patlıcanlı tepsi böreği nefis yemek tarifleri / Patlıcanlı Tepsi Böreği Tarifi - Nefis Yemek Tarifleri

Patlıcanlı Tepsi Böreği Nefis Yemek Tarifleri

patlıcanlı tepsi böreği nefis yemek tarifleri

Patlıcanlı Tepsi Böreği

BAŞLARKEN

  • HAZIRLIK30'DK

  • PİŞİRME35'DK

  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

İçinde patlıcan bulunan her tarifi sevenler, börek olsun da başka bir şey aramam diyenler; size dumanı üzerinde sıcacık, çıtır mı çıtır bir tarifimiz var! Patlıcanı genelde kızartma olarak sevenler, gelin bu tarife de bir şans verin; çünkü lezzetten mest olma ihtimaliniz oldukça yüksek, bizden söylemesi.

Lezzet hikâyemiz şöyle; sarımsak, salça, soğan gibi malzemelerin sihri eşliğinde kavrulan doğranmış patlıcanlar, nefis bir börek içi olmak için can atıyor. Geri kalan malzemeleri de tamamlandıktan sonra yufkanın şefkati ile buluşup çayın yanına çok yakışan, tadına doyulmaz bir börek olmak için fırına doğru yollanıyor. Şimdiden uyaralım; bu böreğin ortama yayacağı mis kokunun büyüsüne kapılıp aman çayları hazırlamayı unutmayın!
Canınız börek istediğinde, “Çayı koy size geliyorum.” diyen biri çoktan yola çıktığında hemen hazırlayabileceğiniz kadar pratik bu börek ile tanışmak için daha fazla geç kalmayın. Tarif hakkında tüm detaylar videomuzda, şimdiden afiyet olsun!

 

Patlıcanlı Tepsi Böreği

B&#;reğin Yanına Ne Gider: B&#;reğin Tamamlayıcısı Olacak 12 Nefis Tarif

Kıymalı, peynirli, patatesli, ıspanaklı.. Birbirinden farklı çeşitleriyle Türk mutfağının en sevilen lezzetlerindendir börek tarifleri. Çayın yanına çok yakışan, ana yemekleri tamamlayan, misafir ağırlarken sunulan ve bayram sofralarından eksik olmayan börekler, hem doyurucu, hem de pratikliği ile çok sevilir. Böreği tek başına sunmak istemiyor, yanına tamamlayıcı bir lezzet arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Kafalardaki soru işaretlerini gideriyor, 'Böreğin yanına ne gider?' sorusunu sizler için cevaplıyoruz. İşte, böreğin yanında sunabileceğiniz 12 nefis tarif:

  1. Yoğurtlu Patlıcan Ezme


Közlenmiş patlıcan, sarımsak, limon suyu ve yoğurt ile hazırlanan patlıcan ezme, ana yemeklerin yanında meze olarak sunulur. Böreğin yanında sunabileceğiniz hafif bir tarif arıyorsanız, yoğurtlu patlıcan ezmeyi afiyetle tüketebilirsiniz.

  1. Hünkar Beğendi

Hazır Yufkadan Patlıcanlı Tepsi Böreği🍆

Patlıcanlı tepsi böreği nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? Kıymalı patlıcanlı börek yapımında en kolay usullerden biri olan hazır yufkadan fırında patlıcanlı tepsi böreğinin resimli ve pratik tarifi burada!

HAZIR-YUFKADAN-PATLICANLI-TEPSI-BOREGI

Patlıcanlı Tepsi Böreği Tarifi Malzemeleri - Kıymalı Patlıcanlı Börek

Dört adet hazır yufka

Üç adet patlıcan

Bir adet orta boy kuru soğan

İki - üç adet sivri biber

İki adet domates

- gr kıyma

Bir yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz, karabiber

Yufkaların arasını ıslatmak için sos:

İki adet yumurta + bir su bardağı süt + yarım su bardağı sıvı yağ

HAZIR-YUFKADAN-PATLICANLI-TEPSI-BOREGI-2

Patlıcanlı Tepsi Böreği Tarifi - Kıymalı Patlıcanlı Börek - Patlıcan Böreği Tarifi

  1. Patlıcanlar alaca soyulur, küp küp doğranır, suda bekletilerek acı suyunun çıkması sağlanır. Yıkanarak süzdürülür.
  2. Soğan çok ince doğranır ve sıvı yağda pembeleştirilir. Kıyma eklenir ve kavrulur.
  3. Patlıcanlar ilave edilir ve yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. İnce doğranan sivri biberler ve kabukları soyulup rendelenen domatesler eklenir. Domatesler pişince tuz, karabiber eklenerek soğumaya bırakılır.
  4. Yufkaların arasına sürülecek sosu hazırlamak için: Yumurta çırpılır, sıvı yağ ve süt eklenerek karıştırılır.
  5. Orta boy bir tepsi alınır. Yufkanın bir tanesi kenarları dışa sarkacak şekilde yerleştirilir. Sütlü - yumurtalı karışımdan yufkanın üzerinde gezdirilir. Tepsi küçükse ikinci yufkanın yarısı kesilir tepsiye yerleştirilir. Üzeri sosla ıslatılır.
  6. Diğer yufka parçasına da aynı muamele tatbik edilir ve patlıcanlı karışım yufkaların üzerine düzgünce yayılır. Diğer yufkalar da aynı şekilde aralarına sos sürülerek tepsiye yerleştirilir.
  7. En son sarkıtılan yufkanın kenarları üst kısımda toplanır ve kalan sütlü yumurtalı karışım böreğin her tarafına sürülür. Patlıcanlı Tepsi Böreği önceden ısıtılmış fırında derecede pişirilir.

Patlıcanlı Tepsi Böreği Tarifi ile Alakalı Diğer Hususlar ve Kıymalı Patlıcanlı Börek Püf Noktaları

  1. Dört yufka fırına dayanıklı büyük boy cam tepsilerde pişirilirse daha uygun olur. Dört yufka fırının kendi tepsisinde ince kalır.
  2. 3 Yufkadan Patlıcanlı Börek
  3. Patlıcanlı Börek Tavada
  4. Sade Patlıcanlı Börek
  5. Sodalı Patlıcanlı Börek
  6. Tavuklu Patlıcanlı Börek
  7. Patlıcanlı Börek El Açması Patlıcanlı el açması börek için
  8. Kuru Patlıcanlı Börek
  9. Patlıcanlı Börek Kalori Hazır yufkadan veya el açması patlıcanlı börek - nefis yemek tariflerinden biri olup gramı kcal, bir porsiyonu kcal civarındadır.
  10. El Açması Patlıcanlı Tepsi BöreğiEl açması patlıcanlı börek tarifinde kullanılacak el açması usulü için: EL AÇMASI KIYMALI NİŞASTALI BÖREK, EL AÇMASI PEYNİRLİ BÖREK TARİFİ🧀, EL AÇMASI ISPANAKLI BÖREK, YEŞİL MERCİMEKLİ BÖREK (EL AÇMASI), FIRINDA EL AÇMASI KIYMALI BOHÇA BÖREĞİ (✉️Mektup Böreği, Zarf Börek)
  11. Patlıcanlı Arnavut Böreği El acmasi patlicanli Arnavut böreği için patlıcanlı harcı şu tarifte kullanabilirsiniz:KIYMALI ARNAVUT BÖREĞİ

HAZIR-YUFKADAN-PATLICANLI-TEPSI-BOREGI-3HAZIR-YUFKADAN-PATLICANLI-TEPSI-BOREGI-4

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası