hamurlu pasta tarifleri / şeker hamurlu pasta – Mutfak Sırları – Pratik Yemek Tarifleri

Hamurlu Pasta Tarifleri

hamurlu pasta tarifleri

Şeker Hamuruyla Pasta Nasıl Kaplanır?

  • 1

    Şeker hamurunu kabataslak bir pankek şekline gelinceye kadar ellerinle yassılaştır. Henüz çok inceltme. Eğer kare veya dikdörtgen bir pastayı kaplayacaksan, o zaman şeker hamurunu kare veya dikdörtgen şekil alıncaya kadar yassılaştır.

  • 2

    Şeker hamurunu yaklaşık 0,65 ila 0,95 santimetre kalınlıkta oluncaya kadar oklavayla aç. Bu işlemi yaparken, her seferinde hamuru 180° döndürdüğünden emin ol. Bu, hamurun yuvarlak ve eşit ölçüde kalmasını sağlar. Hazırladığın hamuru kaldırma veya ters döndürme, bu onun yırtılmasına sebep olur.

  • 3

    Şeker hamurunu bir parça ip ile ölç. Daha önce kestiğin ipi al ve hamurun üzerine ser. Hamur ip ile aynı ende veya birazcık daha geniş olmalı; ne de olsa hamurdaki fazlalıkları daha sonra kesebilirsin.

  • 4

    Hamuru gevşek bir biçimde oklavaya al.Oklavayı hamurun bir ucuna koy ve hamuru da alarak ters yöne doğru yuvarla. Bu işlem, açılmış şeker hamurunu kekin üzerine geçirmene yardım edecek ve yırtılma şansını azaltacaktır.
    • Bu işlemi yapmadan önce, oklavaya pudra şekeri serp.
  • 5

    Hamuru nazikçe pastanın üzerine yay. Elindeki oklavayı pastanın kenarlarından birine yakın olacak şekilde üzerine yerleştir ve diğer kenara doğru hamuru gevşeterek yuvarla.

  • 6

    Hamuru pastanın üzerinde düzleştir. En üstten başla ve sonra parmaklarını kullanarak kenarlara doğru düzleştir. Pastanın üzerinde hiçbir kat izi, kırışıklık veya hava kabarcığı kalmadığından emin ol. Hamurdaki fazlalıkları kes. Bu işlem için bir bıçak veya pizza bıçağı kullanabilirsin. Mümkün olduğunca pastanın tabanına en yakın yerden kesmeye çalış.

  • 7

    Şeker hamurunu düzleştirmeyi tamamla.Pastanı pürüzsüz ve profesyonel bir şekilde tamamlamak için, düz kenarlı bir bardak veya pasta düzleme aleti kullanarak pastanın yüzeyini "ütüleyebilirsin".
    • Pastana hafifçe sıvı yağ püskürterek ve tekrardan düzleştirerek parlaklık katabilirsin.
  • 8

    Pastayı süslemeyi bitir. Pastanı olduğu gibi bırakabilirsin veya harf, sarmal ya da çiçekler gibi kremalı şekerlemeler kullanarak süslemeler ekleyebilirsin. Ayrıca pastana bir desen yapmak istersen, kabartmalı silikon jel kalıpları kullanabilirsin.

  • 9

    İşte hazır!

    Reklam

  • kürdan

    Quelle: © 2016 GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH

    Beyaz şeker hamurunu yumuşak halde yoğurun, silikon matın üzerinde 2 mm kalınlığında açın. Çiçekleri kalıpla oluşturun. Roze rengi şeker hamurunun yarısından 2 cm çapında küreler oluşturun.

    Modelleme gereci ile çiçeklerin kenarlarının üzerinden geçin. Çiçekleri şeffaf folyo ile sarılmış şeker hamuru kürelerin üzerine koyun ve 1 saat kurutun.

    Kalan şeker hamurundan (çiçek başına 3 adet) küreler oluşturun. Çiçekleri ortasından su ile fırçalayın, küreleri üzerine yerleştirin, 30 dakika kurutun.

    1 gül için roz şeker hamurundan (1 cm çapında) 1 damla oluşturun, 1 kürdana geçirin ve 1 saat kurutun. Sonra şeker hamurunu açın, 3 adet çiçek oluşturun.

    Şeker hamurundan gülleri art arda az miktarda su ile fırçalayın ve kürdanın alt kısmından geçirerek damlalara doğru itin. Yaprakları bastırın.

    Şeker hamuru en iyi nasıl muhafaza edilir?

    Şeker hamurunu olabildiğince kuru ve orta derecede serin bir yerde muhafaza edin. Hem hamuru için hem de keki için doğru muhafaza etmek önemlidir. Keki servis yapmaya hazır olana kadar kilere koyun. Buzdolabınız sadece çok nemli değilse uygundur, aksi takdirde şeker hamuru çözülür. Gerekirse, dolaba nemi alması için bir kase pirinç veya tuz koyabilirsiniz. Eğer bir pastayı önceden hazırlanmış şeker hamuru ile kaplamak istiyorsanız, zamanla hamurun hala kullanılabilir olduğundan emin olmalısınız. Kalan hamuru hava geçirmez bir ortamda ve karanlıkta saklamayın, aksi takdirde şeker hamuru fazla sert ve kuru olabilir.

    Şeker hamurlu bir pasta dondurulup çözdürülebilir mi?

    Evet, bu mümkün. Ancak, tüm işlem için yeterli zaman olduğundan emin olun. Sıcaklık çok fazla ve çok hızlı değişirse, şeker hamuru kaplaması "terler". Donmuş bir şeker hamurlu pasta çözdürürseniz, pasta kutusu en az bir gece -daha fazla durursa daha iyi- bir kek kutusunda buzdolabında kalmalıdır. Eğer çözüldükten sonra hamur yapışkansa, pastayı yarım saat boyunca iyi havalandırılmış bir odaya koyun ve yavaşça kurumasını bekleyin. Zamanla sertleşebilecek, dekorasyon için kullanılan küçük çiçek hamurundan çiçekleri, dondurmadan sadece oda sıcaklığında kuru şekilde muhafaza edin - bu iş için bir karton uygun olacaktır.

    Yaratıcı mutfaklar için aksesuarlar

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası