közlenmiş biber konservesi ile ne yapılır / Közlenmiş Kırmızı Biberli 27 Değişik Tarif - Nefis Yemek Tarifleri

Közlenmiş Biber Konservesi Ile Ne Yapılır

közlenmiş biber konservesi ile ne yapılır

KÖZLENMİŞ KIRMIZIBİBER SALATASI🌶️🥗

Kırmızı biber közleme salatası nasıl yapılır? Mühim bir antioksidan, C vitamini ve lif kaynağı olan kırmızıbiberle birçok yemeğin yanında sunulabilecek nefis bir salata yapmak hiç de zor değil… "Közlenmiş kapya biberle ne yapılır?" denilince ilk akla gelen lezzetlerden biri... İşte davet masalarında ki sunumu şahane olan bu kırmızı biber salatasının tarifi...

KÖZLENMİŞ-KIRMIZI-BİBER-SALATASI

Közlenmiş Kırmızıbiber Salatası Tarifi Malzemeleri

Dört - beş adet salçalık etli kırmızı (kapya) biber

İki – üç diş sarımsak

Bir yemek kaşığı sirke

Bir tatlı kaşığı sızma zeytinyağı

KÖZLENMİŞ-KIRMIZI-BİBER-SALATASI

Közlenmiş Kırmızıbiber Salatası Tarifi -Köz Biber Salatası Nasıl Yapılıyor? Közlenmiş Biber Salatası

  1. Kapya biberler yıkanır, çatalla delinir ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine konularak 200 derecedeki fırında közlenir. Yirmi – otuz dakika civarında közlenme tamamlanabilirse de bu süre fırına göre değişir. Közleme muamelesi uygun tavalarda da yapılabilir.
  2. Yeterince soğuduktan sonra közlenen biberlerin sapları kesilip elle veya bıçak yardımıyla dış kabukları soyulur. Közlenmiş patlıcan ve biberleri közledikten sonra kolay soyabilmek için ocaktan veya fırından alınca kapaklı bir kabın içine konup on dakika bekletilirse kendi buharıyla kabukları kolayca sıyrılır. Uygun bir bıçağın sırtı kullanılarak çekirdekleri çıkartılıp iç kısımları temizlenir.
  3. Soğuyan biberler bir – iki santim büyüklüğünde kareler şeklinde kesilir ve servis tabağına alınır. İstenirse uzun ince dilimler halinde (jülyen) olarak da doğranabilir.
  4. Sirke, ezilmiş sarımsak ve zeytinyağı bir kâsenin içinde karıştırılır. Servis tabağındaki biberlerin üzerinde gezdirilir. Közlenmiş Kırmızıbiber Salatası hazırdır.

Közlenmiş Kırmızıbiber Salatası Tarifi ile Alakalı Diğer Hususlar ve Közlenmiş Biber Salatası Püf Noktaları

  1. İstenirse bir çay kaşığı tuz, bir yemek kaşığı nar ekşisi veya limon ilavesi yapılabilir. Görünüm ve lezzet gayeli olarak bir yemek kaşığı kadar haşlanmış mısır tanesi eklenebilir. Acı sevenler üzerine pul biber gibi baharatlar serpebilirler. Arzu edilirse süslemek için kıyılmış maydanoz, nane, dereotu veya ceviz içi kullanılabilir. Marketlerden temin edilebilen konserve mısır veya evde haşlanmış mısırlar salata için kullanılabilir.
  2. Biberler fırında közlenebilir veya daha evvel közlenip dondurucuda saklanan biberler çözüldükten sonra kullanılabilir. Kolaylık ve hız için kullanılabilecek hazır közlenmiş biber konservesi de bir çok markette satılmaktadır. Lakin kaliteli değilse köz kokusu yoktur ve sert olabilir.
  3. Közlenmiş yeşil biber salatası olarak da yapılabilir.
  4. Közlenmiş Biber ve Patlıcan Salatası, Közlenmiş Patlıcan Kırmızı Biber Salatası Közlenmiş patlıcan ilavesiyle salata zenginleştirilebilir. Dahası yoğurtlu patlıcanlı köz biberli salata hazırlanabilir. Közlenmiş patlıcan ve kırmızı biber salatası şu salatalarda da bulunan patlıcan lezzetini de ihtiva eder: PATLICANLI🍆 SALATA, PATLICANLI KÖPOĞLU SALATASI (KÖPEOĞLU)🥗🍆, BABAGANNUŞ SALATASI🥗 (Abugannuş; Adana, Gaziantep, Hatay)
  5. Közlenmiş Biber Salatası Kalori100 gramının 66 kcal olması beklenir.
  6. Cevizli Kırmızı Biber Salatası Közlenmiş Kırmızıbiber Salatası içine iri doğranmış ceviz parçaları ilave edilir. Cevizli Yogurtlu Kırmızı Biber Salatası için salatanın üzerine bir kase süzme yoğurt ilave edilir. Cevizli yogurtlu-kırmızı biber salatasına da mısır ilave edilebilir.
  7. Közlenmiş Biber Salatası Yoğurtlu Biber yoğurt lezzeti ile çok uyumlu olduğundan çok defa közlenmiş kırmızı biber salatası yoğurtlu yapılır. Közlenmiş kırmızı biber yoğurtlaması nasıl yapılır? Közlenmiş kırmızı biberleri soyulup içleri temizlenir. Bir kasedeki yoğurda bir çay kaşığı tuz ve iki diş sarımsak rendesini ilave edilip karıştırılır. Biberleri ince şeritler şeklinde doğranıp yoğurtlu karışıma katılıp karıştırılır. Servis tabağına alınarak üzeri kıyılmış maydanozla süslenir veya sıvıyağı kızdırdıktan sonra pul biber eklenerek elde edilen sos salata üzerinde gezdirilir. Diğer bir usulde közlenmiş kırmızı biber kareler şeklinde doğranır, tavaya alınıp suyu uçana dek beş dakika kadar kavrulur. İki yemek kaşığı sıvı yağ ilavesiyle on dakika daha kavrulur ve ocaktan indirilip soğumaya alınır. Bir kase kadar yoğurda tuz ve sarımsak ilave edilip çırpılır. Soğuyan biberler yoğurtla karıştırılıp servis tabağına konulur.
  8. Közlenmiş Kırmızı Biber ile neler Yapılır?AJVAR SOSU (Lutenitsa, Patlıcanlı🍆 Kırmızı Biberli🌶️ Ezme), KÖZLENMİŞ PATLICANLI BİBERLİ RULO BÖREK🍆🌶️, PEYNİRLİ CEVİZLİ KÖZLENMİŞ KIRMIZIBİBER SARMASI🧀🌶️

Kırmızıbiberin Faydaları:

Kırmızı meyve ve sebzelerde yer alan likopen en güçlü karotenoid antioksidanlardan biri olup serbest radikalleri tesirli bir şekilde bertaraf eder ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Kırmızıbiberin içerdiği likopenin kalp ve kanser hastalıkları riskini azaltması beklenir. Yapısında bulunan bağışıklık sistemini güçlendirici A vitamini göz sağlığı açısından da faydalıdır. Taze kırmızıbiber (çuşka) C vitamini yanında potasyum açısından da zengindir.

KÖZLENMİŞ-KIRMIZI-BİBER-SALATASI

Közlenmiş Biber Konservesi

Közlenmiş Biber Konservesi Tarifi için,

Kapya biberler yıkanır, baş kısımları kesilerek çekirdekleri temizlenir. 

Havlu kağıt üzerinde kurulanarak, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk. közlenir. 

Kabukları soyularak soğumaya bırakılır. 

Sarımsaklar soyulur hazırlanır. Maydanozlar doğranır. 

Bir kase içinde zeytinyağı, sirke ve tuz karışımından sos hazırlanır. 

Kavanozun dip kısmına bir tutam maydanoz koyularak, hafif eğik pozisyonda tutulup, közlenmiş biberler, dik olarak kazanına istiflenir. 

Aralarına sarımsaklar yeleştirilir. 

Ağız kısmına bir tutam maydanoz bırakılır. 

Hazırlanan sos yavaş yavaş kavanoza aktarılır. En üste yuvarlak bir dilim limon yeleştirilerek, kavanozun kapağı sıkıca kapatılıp, buzdolabında muhafaza edilir.

Yaklaşık 30 gün bekleme süresinden sonra açılıp kullanılabilir.

Not: açıldıktan sonra en geç 10 gün içinde tüketilmelidir.

Közlenmiş Biber Konservesi hazır.

Afiyet olsun!



RESİMLİ ANLATIM :

Közlenmiş Biber Konservesiin it

Közlenmiş Biber Konservesi Nasıl Yapılır?

Közlenmiş Biber Konservesi

Kış hazırlıkları zamanı gelince konserve yapımı için alışverişler başlar. Közlenmiş kırmızı biber sevenler bu zamanı iyi değerlendirmelidir lakin etli enfes biberleri kaçırmamalılar.

Kaç kişilik: 3-4 Hazırlık:20 dak. Pişirme:15 dak.

Közlenmiş Biber Konservesi Malzemeleri

  • 4-5 adet iri kırmızı biber
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 7-8 diş sarımsak
  • yarım çay bardağı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • yarım demet maydanoz

Közlenmiş Biber Konservesi Nasıl Yapılır?

  • Kırmızı biberleri yıkayıp üstünde minik delikler açıp fırın tepsisinde 200 derecede közlüyoruz. Kabuklarını soyup içini temizliyoruz.
  • Temiz konserve için kullanacağınız kavonozun içine yıkadığımız maaydanozları saplarıyla da olabilir biraz koyuyoruz. Üzerine soyduğumuz kırmızı biberlerden aralara soyulmuş sarımsaklardan koyuyoruz. Böyle böyle kavanozu doldurun.
  • En son zeytinyağı ve sirkeyi karıştırıp içine döküyoruz. Eğer tamamını kaplamazsa zeytinyağı miktarını arttırın. Önemli not: Eğer kısa sürede tüketecekseniz kavonozun kapağını kapatın ve buzdolabında saklayın 15-20 günde tükenebilir.
  • Ama eğer uzun süre saklayacaksanız kavonoza yeni kapak takın ve kaynar su dolu tencereye koyup içindeki basınçla kilitlenene kadar kaynatın. Bu işlemi bulaşık makinasını boş çalıştırarakta yapabilirsiniz. Karanlık ve serin yerde muhafaza edin. Afiyet olsun.

Közlenmiş Biber Konservesi Püf Noktaları

* Kırmızı biberleri yıkadıktan sonra mutlaka sivri bir bıçakla ya da kürdanla biberin çeşitli yerlerinden delin. Patlamasını engellersiniz.
* Közlenmiş biberlerin kolay soyulmasını istiyorsanız köz işleminden sonra bir ağzı kapalı bir kaba ya da poşete koyun. Bu sayede buharıyla kabuk ve biber birbirinden kolay ayrılacaktır.
* Konserve kavanozlarınızı ve kapaları iyi temizlediğinize emin olun.
* Biberleri yerleştirirken arada tegaha vurun içinde hava kalmasın ya da kaşıkla ya da elinizle bastırın.
* Mutlaka saklarken soğuk, karanlık ve güneş almayan bir yerde saklayın..

Közlenmiş Biber Konservesi İçin Pişirme Önerisi

Fırında yüksek ısıda közleyebileceğiniz gibi közmatik gibi aparatlarla ocak üstünde de közlenebilir.

Közlenmiş Biber Konservesi İçin Servis Önerisi

Kullanacağınız zaman çıkarıp dakikalar içinde harika mezeler yapmanız mümkün..

Közlenmiş biber nasıl yapılır?

Yazımızda tüm ayrıntılarla anlattık ..

Közlenmiş kırmızı biber turşusu tarifi arıyorum bundan farkı var mı?

Aslında aynı tarif. Biberleri doğrayarak koyarsanız turşu olarak daha rahat servis edersiniz.

Kahvaltılık közlenmiş kırmızı biber konservesi için ne yapabilirim.

Közlediğiniz biberleri küp küp doğrayın maydanoz ve sarımsağıda doğrayın kavonoza böyle yerleştirin. Kahvaltılarda çıkarıp afiyetle tüketin.

Közlenmiş kapya biber mezesini bu konserveden çıkan biberlerle yapabilir miyiz?

Elbette ister yoğurtlamasını yapın ister patlıcanla buluşturun. Dakikalar içinde mezeniz hazır.

Adım Adım Fotoğraflar:

Kırmızı biber konservesi için malzemeler

Malzemeler sırayla kavonoza konuluyor

Bütün malzemeleri sırayla yerleştirin

Kapağı dikkatlice kapatıyoruz

Kategoriler:Kış Hazırlıkları , Meze Tarifleri

Sosyal Medya Hesaplarımız:

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası