sgk 52 ilacı geri ödeme listesinden çıkardı / Sosyal Güvenlik Kurumu SGK karar aldı. Çok kullanılan 52 ilaç geri ödeme listesinden çıkarıldı

Sgk 52 Ilacı Geri Ödeme Listesinden Çıkardı

sgk 52 ilacı geri ödeme listesinden çıkardı

SGK'nin geri ödemeden çıkardığı 52 ilaç için dava açıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) kas gevşetici, ağrı kesici gibi ilaçların bulunduğu 52 ilacı ödeme kapsamından çıkarma uygulamasını başlatmıştı.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan,8 Eylül tarihli Resmî Gazetede yayınlanan Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu Kararını ve Sağlık Uygulama Tebliği Değişikliği'ni yargıya taşıyarak Danıştay’da 2 dava açtıklarını belirtti.

Saydan, şu değerlendirmeyi yaptı:

"SİGORTALILARIN DAHA FAZLA FİYAT FARKI ÖDEYEREK MAĞDURİYETİNE NEDEN OLUYOR"

  • Kısıtlama asla tasarruf getirmeyecek, sağlık sistemini hastaların defalarca kullanması suretiyle beklenenin aksine başvuru sayısında ve sağlık harcamalarında artışa neden olacaktır. Nihayetinde ise vatandaşın ilaçlara ulaşımı engellenmiş ve cebinden ilaç için çıkacak olan ücret fazlalaşmış olacak.
  • Bireylerin sağlık hizmetine erişimini kolaylaştırmak devlet için bir görevdir. Ancak; dava konusu düzenleme ile ilaç geri ödemesinde hesaplanan azami birim fiyat uygulamasında yüzde 10 olan baremin yüzde 5’e çekilmesi ilaç fiyat farklarının artmasına, dolayısıyla sigortalıların daha fazla fiyat farkı ödeyerek mağduriyetine neden olmaktadır.

"BİLİMSEL BİR TEMELİ OLMAYAN DAVA KONUSU DÜZENLEME"

  • Bilimsel bir temeli olmayan dava konusu düzenleme hem hekimlerin mesleki alanına müdahale ederek hem sigortalıların ilaca ulaşımı kısıtlayarak hem de eczacıların maddi kayıplarına neden olarak mağduriyete neden olmaktadır. Dava konusu düzenlemelerin davalı kurumun savunması beklenmeden yürütmenin durdurularak iptali gerekmektedir.

52 ilaç geri ödeme listesinden çıkarıldı

DUVAR - Cumhurba&#;kan&#; Recep Tayyip Erdo&#;an'&#;n imzas&#;yla Resmi Gazete'de yay&#;mlanan “Sa&#;l&#;k Uygulama Tebli&#;i'nde De&#;i&#;iklik Yap&#;lmas&#;na Dair Tebli&#;” ile 52 ilaç Sosyal Güvenlik Kurumu ( SGK), geri ödeme kapsam&#;ndan ç&#;kar&#;ld&#;. Al&#;nan yeni kararla birlikte, Antienflamatuar ilaçlar olarak adland&#;r&#;lan bo&#;az spreyleri, a&#;r&#; kesiciler, kas gev&#;etici krem ve merhemler, kurumun geri ödeme listesinde yer almayacak.

Karar kapsam&#;nda e&#;de&#;er ilaç taban fiyatlar&#; da de&#;i&#;ti. Limitin yüzde 10’dan yüzde 5’e dü&#;ürülmesiyle beraber SGK'l&#;lar yüzde 5 daha fazla ilaç fark&#; verecek.

Baz&#; ilaçlar&#;n yaln&#;zca bir kutusunun ödenmesine ili&#;kin al&#;nan karar hakk&#;nda aç&#;klama yapan Bursa Eczac&#;lar Odas&#; Ba&#;kan&#; Okan &#;ahin, “Terapötik referans grubu olu&#;turuldu. Terapötik dedi&#;i ise mesela, baz&#; hastalar iki üç tansiyon ilaçlar&#; kullan&#;yor. &#;çerisinde birbirine benzer olanlar ödenmeyecek. Sadece bir kutu ödenecek” &#;eklinde konu&#;tu. (HABER MERKEZ&#;)

Geri ödeme listesinden ç&#;kar&#;lan ilaçlar

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir