denize giderken alınması gerekenler listesi / Çocuk ve Bebekle Tatile Giderken Yanınıza Almanız Gerekenler | Her Yaşta

Denize Giderken Alınması Gerekenler Listesi

denize giderken alınması gerekenler listesi

Otel ve uçak bileti rezervasyonlarını yaptıktan sonra seyahat bavulu hazırlama işi tatile gitmeden önce yapman gereken son şey. Bildiğimiz üzere bavul toplamak biraz angarya bir iştir, ama eğer uzman ipuçlarımızı öğrenirsen, ortada endişe edeceğin birşey kalmaz.

1. Bir liste yap

Evet, kulağa biraz sıkıcı gelebilir ama stressiz bir tatilin yolu bu basit listeden geçer. Öncelikle asıl gerekenler ile arzu ettiklerini birbirinden ayır ve bavul kısıtlamaları hakkında gerçekçi ol. Eğer bu liste için ilhama ihtiyacın varsa, aşağıdaki madde senin için iyi bir başlangıç olabilir…

2. İlk yardım çantasını unutma

Tatile giderken alınması gerekenler

Küçük bir ilk yardım çantası hazırlamayı unutma © rawpixel

Acil servis hazırlığından bahsetmiyoruz, demek istediğimiz sadece en gerekli haplar ve ihtiyaç duyabileceğin ilaçlar. Çünkü kimse hayattan soğutan bir baş ağrısı, mide bozulması ya da ikisini birden tatil esnasında istemez.

Kendi ülkende rahatsızlıkların için ilaçlarını kolayca alabilirsin ama gittiğin ülkede bu ilaçlar sadece reçeteyle veriliyor olabilir. Tabii ki bunlar alerji ve astım ilaçları için de geçerli, o yüzden ilaçlarımızı getiriyoruz!

3. Sıvı limitlerini bil

Bunun ne olduğunu hepimiz biliyoruz ama hâlâ bir direnç ve kafa karışıklığı mevcut, üstüne bir de birisi havaalanı güvenliğinden sıvı geçirmeye çalıştığındaki durumu düşün.

Birçok kişi için sıkıntı olmasına rağmen, Pan-Avrupa bagaj kısıtlamaları el çantasında taşınan tüm sıvıların sıvı başına 100 ml’den fazla olamayacağını ve küçük şeffaf çantaya (uygun bir ücretle havaalanından alınabilir) sığması gerektiğini belirtiyor. Eğer daha büyük birşey taşıyorsan onu check-in yapacağın bavuluna yerleştir.

4. İsim etiketleri işini kolaylaştırır

Eğer uluslararası seviyede aranan gizemli biri değilsen, seyahat ederken kimliğini gizlemene gerek yok. Çoğu bavul standart olarak isim etiketiyle gelir, senden veya havayolundan kaynaklanan herhangi bir bavul kaybolma riskine karşı isimleri doldursan iyi olur.

5. Bagaj kısıtlamalarını iyi incele

Eğer havayolu şirketi “23 kg” diyorsa, limitin 23 kg’dır, 36 kg değil! Havaalanına gitmeden önce çantalarını tart ve limit dahilinde olduğundan emin ol, yoksa ekstra valiz parası vermek zorunda kalabilir ya da daha kötüsü anneannenin üzerinde bir ton zaman harcadığı el örgüsü kazağına el sallayarak “görüşmek üzere” diyebilirsin.

Hepimiz zaten dolmuş bavula fazladan pantolon yerleştirmeye çalışmışızdır, ama kısıtlamalar keyfi değil amaç hepimizin güvenliğini sağlamak.

Daha fazla: Farklı havayollarının uyguladığı el bagajı sınırlamalarına göz at

6. Tatilde alacakların için çantanda yer bırak

Duty free’den alacakların ya da hatıralık eşyalar olsun, evine tatile giderken götürdüğünüzden daha fazlasıyla döneceğin kesin. Yeterince yerin olduğundan emin ol!

7. Ayakkabıları pas geç

Kaç çift ayakkabı alacağın öncelikle tatilinin uzunluğuna bağlı ama 1-2 haftalık bir kaçış için 3 çift ayakkabı gayet mantıklı ve önerilebilir.

Ayakkabının hacmindense işlevi daha önemli, bu yüzden gerçekçi olup seyahatinde her yerde rahat edebileceğin çok yönlü ayakkabılar götür ve ince topuklu ayakkabılar ile doğa yürüyüşlerinde eziyet çekme.

En büyük ayakkabını uçakta giy ve çoraplarını geri kalan ayakkabılarının içine yerleştir. İşte sana kullanabileceğin daha fazla yer.

8. Kozmetik ürünler, çok az al!

Tatile giderken alınması gerekenler

Özellikle sıvı olanlara dikkat! © rawpixel

Bir çöl seyahatine gitmediğin sürece, neredeyse dünyanın her yerinde popüler marka şampuanları ve güneş losyonlarını bulabilirsin.

Az kozmetik ürünü almanın bir başka faydası ise gideceğin yere ulaştığında, bavulunda her şeyi mahveden, vıcık vıcık kozmetik ürün akma riskini de azaltmasıdır. “Ben özel yüz kremim olmadan yaşayamam” diyorsan sadece yeterince al, fazlasını değil. Böylece dönüşte boş şişe ve kutulardan kurtularak fazladan yere sahip olabilirsin.

9. Yuvarlamaya devam…

Bu ipucu tartışmaya açık ama bizce kıyafetleri yuvarlamak, sıkıştırmanın en iyi yolu. Bu ipucu buruşuklukları ve rahatsız edici kırışıkları azaltmakla kalmaz ayrıca ihtiyaç duyacağın fazladan alan da sağlar.

10. Tüm değerli eşyaların el çantasında olsun

Bu zamanda havayolu şirketlerinin bavul kaybetmesi pek olası değil ama neden risk alalım ki? Bu yüzden tedbiri elden bırakma ve bütün paranı, lüks eşyalarını -kamerandan elmas nişan yüzüğüne kadar- el bavulunda taşı.

11. Priz çeviricilerini almayı unutma

Eğer ihtiyacın varsa, seyahatinden önce satın alarak havaalanındaki aşırı fiyatlardan kurtulmuş olursun.

12. Her yere hitap eden kıyafetleri al, yerel kıyafetleri değil

Seyahatin için yanına muzlu kıyafet almak isteyebilirsin ama gerçekten gerekli mi? Süslü kıyafete evet mi hayır mı, bavulunu üstüne basarak sıkıştırıp sıkıştırmayacağını belirleyen bir soru.

Her yerde giyilebilecek kıyafetler ve bir tane de güzel akşam dışarda giymek için kıyafet al ama o acayip kıyafetleri bir süreliğine evde bırak.

13. Hassas eşyalarına karşı hassas ol

Eğer taşıman gereken çin porselenleri ya da cam eşyaların varsa, onları köpük koruyucuya sarmak ya da kıyafetlerin arasında bavulun en güvenli yeri olan ortaya koymak gittiğin yerde tek parça halinde bulmana yardımcı olacaktır.

14. Kıyafetlerini kategorilere göre yerleştir

Kıyafetleri gruplar halinde yerleştir: yani tişörtleri tişörtlerle, pantolonları pantolonlarla bir arada tut. Aradığını bulmada ve bavulu boşaltmada yardımcı olacaktır.

15. El çantanda mini gardrop olsun

Tabii ki anlaşıldığı şekilde değil, ama yine de herhangi bir bavul kaybı riskine karşı el çantana temiz iç çamaşırı ve kıyafet yerleştirmek akıllıca olacaktır.

16. Havayı tahmin etme, hava durumuna bak

Gittiğin yere bağlı olarak hava durumları en yakın dostun da olabilir can düşmanın da. Hava yağmurlu ya da açık, meteorologlar genel olarak tatilinde nasıl bir hava beklemen gerektiğini söyleyebilir. Uçuşundan önceki gün hava tahminlerine bak ve ona göre hazırlan.

Sağlam bir yağmurluk ve şemsiye için bavulunda yer ayır, hiç kullanmak zorunda kalmayacağını umut ediyoruz.

17. Uçakta manikür yapmak

Kadınlar için ipuçları (ve bakımlı erkekler için de): Eğer bavulunda tırnak törpüsü, makas ya da herhangi bir keskin uçlu bakım malzemesi taşımayı düşünüyorsan, bu fikri kesinlikle unut! Bu tarz malzemeler yasaktır ve havaalanı çalışanları senden bunları bırakmazı isteyecektir.

18. En gerekli malzemeler üstlerde olmalı

Eğer sana herhangi bir anda lazım olacağını düşündüğün bir şey varsa, örneğin ceket gibi, bunu üstlere yerleştir. Çok net bir tavsiyedir, o kadar önemlidir ki unutmaman gerekir.

19. Havlular?

Havlular! İşte bir başka sinir bozucu, çok yer kaplayan ve gerçekten gerekli olup olmadığı konusunda çok düşünmen gereken şey. Tatilini geçireceğiniz yerin sana havlu sağlayıp sağlamayacağını düşün ve buna göre bavulunu topla.

20. Havaalanı güvenliğinde yapılması gerekenler

Çok çok az bir ihtimalle senden iç çamaşırlarını çıkarmanı isteyeceklerdir, ama terminale gittiğinde üstünden bir kaç şey çıkarman istenebilir. Bunlar da tabii ki ayakkabı, kemer ve ceketler ile takı ve metal eşyalardır.

Laptop ya da tablet bilgisayar ile seyahat etmek? Bu eşyalarını da arkadaş canlısı güvenlik çalışanlarına göstermen gerekebileceğini aklından çıkarma.

21. Önemli şeyleri almadan evden ayrılma

Bu en son ipucu oldukça önemli ki bu gereken şeyler olmadan evden dışarı adım atamazsın: paralarını, geçerli pasaportunu ve telefonunu lütfen kontrol et. Bunları sürekli el altında bulundur çünkü ihtiyacın olacak…

Okumaya devam et:

Tatile Giderken Alınması Gerekenler - Tatile, Plaja ve Denize Giderken Alınacaklar Nelerdir?

Tatiller, özellikle çalışan insanlar için çok önemlidir. İster uzun, ister günübirlik olsun biraz ara vermek kişinin kendini toparlaması ve dinlenmesi açısından iyidir. Fakat, tatile çıkmadan önce yapılması gereken en mühim iş tatile giderken alınması gerekenleri temin ederek bavul hazırlamaktır. Tatile giderken alınması gerekenler, deniz eşyaları ve benzer şeylerin yer aldığı bir liste hazırlanmalı ve eksik var mı diye kontrol edilmelidir. İşte denize giderken alınması gerekenler ile ilgili merak edilenler…

Tatil Hazırlığı Nasıl Yapılır?

Her insan tatile giderken unutkanlıkla karşı karşıya kalır. Bunu, tatile gittikten sonra veya gitmesine engel olan bir durum ortaya çıktığında fark eder. Bu duruma mahal vermemek için en başta nelerin yapılması ve alınmasına dair bir liste hazırlamak iyi olur. Boş yere para ve zaman harcamamak için sadece ihtiyaç duyulan eşyalar alınmalıdır. İyi bir şekilde organize olunmalı ve listedekiler zamanında halledilmelidir.

Tatile Çıkmadan Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Aşağıda yurt içi veya yurt dışına tatile gitmeden önce mutlaka alınması ve yapılması gerekenlerin listesi verilmiştir.

1- Kendi kimlik kartınız, diğer yolcuların kimlik kartı, pasaportlar ve

ehliyetler.

2- Konaklama rezervasyonuna dair belgeleriniz. Bunlar check-in işleminizin hızlıca hallolmasını sağlar.

3- Ev anahtarınız, ilaçlarınız, acil durum müdahaleleri için küçük bir ecza çantası.

4- Cüzdanınız, kredi ve banka kartlarınız, nakit paranız.

5- Cep telefonu, tablet, bilgisayar, kamera, fotoğraf makinesi gibi kişisel elektronik eşyalarınız, şarj aletiniz, kulaklığınız, oyun konsolunuz, kitaplarınız, dergileriniz.

6- Duş jeli, şampuan, deodorant, parfüm, makyaj malzemeleri, nemlendiriciler, güneş kremleri, dezenfektan, maske, saç fırçası ve şekillendirme ürünleri, diş fırçası ve macunu, epilasyon malzemeleri, cımbız, kişisel havlu, hijyenik pedler, pamuklu çubuk, tırnak makası, törpü ve cep aynası gibi kişisel bakım ürünleriniz.

7- İç çamaşırlarınız, her duruma uygun kıyafetleriniz (spor, plaj, gece kıyafetleri, mayo, bikini, şort), terlikleriniz, ayakkabılarınız, aksesuarlarınız, (çantalar, eşarplar, güneş gözlükleri vb.) ve yağmurluklarınız.

8- Çocuklar için boyama kitapları, dergiler, keyifle okuyacakları masal kitapları, çizgi romanlar, boya kalemleri ve oyuncaklar.

Tatile giderken alınacaklar listesi

Tatil sezonu geldi çattı. Durum böyle olunca herkesi tatile giderken yanıma ne almalıyım, tatile giderken alınacaklar listesi, tatil bavulum da neler olmalı gibi sorular sorulmaya başlandı. Tatile giderken alınacaklar listesini belirlemeden önce mutlaka ne tür bir tatil yapacağınıza karar vermeniz gerekmektedir. Tatilinizin türü, tatile giderken alınacaklar listesinde değişkenlik göstermektedir. Bizde sizler için ayrı ayrı kamp tatiline giderken alınacaklar listesi, su sporları veya deniz ile ilgili bir tatil için alınacaklar listesini sizler için araştırıp madde madde sıraladık. İşte tatile giderken alınacaklar listesi…

Tatile giderken alınacaklar listesi

1- Pasaport ve bunun kopyası; bir kopyasını kendinize e-postayla gönderin
2- Vize belgesi ve kopyası; bir kopyasını kendinize e-postayla gönderin
3- Sigorta belgeleri ( varsa EHIC kartı dahil ) ve bunların kopyaları; bir kopyasını kendinize e-postayla gönderin
4- Ehliyet, kiralık araba için kod ve her ikisinin bir kopyası; ikisine de bir kopyasını e-postayla gönderin
5- Biniş kartı
6- Tren ya da otobüs bileti
7- Seyahat kartları
8-Telefon
9- Telefon şarj aleti


10- Elektronik fiş dönüştürücü
11- Kulaklık
12- Müzik çalar (iPod veya diğer mp3 çalar)
13- Cüzdan
14- Para
15- Anahtarlar
16- Kredi ve banka kartları
17- Dizüstü bilgisayar
18- Şarj cihazı
19- Kamera
20- Kamera şarj cihazı
21- Küçük el çantası
22- Mücevher
23- Piller
24- Çorap
25- Ayakkabı
26-Pantolon
27- Sutyenler
28- Pijamalar
29- Reçetelerinizin bir kopyası
30- İlk yardım kiti
31- Doğum kontrolü
32- tamponlar ve hijyenik havlular
33- Islak mendil
34- Yüz yıkama jeli
35- Diş fırçası
36- Değerli eşyalar için kilitlenebilir bir kasa
37- Yüz ve vücut losyonu
38- El kremi
39- Mikro fiber seyahat havlusu
40- Kontakt lensler ve kontaklar kılıfı
41- Saç kurutma makinesi
42- Saç fırçası ve saç telaşlı teezer
43- Saç tokası ve saç bağları
45- Boyun yastığı
44- Gözlük ve gözlük çantası

46- Battaniye
47- Göz maskesi
48- Kitaplar ve dergiler
49- Şemsiye
50- Dikiş seti
51-Tuvalet için plastik torbalar
52- Kirli çamaşırlar için ekstra plastik torbalar
53- Güneş kremi (eğer sıcak bir yere gidiyorsanız)

Kamp tatilleri için alınacaklar listesi

1- Çadır
2-Uyku tulumu veya uyku matı
3- Yastık
4- Sıcak tutacak ceket
5- Hafif ceket
6- Su geçirmez ceket
7- Bir polar ceket
8- Yürüyüş botları
9- Katlanabilir sandalye

Tatile giderken alınacaklar listesi

10- Sırt çantası
11- Su şişesi
12- Şişe
13- Mutfak aletleri - portatif soba veya ızgara; çatal bıçak takımı
14- Bardak ve kase
15- Meşale
16- Pusula
17- Yerel alan haritası
18- Kağıt havlu
19- Sıcak tutan eldiven
20- Güneş şapkası
21- Soğuk hava şapkası
22- Güneş gözlüğü
23- Güneş kremi
24- Çorap
25- Böcek İlacı


Plaj ve su sporları tatilleri için alınacaklar listesi

Tatile giderken alınacaklar listesi

1- Yüzme kıyafeti( mayo veya bikini)
2- Havlu
3- Gözlük
4- Güneş gözlüğü
5- Sandalet
6- Terlik veya parmak arası terlik
7- Güneş şapkası
8- Plaj çantası
9- Plaj şemsiyesi

10- Kumdan kaleler için kova ve kürek
11- Frizbi veya plaj oyunları için
12- Su şişesi
13- Şnorkelle yüzme seti
14- Rüzgâr siperi
15-Dalgıç giysisi
16- Böcek İlacı
17- Bolero

Kayak ve snowboard tatilleri için alınacaklar listesi


1- Kayak ceketi
2- Kayak pantolonu
3- Kayak eldivenleri
4- Kayak şapkası
5- Kayak gözlükleri
6- Güneş gözlüğü
7- Kar botları
8- Kayak çorapları
9- Kayak kaskı

10- Kayaklar veya snowboard
11- Sırt çantası
12- Taban katmanı gömlek
13- Paçalı don
14- Güneş kremi
15- Dudak kremi

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası