plastikten tükenmez kalem nasıl çıkar / Mürekkep Lekesi Çıkarma Yöntemleri

Plastikten Tükenmez Kalem Nasıl Çıkar

plastikten tükenmez kalem nasıl çıkar

Giysilerden siyah kalem nasıl çıkarılır. Giysilerden kalıcı marker lekeleri nasıl çıkar

Günümüzde etrafımızdaki pek çok şey plastikten yapılıyor veya bileşiminde plastik parçalar var. Tezgahlar genellikle plastikten yapılır, duvarlar plastik panellerle kaplanır. Şimdi evinizde keçeli kalem veya keçeli kalemle çizim yapmaya karar veren çocuklarınız olduğunu hayal edin. Çizimlerin sadece kağıt üzerinde değil, aynı zamanda çevredeki nesnelerde de görüneceği gerçeğine hazırlıklı olun. Ve hafif plastik, genç sanatçılar için bir tuval olarak mükemmeldir. Sonuçta, plastik üzerindeki işaret izlerinin başka birçok nedeni var. Neyse ki, kalıcı kalemi plastikten çıkarmak veya yıkamak için kullanılabilecek bir dizi ürün de var.

İhtiyacın olacak:

  • tıbbi alkol
  • Oje çıkarıcı
  • Beyaz tahta temizleyici
  • Diş macunu
  • Saç spreyi
  • Çok amaçlı madeni yağ WD (otomobil tedarik mağazalarında mevcuttur)

İşaretleyiciyi plastikten silmek için:

  1. Bir bezi veya pamuğu biraz alkolle nemlendirin ve işaretleyiciyi plastikten silin. Birkaç dakika sürse bile ovmaya devam edin - alkol, işaretleyiciyi sıvı hale getirecektir, bu nedenle plastik yüzeyden silmek kolay olacaktır.
  2. Sürtünme alkolü işe yaramazsa, oje çıkarıcı kullanmayı deneyin.
  3. Beyaz tahta temizleyici, plastik tahtalardan kalemi çıkarmak için özel olarak formüle edilmiş bir üründür. Ofis malzemeleri satan mağazalarda bulabilirsiniz.
  4. Diş macunu, plastik ve diğer yüzeylerden kalemi çıkarmak için de etkili olabilir. Diş macununu işaretleyicinin üzerine sürün ve ardından kalan macunu durulayın.
  5. İşaretleyici izleri olan plastik alanına saç spreyi püskürtün, bir dakika bekletin ve ardından saç spreyini sabun ve suyla yıkayın, işaretleyiciyi tamamen çıkana kadar ovalayın.
  6. Plastiğin işaretçi işaretli bölgesine az miktarda WD Evrensel Gres sürün. Temiz bir bez kullanarak WD'ı işaretleyiciyle birlikte silin.

En az bir kez herkes giysilere işaret baskısı gibi bir sıkıntıyla karşılaştı. En sevdiğiniz şeyi hemen atmak gerekli değildir, çünkü işaretleyiciyi kıyafetlerden ve fazla çaba harcamadan çıkarmanın yolları vardır. Onlar hakkında daha fazla konuşacağız.

Beyaz giysilerden bir keçeli kalem nasıl çıkarılır?

Bir şeyi bozmamak için keçeli kalem beyaz giysilerden nasıl yıkanır? Bu sorunun cevabı şudur:
  • Hidrojen peroksit %3. En etkili ve kullanımı kolay araçlardan biridir. Lekeye uygulanmalı ve bir fırça ile dikkatlice ovalanmalı ve ardından çamaşırları yıkamaya atılmalıdır. Peroksit ağartma etkisine sahiptir, bu nedenle beyaz kumaşlara zarar vermez.
  • Alkol. Temiz bir pamuklu pedi alkole batırın ve kirlenme alanını yoğun bir şekilde silin ve ardından ürünü hemen yıkayın.
  • Benzin. dakika boyunca lekeye uygulanan bir pamuklu ped üzerine uygulanır. Daha sonra ürün herhangi bir leke çıkarıcı kullanılarak yıkanır.
  • Hidrojen peroksit ve sabun. İşaretleyiciyi kumaştan silmek için bir parça temiz pamuk alınır ve bir hidrojen peroksit çözeltisi içinde bolca nemlendirilir ve daha sonra kirlenme yeri silinir. Pamuk yünü periyodik olarak yenisiyle değiştirerek lekeyi ön ve arka taraftan tedavi etmek gerekir. Keçeli kalem izi kaybolur kaybolmaz ürün sabun ve ılık su ile yıkanmalı ve iyice durulanmalıdır. Bu yöntem, su bazlı markörlerin izlerinin tamamen ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.
  • çözücü, aseton. İşaretleyiciyi boya ve vernik bazında giysilerden çıkarmak için daha agresif araçlar - aseton veya çözücü kullanmak gerekir. Ürüne batırılmış bir pamuklu çubukla kirlenme yeri silinir ve soğuk su altında iyice yıkanır.
  • temizleyiciler. Oksijenli ağartıcı gibi modern araçlar, beyaz giysilerden işaretleyicinin çıkarılmasına yardımcı olacaktır. Açık renkli çamaşırların yıkanması için özel olarak tasarlanmıştır, bu nedenle ürüne zarar vermez.

Alkol ve benzin beyaz şeyler üzerinde sarı lekeler bırakabileceğinden çok dikkatli kullanılmalıdır. Ürünü önce kıyafetlerin göze çarpmayan bir bölgesine uygulamalı ve biraz beklemelisiniz. Leke görünmüyorsa, bu, işaretleyiciyi giysilerden çıkarmak için etkili bir yöntemdir.


Beyaz giysilerdeki bir lekenin nasıl çıkarılacağına ilişkin açıklanan yöntemler, ilk seferde istenen etkiye sahip olmayabilir. Bu durumda, yeniden temizlemeniz gerekecektir.

Renkli giysilerden keçeli kalem nasıl çıkarılır?

Renkli giysiler, doğru şekilde kullanılmazsa kolayca bozulabilir, çünkü giysilerdeki boya bulaşacak ve çirkin bir leke bırakacaktır. Bunu önlemek için, işaretleyiciyi parlak renklerde giysilerden çıkarmanın yollarına dikkat edin:

  • temizleyiciler. Renkli kumaşları işlemek için tasarlanmış leke çıkarıcıları ve diğer ürünleri kullanabilirsiniz. Ürün leke çıkarıcıya batırılır ve kirlilik tamamen eriyene kadar dakika bekletilir. Sonra şey ılık suda tozla yıkanır.
  • katran sabunu. Alkol bazlı keçeli kalemdeki lekeyi renkli giysilerden silmek için katran sabunu kullanmak etkilidir. Kiri iyice köpürttükten sonra sabunun emilmesi için 30 dakika beklemeniz gerekir. Belirtilen süreden sonra ürünü iyice silin ve çamaşır makinesinde yıkayın.
  • Diş macunu. Aşağıdaki prosedürü izleyerek lekeyi işaretleyiciden çıkarabilirsiniz: kirlenmiş alana az miktarda diş macunu uygulanır, ardından pamuklu bir ped ile kumaşa hafifçe ovulur. Bu işlem leke tamamen yok olana kadar tekrarlanır.
  • eczane gliserin. Alkol bazlı keçeli kalemden leke çıkarmanın etkili bir yolu. Ajan kontaminasyon bölgesine uygulanır ve emilmesi için zamanı olması için yaklaşık dakika bırakılır. Ilık su leğene çekilir ve 1 yemek kaşığı ilave edilir. ben. sofra tuzu. Elde edilen solüsyonda ürün yıkanır, ardından temiz su ile durulanır.

Kumaştan marker nasıl çıkarılır?

Evde, herhangi bir kumaştaki işaretin işaretini kaldırmaya yardımcı olacak bu tür araçları her zaman bulabilirsiniz. Bunlar şunları içerir:
  • Çamaşır sabunu. Markörü giysilerden şu şekilde çıkarabilirsiniz: kiri köpürtün ve dakika bekletin ve ardından ürünü ılık suda iyice durulayın. Bu yöntem, giysilerdeki su bazlı veya tebeşir bazlı keçeli kalemden lekeleri çıkarmak için önerilir.
  • soda ve alkol. Kalıcı işaretleyici kumaş üzerinde bir iz bıraktıysa, çıkarmak için kalın bir amonyak ve kabartma tozu karışımı yapmanız ve macun kıvamına getirmeniz önerilir. Bunu yapmak için 1 yemek kaşığı karıştırın. ben. birkaç damla alkol ile soda. Bitmiş bileşim kontaminasyona uygulanmalı ve hafifçe ovalanmalıdır ve 5 dakika sonra ürün yıkanabilir.
  • votka ve sabun. İşaretleyiciyi giysilerden çıkarmak için votka önceden az miktarda çamaşır sabunu ile karıştırılmalıdır. Sabun rende üzerine öğütülür, ardından yemek kaşığı. ben. votka. Elde edilen bileşim kontaminasyona uygulanır ve bir fırça ile ovalanır. 30 dakika sonra ürün yıkanmalıdır.
  • Sebze yağı. Kumaştan keçeli kalem lekelerini çıkarmak için, kirlenen alan bitkisel yağ ile silinmeli ve saat sonra yağdan arındırılmalıdır: lekenin üzerine soda serpin ve dikkatlice giysilere sürün. fırçalamak. Daha sonra ürün tozlu ılık suda yıkanmalıdır.

Video: kalıcı kalemi giysilerden çıkarın

En sevdiğiniz şeyi çirkin keçeli kalem lekelerinden temizlemek için yukarıdaki araçların tümü kullanılabilir. Ayrıca etil alkol ile kalıcı işaret izlerinin nasıl kaldırılacağını da öğrenin. Videonun konusu şu:
Giysilerinizde keçeli kalem lekesi varsa, bunları atmanız veya kuru temizlemeniz gerekmez. Kirlenmeyi gidermek için modern ağartıcılar veya zamana göre test edilmiş halk yöntemleri kullanılabilir. Bu aletlerin evde kullanımı kolaydır çünkü her zaman elinizin altındadır.

Çocukların gelişiyle birlikte, evde yaratıcılık için her türlü eşya ortaya çıkıyor: kurşun kalemler, keçeli kalemler, boyalar, işaretleyiciler. Ancak dikkatsiz hareketler, mobilyalarda, duvarlarda ve giysilerde parlak izlerin kalmasına neden olur. Ve işaretleyici izi düz bir yüzeyden silinebilirse, boya kumaşın liflerine nüfuz ettiğinden çamaşırları yıkamak çok zordur.

Markör boya, çıkarılması çok zor olan özel renklendirici pigmentler içerir. Bu nedenle, sıradan makine yıkamanın lekeyi çıkarmayacağını bilmelisiniz. Evde giysilerden bir işaretleyicinin izini çıkarmak çoğu zaman yalnızca çözücüler ve kimyasalların yardımıyla mümkündür. İlk önce konunun boyasının temelini belirlemeniz gerekir. Böylece, işaretleyici aşağıdakiler temelinde yapılabilir:

  • bir;
  • alkollü;
  • sıvı yağ;
  • boya işi.

Kirlenme türünü belirledikten sonra kumaş temizleyici de seçebilirsiniz.

Diğer kirlilikler gibi, işaret mürekkebi de kumaşın liflerine batmadan hemen önce çıkarılmalıdır.

tükenmez kalem

İngilizce'den tercüme edilen bu tür işaretleyicinin adı "kalıcı" anlamına gelir. Bu, bir maddenin ne silme ne de çözünme yeteneğini gösterir. Kalıcı marker rengi iyi tutar, solmaz, solmaz. Ancak, bu özelliklere rağmen, kalıcı bir işaretleyicinin izi, aşağıdaki araçlar kullanılarak yine de görüntülenebilir:

Yok olmak

Leke çıkarıcı, işaretleyicideki kiri etkili bir şekilde çıkarabilir. Bunu yapmak için, şey suda nemlendirilir, işaretleyici izine bir madde tabakası uygulanır ve bir saat bekletilir. Bundan sonra ürün ılık suda durulanır ve Vanish ilave edilerek makinede yıkanır.

Makinede yıkama için sıcaklık rejimi, giysi etiketi üzerindeki bilgilere göre seçilir.

Karbonat

Soda, su ile lapa kıvamına gelene kadar karıştırılır. Karışım sorunlu bölgeye eşit bir tabaka halinde uygulanır. Karışım kuruduktan sonra, şey sodadan bir fırça ile temizlenir ve ılık suda veya çamaşır makinesinde yıkanır. Karışımı hazırlamak için su yerine asetik asit kullanılabilir.

sofra sirkesi

Her zamanki %70 sirke ile işaretleyiciden gelen iz yerine kumaşı silmek için yumuşak bir bez kullanın. Noktalar hemen kaybolmazsa, prosedür birkaç kez daha tekrarlanabilir. Islattıktan sonra, ürünü saç kremi ilavesiyle makinede yıkayın.

Diş macunu

Kumaşın kirli lekeli bölgesine yarım saat düz beyaz macun sürülür. Bundan sonra kurumuş macun çıkarılır ve şey makinede yıkanır.

Beyaz ruhu

Kirlenen şey bir çözücüde yarım saat bekletilmeli, ardından yıkanmalıdır.

aseton

Bu yöntem için ayrıca peçete, tuvalet kağıdı veya gazete gibi demir ve ince bir kağıda ihtiyacınız olacak. Kağıt, markör izleri olacak şekilde kumaşın her iki tarafına yerleştirilir ve üzerinden sıcak demir geçirilir. Markör giysilerden buharlaşır ve gazetede kalır.

Saç spreyi

Yapışkan madde renkli boyayı emebilir. Kumaşı temizlemek için vernik sorunlu alana püskürtülür ve hemen bir sünger veya pamuklu ped ile ıslatılır. Birkaç tedaviden sonra izler kaybolacaktır. Ancak burada vernik sıvı iken hızlı hareket etmek önemlidir. Sertleşir sertleşmez, şeyin hasar gördüğünü varsayabiliriz.

Benzin

Kumaş üzerindeki inatçı lekeleri temizlemenin etkili bir yolu. Bir bez benzinle nemlendirilir ve işaretleyiciden kir çıkarılır.

Sentetik giysiler çok hassas bir kumaş olduğundan solvent ve benzinle temizlenmemelidir.

Giysileri temizlemeye başlamadan önce, temizlik maddesinin etkisi altında yayılmaması için önce lekenin kenarlarına ihtiyacınız var.

Tebeşir veya su bazlı

Tebeşir ve su bazlı işaretleyiciler daha az kalıcı leke bırakır. Evde sadece kıyafetleri değil, aynı zamanda duvar kağıtlarını, mobilyaları, döşemeleri de boyayabilen küçük çocuklar varsa, bu tür kalemleri satın almak daha iyidir. Onlardan lekeler, sıradan ev kimyasalları kullanılarak çıkarılabilir.

bulaşık deterjanı

Giysilerdeki renkli marker izini yok etmek için bulaşık jeline batırıp kuruduktan sonra çamaşır sabunu ile yıkamanız yeterlidir.

Deri ürünler için sabun çözeltisi

Bir deri ceket veya çanta bir keçeli kalemle kirlenirse, bu iz sabunlu su ile çıkarılabilir.

  • 50 gram rendelenmiş çamaşır sabununu bir bardak ılık suda eritin;
  • Kirlenmiş alanı bir çözelti ile nemlendirin;
  • Bir fırça ile iyice ovalayın;
  • Ardından sabun kalıntısını bir peçete veya bezle çıkarın;
  • Ürünü nemli temiz bir bezle silin.

Tuz

Bir bardak ılık suda bir bardak sofra tuzu çözülür. Giysiler birkaç saat içinde ıslatılır. Bundan sonra çamaşırları çamaşır sabunu ile yıkamanız gerekir. Makinede yıkarken tuz da eklenir.

Boya ve cila bazında

Boya ve verniklere dayanan işaretleyiciler, çözücülerin yardımıyla giderilen oldukça kalıcı izler bırakır:

  • oje çıkarıcı;
  • aseton;
  • Beyaz ruhu;
  • benzin.

Ürünle işlemden sonra ürün, klima kullanılarak makinede yıkanır.

alkol işaretleyici

İşin garibi, benzer bir bileşime sahip ürünlerle alkol bazlı bir işaretleyicinin izleri çıkarılır. Mürekkep lekelerini aşağıdaki yöntemlerle çıkarabilirsiniz:

  • votka;
  • tıbbi alkol;
  • amonyak;
  • terebentin alkolü;
  • gliserol
  • parfüm.

Bu ürünlere ek olarak, keçeli kalemle lekelenmiş giysileri temizlemek için katran sabunu kullanılabilir. Sorunlu bölgeyi sabunlarlar ve yarım saat bırakırlar. Bu süreden sonra ürün yumuşatıcı kullanılarak yıkanır.

Leke kaybolana kadar bu ürünlerden biri ile ıslatılır. Ters tarafa bir sayfa kağıt yerleştirilir. İşleme sırasında mürekkep çözülecek ve kağıda damlayacaktır. Temizledikten sonra ürün makinede yıkanmalıdır.

yağ işaretleyici

Evde yağ bazlı mürekkep, herhangi bir bitkisel yağ kullanılarak temizlenebilir. Bunu şu şekilde yapın:

  • kirli lekeye az miktarda yağ sürülür, ardından bir fırça ile ovalanır;
  • bundan sonra aynı prosedür bulaşık deterjanı kullanılarak gerçekleştirilir - yağlı izleri giderir;
  • ürün ılık suda çamaşır sabunu ile yıkanır.

Beyaz giysilerden keçeli kalem nasıl çıkarılır

Beyaz şeyler özel bir yaklaşım gerektirir, çünkü mürekkep lekesini çıkardıktan sonra sarılık görünebilir. Bu nedenle, ürünlerden birini hareket halinde kullanmadan önce, kumaşın göze çarpmayan bir alanında test etmeniz gerekir. Aşağıdakileri kullanarak beyaz kumaşlardaki işaret işaretlerini kaldırabilirsiniz:

  • hidrojen peroksit;
  • alkol;
  • oje çıkarıcı, aseton, tiner, beyaz ispirto;
  • benzin;
  • bir su ve çamaşır sabunu çözeltisi;
  • leke çıkarıcılar

Sökücü - profesyonel leke çıkarıcı

Evde veya işte işaretleyiciler veya keçeli kalemler varsa, bir sökücü yararlı bir satın alma olacaktır - işaretleyici mürekkebi için kurşun kalem şeklinde bir tür silgi. İşaretçinin izlerini etkili bir şekilde ortadan kaldırır. Araçlardan biri de Leke Çıkarıcı Kalem. Bunu şu şekilde kullanmanız gerekir:

  • kumaşın altına kuru bir bez yerleştirin;
  • kurşun kaleme basarak lekeyi dış kenarlardan merkeze doğru işleyin;
  • işlemden sonra, şeyi sallayın ve yıkayın

Video: giysilerden bir işaretleyici nasıl çıkarılır

Giysilerden ve diğer yüzeylerdeki kalıcı kalemi nasıl çıkaracağınızı videoda görebilirsiniz:

Kalıcı işaretleyici en dayanıklı olduğundan, onu çıkarmak için kullanılan ürünler diğer işaretleyiciler için işe yarayacaktır.

Bu nedenle, gardırobunuzdan bir şey yanlışlıkla bir işaretleyici ile lekelenirse, bu onun umutsuzca hasar gördüğü anlamına gelmez. Basit adımlar ve uygun fiyatlı ürünler, kıyafetleri kurtaracak ve lekeyi tek seferde yok edecek!

Çoğu zaman evde çocuklar ve torunlar bir keçeli kalem çizerek kendilerini eğlendirirler.

Bir çocuğun biraz büyümesi yeterlidir ve eğlenceli bir oyun başlar: duvarlarda, dolaplarda, zeminlerde ve tabii ki çocuğun kendisinde işaretleyici izleri zaten görülebilir. Prensipte olmaması gereken yerlerden lekeler nasıl çıkarılabilir?

Ana şey, işaretçinin tabanının ne olduğudur.

Bir lekeyi yüzeyden kolayca çıkarmak için, hangi temelde yapıldığını belirlemek önemlidir - yağ, alkol, su, boya, tebeşir.
Tebeşir, su bazlı işaretleyici. Bu tür lekeleri bulaşık jeli ile çıkarmak kolaydır. Boyalı alanı bulaşık deterjanı ile yağlayın, kurumasını bekleyin. Artık ister toz ister çamaşır sabunu ile yıkayabilirsiniz. Deri giysilerdeki kiri sabunlu su ve fırça ile temizlemeyi deneyin. Ve sonra cildi nemli bir bezle silin, sonunda - kuru bir bezle.
alkol işaretleyici. Evde alkol içeren herhangi bir sıvı bulun (votka, ovma alkolü, kolonya, hatta tıraş losyonu bile işinizi görür). Bir pamuğu nemlendirin ve lekeyi silin (ancak ovalamayın). İzleri tamamen kaldırana kadar diskleri değiştirin. Ürünü sadece ılık suda yıkamak için kalır ve eğer deri ise, sadece krema ile yağlayın.
Bazıları lekenin özel leke çıkarıcılarla çıkarılmasını önerir. Önce kirlenen yeri ürünle tedavi edin, bir süre sonra ürünü makinede gezdirin. İşaret izlerini kaldırmak için toz tepsisine leke çıkarıcı da ekleyin.
Sorunlu bölgeye sirke uygulayın, bir saat sonra çamaşır sabunu ile yıkayın.
Boya bazlı işaretleyici. Böyle bir işaretleyicinin izlerini rafine benzin, aseton veya oje çıkarıcı ile temizlemeye çalışın. Bir bezi solvente batırın ve lekeyi iyice nemlendirin. Boyanın çözünmeye başlaması için 20 dakika bekleyin. Bez temizlenene kadar tekrar silin. Bir sonraki görev, çözücünün kendisini yıkamak ve kalıcı kokudan kurtulmaktır. Çamaşırları makinede sıkınız, ekstra durulamayı ayarlamayı unutmayınız.
Yağ bazlı işaretleyici. Bitkisel yağ ile yağlı renkli lekeyi çıkarmaya çalışın. Ancak o zaman, yağ izlerini yıkamanız gerekir. Bu, bulaşık deterjanı ile yapılabilir.
İşaretçinin hangi temelde yapıldığını bilmiyorsanız, cesaretiniz kırılmasın. Diş macunu, işaret lekelerini çıkarmanın harika bir yoludur. İşaret lekesine diş macunu sürmeyi deneyin, dakika bekletin, ardından nemli bir bezle silin. Bu yöntem, yazıtları ahşap panellerden, boyalı duvarlardan ve porselenden mükemmel bir şekilde çıkarır. Marker izlerini ortadan kaldırmak için aşındırıcı maddeler içermeyen normal bir diş macunu almanız gerekir. Özellikle cilalı yüzeylerden lekeleri çıkarmak için diş temizleme jeli veya diş tozu kullanmayın.

Sert, gözeneksiz yüzeylerden lekeleri çıkarma

Alkol. Biraz alkol bul. Alkol içeriği %45'in üzerinde olan herhangi bir alkol işe yarar, ancak elbette en iyisi saf alkol almaktır. Temiz bir havluyu alkole batırın ve ıslak tarafı kullanarak lekeyi işaretleyiciden silin.
Sodalı diş macunu. Küçük bir kapta kabartma tozu ve diş macununu oranında karıştırın. Karışımı doğrudan lekeye uygulayın ve biraz ıslanmasına izin verin. Temiz, hafif nemli bir bez alın ve karışımı dairesel hareketlerle lekeye sürün.
Sihirli silgi. Magic Eraser, çok çeşitli yüzeylerden lekeleri çıkarmak için tasarlanmış özel bir temizleme süngeridir. Tek yapmanız gereken silgiyi hafifçe ıslatmak ve ardından lekeyi yüzeyden silmek.
Lekeleri temizlemek için işaretleyici. Bu işaretleyici birçok yüzeydeki lekeleri çıkarabilir ve özellikle beyaz tahtaları temizlemede iyidir. Bunun nedeni, polar olmayan bir çözücü içermesidir. Sadece bir işaretleyici ile lekeyi çizin ve ardından silin.
Silgi. Bazı durumlarda, işaretleyici leke normal bir silgi ile silinebilir.
Güneş kremi. Bazı insanlar güneş kreminin gözeneksiz yüzeylerdeki silinmez işaret lekelerini çıkarmada çok iyi olduğunu iddia ediyor. Lekeye biraz krem ​​sürün ve ardından temiz bir bezle silin.
Aseton. Bir parça bez alın ve asetona batırın. Silinmeyen işaretleyici lekeye aseton sürün.

Mobilyadan lekeleri çıkarma

Deri döşeme için aerosol saç spreyi kullanın. Temiz bir beze biraz saç spreyi sürün ve lekeyi onunla silin. Daha fazla vernik kullanmanız ve sürekli olarak kumaşın daha temiz bir kısmına geçmeniz gerekebilir. Leke çıktıktan sonra, fazla cilayı temiz, nemli bir bezle silin ve mobilyalara biraz koruyucu saç kremi uygulayın.
Kumaş döşeme için hidrojen peroksit ve alkol kullanın. Kumaş döşemeden işaret lekesini çıkarmak için temiz bir havluyu az miktarda peroksit ile nemlendirin ve lekeyi 10 ila 15 dakika boyunca ovalayın. Bundan sonra, başka bir havluyu alkolle nemlendirin ve lekeyi dakika ovmak için kullanın. Suya batırılmış üçüncü bir havluyla fazla işaretleyiciyi silin. Kuru bir havlu alın ve mobilyaları kurulayın.
Mobilyaların geri kalanı için alkol ve oje tineri kullanın. Diğer döşeme malzemeleri genellikle alkol ve oje tineri ile temizlemeye tepki verir. Hepsi için bir yöntem var: Seçtiğiniz küçük bir temizleyiciyi temiz, kuru bir havluya sürün ve leke kaybolana kadar silin. Bazıları döşeme ile aynı renkte bir havlu almanızı önerir.
Havlunun diğer kısmına birkaç kez daha fazla temizleyici uygulamanız ve leke tamamen gidene kadar silmeye devam etmeniz gerekebilir. En önemlisi, leke bırakabileceğinden kumaşın temizlik maddesine ıslanmasına izin vermeyin. Leke çıkarıldıktan sonra mobilyayı kuru bir havluyla kurulayın. Mümkünse, mobilyaları kuruması için dışarıya koyun.
Döşemeli mobilyalardan işaret lekelerini çıkarmak için sirke kullanın. Temizlemek istediğiniz bölgeye sirke dökün ve temiz bir havluyla örtün. Boyayı işaretleyiciden emmek için havluyu lekeye hafifçe bastırın. Lekeyi asla havluyla ovmayın, çünkü bu sadece lekeyi artıracaktır.

Kumaşlardan lekeleri çıkarma

İşaret lekesini çıkarmak için çamaşır suyu kullanın beyaz kumaş. Suda az miktarda çamaşır suyu seyreltin ve çamaşırların lekeli kısmını buna batırın. Leke hemen kaybolabilir veya daha uzun süre ıslatma gerekebilir. Giysilerinizi ıslatmanız gerekiyorsa, ağartıcının kumaşı yemeye başlamaması için gözlerinizi üzerinde tutun. Leke kaybolduğunda, giysiyi hemen durulamalısınız.
İçin renkli kumaşlar iki kısım gliserin ve beş kısım denatüre alkolden oluşan bir çözelti uygundur. "Kokteyli" lekenin üzerine dökün ve dakika sonra ılık suda yıkayın ve bol su ile durulayın.
İşaret lekesini temizlemek için saten kumaş üzerine sirke, süt, boraks ve limon suyunu oranında karıştırın. Çözeltiyi küçük bir kapta hazırlayın, ardından doğrudan lekeye uygulayın ve 10 dakika bekletin. Temiz, nemli bir sünger alın ve leke çıkana kadar bezi hafifçe silin (ancak ovalamayın).
Güçlü kumaşlar için(havlular, çarşaflar) alkol veya aseton kullanın. Bir pamuğu bu sıvılardan birine batırın ve leke kaybolana kadar silin. Hemen ardından durulayın.
Normal kumaşlar için narenciye suyu kullanın. Limon veya misket limonu gibi bir narenciye suyu, çamaşırlarınızdaki bir lekeyi ağartma veya daha fazla lekeleme korkusu olmadan nazikçe çıkarmak için kullanılabilir. Taze sıkılmış meyve suyunu doğrudan lekeye uygulayın ve kaybolana kadar bir parça pamuk ya da temiz bir bezle silin. Daha kırılgan kumaşlar için suyu yarıya kadar suyla seyreltin. Giysilerinizi hemen ardından yıkayın.
Hassas doğal kumaşlardan, örneğin, ipek veya yün, her renkteki marker lekeleri kuru hardalla çıkarılabilir. Hardal tozu ve ılık suyu karıştırın, karışım kalın ekşi krema gibi görünmelidir, ardından kire uygulayın ve tamamen kurumasını bekleyin. Giysilerdeki kuru hardal kabuğunu kirlilikle birlikte temizleyin, ardından hafif sabunlu suyla yıkayın. Arıtılmış terebentin de kullanabilirsiniz. Bir pamuklu çubuğu nemlendirin ve kumaşın kirlenmiş alanını silin, ardından çamaşır sabunu ile iyice yıkayın.
Amonyak ve kabartma tozu karışımı kullanın. Bir çay kaşığı alkol, birkaç yemek kaşığı normal kabartma tozu alın ve bir bardak suda eritin. İşaret lekesini bu çözeltiye batırın. Ardından ılık suda yıkayın ve iyice durulayın.
Kot pantolonlarda işaret lekeleri. Keçeli kalemler ve işaretleyiciler genellikle alkolde çözünür mürekkepler kullanır. Buna göre, onlardan kurtulmaya yardımcı olacaktır. Temiz pamuklu çubuklar, alkol alın ve boyayı kumaşa bulaştırmamaya çalışarak lekeyi dairesel hareketlerle silin. Tamponları kirlendiğinde değiştirin. Ardından, kotu suyla durulayın ve yıkayın. Öğenin aseton bazlı bir işaretleyici ile lekelenmesi durumunda, bir oje çıkarıcıya veya alkol boyalarına benzer şekilde asetona ihtiyacınız olacaktır. Leke çıkarma teknolojisi aynıdır.
Çıkarırken alkol veya saç spreyi kullanmak halıdaki lekeler. Temiz bir beze alkol dökün. Kumaşı halıdaki lekeye uygulayın. Herhangi bir halı lekesinde olduğu gibi, asla ovalamayın, yoksa sadece lekeyi gevşetecek ve halı liflerini gevşeteceksiniz. Leke gidene kadar kumaşı halıya sürtmeye devam edin.
Ayrıca lekeye biraz saç spreyi uygulayabilir ve ardından temiz bir havluyla kurulayabilirsiniz. Leke çıkarıldığında (bu yöntemlerden birini kullanarak) halıyı biraz suyla nemlendirin ve temiz bir havluyla kurulayın.
İşaret lekelerini halıdan nasıl çıkaracağınıza dair başka bir ipucu.
Bir çorba kaşığı bulaşık deterjanı ve beyaz sirkeyi iki bardak soğuk su ile karıştırın. Temiz beyaz bir bez kullanarak marker lekesini hazırlanan solüsyonla ıslatın ve 30 dakika bekletin. Her 5 dakikada bir lekeyi temiz bir bezle silin ve lekeye daha fazla ürün ekleyin. Süre geçtikten sonra, lekeli bölgeyi soğuk suyla durulayın, ardından fazla sıvıyı bir havluyla emdirin. Leke kalırsa, döşemenin veya halının lekeli bölgelerini alkolle işlemden geçirin. Ardından tekrar soğuk su ile durulayın ve kurulayın.
İşaret lekesi kalırsa, bir çay kaşığı sıvı bulaşık deterjanı ve bir yemek kaşığı amonyağı iki bardak soğuk suyla karıştırın. Döşemenin veya halının lekeli alanlarını önceki yöntemde olduğu gibi elde edilen solüsyonla işlemden geçirin.

Cilt ve tırnaklardaki lekeleri çıkarın

Hassas cilt bölgelerinde yüz, boyun) Marker izlerini temizlemek için güneş kremi kullanmak daha iyidir. Bunu yapmak için, krem ​​kirlendikçe çubuğu veya diski değiştirerek renk işaretlerini pamuklu bir ped veya çubukla kolayca silin. Bebekler için bebek temizleme yağı faydalıdır.
Ellerden, keçeli kalemin izleri alkol içeren ürünlerle - kolonya, alkol tentürü, votka ile iyi bir şekilde çıkarılır. Ancak bu önlem sadece yetişkinler içindir.
İTİBAREN çiviler Markör, oje çıkarıcı veya aseton ile temizlenebilir. Lekeleri cilde vurduktan sonra ciltten ne kadar erken çıkarmaya başlarsanız, etkisi o kadar iyi olur.
Yetişkinler, ciltteki işaret izlerini gidermek için saç spreyi kullanabilir. Lekeli cilde saç spreyi sıkın ve ardından pamuklu bir bezle silin. Parmak izleri diş macunu ile temizlenebilir. İşaretleyici şeritlere uygulayın, kurumasını bekleyin ve ılık suyla durulayarak yüzeyi temizleyin.

Deri üzerindeki lekeleri çıkarma

sabun ve su. Deri mobilyalardaki lekeleri çıkarmak için önce lekeyi sade çamaşır sabunu ve ılık suyla ovalamayı deneyin. Bu yöntem, taze raylara uygulandığında etkilidir. Sabun, bulaşık deterjanı ile değiştirilebilir. Soğuk sabunlu bir solüsyon hazırlayın ve kirlenmiş bölgeye bir süngerle uygulayın, kuvvetlice ovalayın. Temiz suyla durulayın ve pamuklu bir bezle kurulayın.
Tuz. Lekeyi sabunlu suyla ıslatın, tuz dökün, en az birkaç saat bekleyin. Bundan sonra tuzu bir peçete ile çıkarın, deri yüzeyini temiz suyla durulayın, gliserin işaretleyici ile kirlenmiş alanı silin.
Asit. Limonun suyunu bir pamuğa sıkın ve lekeye sürün. Diski değiştirin, tekrar limon suyuyla ıslatın ve silin. Lekeyi işaretleyiciden tamamen silene kadar bunu yapın. Limon yoksa sirke sürün. Kalıntıları sabunlu suyla ve ardından temiz suyla yıkayın. Kuru bir bezle kurulayın.
Alkol. Bu durumda, alkol içeren her şey uygundur: tıbbi veya denatüre alkol, kolonya, votka. Monitör mendilleri sadece lekeyi silmek için idealdir. Diğer durumlarda, yumuşak bir bezi alkol bazlı bir sıvıyla nemlendirin ve kiri silin. Markör lekeleri yavaş yavaş ürün içinde çözülmelidir.
Amonyak. Lekeleri çıkarırken bir amonyak çözeltisi evrensel olarak kabul edilir. Bir bardak suya bir çay kaşığı amonyak ekleyin. Kirlenmiş alanı nemlendirin, hafifçe ovalayın. İşlemden sonra deri yüzeyini temiz su ile durulamayı ve gliserin ile silmeyi unutmayınız.
Saç spreyi. Boyalı alana püskürtün, birkaç saniye bekleyin ve kalıntıları bir bezle silin. Lekelerle birlikte kurumaması için yüzeydeki verniği aşırı maruz bırakmayın. Bu prosedürü birkaç kez tekrarlayabilirsiniz.
Agresif çözücüler. Bir suni deri işaretleyiciyi silmenin en çaresiz yolu, bölgeye benzin, aseton, gazyağı, mineral alkollü içecekler veya oje çıkarıcı uygulamaktır. Ürünün bu çözücüler üzerindeki yetersiz davranışına hazırlıklı olun. Başarılı olursanız ve sadece leke kaybolursa, kalan kontaminasyonu ılık sabunlu suyla çıkarın.

LCD monitörden leke nasıl çıkarılır

Sıradan alkol, monitördeki işaret lekeleriyle başa çıkmaya yardımcı olur, suyla hafifçe seyreltilebilir. Birçok LCD monitör mendili türü alkol içerir, ancak bu durumda kullanılmamalıdırlar. Gerçek şu ki, peçetelerin kendilerini oluşturduğu mikrofiber yüzeyi çiziyor. Gözlük silme bezi, monitörü çok daha dikkatli bir şekilde temizleyecektir. Hatta votkayı suyla seyreltebilir ve işaretleyiciden kirlenen yerleri onunla yıkayabilirsiniz. Ancak kolonya kullanmamak daha iyidir - lekeler kalabilir. Oje çıkarıcı da burada bir yardımcı değil, düşmandır. Aseton içermese bile içerdiği etil asetat yansıma önleyici yüzeye zarar verir.
Buzdolabı, ocak, muşamba üzerindeki marker lekeleri diş macunu ile temizlenebilir. Leke üzerine biraz macun sürün, kuruması için zaman kalmasın diye birkaç saniye bekletin ve ovalamaya başlayın. Macun, işaretleyicinin rengini almaya başlayacaktır.
Fayanslar, muşamba beyaz ispirto veya alkol ile iyice yıkanır. Parke gibi kaprisli bir yüzey bile bu solüsyonlarla ovulabilir, sadece durulayın ve çabucak silin, böylece donuk noktalar kalmaz.
Linolyum, beyaz ispirtoyu bulaşık deterjanı ile değiştirerek yıkanabilir, böylece agresif çözelti yüzeyi aşındırmaz.

Duvar kağıdından işaretleyici nasıl kaldırılır

Çocuk odasındaki duvar kağıdındaki çizimler çok sevimli ve orijinal görünüyor, ancak örneğin oturma odasındaki çok renkli karalamalar kesinlikle uygun değil. Bazı doğaçlama araçları kullanarak işaretçiyi duvar kağıdından kaldırmayı deneyebilirsiniz.
Çalışmak için pamuklu çubuk veya beyaz pamuklu bez, %3 hidrojen peroksit, giysiler için oksijen lekesi çıkarıcı, tıbbi alkol, amonyak veya denatüre alkol, mürekkep ve işaret izlerini çıkarmak için özel bir leke çıkarıcıya ihtiyacınız olacak.
Desenleri duvar kağıdından çıkarmaya başlamadan önce, çizildikleri işaretlerin ambalajındaki bilgileri dikkatlice okuyun. Su bazlı yapılırsa izlerinin giderilmesi kolaydır. Bir pamuklu çubuğu veya beyaz pamuklu bezi %3 hidrojen peroksite batırın. Tamamen kaybolana kadar yavaşça çizimlerle işleyin. Merkezden noktanın kenarlarına doğru hareket edin. Bu, temiz duvar kağıdına leke bulaşma olasılığını ortadan kaldıracaktır.
Hidrojen peroksite ek olarak, su bazlı işaretleyiciler, giysilerdeki lekeleri çıkarmak için tasarlanmış bir oksijen leke çıkarıcı ile çıkarılabilir. Duvar kağıdının kirlenmiş alanını bununla tedavi edin ve dakika sonra leke çıkarıcıyı suyla hafifçe durulayın.
Alkol bazlı işaretleyicileri duvar kağıdından çıkarmak çok daha zordur. Bunu ovalama alkolü, amonyak veya denatüre alkol ile yapmayı deneyin. Pamuklu çubukları sürekli değiştirerek lekeyi bu ürünlerden biriyle nemlendirin. Bir çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyunu aynı miktarda alkolle karıştırın. Elde edilen sıvıya bir pamuklu çubuk batırın ve duvar kağıdındaki keçeli kalem izlerini dikkatlice uygulayın. Ardından lekeli bölgeyi kuru bir bezle silin. Gerekirse tekrarlayın.
Bir hırdavatçıdan temin edebileceğiniz mürekkebi ve işaret işaretlerini çıkarmak için özel bir leke çıkarıcı kullanın. Böyle bir alet, kural olarak, kuru bir sprey veya kurşun kalem şeklinde satılmaktadır. Leke çıkarıcı ile birlikte gelen kullanım talimatlarını izleyin.

Markör hem evde hem de işte vazgeçilmez bir yardımcıdır. Modern dünyada, çok sık kullanılır. Bu nedenle, işaretçiyi nasıl sileceğinizi bilmek çok önemlidir.

Birçok kişinin işaretleyiciyi nasıl sileceğini bilmesi önemlidir.

İşaretleyicileri kullanırken, kollar veya giysinin diğer kısımları kirlendiğinde genellikle hoş olmayan olaylar meydana gelir. Ayrıca çocukların duvarları, mobilyaları ve hatta evcil hayvanları bir kalemle boyayabildiği de olur. Böyle bir durumda, bu keçeli kalemin nasıl silineceği sorusu gündeme gelir.

Belirli yüzeyler için tasarlanmış birçok farklı işaretleyici vardır. Ahşap, metal, kauçuk ve diğer malzemeler için özel işaretleyiciler vardır. Kalıcı işaretleyiciler çok dayanıklı yapılır, bu nedenle lekeleri onlardan ilk seferde yıkamak her zaman mümkün değildir. Kaldırma yöntemleri de farklıdır. Örneğin, bir işaretleyici plastikten ahşaptan farklı şekilde çıkarılır ve bunun tersi de geçerlidir.

İşaretleyiciyi silmeden önce, hangi temelde yapıldığını belirlemelisiniz. Ardından, kirlenen yüzeyin türüne bağlı olarak, bir kaldırma yöntemi ve güvenlik önlemleri seçmek gerekir.

Belirli yüzeyler için tasarlanmış birçok farklı işaretleyici vardır.

İşaretçi çeşitleri

  1. Alkol markörleri, alkolle karıştırılmış mürekkeple yazdıkları için bu şekilde adlandırılmıştır. Alkol, bildiğiniz gibi uçucudur, bu nedenle hızla buharlaşan herhangi bir eter, keçeli kalemin silinmesine yardımcı olur. Tıbbi alkol veya votka mükemmeldir.
  2. Su bazlı bir işaretleyicide, mürekkep sıradan suyla karıştırılır, bu nedenle su ile nemlendirilmiş basit bir peçete, yaptığı yazıları çıkarmak için yeterlidir.
  3. En zor şey, mürekkebi bir yağ bazıyla karıştırılmış işaretleyicilerdir. Bu tür lekeleri silmek için özel çözücüler yardımcı olacaktır. Böyle bir işaretleyici silinmez olarak tanımlanabilir. Ancak çeşitli yüzeylerden marker lekelerini çıkarmanın yeterli yolu vardır.

Çamaşır makinesi suyu neden ısıtmıyor?

Çeşitli yüzeylerden bir işaretleyici nasıl çıkarılır (video)

Marker'ı Sert Yüzeylerden Çıkarmanın Yolları

  1. Her şeyden önce, yüzeyi alkol veya güçlü alkol ile temizlemeye çalışmalısınız. İşaretçinin tabanının alkol olmadığını bilseniz bile, yine de bu yönteme başvurmaya değer. Çoğu durumda bu yardımcı olur. Yardımcı olmazsa, halk ilaçlarından bir şeyler deneyebilirsiniz.
  2. Sıradan diş macunu, işaret lekelerini çıkarmada da iyidir. Kabartma tozu ile 1: 1 oranında karıştırılmalı ve kirlenmeye uygulanmalıdır. Ardından solüsyonu ıslanmaya bırakın ( dakika), ardından uygulanan karışımı nemli bir bezle çıkarın.
  3. Sürücüler ve bisikletçiler, temel yağlayıcı WD'ın çok iyi farkındadır. Arabanızda yazılar bulursanız, bunları WD ile kaldırmayı deneyebilirsiniz. Diş macununda olduğu gibi uygulayın, bekleyin ve silin.
  4. Yüzeyleri temizlemek için özel aletler de vardır. Bunlardan birine denir - lekeleri çıkarmak için keçeli kalem. Genellikle plastik eşyaları ve özel beyaz tahtaları temizlemek için kullanılır.
  5. Birçoğu keçeli kalemi bir silgi ile kağıttan silmeye çalıştı, ancak kimse başarılı olmadı. Sihirli silgi veya melamin sünger gibi yeri doldurulamaz şeyler var. Su ile hafifçe nemlendirilmeleri gerekir ve işaretleyiciler de dahil olmak üzere lekeler çıkarılabilir.
  6. İşaret izlerini kaldırmanın egzotik bir yolu güneş kremi kullanmaktır.

Çamaşır makinesini kendiniz kirden nasıl temizlersiniz

Giysilerden ve kumaşlardan lekeleri çıkarma yöntemleri

  1. Ev hanımları genellikle çocuk giysilerindeki işaretleyiciyi nasıl ve neyle yıkayacağını merak eder. Öncelikle çamaşır makinesinde çamaşır suyu ve özel modlar kullanılır. Bunlar çok etkili yöntemlerdir. En iyi sonuç için, çamaşırları önce çamaşır suyuna batırmanız önerilir.
  2. Süt, sirke ve sitrik asit çözeltisini deneyebilirsiniz. Tüm malzemeleri 1 yemek kaşığı hacminde alın. ben. Çözeltiyi lekeye uygulayın ve ardından nemli bir süngerle silin.
  3. Sert yüzeylerde olduğu gibi, giysiler ve kumaşlar için aseton ve alkol kullanılır.

Mobilyadan marker lekelerini çıkarmanın 4 yolu (video)

İşaretleyiciyi mobilyalardan çıkarmanın yolları

  1. Deri kanepeniz marker lekelerinden dolayı estetik görünümünü kaybetmişse saç spreyi deneyebilirsiniz. Bir bez üzerine vernik püskürtün ve deri döşemeyi silin. Vernik kirlenmeyi gidermezse, uygulanan hacmi artırın.
  2. Kumaş döşemeli döşemeli mobilyalar, sıradan hidrojen peroksit ile kurtarılabilir. Önce bir bezi peroksitle nemlendirin ve lekeyi 10 dakika ovalayın, ardından ikincisini ıslatın. Kirlenmiş yüzeyi 10 dakika daha silin. Üçüncü bir bezle son olarak kalan kiri silin.
  3. Diğer mobilya türleri için kalıcı bir işaretleyici nasıl silinir sorusunun cevabı belirsiz olacaktır. Alkolü deneyebilirsiniz, ve aseton gibi çeşitli çözücüler etkili olacaktır. Ana şey aşırıya kaçmamak ve lake mobilyayı çok dikkatli kullanmaktır.

Kategoride popüler:

Danil Koretsky: Dövmeli cilt

Danil Koretsky: Dövmeli cilt

okuman
Aile hakkında dövme yazı

Aile hakkında dövme yazı

okuman
Skyrim'de taş ocağı taşı nereden bulunur Skyrim'de taş ocağı taşı nereden alınır

Skyrim'de taş ocağı taşı nerede bulunur Taş ocağı taşı nereden alınır

okuman
İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

okuman

Kalem Lekesi Nasıl Çıkar?

Reklam

Kalem lekeleri; duvar yüzeylerinde, halılarda, sandalyelerde ve koltuklarda karşılaşılan zorlu leke türlerindendir. Kalemin niteliğine göre, lekenin zorluk oranı da artıp azalabilir. Özellikle çocuklu evlerde kalem lekeleriyle sıkça karşılaşılır. Evlerde, ofislerde veya diğer iç mekanlarda çirkin görüntüler oluşturan bu lekeleri çıkarmak için izleyebileceğiniz yöntemleri sizin için derledik.

Deri koltuk, tay tüyü koltuk ya da diğer döşeme kumaşlarında kalem lekesi temizleme yöntemleri farklılık gösterebilir. Bunun sebebi ise deri yüzeylerin oldukça hassas bir yapıya sahip olması ve her temizlik deterjanıyla temizlenememesidir. "Derideki kalem lekesi nasıl çıkar?" sorusu için hazırladığımız önerilerimizi, diğer döşeme kumaşlarından kalem lekesi temizleme yöntemleri ile birlikte aşağıda detaylı bir şekilde bulabilirsiniz.

Duvarların her birinde boya türleri değişiklik gösterir. Silinebilen boyaların yanı sıra silikonlu, plastik, su bazlı, ipeksi, saten gibi çok sayıda boya çeşidi bulunur. Bu boya türleri ile boyanmış duvardan kalem lekesi çıkarmak için temizlik işlemi yaparken doğru deterjan türlerini seçmek ve oldukça dikkatli olmak gerekir. Bu metotları uyguladığınızda evinizi boyatma fikrinden vazgeçebilir, olası bütçe maliyetlerini de engelleyebilirsiniz. Kalem lekelerini eşyaların üzerinden çıkarmak için de oldukça kolay ve basit yöntemler mevcuttur. Peki, kalem lekesi koltuktan ve duvardan nasıl çıkar? İşte sizin için hazırladığımız yanıtlar

Kalem Türlerine Göre Leke Çıkarma Yöntemleri

Kalem türlerinin her biri farklı bir boya türü ile üretilir. Dolayısıyla kumaşlar veya duvarlar üzerinde farklı etkiler bırakırlar. Tükenmez kalem, pilot kalem ya da kurşun kalem türleri için farklı temizlik metotları uygulanır. Bazı kalem türlerinin bıraktığı lekelerin temizliği oldukça güç olabilir. Bu yüzden temizlik malzemeleri ve temizlik şekli de kalem türlerine göre değişiklik gösterir. Aşağıda sizin için gerekli olan kolay yöntemi bulabilir, bu lekelerden anında kurtulabilirsiniz.

Reklam

Pilot Kalem Lekesi Nasıl Çıkar?

Pilot kalem lekesi, diğer kalem türlerine göre daha zorlu olan lekelerdendir. Koltuk yüzeyinde ya da kıyafetlerinizde pilot kalem lekesi varsa çözüm için beyaz sabuna başvurabilirsiniz. Açık renkli ve beyaz kumaş türlerinde ise saf alkol ve limon suyu kullanabilirsiniz. Saf alkolü eczanelerden kolaylıkla temin edebilirsiniz. "Dolma kalem lekesi nasıl çıkar?" sorusunun cevabı olarak da yine aşağıdaki metodu uygulayabilirsiniz çünkü dolma kalemin mürekkep içeriği pilot kalemler ile aynıdır.

  1. Saf Alkol

    Saf alkolü yeterli miktarda kumaş yüzeyine dökün. Ardından yumuşak bir bez yardımıyla silmeye başlayın. İşlem sonrası lekenin kumaş yüzeyinde dağılmaya başladığını göreceksiniz.

  2. Çamaşır Suyu

    Bu işlemin ardından beyaz sabun ya da dilerseniz beyaz kumaşlarda Domestos gibi yoğun kıvamlı bir çamaşır suyu kullanabilirsiniz. Çamaşır suyunun kumaş yüzeylerde ağartıcı etkisi olduğu için su ile karıştırarak az miktarda kullanmanız önerilir.

  3. Ilık Su

    Diğer tüm renkli kumaşlar için beyaz sabun, ılık su ve yumuşak bir bez kullanabilirsiniz. Yeni oluşan lekeler için bu yöntem etkilidir. Ancak uzun süre sabit kalmış bir lekeyi çıkaracaksanız bu aşamada süt ve limon tuzu kullanarak lekenin tamamen kaybolmasını sağlayabilirsiniz.

  4. Çok Amaçlı Yüzey Temizleyici

    Duvardan pilot kalem lekesi çıkarmak için ise Cif Sprey Ultra Hijyen gibi çok amaçlı temizleyici spreyle ovalayabilir, ardından yüzeyi hafif nemli bir bezle silebilirsiniz.

Kurşun Kalem Lekesi Nasıl Çıkar?

Kurşun kalem lekesi diğer kalem türlerine oranla daha hızlı ve kolay bir şekilde temizlenebilir. Kurşun kalemlerin içeriğinde kömürden elde edilen kalem ucu bulunur. Bu nedenle sizi çok fazla zorlamayacak bir lekedir. Kurşun kalem lekesini çıkarmak için:

  1. Çamaşır Deterjanı

    Bir miktar çamaşır deterjanını lekenin üzerine serperek nemli bez ile silmeyi deneyebilirsiniz. Sertçe ovalanan leke kısa sürede kaybolur.

  2. Saf Alkol

    İnatçı bir leke ise bu kez saf alkol ilave ederek yeniden ovalayabilirsiniz.

  3. Nemli Bez

    Ardından durulanmış nemli bir bez kullanarak leke bölgesinin üzerinden geçebilirsiniz.

CD Kalemi Lekesi Nasıl Çıkar?

CD kalemi diğer kalem türlerine oranla en zorlu lekelerden biridir. Diğer adı asetat kalemi olan bu kalem, yoğun mürekkep içermesi ve kalın uçlu olması nedeniyle evlerde oldukça çirkin görüntüler oluşturabilir. Bu rahatsızlığı hemen gidermek için oldukça kolay bir şekilde uygulayabileceğiniz yöntemler bulunuyor. Örneğin bulaşık makinesi parlatıcıları, asetat kalemleri üzerinde oldukça etkilidir. İşte parlatıcı uygulama talimatları:

  1. Bulaşık Makinesi Parlatıcı

    Asetat kalemi lekesinin bulunduğu alana bulaşık makinesi parlatıcısı dökün.

  2. Bekleyin

    Parlatıcıyı döktükten sonra leke renk kaybetmeye başlayıncaya kadar bekletin.

  3. Durulayın

    Ardından ılık suyla lekenin bulunduğu alanı iyice durulayın. Durulama doğru yapılmadığında lekenin tamamen ortadan kalkması zorlaşabilir. Bu nedenle ıslak bez uygulaması yaparak bölgenin iyice durulandığından emin olmalısınız. Eğer leke tamamen çıkmadıysa işlemi tekrarlayabilirsiniz.

İkinci yöntem olarak saç spreyi kullanmayı deneyebilirsiniz. Saç spreyleri de asetat kalemlerinin oluşturduğu lekeleri derinlemesine temizleyebilir. İlk olarak lekenin bulunduğu alana 10 cm uzaktan saç spreyi sıkın. Sıkma işlemine, lekeli yüzeyi tamamen ıslatana kadar devam edin. Lekenin büyüklüğüne göre 5 veya 10 dakika kadar bekledikten sonra, lekeli alan iyice durulanmalıdır. Durulama işlemiyle birlikte lekenin tamamen yüzeyden çıktığını göreceksiniz.

Peki gazlı kalem lekesi nasıl çıkar? Bu konu hakkında da sizler için ipuçlarımız var. Asetat kalemlerine uygulanan yöntemi, renkli gazlı kalemler için de kullanabilirsiniz.

Halıdaki Kalem Lekesi Nasıl Çıkar?

Halılar oldukça yumuşak ve hassas yüzey dokularına sahiptir. Aynı zamanda lekelerin en çok göze battığı eşyalardır. Halınızda kalem lekeleri varsa temizlik işlemi için endişelenmenize gerek yok. Aşağıdaki yöntemle halınıza dökülen mürekkebi dahi temizleyebilirsiniz. Halılardan kalem lekesini çıkarmak için traş kremi ya da alkol kullanabilirsiniz. 

  1. Alkol Dökün

    Kalem lekesi bulunan bölgeye bol miktarda alkol dökün. Ardından yumuşak bir bez veya sünger yardımıyla baskı uygulayarak silin. Hav miktarı (halı ipi yüksekliği) yüksek olan halılarda aşağı ve yukarı, sağa ve sola ovma işlemi yapabilirsiniz.

  2. İşlemi Tekrar Edin

    Leke halı yüzeyinden tamamen silinene kadar alkol dökerek işlemi tekrar edebilirsiniz.

  3. Sabunlu Suyla Silin ve Kurutun

    Ilık su ve beyaz sabunla bölgeyi tekrar sildikten sonra son olarak durulayıp kurulayabilirsiniz. Kurutma işlemini fön makinesi yardımıyla kolayca yapabilirsiniz.

Deriden Kalem Lekesi Nasıl Çıkar?

Deri yüzeyler son derece hassastır. Deri üzerine herhangi bir deterjanla yapacağınız işlemler deri yüzeyinde renk solması yapabilir, deride form bozulmaları meydana gelebilir, yüzey buruşabilir ve oldukça çirkin bir görüntü oluşabilir. Dolayısıyla deri eşyalarınıza zarar vermemek için aşağıdaki metodları uygulayarak temizlik işlemi yapmanızı öneririz.

Deri koltukta kalem lekesi varsa ya da deri çanta ve cüzdanınızda kalem lekesi varsa bu yöntemi uygulamanız daha doğru olur. Suni deri yüzeylerde ise yine yukarıda bahsedilen alkol yöntemini deneyebilirsiniz. Öncelikle, özel deri temizleme losyonlarını bu işlem için tercih edebilirsiniz. Ancak kalem lekeleri konusunda size yeterli gelmeyebilirler. Yeterli olmazsa aşağıdaki işlemi uygulamanızı tavsiye ederiz. Peki, derideki kalem izi nasıl çıkar?

  1. Arap Sabunu

    Öncelikle küçük bir kova içerisine az miktarda arap sabunu ve su ekleyebilirsiniz. Deri alana çok fazla su temas ettirmemeye özen göstermelisiniz.

  2. Lekeyi Silin

    Kova içerisinde mikrofiber, renk vermeyen bir bezi iyice sıktıktan sonra, kalem lekesinin bulunduğu yüzeyi yumuşak bir şekilde silin. Deri yüzeye aşırı miktarda baskı yapmak deforme olmasına neden olabilir.

  3. Durulayın

    İşlemden sonra hafif nemli bir bezle sildiğiniz yüzeyi durulamalısınız. Daha sonra deri yüzeyi mutlaka kurulamayı unutmayın. Kurulama işlemi yapılmadığında deri yüzey sertleşebilir.

  4. Vazelin Sürün

    Deriyi kuruladıktan sonra sertleşmesini önlemek için bir miktar vazelini ince bir tabaka halinde deri yüzeye sürebilirsiniz. Bu işlem deriye aynı zamanda bakım yapmanızı da sağlayacaktır.

Anket

Mutfak ve banyo yüzeylerinizi temizledikten sonra temiz ve dezenfekte olduğunu nasıl anlıyorsunuz ?

0 Oy Kullanıldı

Yüzey Temizliği Yaparken Bunlara Dikkat!

Herhangi bir temizlik ürününü kullanmadan önce, paketin üzerinde yer alan kullanma talimatlarını her zaman okumalısınız. Temizleyeceğiniz ürünlerin yıkama talimatlarını öncesinde mutlaka kontrol edin ve en uygun temizlik yöntemini tercih ettiğinizden emin olun. Herhangi bir temizlik yöntemini denemeden önce küçük ve görünmeyen bir bölgede test edin.

Sıkça Sorulan Sorular

Her Kalem Lekesi Aynı Şekilde Temizlenir mi?

Kalem türlerinin her biri farklı bir boya türü ile üretilir. Dolayısıyla kumaşlar veya duvarlar üzerinde farklı etkiler bırakırlar. Tükenmez kalem, pilot kalem ya da kurşun kalem türleri için farklı temizlik metodları uygulanır. Bazı kalem türlerinin bıraktığı lekelerin temizliği oldukça güç olabilir. Bu yüzden temizlik malzemeleri ve temizlik şekli de kalem türlerine göre değişiklik gösterir.

Saf Alkol Tükenmez Kalem Lekesi Çıkarmak İçin Kullanılır mı?

Evet kullanılır fakat saf alkolü asla lekenin üzerine boca etmeyin. Bu lekenin yayılmasına sebep olur. Bunun yerine alkolü beyaz bir bez üzerine dökün ve leke üzerine baskı uygulayın. Tüm leke temizlenene kadar bu işleme devam edin. Mürekkep lekesi tamamen kaybolduğunda bir havlu yardımıyla temizlediğiniz bölgeyi iyice kurulayabilirsiniz.

Beyaz mobilya temizliği ne sıklıkla yapılmalı?

Aslında beyaz mobilya temizliği ne sıklıkla yapılmalı sorusunun tek bir cevabı yok. Mobilyanızın yüzey yapısı, kullanım sıklığı vb. faktörler, temizleme sıklığını belirlemenizde büyük önem taşır. Genel mobilya temizliği için iki haftada bir ya da haftada bir temizlik yapılması önerilir. Siz de kullanım alışkanlığınıza göre beyaz mobilyanızın kirlenme hızını gözlemleyebilir, kendi temizlik rutininizi oluşturabilirsiniz.

Kurşun Kalem Lekesi Nasıl Çıkar?

Bir miktar çamaşır deterjanını lekenin üzerine serperek nemli bezle silmeyi deneyebilirsiniz. Sertçe ovalanan leke kısa sürede kaybolur. İnatçı bir leke ise bu kez saf alkol ilave ederek yeniden ovalayabilirsiniz. Ardından durulanmış nemli bir bez kullanarak leke bölgesinin üzerinden geçebilirsiniz.

Aslen yayınlandı

Keçeli kalem lekesi nasıl çıkar? Keçeli kalem lekesini gideren en kolay yöntem

Keçeli kalem lekesi nasıl çıkar? Keçeli kalem lekesini gideren en kolay yöntem

Okulda ve iş hayatında kullanılan keçeli kalemler, çocuklu olan evlerde de çok kullanılır. Gözden kaçan hatalar sonucunda halılar, koltuklar keçeli kalemle boyanabilir. Peki keçeli kalem lekesi nasıl çıkar? Keçeli kalem lekesini gideren en kolay yöntem bugünkü yazımızda.

Evde, ofiste, okulda yapılan çeşitli etkinliklerde kullanılan keçeli kalemler, neredeyse hayatımızın tamamında karşımıza çıkıyor. Keçeli kalem renkli pigmentler oluştuğu için çıkarması zor lekelerden biridir. En çok giysilere bulaşan keçeli kalem, kurumadan çıkartılmalıdır. Çocukların okulda keçeli kalem lekesi oluşturma olasılığı daha yüksek olduğundan kurumadan leke çıkarma şansı kalmayabilir. Masa örtüleri, halılar, duvarlar ve farklı türdeki koltuk kumaşlarının üzerinden keçeli kalemin lekesini gidermenin püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz. 

KEÇELİ KALEM LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Deri, koltuk, giysi ya da herhangi bir eşyanız keçeli kalem lekesi olduysa ne kadar hızlı müdahale edilirse o kadar çabuk çıkar. Aseton ve alkol bu lekeleri çıkarmada oldukça iyi bir yöntem. Ancak bir pamuk ile ovalamadan lekenin üzerine hafifçe bastırarak uygulamak gerekir. Aksi halde derilerin yüzeyi zarar görür. 

ELDEN KEÇELİ KALEM LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Ele bulaşan keçeli kalem lekesini ne kadar çabuk silerseniz o kadar kolay çıkacaktır. Leke kuruduktan sonra çıkması daha zor olur. Eldeki keçeli kalem lekesini çıkarmanın en basit yolu domatestir. Domatesi ikiye bölün ve yarısını elinizdeki lekeli bölgeye sürün. Bunun dışında traş losyonu, aseton da keçeli kalem lekelerinde etkilidir.

DERİ KOLTUKTAN KEÇELİ KALEM LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Deri koltuktaki keçeli kalemi yok etmek için, leke önce bir sabunla ya da deterjanlı bir bezle silin. Daha sonra lekenin üzerine saç spreyi sıkın. Ardından diş fırçasına biraz diş macunu sürerek lekeli bölgeyi fırçalayın. Son olarak ıslak bir bezle silin.

GİYSİLERDEN KEÇELİ KALEM LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Giysideki keçeli kalem lekesini temizlemenin en kolay yolu, bulaşık makinesi parlatıcısını lekeli bölgeye sürün. Biraz bekletip ılık su ile temizlerseniz lekenin gittiğini göreceksiniz. 

Boya yaparken kaç litre boya kullanılır? Evde badana yapmanın püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Boya yaparken kaç litre boya kullanılır? Evde badana yapmanın püf noktalarıÇalışma masalarınız üzerinde asla bulundurmamanız gereken eşyalar

İLİŞKİLİ HABER

Çalışma masalarınız üzerinde asla bulundurmamanız gereken eşyalar

Plastik üzerindeki tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?

İçindekiler:

  1. Plastik üzerindeki tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?
  2. Derinin üstünden tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?
  3. Dolma kalem lekesi nasıl çıkar?
  4. Duvar Kagidinda tükenmez kalem nasıl silinir?
  5. Kağıttaki tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?

Plastik üzerindeki tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?

Nemli bir bezin üzerine dökülen karbonatla lekeyi ovalamanız gerekir. - Plastikyüzeylerdeki tükenmez kalem lekesiniçıkarmak için ise etkili bir deterjanla sildikten sonra lastik bir silgi ile lekeçıkarılabilirsiniz.

Derinin üstünden tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?

-Limon kolonyası kullanarak, tükenmez kalem lekesiniçıkarabilirsiniz. -Bunun dışında derininolduğu yere vazelin sürüp ardından asetonla tükenmez kalem lekeleriniçıkarmayı deneyebilirsiniz. -Diğer yöntem ise deriye zarar vermeyen süt ve sirke karışımıdır. Yarım bardak sirke ve yarım bardak sütü karıştırın.

Dolma kalem lekesi nasıl çıkar?

Bu gibi olası durumlarda en hızlı çözüm ise ılık su ve lekeçıkarıcı deterjanlarda yatıyor. Deterjan eklenmiş ılık suya batırılan ve bir süre bekletilen kıyafetler lekeden büyük ölçüde arınırken; kurumuş tükenmez kalem lekesigibi inatçı lekeler biraz daha uğraştırabiliyor.

Duvar Kagidinda tükenmez kalem nasıl silinir?

Duvardaki tükenmez kalemlekesinin üzerine saç spreyi sıkarak beş dakika beklenir ve yumuşak bir bezle tampon hareketleri yapılabilir. Lekeyi ovalamak ya da fırçalama işlemi yapmak lekenin daha fazla dağılmasına sebep olacaktır bu nedenle mürekkep lekesi geçene kadar saç spreyi sıkıp tampon hareketler uygulanmalıdır.

Kağıttaki tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?

Mürekkebi silmek için aseton kullan. Çoğu oje çıkarıcı asetondan yapılır ve bu, kâğıttanmürekkebi çıkarmak için kullanılabilir. Bir kulak çubuğuna az miktarda aseton uygula ve silmeye çalıştığın mürekkebe sür. Bu, en iyi tükenmez kalemmürekkebinde işe yarar. Mavi mürekkep siyah mürekkepten daha kolay silinir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası