orhaneli için koordinat bilgileri; , ve hava durumu ise tahminen ile olacaktır.

Orhaneli nerede

Orhaneli Nerede? Orhaneli Türkiye’nin Kuzeybatısında bulunan Marmara Bölgesinde Bursa kentinde yer almaktadır. Orhaneli ilçesinin nüfusu () yaklaşık olarak tir. Orhaneli ilçesine komşu ilçeler; kuzeyinde Nilüfer ilçesiyle birlikte kuzeydoğusunda Osmangazi ilçesi bulunmakta olup batısında Mustafa Kemalpaşa ilçesi, doğusunda Keleş ilçesi, güneybatısında Büyükorhan ve güneydoğusunda Harmancık ilçesi yer almaktadır. İlçenin yüzölçümü yaklaşık olarak kilometrekaredir. İlçenin il merkezine olan uzaklığı 57 kilometredir. Orhaneli İlçesi harita konumu olarak 39° 54&#; 13,&#; Kuzey ve 28° 59&#; 26,&#; Doğu gps koordinatları arasında yer almaktadır. Orhaneli’nin ortalama deniz seviyesine göre yükseltisi metredir. Orhaneli ilçesinde toplamda 7 mahalle vardır.

Orhaneli Nerede? Orhaneli Haritası

Orhaneli nerede

Orhaneli’ye Nasıl Gidilir?

Orhaneli’de ulaşım en kullanışlı ve rahat olarak tercih edilebilecek toplu taşıma alternatifinde otobüs yer almaktadır. Orhaneli merkeze kentin pek çok farklı bölgesinden farklı ulaşım alternatifleri ile erişim sağlanabilmektedir. Orhaneli merkeze ayrıca, özel araç kullanarak da ulaşım sağlanabilmektedir. Pek çok farklı noktada halk otobüsleri ve minibüs hatları da kullanılabilmektedir.

Orhaneli Nerede, Orhaneli Yol Tarifi, Orhaneli’ye rota oluşturmak için tıklayınız…

Orhaneli Nerede? Karayolu ile Orhaneli’ye Ulaşım

Orhaneli’ye kara yolu, demiryolu ya da havayolu tercih ederek gidebilirsiniz. Karayolu ile özel aracınız veya kara yolu toplu taşıma araçları ile Orhaneli’ye gelebilirsiniz. Orhaneli karayolu ile Bursa şehir merkezine yaklaşık 57 İstanbul’a yaklaşık km, Ankara’ya yaklaşık km, İzmir’den ise yaklaşık km uzaklıktadır. Demir yolu ile ulaşımı tercih edecek olursanız TCDD seferleri sayesinde Bursa’ya demiryolu üzerinden ulaşabilirsiniz. Bursa demiryolu istasyonlarından yine özel araçla ve ya toplu taşıma araçlarıyla Orhaneli ilçesine ulaşım sağlamanız mümkün olmaktadır.

Bursa merkez ilçesinden Bursa Orhaneli Yolu üzerinden yaklaşık 1 saatte Orhaneli ilçesine ulaşılabilmektedir. Aynı şekilde Nilüfer ilçesinden de Bursa Orhaneli Yolu kullanılarak yaklaşık 56 dakikada Orhaneli ilçesine erişim sağlanabilir. Karacabey ilçesinden ise O-5 Yolu üzerinden yaklaşık 1 saat 35 dakikada ulaşım sağlanmaktadır. İnegöl İlçesinden Bursa Orhaneli Yolu üzerinden yaklaşık 1 saat 39 dakikada Orhaneli’ye ulaşım sağlanmaktadır. Harmancık ilçesinden de yine Harmancık-Orhaneli Yolunu kullanarak yaklaşık 29 dakikada Orhaneli’ye ulaşım sağlanmaktadır.

Toplu Taşıma ile Orhaneli’ye Ulaşım

Orhaneli ilçesine şehir içi ulaşımlarda genellikle halk otobüsleri ve minibüsler kullanılmaktadır. Orhaneli’ta yaşayanlar genellikle otobüs hatlarını daha aktif kullanmaktadır. Kentte bulunan taksilerde şehir içi ulaşımda bir diğer alternatif olarak tercih edilebilir.

Orhaneli ilçesinde gün boyu halk otobüsleri hizmet etmektedir. Günün her saati belirli aralıklarla halk otobüsleri kullanılabilir. Orhaneli Merkez’den otobüsler gün boyu farklı ilçe ve mahallere hareket etmektedir. Orhaneli Merkez’den çevre ilçelerine halk otobüsleri ve minibüsler kullanarak farklı aktarma araçları ile rahatlıkla ulaşılabilir.

Osmangazi ilçesinden halk otobüsleri kullanılarak gün içinde rahatlıkla ve kısa sürede Orhaneli’ye ulaşılabilir. Kentin farklı noktalarından Orhaneli’ye kolaylıkla ulaşım sağlanmaktadır. Orhaneli ilçe merkezinden Bursa merkez ilçesine de hem özel araç hem de halk otobüsleri ile rahatça ulaşabilirsiniz.

Orhaneli İlçesinden Havalimanı’na Ulaşım

Bursa Orhaneli ilçesine ulaşım için hava yolunu tercih edecek olursanız, bulunduğunuz şehrin havalimanından Yenişehir ilçe Merkezinde yer alan Bursa Yenişehir Havalimanı’na gidebilirsiniz. Bursa Yenişehir Havalimanı’ndan özel araçla ve ya toplu taşıma araçlarıyla Orhaneli ilçesine ulaşım sağlayabilirsiniz.

Aracınız ile Bursa-Orhaneli Yolu üzerinden yaklaşık olarak 1 saat 37 dakikada Bursa Yenişehir Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Farklı alternatif olarak Balıkesir Kütahya Yolu/D Yolunu kullanarak yaklaşık olarak 2 saat 19 dakikada Balıkesir Merkez Havalimanı’na erişim sağlayabilirsiniz.

Orhaneli Nereye Bağlı? Orhaneli Hangi Bölgemizdedir?

Orhaneli İlçesi Marmara Bölgesinde Bursa kentinde yer almaktadır. Orhaneli farklı kültürel ve geleneksel ögeleri yansıtan bir yerdir. Orhaneli İlçesinin tarihi oldukça eski dönemlere dayanmaktadır. İlçe&#;nin tarihi Roma ve Bizansa kadar uzanmaktadır. Bizans döneminde adı Atranos olup ’te Osman Gazinin burayı almasıyla birlikte Osmanlı idaresine geçmiştir yılında Harmancık ilçesine bağlı iken yılında ilçe olmuştur. Kyurtuluş savaşında ilçe Yunanlılar tarafından işgal edilmiş ancak 9 Eylül de yeniden kurtarılmıştır. Orhaneli ilçesinin eski adı “Beyce”dır. Bu ismin, TBMM Nin yılında aldığı kararla Orhaneli olarak değiştirildiği söylenmektedir.  

Yüzey şekilleri ovalık ve dağlık yapıdadır. Bursa’nın içinde güneybatı bölümünde yer almaktadır. İklim çeşitliliği yönünden oldukça yoğun bir iklim yapısı görülmektedir. İlçenin iklimi karakteristik Marmara iklimi olup, yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlıdır.

Orhaneli nerede

Bursa Nerede? Bursa Hangi Bölgemizdedir?

Türkiye’nin kuzey batısında Marmara bölgesinde yer alan Bursa kenti, kuzeyde Marmara Denizi, kuzeybatıda Yalova, doğuda Bilecik, batıda ve güney batıda Balıkesir ve güney doğuda Kütahya illeriyle komşudur. Topoğrafik yapısı dağlık ve ovalık alanlardan oluşmakta olup dağlar il yüzölçümünün %35ini kaplamaktadır. Bursa İstanbul arası kilometre, Bursa Ankara arası kilometre, Bursa İzmir arası kilometre ve Bursa Konya arası kilometredir.

 Gezilecek yerler yazılarımızı okumak için tıklayınız.

Bursa Nilüfer Bursa Orhaneli Arası Yol Kaç Km, Nasıl Gidilir Tarifi

Nilüfer, Bursa ile Orhaneli, Bursa arası yol tarifi haritasını inceleyerek Bursa Nilüfer - Bursa Orhaneli arası yol mesafesi 57,8 km, yol süresi ise ortalama 1 saat 4 dakika saat sürüyor, yol tarifi haritasından aracınız ile nasıl gidilir öğrenebilir ve karayolu yolculuğu yapmak için bu yol güzergahını kullanabilirsiniz. Ayrıca harita yanındaki yol anlatımı ve tarifi alanından alternatif yol güzergahlarını da seçerek ilgili rotaları inceleyebilirsiniz. Alternatif yol tarifleri toplam mesafe ve süre açısından farklılık gösterebilir. Örneğin otobandan gitmek isterseniz otoban alternatifli rotayı kullanabilir böylece dizel araçlarda yakıt tasarufu yapılabilir yada normal çift şerit duble yoldan gitmek isteyenler de bu tipteki yolları tercih edip seyatlerinde bu yolları kullanabilirler. Ayrıca yol üzerindeki turistik merkezleri incelemek isteyen bu yerlere de uğrayıp ardından gitmek istedikleri yerlere ulaşmak için alternatif yolları inceleyebilirler.



Bursa Nilüfer ile Bursa Orhaneli arası yol mesafe ve güzergah haritası


Haritada mavi ile gösterilen yol önerilen ana yoldur, alternatif yol güzergahları ise gri ile gösterilmektedir.

Bursa Nilüfer ile Bursa Orhaneli arası mesafe 57,8 km dir.
Bursa Nilüfer ile Bursa Orhaneli arasıdaki seyahat süresi yaklaşık olarak 1 saat 4 dakika sürmektedir.
Bursa Şehir Haritası

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası