proplan kedi maması zehir / Purina One ve Pro Plan markalı üç kedi maması ürününde zehirli kimyasallar çıktı

Proplan Kedi Maması Zehir

proplan kedi maması zehir

proplan marka mamada zehirli madde tespiti hakkında?

amazon mail atmış, fransa'nın tehlikeli ürünler için uyarı sistemi (rappel conso) amazon.com.tr üzerinden satın alınan ürün için belirtilen bir ürün güvenliği bilgisine sahip. ürün şu tehlikeli maddeyi içeriyor olabilir: tehlikeli kimyasallar. ürün adı: pro plan sterilised somonlu kuru kedi maması 10 kg bildirimden etkilenen ürün parti kodları: 1324091108, 1324091104, 1325091106  bildirimden etkilenen ürün son kullanma tarihleri: 31/05/2023 eğer ürünü tükettiyseniz ve kendinizi iyi hissetmiyorsanız, lütfen tıbbi destek alın. bu ürünü başka biri için satın aldıysanız olası gıda güvenliği riskinden haberdar olması için lütfen bu e-postayı söz konusu kişiyle paylaşın. şeklinde. ben şubatta almıştım mamayı ve 1-2 kg anca kaldı şu an, kedimde bir sıkıntı yok ancak ben ambalajı attığım için parti kodumu bilmiyorum, faturadan ya da müşteri hizmetlerinden çıkar mı sizce 

1. Mail attım umarım yardımcı olurlar lütfen siz de parti kodlarınızı kontrol edin


2. Süslü sadece 10 kg olanlar mı riskli? Proplan bu çeşidi kullanıyoruz ama daha az gramajlı, nolur nolmaz atsak mı? Moralim bozuldu


3. Ekşide başlığı da açılmış sadece bu üç partide sıkıntı varmış bikaç link daha paylaşmışlar oradan bi bakarsınız ben çok anlamadım site fransızca olduğu için. Ambalajında saklıyosanız parti kodunu kontrol edin eğer bunlardan biri değilse sıkıntı yoktur herhalde. Ben parti numarasını öğrenmek için amazonla iletişime geçtim ancak yardımcı olmadılar mamayı direkt atmamı ve önlem amaçlı veterinerle görüşmemi söylediler. Bu 3 parti numaralasındakiler toplatılmış. Para iadesi de yapmışlar da o kadar anlamsız bi durum ki. 10 kg. Mamanın 8 kgsini hayvan zaten yedi, paramı iade etseler kaç yazar allah aşkına. İçinde taze et var diye alıyodum fiyatı öyle çok ucuz da değil şu düştüğümüz durum o kadar garip ki. Amazondan almış olmasam belki böyle bi riskten haberim bile olmayacaktı orası da başka.



4. 3 kg için de aynı uyarı maili gelenler olmuş bu arada gramajla alakalı değil durum parti koduyla tamamen 


5. Ya bu nasıl iş gece gece sinirden ağlıyorum binbir zorlukla düzgün mama yedirmeye çalışıyoruz başımıza gelene bakın


6. Katılıyorum biz kendimizden kısıp iyisinden olsun diye bu mamalardan alıyoruz gerçekten başımıza gelene bakın. Şu an parti kodunu da sorgulayamıyor olmak beni çok sinir etti.


7. Instagramda suzionlineblog da takip ediyor konuyu. Bizim kedimiz somonlu kisir proplan yiyordu ve Mayıs ayında karacigeri iflas etti neler cektik anlatamam içim yanıyor. Kasım ayindan beri varmış bu durum yeni duyuluyor.



8. İnanamıyorum korkunç bi şey bu ya. (link: https://twitter.com/alpertungaakkus/status/1546955869442695168?t=-ijj7zRxjoPj1VriCrecDQ&s=19 Twitterda) bu kişi de olayı takip ediyor lütfen altındaki yazılanları da okuyu ne yapılabilirle ilgili. Hiç bi cana bişey olmasın lütfen.


9. Benim 3 kg aldığım mamaya da uyarı maili geldi. Amazon ücret iadesi yaptı. Mamayı bitirmiştik o yüzden kodu kontrol edemedim ama kedimde hiçbir sıkıntı yoktu. Ama aşırı endişelendim ya. Biz normalde n&d kullanıyorduk veteriner hep aynı markayı almayın değiştirin dedi diye proplan aldım. Aşırı pişmanım n&d'ye geri dönme kararı aldım. 


10. Benim kedim yalnızca üriner beslenebiliyor, ben de renal opsiyonu olduğu için almıştım. Nd üriner kullanıyordum bir ara ancak şu an kilosu 152 tl civarında, benim için çok çok pahalı. Nutri feline urinaryde de %15 kümes hayvan eti %5 somon eti olmak üzere %20 taze et var ve tahıl oranı düşük. Bunu denesem mi diyorum. Proplan benim için tamamen bitti zaten de, nutri felineden de memnun kalmazsam ndye dönücem mecbur çünkü kokusu hariç her yönüyle gerçekten mükemmel bi mamaydı kedimin tüyleri bile jilet gibi olmuştu. 


Hayvansever çift düğünlerinde sahipsiz hayvanları unutmadı

Samsun'da dünyaevine giren veteriner sağlık teknikeri çift, davetlilere nikah şekeri yerine sahipsiz hayvanlar için mama dağıttı - Gelin Aslıhan Atmaca: - "Bu özel günümüzde onları unutmak istemedik. Sahipsiz hayvanlara bu mamaları misafirlerimizin ulaştırmasını istiyoruz"

Yurthaber 17-06-22 13:21

düğünmamaSamsun

Bebeğinin iyiliği her şeyden önemli olan anne babalar için en iyi kaşık mama önerileri

Bebeğinizin bağışıklık sistemini düzenleyecek, ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri almasında yardımcı olacak birçok kaşık mama var. "Kaşık maması nedir?" derseniz kısaca bebeklerin ek gıda döneminde kullandıkları sütlü, tahıllı, meyveli muhallebi kıvamındaki mamalar şeklinde cevaplayabiliriz. Siz de bebekler için en iyi kaşık mamasını bulmak istiyorsanız incelediğimiz ürünlere göz atabilirsiniz!

Kadin 07-04-22 16:39

mamabebek

Sokak hayvanlarını beslemek için Empati karavanıyla 15 il dolaştı

Kocaeli'de yaşayan hayvansever iş insanı Murat İlgar, "Empati" adını verdiği karavanıyla Türkiye turuna çıkarak sokak hayvanlarına mama dağıtıyor - Şimdiye kadar 15 ili dolaşan İlgar, Ege ve Güneydoğu Anadolu'daki şehirlere de giderek sokak hayvanlarına destek olacak - İlgar: - "Bu canlarla ilgilenmek beni rahatlatıyor, bunlardan aldığım sevgi beni başka yere götürüyor"

Yurthaber 29-11-21 11:12

Kocaelimama

Kepçe operatörü kurduğu barınakla yüreğini 300 can dosta açtı

Yozgat'ta kendi imkanlarıyla 5 dönümlük arazide barınak kuran İsmail Bolat: - "Hayvanların tamamına yakını barınağa hasta veya yardıma muhtaç halde geldi" - "Sokakta bir hayvan gördüğümde aç mı tok mu diye düşünüyorum ve o hayvanlara yardım etmek istiyorum"

Yurthaber 29-10-21 12:32

mamaSorgunYozgat

Sel bölgesindeki sokak hayvanlarına 12 tonluk mama desteği

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun girişimleriyle temin edilip HAYTAP'a gönderilen 12 ton mama, Kastamonu'nun Bozkurt ilçesi başta olmak üzere sel bölgesindeki kedi ve köpeklere dağıtılacak - HAYTAP Kastamonu Temsilcisi Ayten Kökgöz: - "Sayın Bakanımızın temin ettiği 12 ton mama gerçekten beklentimizin üzerinde bir mama oldu. Çok sevindik, mutlu olduk. Sel felaketinde yara alan yerlerin kedi ve köpekleri uzun bir süre aç kalmayacak"

Yurthaber 05-09-21 14:08

BozkurtKastamonumamaselSüleyman Soylu

Tahıllı bebek maması yapılışı sandığınızdan çok daha kolay! Mercimek ve patatesle...

Tahıllı bebek maması yapımı pratik tarifi ve hızlı pişmesi ile annelerin bebekleri için en rahat hazırladığı besinler arasında yer alır. Tahıllı bebek maması yapımında genellikle gaz oluşumundan korkulsa da faydaları göz önünde bulundurulduğunda bebeğin mutlaka tüketmesi gereken yemeklerin başında olduğu görüşü oluşur. Tahıllı bebek maması hazırlanırken dikkat edilmesi gerekense bebeğin zorlanmadan tüketebilmesini sağlamak ve farklı sebzeler kullanılarak olabildiğince doyurucu hale getirmektir.

Yemek 15-06-21 09:35

mamabebek

Kedi maması ürününde kimyasal madde iddiası

Haberin Devamı

 Fransa Tüketici Denetleme Kurulu, kedi mamalarıyla ilgili çok tartışılacak bir veriyi açıkladı.

Kurulun açıklamasına göre; Purina One ve Pro Plan markalı üç kedi maması ürününde zehirli kimyasallar tespit edildi.

CNN Türk'ün haberine göre; bazı parti ürün numaralarını da yayımlayan kurul, söz konusu ürünlerin derhal piyasadan toplatılması gerektiğini açıkladı.

Dünyaca ünlü bir alış-veriş platformu da listedeki markalara ait ürünleri geri çağırma kararı aldı.

TÜRKİYE'DE DE SATIŞTA

Öte yandan söz konusu ürünlerin Türkiye'de de satışı olan "Pro Plan Somonlu Kısır Kedi Maması, Pro Plan Orijinal Kitten Tavuklu 1 ile 12 aylık Yavru Kedi Maması ve Purina One Junior Tavuklu 1 ile 12 aylık Yavru Kedi Maması" oldu.

FİRMADAN AÇIKLAMA GELDİ

Bazı ürünleri toplatılma listesinde olan Purina - ProPlan iddialarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklama şu şekilde;

Haberin Devamı

"Pro Plan Sterilised Somonlu Kuru kedi maması ürünümüz hakkında bir platformda yapılan bilgilendirmeler üzerine tüketicilerimizin duyduğu endişelere dair bir açıklama yapmak istedik. Tedarikçilerimizden biri, bize tedarik edilen tek bir bileşende, arıtma suyundan kaynaklı olası kalıntı izlerinin varlığı konusunda firmamızı bilgilendirmiştir.

Fransa'da üretilen sınırlı sayıdaki (1352091106, 1325091108, 1324091104 seri numaralı) ürün grubunu etkileyen bu durum üzerine hızlıca mevzuata uygun şekilde gerekli aksiyonları aldık. Tedbir amaçlı olarak, yetkili makamlarla yapılan görüşmeler çerçevesinde, Fransa’da Kediler için PURINA ONE®️ ve PRO PLAN®️ markalı iki ürünümüz için ülkede uygulanan yönetmelik gereği sınırlı sayıda geri çekme kararı almış bulunuyoruz.

İlgili ürünlerimiz global kalite standartlarımıza uygun üretilmiş olup tüketiminin kedi sağlığı üzerinde herhangi bir etkisi bulunmamaktadır. Bu ürünlerin besin kalitesi ve tatları değişmemektedir. Ayrıca, başka hiçbir PURINA ONE® ve PURINA® PRO PLAN® ürünü bu geri çekme sürecinden etkilenmemiştir. Söz konusu iletişim karışıklığının çözümü için ilgili platformla irtibatımızı sürdürüyoruz"

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası