pembe kan gelmesi / Hamilelikte Pembe Akıntı Neden Olur? - Pembe Akıntı Sebebi

Pembe Kan Gelmesi

pembe kan gelmesi

Hamilelik döneminde annelerin bütün dikkatleri kendi vücutları üzerindedir. Hamileliğin her aşamasında bebeklerinin sağlığı için vücutlarında gerçekleşen her değişime oldukça duyarlıdırlar. Özellikle hamileliğin henüz başlangıcı olan ilk 3 ay hem hamilelik sürecinin hem de anne adayının en hassas olduğu dönem denilebilir. Anne adayının vücudu yeni bir döneme giriş yapmış ve daha önce yaşamadığı durumları yaşıyor, bu durumlara adapte olmaya çalışıyordur.

Embriyonun oluşumu, rahime tutunması ve yerleşmesi annenin vücudundan endişe oluşturacak bazı gelişmeler meydana getirir. Bu endişe verici durumların başında anne adayının yaşadığı vajinal akıntılar sonucu meydana gelen lekelenmeler ve kanamalar gelebilir.

gebelik uzmana sor

Hamilelik Devam Ederken Meydana Gelen Akıntıların Sebepleri Nelerdir?

Hamilelik dönemi devam ederken vajinal akıntılar yaşamak kimi zaman farklı rahatsızlıkların habercisi olabilirken genellikle olağan sebeplerden yaşanır. Bu dönemde vajinal akıntıların renklerini, akışkanlıklarını, devam etme sürelerini ve kokularını göz önünde bulundurarak anne adayının rutin kontrolleri esnasında bu bilgileri doktoruyla paylaşmasını tavsiye ederiz.

‘Peki bu vajinal akıntıların pembe renkte olmasının nedeni nedir?’ diye soran anne adaylarımız için küçük bir pembe akıntıya neden olan durumların listesini hazırladık,

  • Akıntının renginin hafif pembe, koyu pembe olması beyaz olan vajinal akıntıya karışmış kan olabilir.
  • Hamileliğin ilk dönemlerinde ortaya çıkan pembemsi akıntı genellikle toplum içinde ‘yerleşme kanaması’ olarak bilinen implantasyon kanaması olabilmektedir. Annenin yumurtası sperm yardımı ile döllenir. Daha sonra uzun bir yolculuğa çıkar, bu yolculuğun sonunda anne rahmine yerleşimi gerçekleşir. Bu yerleşim olayına implante denilir, implante esnasında annenin rahminde ufak bir kanamaya sebep olabilir.
  • Hamilelik devam ederken yaşana pembe akıntı kimi zaman vajinal bölge de veya idrar yollarında yaşanılan enfeksiyonun habercisi olabilir. Yaşanılan akıntıya, bölgesel kaşınma ve tuvalete çıkma esnasında sızlamalar yaşanıyorsa bölgesel enfeksiyon gerçekleşmiş olabilir. Bu durumda tedirgin olmadan ve ihmal etmeden bu durumu doktorunuzla paylaşabilirsiniz.
  • Gebelik sürecinde yaşanılan pembe renkli akıntı anne adayının dış gebelik yaşadığının bir belirtisi olabilir. Dış gebelik bebeğin anne rahminin içinde büyümek yerine rahmin dışına tutunarak burada gelişmeye devam etmesi şeklinde ifade edilebilir.
  • Pembe vajinal akıntının bir nedeni de plasentanın rahmin açılmasının kısmen veya tamamen engelleyecek bir konuma yerleşmesi de olabilir. Rahim kasılmalarına, kanamalara neden olabilmektedir.

Gebelikte akıntı ile ilgili daha detaylı bilgiye Gebelikte Akıntı Hakkında Merak Edilenler yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Vajinal Akıntı Yaşayan Anne Adaylarına Birkaç Öneri

Gebelik dönemi devam ederken yaşanılan vajinal akıntılar fiziksel belirtileri haricinde anne adaylarını rahatsız edebilmektedir. Yaşanılan bu dönemi daha rahat bir hale getirmek için yapılabilecek birkaç önerinin bulunduğu listemiz şu şekildedir.

  • Pembe akıntıların kıyafetlere bulaşması son derece rahatsız edici olabilmektedir. Bunun önüne geçmek için sık sık değiştirmek kaidesiyle gün içerisinde hijyenik ped kullanılabilir.
  • Hamilelik devam ederken çok daha hassas olan vajinal bölgenin temizliğine ekstra özen gösterilerek akıntılar önlenebilir. Normal yaşamda da uzak durulması önerilen vajinal duştan özellikle uzak durmaya özen gösterebilirsiniz. Vajinal duşun vajinanın dokusunu yıprattığı ve bozulmalara neden olduğu ifade edilmektedir.
  • Tuvalet sonrası temizlik önden arkaya doğru yapılarak yaşanılabilecek enfeksiyonların önüne geçilebilir.
  • Kullanılan iç çamaşırlarının saf pamuk tercih edilerek bölgesel terlemeler sonucu oluşabilecek bakteriler engellenebilir.
  • Mümkün olduğunca dar, saran pantolonlar yerine geniş hamileliğe uygun seçimler yapmanız önerilir.
  • Yapılan köpük banyoları kimi zaman vajina bölgesini tahriş edebildiği için köpük banyolarını hamileliğiniz devam ederken ertelemeniz önerilebilir.

Vajinal akıntı pembe renkte olabildiği gibi, kırmızımsı, kahverengi, sarı ve yeşil tonlarında olabilmektedir. Vajinal akıntınızın kokusunu, rengini ve dokusunu gözlemleyerek yaşadığınız durumu doktorunuzla paylaşmalısınız. Vajinal akıntıların kırmızı tonlarında olması toplum da akıllara direkt düşük olma ihtimalini getirmektedir. Kimi zaman bu yargı doğru olabilse de tamamen olağan bir durumda olabilmektedir. Bu sebeple yaşadığınız her rahatsızlıkta teşhis eden ve tedavi önerileri sunan kişinin doktorunuz olduğundan  emin olmanızı tavsiye ederiz.

Covid dönemi devam ederken doktorunuza yapacağınız ziyaretler esnasında hem kendi sağlığınız hem bebeğinizin sağlığı için maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymanızı öneririz.

Hamilelikte Pembe Akıntı ve Kasık Ağrısı Nedir ?

Pembe akıntı hamilelik sırasında sık görülen bir semptomdur, peki nedir?

İlk trimesterde normal miktarda vajinal akıntı beklenir. Buna lochia denir ve hamileliğin normal bir parçasıdır. Ancak akıntı pembeleşirse veya kanlı olursa bu enfeksiyon belirtisi olabilir.

Hamilelik sırasında pembe akıntı, mantar enfeksiyonları ve cinsel yolla bulaşan hastalıklar (STD&#;ler) gibi diğer bazı durumların da göstergesi olabilir.

Hamilelikte pembe akıntının nedenleri nelerdir?

Hamilelik sırasında pembe akıntı, hormonal bir değişikliğin sonucudur. Plasenta tarafından progesteron hormonu salgılandığında ortaya çıkar ve bazı kadınlarda hamilelik sırasında görülebilir.

Hamilelik sırasında pembe akıntı normal bir durumdur ve çoğu kadının ilk üç aylık döneminde yaşadığı bir şeydir. Ancak, her gün oluyorsa veya ağrı, kanama, kramp, ateş veya yorgunluk gibi başka belirtiler yaşıyorsanız hemen doktorunuza başvurun.

Pembe akıntının nedenleri kadına ve vücuduna göre değişir ancak şunları içerebilir:

-Gebeliğin erken dönemlerinde meydana gelen hormonal değişiklikler -Düşük -Preeklampsi

 

Ve gebeliğin diğer problemleri bu videoda:

Hamilelikte Pembe Kan Gelmesi: Nedenleri ve Belirtileri Nelerdir?

Hamilelikte görülen pembe akıntı hamile kadınlar için her zaman merak konusu olmuştur.
Hamilelikte görülen pembe akıntı tamamen doğal nedenlerle olabileceği gibi bir takım normal olmayan durumlara bağlı olarak da göfunduszeue.infoeikte pembe akıntı ve kanama farklı nedenlere bağlı funduszeue.info tür durumlarda bir kadın doğum doktorunun yapacağı muayeneden sonra kanamanın olası nedenine yönelik tedavi ve tahliller büyük önem yaşımaktadır. Doktor bu bulgulara göre aksiyon alıp hastasını yönlendirmelidir.

Hamilelikte Pembe Akıntı Ve Kanama Nedenleri

funduszeue.infoşme Kanaması(İmplantasyon Kanaması):

Bu kanama halk arasında üstüne görme veya üste görme olarak da bilinir.Çoğunlukla adet kanaması ile de karıştırılan bir durumdur.
Yerleşme kanaması ile adet kanaması arasındaki farkları öğrenmek için tıklayınız…..
Yerleşme kanaması sadece gebelikte görülen bir durum olup gebeliğin 4. Haftasında görüfunduszeue.info pembemsi kanama döllenmiş embriyonun rahime yerleşmesi sırasında görülüfunduszeue.info hamilelikte görülen bir durum değfunduszeue.infosi ve az miktarda bir kanama olarak görülür.

funduszeue.info ağzının tahriş olması(Cervical irritasyon, Servikal tahriş)

Hamilelik sırasında rahim ağzında kanlanma son derece funduszeue.info damarlarında yoğunlaşma olur ve rahim ağzının kanaması kolaylaşıfunduszeue.info ağzının tahriş olmasına bağlı olarak pembemsi ve kahverengi kanamalar görülebilir.

Rahim ağzının tahriş olması hamileliğin herhangi bir döneminde görülebilir.
Bu duruma cinsel ilişki, doktorunuz tarafından yapılan jinekolojik muayene veya enfeksiyonlar sebep olabilir.

3.Dış Gebelik(Ektopik Gebelik)

Pembe ve kahverengi akıntı dış gebelik nedeniyle de olabilir.Dış gebelik, hamileliğin normalde gerçekleşmesi gereken rahim yerine fallop tüpünde olması funduszeue.info bir gebelik değfunduszeue.infoın doğum uzmanının tedavisini gerektirir.

Dış gebelik zamanında tıbbi olarak müdahale edilmezse hamilke kadının hayatını da riske edebilir.

Dış gebelikte hamile kadında aşağıda bulunan belirtiler olur. Bu durumda en kısa sürede bir sağlık kuruluşuna başvurmak gerekmektedir.

  1. Aşırı baş dönmesi, sersemlik hissi
  2. Omuz ağrısı
  3. Bayılma
  4. Özellikle sağ veya sol tarafa gelip ve giden pelvik ağrı veya karın ağrısı


4.Düşükler (Abortus)

Hamilelik sırasında görülen kanamalar düşüklerin erken bir habercisi olabilir.
Düşükle sonuçlanan kanamaya genellikle başka belirtiler de eşlik eder.
Pembe ve kahverengi kanamayla ile birlikte aşağıdaki bulgularda var ise en kısa sürede kadın doğum doktorunuza başvurun,

Düşük Belirtileri:

  • Kasılma
  • Artmış parlak kırmızı kanama
  • Sıvı kıvamında sulu akıntı
  • Karın ağrısı
  • Bel ağrısı
     

5.Mükoz Tıkaç

Müköz tıkaç hamilelik sürecinde servikal kanalda tıkaç vazifesi üstlenen mucus kitlesine verilen addıfunduszeue.infoojik bir durumdur, anormal bir yapı değildir.Mükoz tıkaç fizyolojik olarak bakteri ve mikroorganizmaların rahime girmesini önleyerek bebeği de enfeksiyonlardan korur.

Müköz tıkaç doğumun son aşamasında ağrıların başlamasıyla birlikte vajinadan dışarı atılır.

Hamileliğin sonlarına doğru bu tıkacın yapısının bozulma ve/veya vajina dışına çıkmasıyla özellikle de Hafta ile Hafta arasında pembe bir vajinal akıntı olabilir.

Bilinmeyen Nedenlere Bağlı Pembe Kanamalar:

Özellikle gebeliğin ilk üç aylık döneminde, pembe kanama için kimi zaman belirgin bir neden yoktur.
Her 4 kadının birinde gebeliklerinin ilk birkaç ayında pembe kanama olabildiği funduszeue.info kanamaların plasentanın tam olarak gelişmemiş olduğunun erken bir belirtisi olduğu konusunda görüş birliği olsa da kanamaların bilinmeyen nedenlere bağlı olduğu da göz ardı edilmemelidir.

Bu durumda kanamanın araştırılması için gebeliğinizi takip eden doktora başvurmanız en doğru yaklaşım olacaktır.

Hamileliğiniz Sırasında Pembe Bir Kanama Fark Ettiğinizde Ne Yapmalısınız?

Hamileliğiniz sırasında az miktarda pembemsi-kahverengi akıntı olduğunu fark ederseniz, hemen panik olmayınız. Çoğu durumda, az miktarda pembe kan gelmesi normaldir.
Pembe akıntı için olası bir sebep olup olmadığı konusunu kendinize sorun.

Bu konuda aklınızda bulunması gereken sorular sonlar olmalıdır:

  • Son zamanlarda doktorunuz tarafından kontrol edildiniz mi?
  • Son 24 saatte cinsel ilişki şadınız mı?
  • Hamileliğinizin sonuna yaklaşıyor musunuz ve mukus tıkacınız çıkıyor olabilir mi?

Pembe akıntınız artarsa veya başka belirtilerle birlikte kanama varsa, kadın doktorunuzu arayın veya hastaneye başvurunuz.

funduszeue.info doktorlarının sizle riçin hazırladığı  ''Hafta Hafta Hamilelik''  sayfasında hamilelik haftasına dair detaylı bilgiler bulabilirsiniz.
 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.


Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Popüler Blog Yazıları

Artrit Ağrılarından Kurtulmak İçin Pilates YapınBurun Kanaması Nedenleri Nedir? Burun Kanaması En Pratik Nasıl Durdurulur?Yabancı El SendromuSaçlarda Kepek Neden Olur? Tedavisi Var Mıdır?Ganser (Saçmalık) Sendromu Nedir?Bebeklerde Rota Virüsü Nedir?Gebelik Şekeri Nedir?Doçfunduszeue.info Sevin Kulak Estetiği ve Kepçe Kulak Tedavisini AnlatıyorPROSTAT NEDİR? TEDAVİSİ NASILDIR?Polikistik Over Sendromu Neden Olur?Böbrek İçin Sadece Tuz Değil, Şekeri de Bırakmak Gerekiyor Pansitopeni Nedir?

Regl kanının nasıl göründüğünü bilmek sizi çok tehlikeli hastalıklardan kurtarabilir. Örneğin, regl kanı açık pembe ise yaklaşan bir osteoporoz teşhisinin sinyali olabilir.

1. Pembemsi Renk

Pembemsi regl kanı, düşük östrojen seviyelerini gösterebilir. Eğer uzun süreli spor yapıyorsanız bu da menstruasyonal kanınızın renginin açık olması için bir sebep olabilir. Çünkü özellikle spor yapmak, östrojen seviyelerinin düşmesine neden olabiliyor. Bazı çalışmaların yaşamın ilerleyen kısımlarında düşük östrojen ve osteoporoz arasında bir bağlantı bulmuş olmasından dolayı bu, dikkat edilmesi gereken bir durum.

2. Sulu

Sulu, hemen hemen hiç rengi olmayan ya da süper-açık pembe renkteki regl kanı yumurtalık kanseri olabileceğiniz anlamına gelebilir. Fakat en doğrusu için bir jinekoloğa görünmeyi unutmayın.

3. Eğer Regl Kanı Koyu Kahverengi Olursa


Koyu kahverengi veya koyu kırmızı, eski kanın bir kısmının rahminizin içinde çok uzun süre “oturduğunu” ifade edebilir. Kimse bunun neden olduğunu bilmiyor ve herkes normal bir şey olarak kabul ediyor olsa da bir doktora başvurmak en doğrusudur.
4. Kalın ve Pıhtılarla Sıkışmış Gibi Görünüyorsa

Koyu kırmızı pıhtılarla geçirdiğiniz süre boyunca reçel benzeri kan akıntısı, düşük progesteron ve yüksek östrojen seviyelerine sahip olabileceğiniz anlamına gelebilir. Bununla birlikte, pıhtıların boyutu büyükse ve bunlardan çok varsa, hormonal dengesizliğiniz olduğu anlamına gelebilir. Ayrıca rahimndeki fibroidler de bunun nedeni olabilir. Bu durum sizi korkutmamalı.

5. Gri-kırmızımsı Renk

Gri veya grimsi kırmızımsı renk iki anlama gelebilir: Eğer hamileyseniz – bu bir STD / STI enfeksiyonu için bir işarettir, ancak dönemlerinizden en az birini kaçırdıysanız, bu erken bir düşük yapma anlamına gelebilir .

6. Kızılcık Kırmızısı

Kızılcık kırmızısı kan, sağlıklı olarak kabul edilir. Ancak, bir kişi için normal olanın başka biri için geçerli olmayabileceğine dikkat edilmelidir. Yani, düzenli olarak bir doktor ile randevu planlamak iyi bir fikirdir.

7. Turuncu

Turuncu renk, gri-kırmızı gibi bir enfeksiyonunuz olduğu anlamına gelebilir. Bununla birlikte, bir STD / STI enfeksiyonu ise, bu duruma kötü bir koku ve ciddi ağrılar eşlik edecektir.

Kaynak: brightside

#sağlık #günün bilgisi #regl dönemi

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası