açıköğretim alttan kalan dersler için ücret / Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Mezuniyet Şartları Nelerdir? | AÖF Giriş

Açıköğretim Alttan Kalan Dersler Için Ücret

açıköğretim alttan kalan dersler için ücret

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Mezuniyet Şartları Nelerdir?

AÖF Öğrenci Girişi Yapmak için Tıklayınız

AÖF Mezuniyet Şartları,AÖF den Nasıl Mezun Olurum,Açıköğretim Mezun Olma Şartları,AÖF Mezun Olma Koşulları,AÖF Mezun Olma Süresi,AÖF Mezun Olma İşlemleri

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri için mezun olma şartları nelerdir? Öncelikle bilmemiz gereken mezun olabilmek için gereken kredi türü önlisans ve lisansa göre değiştiğidir.

AÖF Önlisans Mezuniyet Şartları Nelerdir?

Önlisans bölümlerinden (2 Yıllık) mezun olabilmek için toplam ECTS kredilik ders almış olmalısınız. Ayrıca tüm derslerinizi başarı ile tamamlamış olmalısınız. FF YZ DZ gibi notlarınız olmamalı. Mezun olabilmeniz için Genel not ortalamanız (GNO) en az olmalıdır ( üzerinden)

AÖF Lisans Mezuniyet Şartları Nelerdir?

4 yıllık bölüm okuan öğrencilerin mezun olması için kredilik ders almaları gerekmektedir. Ayrıca tüm derslerinizi başarı ile tamamlamış olmalısınız. FF YZ DZ gibi notlarınız olmamalı. Mezun olabilmeniz için Genel not ortalamanız (GNO) en az olmalıdır ( üzerinden)

Bu kredilerin altında kredi almış olanlar mezun olamaz.
Bütün dersleri başarmış FF, YZ ve DZ notu olmayan ancak, GNO ’ın altında kalan öğrencilerin, mezun olabilmeleri için CC’nin altında not aldığı dersleri tekrar etmek suretiyle GNO’nı ’ye yükseltmeleri gerekmektedir. Bu durumda olan öğrenciler, ilgili dönemde kayıt yenileterek CC’nin altında not aldığı dersleri tekrar eder ve GNO’nı veya üstüne çıkartırsa mezun olabilirler.

Kredili sistem örgün öğretimde okuyanların oldukça iyi bildiği bir sistemdir. Bu sistemde 1 yıl 2 dönemden oluşur ve teknik olarak sınıfta kalmak veya yıl tekrarı gibi terimler içermez.

AÖF Kredili sistemde sınıf geçme nasıl oluyor?

Kredili sistemde sınıf geçme diye bir kavram yoktur, dönemi geçersiniz. Başarısız olduğunuz dersleri ise seneye aynı dönemde alttan alırsınız.

Kredili sistemde dönemler nasıl hesaplanır? Kalınan dersler nasıl verilir?

Kredili sistemde yıla göre değil döneme göre işlem yapılmaktadır. 1 yıl 2 döneme ayrılır: güz ve bahar yarıyılları.Önlisans okuyorsanız toplam 4 dönem, lisans okuyorsanız toplam 8 dönemin derslerini almanız gerekir. Bir dersten kalan öğrenci bir sonraki sene güz dönemi derslerini güz döneminde, bahar dönemi derslerini bahar döneminde almak zorundadır.

Derslerden geçebilmek için kaç puan almalıyım? Açık Öğretim ders geçme notları:
Ara sınavda (vize) aldığınız notun %30′u ve dönem sonu sınavında (final) aldığınız notun %70‘i alınarak o dersten normal puanınız hesaplanır ve sisteme HARF NOTU şeklinde girilir. Ortalamanız 50 veya 50′nin üstündeyse (CC) o dersten geçersiniz. Altındaysa yani harf notunuz şunlardan biriyse: CD, DC, DD dönem içi (diğer derslerin) genel not ortalamanıza bakılır. Not ortalamanız ′ın üzerindeyse bu derslerden geçmiş sayılırsınız.

4′lük Not Sisteminin ′lük Sistemdeki karşılıkları için tıklayınız. Puanınızı bu konudaki tabloyla 4′lük sisteme çevirebilirsiniz.

Aşağıdaki başarı notları ve harf notları değişkendir. Nedeni ise çan eğrisi sistemidir. Bu sistemde başarı notları sınıf ortalamasına göre değişir. Ayrıntılı bilgi için buraya tıklayınız.

Başarı Notu - Harf Notu

84, - AA (geçti)
77,,99 - AB (geçti)
71,,99 - BA (geçti)
66,,99 - BB (geçti)
61,,99 – BC (geçti)
56,,99 - CB (geçti)
50,,99 - CC (geçti)
46,,99 - CD (ortalamaya göre geçer)
40,,99 - DC (ortalamaya göre geçer)
33,,99 - DD (ortalamaya göre geçer)
,99 - FF (kaldı)

Örnek olarak aşağıdaki dönem sonu ders geçme notlarını inceleyiniz:

Bağıl Sistem Nedir? Ders geçme notlarını nasıl etkiliyor?

Bağıl sistem kısaca sınıfınızda bulunan diğer öğrencilerin ortalamasının sizin not ortalamasına oranıdır. Yani sınıf bir dersten genel olarak çok düşük puanlar almışsa, ders geçme puanı düşer (normali 50′dir). Yine sınıf bir dersten çok başarılı puanlar alırsa ders geçme taban puanı yükselir.

Alttan ders alma nedir?

Alttan ders: bir dönem kaldığınız dersi, sonraki dönem (güz döneminde kaldıysanız yine güz döneminde alabilirsiniz) tekrar almadır. Normal derslerinizi seçersiniz ek olarak bu dersi alttan alırsınız.

Dönemlik-kredili sistemde sınavlar nasıl yapılıyor?

*Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine kayıtlı öğrenciler güz ve bahar dönemlerinde, her dönem bir ara sınav ve bir dönem sonu sınavı olmak üzere her dersten iki sınava katılmaktadırlar. Bu sınavlara öğrenciler bağlı oldukları AÖF bürosunun bulunduğu ilde katılırlar.

*Sınavların organizasyonu, uygulama ve değerlendirilmesi Anadolu Üniversitesince yürütülecektir.

*Ara sınavına katılamayan öğrenciler dönem sonu sınavına katılabilirler.

*Öğrencilerin; ara sınav ve dönem sonu sınavlarına hangi il, bina, salon ve tarihte gireceği “Sınava Giriş Belgesi”nde yer alacaktır.

*Sınava giriş belgesinde belirtilen yerde ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için (mazeretli bile olsalar) başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı açılmaz. Bu nedenle, her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir.

*Öğrencilerin mağdur olmamaları için mutlaka sınavlara katılmaları gerekmektedir. Sınav hakkının saklı tutulması, sistem ve yönetmelik gereği mümkün olmadığından, mazeret beyan ederek başvuruda bulunanlara gereksiz yazışmaya meydan vermemek için cevap verilmeyecektir.

*Mazeretli bile olsalar, öğrenciler için mazeret sınavı açılmaz.

*Sınavın yapıldığı Cumartesi ve Pazar günlerinde AÖF büroları sabah saat ’dan itibaren açık tutularak hizmet vermektedir.

Mezun olabilmek için kaç kredilik ders almak gerekir?

*Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine kayıtlı öğrencilerin mezun olabilmeleri için; önlisans programlarında en az ECTS kredilik, lisans bölümlerinde ECTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarı ile tamamlayan FF, YZ, DZ notu olmayan, GNO’sı en az olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler mezun olabilirler. Bu kredilerin altında eksik kredi ile mezun olunamaz.

*Bütün dersleri başarmış FF, YZ ve DZ notu olmayan ancak, GNO ’ın altında kalan öğrencilerin, mezun olabilmeleri için CC’nin altında not aldığı dersleri tekrar etmek suretiyle GNO’nı ’ye yükseltmeleri gerekmektedir. Bu durumda olan öğrenciler, ilgili dönemde kayıt yenileterek CC’nin altında not aldığı dersleri tekrar eder ve GNO’nı veya üstüne çıkartırsa mezun olabilirler.

  • Facebook
  • Google

Açıköğretim Harç Ücretleri öğrencilerin en fazla merak ettiği konuların başında geliyor. Hatta bir çok öğrenci belirlenen harç ücretine göre kayıt olmayı, kayıt yenilemeyi düşünüyor.

Açıköğretim sisteminde okumak isteyen öğrenciler, açıköğretimde okuyan öğrenciler her dönem harç yatırarak kayıt yenileme yapmaları gerekmekteedir. Örgün öğretimde üniversite harçları kaldırılmış olmasına karşın açıköğretimde öğretim gideri altında yer alması nedeniyle harçlar devam etmektedir.

Anadolu Üniversitesi şu an için Türkiye&#;deki en yüksek sayıda öğrenciye sahip. Çoğunluğu açıköğretim öğrencisi olmakla birlikte toplam sayı iki milyonun üzerinde.

Açıköğretim yeni kayıt olan, dgs ile geçiş yapan, ikinci üniversite kapsamında kayıt olan, yatay geçiş ile geçiş yapan ve mevcut açıköğretim öğrencileri güz dönemi, bahar dönemi olmak üzere iki dönem harcı ve tercihlerine bağlı olarak yaz okulu harcını ödemeleri gerekmektedir.

Anadolu Üniversitesi için belirlenmiş olan &#; yılı harç ücretlerini paylaşalım ve yazımıza devam edelim.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Harç Ücretleri

Açıköğretim Harç Ücretleri

Yukarıdaki tabloda yer alan harç ücretleri açıköğretime yeni kayıt olan ve bir dönemin normal derslerini alarak (30 kredilik ders) kayıt olacak olan öğrenciler için geçerli. Alttan veya üstten ders alarak 30 kredinin üzerinde bir kredi olduğunda harç miktarı artmakta ve yukarıdaki tablodan farklı bir duruma gelmektedir.

Kayıt yenileme yapacak olan öğrenciler alttan ve üstten ders alarak bir dönemde 45 krediye kadar çıkabilmektedirler. Aldıkları kredi sayısı arttığında kayıt yenileme harç miktarı da artmaktadır. Kayıt yenileme işlemleri için – Bahar Dönemi Kayıt Yenileme İşlemleri yazımızı okuyabilirsiniz.

Yaz Okulu

Açıköğretimde yaz okulu isteğe bağlı olup harçları normal dönemden farklıdır. Aldığınız ders başına ücret ödemeniz gerekir ve yaz okulunda en fazla 5 ders alabilirsiniz. Yaz okulunda kaldığınız, kalmadığınız ve daha önce almadığınız dersleri alabilirsiniz. Yaz okulu tek sınav olup % etkilidir. Bütünleme sınavları gibi final sınavı yerine geçmez. (Anadolu Üniversitesinde bütünleme sınavı bulunmamaktadır.)

Yaz Okulu Harçları:

Alınan Ders Sayısına Göre Ödenecek Öğretim Gideri Ücreti
Yaz okulunda 1 Ders alan öğrenci Toplam ₺,00 öder.
Yaz okulunda 2 Ders alan öğrenci Toplam ₺,00 öder.
Yaz okulunda 3 Ders alan öğrenci Toplam ₺,00 öder.
Yaz okulunda 4 Ders alan öğrenci Toplam ₺,00 öder.
Yaz okulunda 5 Ders alan öğrenci Toplam ₺,00 öder.

yılı aof yaz okulu hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Açıköğretimde yer alan kayıt türlerine göre ödenebilecek harçları sizlere iletelim.

Yeni Kayıt

Açıköğretime yeni kayıt olan bir öğrenci Cumhurbaşkanlığı Kararına göre yukarıdaki tablolarda yer alan ücreti öder. Bu ücret sınav hizmeti, basılı malzemeler ve diğer hizmetleri içerir. Dönem öğretim gideri olarak adlandırılır.

Kayıt Yenileme

Kayıt yenileme yapacak olan öğrenciler için yukarı tablo baz alınabilir. Staj ve uygulama dersi bulunmayan bölümlerde alt limit TL, Sosyal Hizmet bölümünde ise alt limit TL olarak belirlenmiştir. Teknik ünvanı verilen bölümlerde ise alt limit TL olmakla birlikte aldığınız derslerin kredisine ve ekstra derslere göre harç miktarı değişkenlik göstermektedir.

Yabancı dilde eğitim veren bölümlerde [Uluslararası İlişkiler (İngilizce), İşletme (İngilizce), İlahiyat (Arapça)] ise dersin kredisine bakılmaz ve sabit olarak TL öğrenim kredisi ödemeleri gerekir.

Uygulama dersi olan bölümlerde uygulama dersini alacağı dönemde her bir uygulama dersi için ekstra 80 TL ödemesi gerekir. Yukarıdaki tabloda yer alan öğrenim giderine 80 TL ilave edilir.

Laboratuvar dersi olan bölümlerde uygulama dersini alacağı dönemde her bir laboratuvar dersi için ekstra TL ödemesi gerekir. Yukarıdaki tabloda yer alan öğrenim giderine TL ilave edilir.

Öğrenci Katkı Payı

Yukarıda yer alan öğrenim giderinin dışında öğrenim sürelerini dolduran öğrencilerin 38,5 TL katkı payı ödemeleri gerekmektedir.

Öğretim süreleri 2 yıllık önlisans bölümünde okuyan öğrenci için 2. yılın sonunda, 4 yıllık lisans bölümünde okuyan öğrenci için 4. yılın sonunda sona erer.

Açıköğretim öğrenim giderini ve katkı payını ödediğiniz müddetçe okumaya devam edebiliyorsunuz. Normal süreleri aştığınızda ek olarak katkı payını ödemeniz gerekmektedir.

AnadoluYÖS ile Kayıt Olanlar

Açıköğretime kayıt yaptıracak olan T.C uyruklular, uyruklarından bir tanesi T.C olan çift uyruklular, mavi karta sahip olanlar ve suriyeliler öğrenci katkı payını ödemez sadece öğrenim giderini öder.

Yurtdışından kendi imkanlarıyla gelerek açıköğretime kayıt olan yabancı uyruklu öğrenciler öğrenim giderine ek olarak öğrenci katkı payını da öder.

Sıkça Sorulan Sorular

Yaz Okulu takvimini, açılması önerilen dersleri ve ücretlerini nereden öğrenebilirim?
funduszeue.info sayfasından 22 Mayıs tarihinden itibaren tüm detayları öğrenebilirsiniz

Yaz Okulu´nda hangi dersler açılmaktadır?
Güz ve bahar dönemlerindeki bütün zorunlu ve seçmeli dersler yaz okulunda açılmayabilir. Öte yandan hem fakülteler hem de Yaz Okulu Koordinatörlüğü özellikle dönem içi zorunlu derslerin açılabilmesi için özel bir çaba sarf etmektedir. Ayrıca çoğunlukla online olarak verilen genel seçmeli (general elective, GE) derslerin sayısı zamanla artırılmıştır.

Yaz Okulu´nda derslerin açılması için kayıtlı öğrenci sayısı şartı var mıdır?
Evet vardır. Bu sayılara MH ve Rektörlük tarafından kayıt işlemi sona erdiğinde karar verilecektir.

Yaz Okulu´nda en fazla kaç ders alabilirim?
En fazla 3 ders olmak kaydıyla 21 kredilik seçim yapılabilmektedir. Öğrencinin yaz okulunda alacağı derslerle birlikte mezuniyet durumu söz konusu oluyor ise, fakülte yönetim kurulu önerisi ve Üniversite Yönetim Kurulu onayıyla en fazla 5 ders alınabilmektedir.

Kredi ücretini ödediğim dersin açılmadığı durumda ne olur?
Yaz Okulu takviminde belirtilen 13 Temmuz tarihinde mesai bitimine kadar gelen başvurular için ödenen ücretin tamamı iade edilmektedir. İstenirse açık olan başka bir ders de tercih edilebilir ve kayıt olunur.

Yaz Okulu´nda başka bir üniversiteden ders almak mümkün müdür?

Öncelikle ders içeriğinin BİLGİ´deki dersiniz ile örtüşmesi beklenmektedir. Baska yükseköğretim kurumlarından ders alarak ders ve kredi tanıtmak isteyen öğrencilerin, öncelikle kayıtlı oldukları fakülte veya meslek yüksekokullarının yönetim kurullarına basvurarak, hangi üniversite, fakülte, meslek yüksekokulu veya programdan hangi dersleri almak istediklerini belirtip alınan derslerin hangi koşullarla tanınabileceği konusunda ön karar aldırmaları gereklidir. Öğrenci, dışarıdan aldığı dersi başarıyla tamamlarsa sadece dersi geçmiş olarak kabul edilir, alınan notun genel ortalamaya etkisi olmaz.

Yaz Okulu´nda açılmayan dersler için ne yapmak gerekmektedir?
Yaz Okulu Koordinatörlüğü’ne yeterli sayıda isimden oluşan talep dilekçesi gelirse, Koordinatörlük dersin açılması için ilgili bölüm ile özel bir çalışma yürütebilir.

Yaz Okulu´nda dersten çekilmek (withdrawal) mümkün müdür?
Takvimde belirtilen tarihlerde ücret iadeli ve ücret iadesiz olarak derslerden çekilmek mümkündür.

Yaz Okulu´nda kayıt danışmanından onay almak gerekli midir?
Hayır. Yaz Okulu´nda eğer onay (consent) şartı varsa sadece ilgili dersin hocasından onay almak gerekebilir. Kayıt ya da ders ekleme/bırakmak (add-drop) için onay gerekmemektedir. Yine de mevcut danışmanınızla yaz okulu planı için görüşmeniz önemle tavsiye edilir.

Yaz Okulu´nda sınavlar nasıl olmaktadır?
Yaz Okulu´nda not değerlendirme sistemi dersin öğretim yılı içerisinde (güz-bahar) nasıl verildiyse aynı şekilde olmak zorundadır. Örneğin normal dönemde final sınavı olan bir dersin yaz okulunda da final sınavı olmak zorundadır. Yaz okulunda telafi ve bütünleme sınavı yapılmamaktadır.

Bütünlemeye kalan ders/derslerden geçme durumunda ücret iadesi nasıl olmaktadır?
Yaz Okulu’na kayıt yaptıranlar öğrencilerin bütünleme sonuçları açıklandıktan sonra derslerden geçme durumu söz konusu olursa, ilgili öğrencilere iade başvurusu yapmaları durumunda geçtikleri derslere dair ücret iadeleri koşulsuz olarak yapılacaktır.

AÖF yaz okulu kayıt nasıl yapılır? Ders ücretleri ne kadar? AÖF 3 ders sınavı ne zaman?

AÖF yaz okulu kayıt nasıl yapılır? Ders ücretleri ne kadar? Şeklindeki sorular alttan ders alan öğrenciler tarafından araştırılıyor. AÖF yaz okulu kayıtlarının başladığını duyurmasının ardından binlerce öğrenci kayıt işlemlerine başladı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nden yapılan açıklamaya göre; "Yaz okulu kayıtları Haziran tarihleri arasında yapılacaktır. Yaz okulu sınavları Eylül tarihlerinde yapılacaktır. Yaz okulu sınavlarının bütün illerde yapılması planlanmaktadır." denildi.


AÖF YAZ OKULU KAYITLARI NASIL YAPILIR?

1- Yaz okuluna güz ve bahar döneminde kayıt yenileten-yeniletmeyen, yarı yıl fark etmeksizin tüm Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Fakültelerin öğrencileri kayıt yaptırabilir.

2- öğretim yılında son kez yapılacak üç ders sınavına girme hakkı bulunan öğrenciler isterlerse yaz okuluna başvurabilirler. Ancak yaz okuluna kayıt yaptıran öğrenci, üç ders sınavına katılamaz.

3- Öğrenciler, üst yarıyıl ya da alt yarıyıllardan hiç almadıkları dersleri yaz okulunda alabilir. Tüm bu koşullarda yaz okulunda en fazla 5 ders seçebilirler.

4- Öğrenim gördüğü programda FF harf notlu dersi/dersleri olan öğrenci yaz okulunda bu dersi/dersleri alabilir.

5- Genel Not Ortalaması (GNO) 2,00’ın altında olan öğrenciler, koşullu geçtikleri dersleri yani CD, DC ve DD harf notu aldıkları ders/dersleri yaz okulunda alabilir.

YAZ OKULU DERS ÜCRETLERİ NE KADAR?

AÖF Yaz Okulu ücretleri; Alınan ders sayısına göre ödenecek ücret tutarları aşağıda belirtilmiştir:

Yaz okulunda 1 Ders alan öğrenci toplam: ,00 TL
Yaz okulunda 2 Ders alan öğrenci toplam: ,00 TL
Yaz okulunda 3 Ders alan öğrenci toplam: ,00 TL
Yaz okulunda 4 Ders alan öğrenci toplam: ,00 TL
Yaz okulunda 5 Ders alan öğrenci toplam: ,00 TL öder.

Ayrıca; İlgili Kanunlar kapsamında olan Şehit/Gazi yakınlarından,
03/01/ tarihli ve 1 sayılı Anadolu Üniversitesi Yönetim Kurulu Kararı gereğince engellilik oranı %40 ve daha fazla olan öğrencilerden ise yaz okulu ücreti alınmamaktadır.

Yaz okulu için yatırılan Öğretim Gideri tutarı iade edilmez ve ödeme yapıldıktan sonra kayıt işleminden vazgeçilemez. Ancak seçilen ders açılmazsa ilgili derse ait tutar, derslerin hiçbiri açılmazsa öğretim gideri tutarının tamamı iade edilir.

NOT: Öğrenciler yaz okulu ile ilgili sorularının cevaplarını (funduszeue.info) üzerinden ya da İletişim ve Çözüm Masası üzerinden sorarak yanıt alabilirler.

AÖF 3 DERS SINAVI NE ZAMAN?

Anadolu Üniversitesi tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan sınav takvimi açıklanmasında yer alan bilgiye göre Yılı mezuniyet üç ders sınavı 27 Temmuz günü saat ’da gerçekleşecek. Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin lisans veya önlisans programlarında kayıtlı öğrencilere bahar dönemi dönem sonu sınavlarından sonra tanınan üç ders sınav hakkı, Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Üç Ders Sınav Hakkı Uygulama Usul ve Esaslarında belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde yürütülülecek.

Öğrenci sayfasında üç ders sınav merkezi ile ilgili “Üç Ders Sınav Merkezi Değişikliği” arayüzü Haziran tarihlerinde açılacak.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası