kivide ne kadar c vitamini var / En iyi 10 doğal C vitamini deposu

Kivide Ne Kadar C Vitamini Var

kivide ne kadar c vitamini var

Süper Meyve Kivi

Meyve satın alırken kivi ilk tercihlerinizden biri olmayabilir; ama olmalı! Kivi, ince kahverengi tüylerle kaplı bir kabuğu ve küçük siyah çekirdekleri olan, minik, yeşil bir meyvedir. Çekirdekleri ve kabuğu yenilebilir olmasına rağmen çoğu insan kabuğunun pütürlü dokusu nedeniyle kiviyi soyarak yer. Kivi, doğanın multivitaminidir, besleyici öğeler açısından zengin bir kaynaktır. En popüler 27 meyvenin tavsiye edilen dokuz temel besin öğesi olan protein, A vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini, niyasin, folik asit, C vitamini, kalsiyum ve demiri sağlama özellikleri incelendiğinde kazanan meyve kivi olmuştur! Araştırma sonuçları, yeşil kivinin besin öğelerinin en yoğun bulunduğu meyve olduğunu bunu papaya, portakal ve mandalinanın takip ettiğini göstermiştir. 

Birçok meyve gibi kivi de potasyum minerali açısından zengindir. Vücutta düzgün sıvı dengesi ve hücre işlevi, normal kas kasılması ve olağan sinir tepkisi için potasyum şarttır. Bir bardak kivi meyvesi, tahmin edilen günlük minimum potasyum ihtiyacının yüzde 28’ini karşılar. Yine bir bardak kivi tavsiye edilen günlük bakır miktarının yüzde 26’sını ve tavsiye edilen günlük manganez miktarının yüzde 8’inden fazlasını sağlar. 

Bir bardak dilimlenmiş kivi bir bardak dilimlenmiş portakaldan daha fazla C vitamini içerir; öyle ki portakal dilimlerindeki C vitamini mikarı 98 mg iken, kivi dilimlerindeki miktar mg’lik olup bu rakam tavsiye edilen günlük tüketimin neredeyse yüzde ’ne eşittir. Vücudunuz, tüm bağ dokumuzda bulunan bir protein olan kolajeni üretebilmek için C vitaminine ihtiyaç duyar. C vitamini ayrıca beynin düzgün şekilde fonksiyon gösterebilmesi için gerekli olan nörotransmitterleri üretmenize yardımcı olur. Kivi meyvesi E ve K vitaminleri açısından da zengin olup, bir bardağı tavsiye edilen günlük E vitamini miktarının yüzde 18’ini, K vitamininin ise yüzde 60’ını karşılar. E vitamini bağışıklık sistemini destekler, K vitamini ise kanın düzgün bir şekilde pıhtılaşabilmesi için gereklidir. 

Oda sıcaklığında saklandığında sert kivi meyvesi birkaç gün ila bir hafta içerisinde olgunlaşır, ancak doğrudan güneş ışığı altında bekletilmemelidir. Elma, armut ya da muzla birlikte kâğıt bir poşete konduğunda daha hızlı olgunlaşabilir. Bir kivi meyvesi olgunlaştığında, diğer meyvelerden salınan gaza oldukça duyarlı olup, buzdolabında bile aşırı olgunlaşabildiğinden bunlardan uzakta saklanmalıdır. Uygun şekilde muhafaza edildiğinde, olgun bir kivi meyvesi yaklaşık bir ila iki haftaya kadar saklanabilir. 

Vitamin ve mineral takviyelerindeki seçenekler aldatıcı olabilir, çoğunlukla bu konudaki en iyi seçenekler öncelikle doğanın kendisinde saklıdır. Kivi meyvesi gibi besinler özel bitki ve fitokimyasal maddelerin yanı sıra besleyici maddelerle doludur. Doğal olarak oluşan bu antioksidanlar meyve içerisinde karmaşık şekillerde etkileşime girerler, oysa ki bir hap ya da besin takviyesi içerisinde bu tür etkileşimler elde edilemez. Aslına bakacak olursanız, kivi meyvesinde bilimin henüz isimlendirmediği birçok doğal madde bulunmaktadır; bu nedenle bunları kapsüllerde bulmanız mümkün değildir. Kısacası, her gün yeşil kivinin tadını çıkarmak size her ısırıkta fayda sağlar!

Metin: Cohen's Weight Loss Clinic / Şubat



Cember-Online,
Konuyla ilgili tüm soru veya önerileriniz için, bizimle temasa geçebilirsiniz: [email protected]

Kivi tam bir C vitamini deposu!

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, kivinin önemli bir C vitamini deposu olduğunu, 60 gramlık küçük bir kivinin yetişkin bir insanın günlük C vitaminini karşıladığını söyledi.



ODÜ Ziraat Fakültesi Dekanı seafoodplus.info Turan Karadeniz meyveler içinde en fazla C vitamininin kivide olduğunu belirterek, özellikle kışın vücudun C vitamini ihtiyacını karşılamak için bu meyvenin tüketilebileceğini söyledi. Kivinin diğer meyvelerle birlikte meyve salatası şeklinde tüketilmesinin de önemine dikkat çeken seafoodplus.infoniz, "Bugünlerde kivi hasat edildi. Önemli bir C vitamini deposu. Nasıl ki sebzelerde bir biberi, maydanozu, C vitamini kaynağı olarak en yüksek oranda biliyorsak meyveler içinde de en fazla C vitamini kivi meyvesinde. Hatta şunu da söyleyebiliriz, bir adet kivi, bir kilo portakala denk C vitamini açısından. Dolayısıyla C vitamini vücutta depolanamıyor, üretilemiyor. Günlük düzenli şekilde alınması gereken antioksidanlar açısından çok çok önemli. Gribal enfeksiyonlar adına C vitamini vücutta çok çok faydalı bir vitamin. Bunun düzenli olarak alınması gerekiyor. 60 gramlık küçük bir kivi, günlük yetiştin bir insanın C vitamini ihtiyacını karşılamaktadır. Bunu düzenli tüketmekte yarar var" dedi.



Meyve ve sebzelerin diyetlerde yer almasının da çok önemli olduğunu ifade eden seafoodplus.info Karadeniz, "Dengeli beslenme adına meyveler çok önemli. Biz meyveleri daha çok tek tip tüketiyoruz. Oysa doğrusu, meyve salatalarında meyvenin tüketilmesi. Kivinin, portakalın, elmanın, armudun bir havuzda meyve salatası şeklinde tüketilmesi ve yıl boyunca tüketilmesi imkanlar ölçüsünde çok doğru" diye konuştu.

DHA

C Vitaminli Meyveler: Güçlü Ba&#;&#;&#;&#;kl&#;&#;&#;n S&#;rr&#;

C vitamini, güçlü bir ba&#;&#;&#;&#;kl&#;&#;&#;n tabiri caizse ba&#;rol oyuncusudur. Vücudun savunma sistemini destekleyerek hastal&#;klarla daha kolay ba&#;a ç&#;kmas&#;na yard&#;mc&#; olur. Cildin, damarlar&#;n, k&#;k&#;rdaklar&#;n ve ba&#; dokular&#;n&#;n yenilenmesini sa&#;lar. Ciltteki kolajen üretimini destekler. C vitamini eksikli&#;i kalp sorunlar&#; ve kanser gibi ciddi hastal&#;klara kap&#; aralayabilir. Ayr&#;ca saç ve cilt sorunlar&#;na ve di&#; eti hastal&#;klar&#;na neden olabilir.

C vitamininin sa&#;l&#;k üzerinde onlarca faydas&#; vard&#;r. Vücudu toksinlerden ar&#;nd&#;r&#;r. Yüksek tansiyonu dü&#;ürür. Nezle, grip, so&#;uk alg&#;nl&#;&#;&#; gibi üst solunum yolu hastal&#;klar&#; için do&#;al bir ilaçt&#;r. &#;skorbüt hastal&#;&#;&#;n&#; önler. Felç ve inme riskini azalt&#;r. Kalp ve damar sa&#;l&#;&#;&#;n&#; korur. Hücre ve dokular&#;n yenilenmesine yard&#;mc&#; olur. Kansere zemin haz&#;rlayan faktörleri ortadan kald&#;r&#;r.

Toplumun önemli bir bölümünü etkileyen &#;eker hastal&#;&#;&#;n&#;n tedavisinde etkilidir. Antienflamatuar etkisi vard&#;r; kronik ve akut enfeksiyon ile sava&#;&#;r. Böbreklerde ta&#; olu&#;umuna zemin haz&#;rlayan faktörleri ortadan kald&#;r&#;r. Kum ve ta&#;&#;n dökülmesini sa&#;lar. Böbreklerin sistemli ve düzgün çal&#;&#;mas&#;na yard&#;mc&#; olur. Demir eksikli&#;ine iyi gelir.

Peki C vitamini yönünden zengin meyveler hangileridir? &#;&#;te hem lezzetiyle i&#;tah&#;n&#;z&#; kabartacak hem de içeri&#;indeki C vitamini ile ba&#;&#;&#;&#;kl&#;&#;&#;n&#;z&#; güçlendirecek süper meyveler…

C Vitamininin En Önemli 11 Faydas&#;

C Vitamini De&#;eri En Yüksek 12 Süper Meyve

1) Portakal

  • C vitamini yüksek meyveler listemizin aç&#;l&#;&#;&#;n&#; portakal ile yap&#;yoruz. Çünkü portakal C vitamini denildi&#;inde akla ilk gelen meyvedir.
  • Portakal, C vitamininin yan&#; s&#;ra A vitamini, lif, folik asit ve potasyum bak&#;m&#;ndan zengindir. Portakal besin de&#;eri yüksek bir meyvedir. Küçük boy bir portakal, bir porsiyon meyveye denktir.
  • gram portakal 53 mg C vitamini içerir. Bu oran bir yeti&#;kinin günlük olarak almas&#; gereken C vitamini miktar&#;n&#;n yüzde 88’ini kar&#;&#;lar.

Vitamin Deposu Portakal&#;n 13 &#;nan&#;lmaz Faydas&#;

portakal

2) Greyfurt

  • Yüksek oranda C vitamini olan meyveler listemize turunçgillerden ba&#;ka bir meyve ile devam ediyoruz.
  • gram greyfurt 44 mg C vitamini ihtiva eder. Bu oran bir yeti&#;kinin günlük almas&#; gereken C vitamini miktar&#;n&#;n yakla&#;&#;k olarak yüzde 73’ünü kar&#;&#;lar.
  • Greyfurt C vitamininin yan&#; s&#;ra karbonhidrat, lif, potasyum, A vitamini, kalsiyum ve demir bak&#;m&#;ndan zengindir.

Greyfurt Faydalar&#; Nelerdir?

greyfurt

3) Limon

  • Ek&#;i tad&#;yla sevilen, genellikle yemek ve salatalarda kullan&#;lan limon, a&#;açta yeti&#;ti&#;i için meyve grubunda yer almaktad&#;r.
  • Limon yüksek oranda C vitamini içerir. gram limonda 44 mg C vitamini bulunur. Bu oran günlük ihtiyaç duyulan C vitamini de&#;erinin yüzde 73’ünü kar&#;&#;lar.
  • C vitamininin yan&#; s&#;ra karbonhidrat, lif, protein, sa&#;l&#;kl&#; ya&#; asitleri, A vitamini, potasyum, kalsiyum ve demir bak&#;m&#;ndan zengindir. &#;htiva etti&#;i C vitamini ve di&#;er bile&#;enler sayesinde güçlü bir antioksidand&#;r.

Limonun Faydalar&#; Nelerdir? Kabu&#;undan Çekirde&#;ine Tüm Faydalar&#;

limon

4) Mandalina

  • gram mandalina 43 mg C vitamini ihtiva eder. Bu oran günlük al&#;nmas&#; gereken C vitamini miktar&#;n&#;n yüzde 70’ini kar&#;&#;lar.
  • Mandalina C vitaminin yan&#; s&#;ra karbonhidrat, lif, A vitamini, potasyum, kalsiyum ve demir bak&#;m&#;ndan zengindir.

Mandalinan&#;n Faydalar&#; Nelerdir?

mandalina

5) Kivi

  • Kivi, C vitamini zengin meyveler aras&#;nda önemli bir yere sahiptir.
  • gram kivi 60 mg C vitamini içerir. Bu oran bir yeti&#;kinin günlük olarak ihtiyaç duydu&#;u miktar&#;n tamam&#;na denktir.
  • Kivi ayr&#;ca folik asit, lif ve potasyum aç&#;s&#;ndan zengin bir meyvedir. Çekirdekleri insan vücudu için çokça faydal&#; olan omega 3 ya&#; asidi içerir.

Vitamin Deposu Kivinin Az Bilinen 5 Faydas&#;

kivi

6) Kavun

  • Di&#;er meyveler ile k&#;yasland&#;&#;&#;nda kavunun ihtiva etti&#;i C vitamini oran&#; biraz daha dü&#;üktür.
  • gram kavun yakla&#;&#;k 20 mg C vitamini içerir. Bu oran günlük ihtiyac&#;n sadece yüzde 33’ünü kar&#;&#;lar.
  • Yaz aylar&#;n&#;n nefis meyvesi kavun C vitaminin yan&#; s&#;ra A vitamini, potasyum, bak&#;r ve folik asit aç&#;s&#;ndan zengindir. Lif oran&#; di&#;er meyvelere k&#;yasla daha dü&#;üktür.

Kavunun Faydalar&#;, Cilde Faydalar&#; ve Besin De&#;erleri

kavun

7) Yaban Mersini

  • Yaban mersini C ve E vitaminleri, lif, potasyum, folik asit ve demir bak&#;m&#;ndan zengin bir meyvedir.
  • gram yaban mersini 30 mg C vitamini içerir. Bu oran günlük ihtiyac&#;n yüzde 50’sini kar&#;&#;lar.

Yaban Mersini Faydalar&#; Nelerdir? Vitamin ve Lif Kayna&#;&#; Mini Meyve

yaban mersini

8) Siyah Frenk Üzümü

  • C vitamini meyveler ve ye&#;il yaprakl&#; sebzelerde bolca bulunur.
  • En iyi C vitamini kaynaklar&#;ndan biri de siyah frenk üzümüdür.
  • Siyah frenk üzümü C vitaminin yan&#; s&#;ra potasyum, fosfor ve demir aç&#;s&#;ndan zengin bir meyvedir.
  • gram siyah frenk üzümünde 23 mg C vitamini bulunur.

Frenk Üzümü Faydalar&#; Nelerdir?

siyah frenk yemi&#;i

9) Çilek

  • Çilek iyi bir C vitamini, folik asit ve mangan kayna&#;&#;d&#;r. Ayr&#;ca yüksek oranda lif ihtiva eder.
  • gram çilek 65 mg C vitamini içerir. Bu oran bir yeti&#;kinin günlük olarak almas&#; gereken C vitamini de&#;erinden daha fazlas&#;na denktir.

Çilek Faydalar&#; – En Sevdi&#;iniz Meyve Olacak 10 Muhte&#;em Özelli&#;i

çilek

10) Ananas

  • C vitamini bak&#;m&#;ndan zengin olan meyvelerden biri de ananast&#;r.
  • gram ananas yakla&#;&#;k 48 mg C vitamini içerir. Bu oran günlük ihtiyac&#;n yüzde 80’ini kar&#;&#;lar.
  • Karbonhidrat, A vitamini, potasyum, kalsiyum ve demir bak&#;m&#;ndan zengindir.
  • Yüksek besin de&#;er sayesinde faydal&#; bir meyvedir. &#;htiva etti&#;i bromelain enzimi ile proteinlerin kolay parçalanmas&#;na yard&#;mc&#; olur. Sindirimi kolayla&#;t&#;r&#;r. Selülit olu&#;umunu önler.

Vitamin Deposu Tropikal Ananas&#;n 10 Faydalar&#;

ananas

11) Mango

  • gram mango 36 mg C vitamini içerir. Bu oran günlük C vitamini ihtiyac&#;n&#;n yüzde 60’&#;n&#; kar&#;&#;lar.
  • Mango C vitamininin yan&#; s&#;ra A vitamini, folik asit, lif ve potasyum bak&#;m&#;ndan zengindir.

Vitamin Deposu Mangonun Az Bilinen 7 Mucizevi Faydas&#;

mango

12) Ku&#;burnu

  • Ku&#;burnu iyi bir C vitamini kayna&#;&#;d&#;r.
  • gram ku&#;burnu mg C vitamini içerir. Bu oran bir yeti&#;kinin günlük olarak ihtiyaç duydu&#;u C vitamini miktar&#;n&#;n 7 kat&#;na denktir.
  • Ku&#;burnu C vitaminin yan&#; s&#;ra A vitamini, potasyum, magnezyum, kalsiyum ve fosfor içerir.

Ku&#;burnunun Faydalar&#; Nelerdir? Neye &#;yi Gelir?

ku&#;burnu

Günlük al&#;nmas&#; gereken C vitamini miktar&#;:

  • Ya&#;a ba&#;l&#; olarak de&#;i&#;kenlik gösterir.
  • 20 ya&#; üstü yeti&#;kinler günlük ortalama 75 mg C vitaminine ihtiyaç duyarken hamile kad&#;nlarda bu miktar mg’d&#;r.
  • C vitamini içeren meyveler ve sebzeleri her gün düzenli olarak tüketerek vücudunuzun ihtiyaç duydu&#;u bu vitamini do&#;al yollarla alabilirsiniz.
  • Herhangi bir kronik rahats&#;zl&#;&#;&#;n&#;z varsa ya da ileri düzeyde C vitamini eksikli&#;i ya&#;&#;yorsan&#;z doktorunuza dan&#;&#;arak C vitamini takviyesi alabilirsiniz.
c vitamini olan meyveler

C Vitamini Hangi Besinlerde Bulunur?

D Vitamini Nelerde Var? Vitamin Kayna&#;&#; 7 Do&#;al Besin

Hangi Vitamin Ne &#;&#;e Yarar? En Çok Hangi Besinde Var?

C Vitamini Eksikli&#;i Nas&#;l Anla&#;&#;l&#;r? Bu 7 Belirti Varsa Aman Dikkat!

E Vitamini Nelerde Var? &#;çeri&#;i Zengin Besin Listesi – Diyetisyen Onayl&#;

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir